Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκλείστηκε η πολύ καλύτερη ομάδα

Ο τραυματισμός του Μπάμπα και η αστοχία στα κρίσιμα πέναλτι στερούν από τον ΠΑΟΚ την πρόκριση

Αγάπη Γαβριηλίδου

Αποκλείστηκε η πολύ καλύτερη ομάδα

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που τα έχει όλα και δυστυχώς, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Αυτό συνέβη απόψε στη Λεωφόρο, με τον ΠΑΟΚ να κάνει κατάθεση ψυχής, να βρίσκεται… αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά να βλέπει τα πάντα να ανατρέπονται στο τέλος. Σε έναν ημιτελικό όπου έσπασαν καρδιές, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση μέσω των πέναλτι (6-5), με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-0 και τους “πράσινους” να μένουν ζωντανοί στο τέλος της παράτασης.

Το παιχνίδι αυτό θα το θυμούνται όλοι για πολύ καιρό… Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε ΟΛΟ το παιχνίδι, κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του, αλλά είδε τον Λημνιό να “χτυπάει” στο τέλος, αφού έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μπάμπα και μετά, την αστοχία του στα πέναλτι να του στερεί αυτό που άξιζε απόψε.

Μέσα στο γήπεδο από την αρχή ως το τέλος υπήρχε μόνο μία ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν κυρίαρχοι και κέρδισαν στα ίσα τον Παναθηναϊκό, που σε 130′ είχε μία φάση κι αυτή, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο. Οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να δείξουν κάτι, με τον “Δικέφαλο” να προηγείται με τον Ζίβκοβιτς και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια. Τελικά, το παιχνίδι πήγε στην παράταση κι εκεί, η εικόνα ήταν η ίδια, με τον ΠΑΟΚ να είναι ανώτερος και να βρίσκει και δεύτερο γκολ, με τον Κεντζιόρα.

Στο τελευταίο κομμάτι της παράτασης -ωστόσο- έγιναν τα πάντα… Ο Μπάμπα τραυματίστηκε σε μία εναέρια μονομαχία με τον Βαγιαννίδη κι αφού πέρασαν μερικά λεπτά, αποχώρησε με ασθενοφόρο, ενώ όλη η Λεωφόρος τον χειροκροτούσε με μεγάλη αγωνία, ενώ στο τέλος ο Λημνιός βρήκε το πρώτο του γκολ στα πράσινα, για να στείλει το ματς στα πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ πήγε να πάρει την τέλεια πρόκριση, με την πιο τέλεια εμφάνιση, αλλά στο φινάλε πληγώθηκε… Στη διαδικασία των πέναλτι βρέθηκε τρεις φορές σε θέση να χρειάζεται ένα εύστοχο πέναλτι για να πάρει αυτός την πρόκριση, αλλά Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ και Όττο δεν τα κατάφεραν, με τον Σαμάτα στο τέλος να γλιστράει και τους “πράσινους” να παίρνουν το εισιτήριο με τον πιο απίθανο τρόπο. Ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε τρία πέναλτι και το 6-5, άφησε τον ΠΑΟΚ εκτός τελικού, σε ένα βράδυ που τα είχε όλα…

Ενδεκάδα με Τάισον

Το παιχνίδι στη Λεωφόρο ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι να είναι στο τέρμα, ενώ στην άμυνα ήταν οι Όττο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης και Μπάμπα.

Μεϊτέ και Σβαμπ ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή και μεσοεπιθετικά, προτιμήθηκαν οι Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον και Μπράντον.

Ατυχία με το… καλημέρα

Πριν από το παιχνίδι, στο ζέσταμα, ο Φατίχ Τερίμ είδε τον Τσέριν να μην μπορεί τελικά να ξεκινήσει και λίγο μετά τη σέντρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου -από τη δική του μεριά- είδε τον Μιχαηλίδη να μένει στο έδαφος αντιμετωπίζοντας πρόβλημα, για να μπει στη θέση του ο Κουλιεράκης. Το ντέρμπι στη Λεωφόρο ξεκίνησε με μία ιδιαίτερη συνθήκη, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο καλά στο γήπεδο και να έχει αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 4ο λεπτό.

Στο 14′ οι “ασπρόμαυροι” άγγιξαν το γκολ, σε μία φάση όπου βγήκαν στην κόντρα μετά από λάθος του Μλαντένοβιτς, με τον Ζίβκοβιτς να σεντράρει από τα δεξιά και τον Σβαμπ να πιάνει μία κεφαλιά-ψαράκι, για να του πει “όχι” ο Ντραγκόφσκι, σώζοντας την ομάδα του, ενώ στο 20′ ο Αυστριακός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του στην περιοχή, αλλά έκανε… τσαφ.


Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και να απειλήσουν, όντας ακίνδυνοι στο επιθετικό τρίτο, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες στιγμές. Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος, ήταν στο 36′ όταν μετά από λάθος του Κουλιεράκη, ο Ιωαννίδης πάτησε περιοχή και σούταρε, αλλά είδε τον Κεντζιόρα να του βάζει με αποφασιστικό τρόπο… stop, ενώ τρία λεπτά μετά, ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που απείλησε, με τον Μπράντον να σουτάρει με το αριστερό, αλλά ο Ζέκα έδιωξε.

Ο Ζίβκοβιτς έδωσε τη λύση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να χάνει μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία, στο 49ο λεπτό, όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μπράντον έκανε το σουτ, αλλά ο Ντραγκόφσκι είχε απάντηση, ενώ στο 55′ μετά από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου από τον Μπράντον προς τον Κωνσταντέλια, ο δεύτερος έβγαλε μία κάθετη στον Ζίβκοβιτς, αλλά ο Μλαντένοβιτς έβαλε έξυπνα το σώμα του και ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε. Ο “Δικέφαλος” έχασε νέα, σημαντική ευκαιρία στο 64ο λεπτό, με τον Κωνσταντέλια να βγάζει μαγική μπαλιά με το εξωτερικό και τον Μεϊτέ να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ, ωστόσο, λίγο μετά στο 72′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ!

Μετά από ωραία προσπάθεια του Τάισον, η μπάλα έφτασε στον Όττο κι αυτός είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Ζίβκοβιτς για να πλασάρει ο Σέρβος με το δεξί στην κίνηση και να κάνει το 1-0. Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, με τον Λουτσέσκου να βάζει στο παιχνίδι τους Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ και Σαμάτα, ζητώντας από τους παίκτες του ηρεμία και καθαρό μυαλό, ενώ ο Τερίμ έβαλε τους Σπόραρ και Βαγιαννίδη, για να πάει ο Κώτσιρας στα χαφ και στο δεξί άκρο της άμυνας ο Βαγιαννίδης.


Ο ΠΑΟΚ έφτασε μία… ανάσα από το 2-0, όταν στο 81′ ο Κωνσταντέλιας βρήκε χώρο στον άξονα κι αφού διένυσε λίγα μέτρα, έκανε το σουτ, αλλά είδε την μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ έχασε απίστευτη ευκαιρία και στο 86′, όταν μετά από λάθος του Κώτσιρα, ο Κωνσταντέλιας έδωσε στον Οζντόεφ κι ο Ρώσος βγήκε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι, όμως αστόχησε. Οι “ασπρόμαυροι” έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες μετά το γκολ, αλλά δεν ήρθε και ένα δεύτερο τέρμα, με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Λύτρωση με… πολωνική “σφραγίδα”

Η παράταση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να χάνει νέα καλή ευκαιρία, σε μία φάση όπου μετά από ωραία κάθετη του Ντεσπόντοφ, ο Μουργκ έκανε την προσποίηση, αλλά μπερδεύτηκε μόνος του, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαντσίνι να διώξει, ενώ στο 103′ ο Κωνσταντέλιας έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όμως σούταρε ψηλά άουτ. Ο ΠΑΟΚ το έψαξε, το άξιζε και το βρήκε το δεύτερο γκολ στο φινάλε ακριβώς του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης. Πώς συνέβη αυτό; Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε ένα κόρνερ κι ο Κεντζιόρα, σκοράροντας το τρίτο του γκολ φέτος, έκανε μία διαγώνια κεφαλιά για να μην αφήσει κανένα απολύτως περιθώριο στον Ντραγκόφσκι και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τους “ασπρόμαυρους” να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.


Ο Παναθηναϊκός απείλησε λίγο μετά, με τον Βαγιαννίδη να βλέπει την κίνηση του Μαντσίνι, για να σουτάρει αυτός και να βάλει σωστά την κόντρα ο Οζντόεφ, με την μπάλα να φτάνει στον Μπακασέτα, που “όπλισε” με το αριστερό κι αστόχησε, ενώ ο Λουτσέσκου έβαλε στο παιχνίδι και τον Μάρκος Αντόνιο. Λίγο μετά η Λεωφόρος “πάγωσε” κι όχι για καλό λόγο. Μετά από εναέρια διεκδίκηση με τον Βαγιαννίδη, ο Μπάμπα έπεσε στο έδαφος και του γύρισε η γλώσσα, με τους ανθρώπους και των δύο ομάδων να τρέχουν προς το μέρος του, με τεράστια αγωνία.

Παγωμάρα και ψυχρολουσία

Αρχικά, φάνηκε να έχει χάσει τις αισθήσεις του πριν προσγειωθεί στο έδαφος ο Γκανέζος και κλήθηκε ασθενοφόρο, για να αποχωρήσει με χειροκρότημα από όλους στη Λεωφόρο, κάνοντας ένα καθησυχαστικό νόημα, σε μία πραγματικά δύσκολη στιγμή. Ο ημιτελικός συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να παίζει στις καθυστερήσεις με παίκτη λιγότερο, σε ένα δραματικό φινάλε, για να δει στο φινάλε -κυριολεκτικά- έναν πρώην δικό του ποδοσφαιριστή να του κλέβει την πρόκριση μέσα από τα χέρια. Ο Λημνιός με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1 και έστειλε το ματς στα πέναλτι, σε ένα απίστευτο βράδυ στην Αθήνα. Εκεί, έγιναν τα ΠΑΝΤΑ, για να πάρει τελικά ο Παναθηναϊκός την πρόκριση…

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (Βαγιαννίδης), Βιλένα (Μαντσίνι), Παλάσιος (Λημνιός), Μπερνάρ (Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Ιωαννίδης (Σπόραρ)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς (Μουργκ), Κωνσταντέλιας (Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (Ντεσπόντοφ), Μπράντον (Σαμάτα)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η νέα εποχή της FORZA!

Ένα σημαντικό βήμα για όλους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η FORZA μπαίνει σε μία νέα εποχή και προσαρμόζεται στις ανάγκες του "σήμερα", κάνοντας ένα σημαντικό ψηφιακό βήμα.

Αναλυτικά:

"Τα χρόνια αλλάζουν και επιτάσσουν την προσαρμογή μας στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής που ζούμε.

Η FORZA, είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Το ψηφιακό της βήμα που θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες αναγνώστες, να έχουν πρόσβαση στην ύλη της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας, εντελώς δωρεάν.

Από το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαίου και κάθε Σάββατο οι εγγεγραμμένοι χρήστες, θα λαμβάνουν στο mail τους, το newsletter για ελεύθερη πρόσβαση στην πλούσια και ανανεωμένη ύλη της ψηφιακής FORZA.

Το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε την εγγραφή σας στο https://www.forzaonline.gr/news/forza-newsletter/ (χωρίς καμία άλλη υποχρέωση) για να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν πρόσβαση στην ύλη της FORZA για άνετη ανάγνωση από τον υπολογιστή σας, το tablet και φυσικά το κινητό σας τηλέφωνο.

Η FORZA και οι αναγνώστες της, υποδέχονται την ψηφιακή εποχή!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ίωση που τον ταλαιπώρησε… διπλά και η επιστροφή

Το δύσκολο διάστημα που αφήνει πίσω του ο Κωνσταντέλιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εν μέσω ντέρμπι, αλλά και των δύο προημιτελικών του Europa Conference League με την Κλαμπ Μπριζ, ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από μία ίωση που δυσκόλεψε πολύ συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Αυτός που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από όλους, ήταν δεδομένα ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που ήταν και ο μόνος που πέρασε την ίωση με τον πυρετό σε δύο φάσεις.

Ο "Ντέλιας" βίωσε μία δύσκολη κατάσταση, ειδικά στο δεύτερο στάδιο και είναι ενδεικτικό, ότι πριν από τη ρεβάνς της Τούμπας με την Κλαμπ Μπριζ δεν είχε καταφέρει καν να προπονηθεί για 2 ημέρες -ήταν εκτός την Τρίτη και την Τετάρτη- ενώ και μετά, δεν συμμετείχε στην προπόνηση ούτε και την Παρασκευή, αλλά ούτε και το Σάββατο.

Γενικά, πέρασε μία μεγάλη ταλαιπωρία που ξεκάθαρα επηρέασε την εικόνα του κι εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο, όπως φάνηκε και την περασμένη Κυριακή πλέον το έχει αφήσει πίσω του όλο αυτό, ενώ κι άλλοι συμπαίκτες του όπως ο Ντεσπόντοφ, ο Κουλιεράκης και ο Μεϊτέ ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Όλο αυτό το δύσκολο διάστημα φαίνεται να έχει περάσει για τον ΠΑΟΚ και πλέον, άπαντες έχουν τη δυνατότητα να αποφορτιστούν και να γεμίσουν μπαταρίες αυτές τις ημέρες, για να μπουν ξανά σε ρυθμούς πλέι οφ, με φόντο τους "τελικούς" που ακολουθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα “φώτα” στον Σάστρε

Κεντρικό πρόσωπο ο Ισπανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι από τα κεντρικά πρόσωπα των τελευταίων ημέρων -αναμφίβολα- αλλά σήμερα, βρίσκεται στο επίκεντρο για έναν διαφορετικό λόγο.

Ο Ζόαν Σάστρε έχει γενέθλια κι ο ΠΑΟΚ, έστειλε τις δικές του ευχές στον Ισπανό, αναφέροντας:

"Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Ζοάν Σάστρε, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 27, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Ο Ζοάν Σάστρε γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1997 στην πόλη Πορέρες της περιοχής της Μαγιόρκα. Από μικρή ηλικία αγάπησε το ποδόσφαιρο και το 2009 εντάχθηκε στις Ακαδημίες της τοπικής ομάδας.

Πέρασε όλες τις.. εκπαιδευτικές βαθμίδες και πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο με τη Β’ ομάδα, στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.Τη σεζόν 2015-16 έπαιξε για πρώτη φορά και με την πρώτη ομάδα σ’ έναν αγώνα κόντρα στην Ουέσκα για το Copa Del Rey, ενώ με τις εμφανίσεις του κέρδισε και μία θέση στην Εθνική Ισπανίας Κ19.

Τη σεζόν 2017-18 πήρε μόνιμη προαγωγή για την αντρική ομάδα, η οποία είχε υποβιβαστεί στην Segunda B. Με τον Σάστρε ως βασική επιλογή η Μαγιόρκα κέρδισε δύο σερί ανόδους κι επέστρεψε στη La Liga, με τον παίκτη να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από την ομάδα, που του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Ισπανός δεξιός μπακ συνέχισε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα για τις επόμενες δύο σεζόν, με την Μαγιόρκα να υποβιβάζεται μεν στη Segunda, αλλά να παίρνει άμεσα το εισιτήριο της επιστροφής για τα μεγάλα σαλόνια την επόμενη σεζόν.

Τη φετινή σεζόν ο Σάστρε στο πρώτο μισό της σεζόν μέτρησε εννιά συμμετοχές κι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόκληση του ΠΑΟΚ για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Ισπανός έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ 76 φορές, έχοντας έξι γκολ και εφτά ασίστ.

Χρόνια Πολλά Ζοάν!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ