Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το δίκαιο που δεν έγινε πράξη! (pics)

Ο κανονισμός της έξτρα αλλαγής λόγω διάσεισης που εφαρμόστηκε μόνο δοκιμαστικά!

Στέργιος Αναστασιάδης

Το δίκαιο που δεν έγινε πράξη! (pics)

29 Νοέμβριου 2020. Η Άρσεναλ φιλοξενεί στο “Emirates” την Γουλβς στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Premier League και γνωρίζει την ήττα με 2-1, με το τελικό σκορ να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, Νταβίντ Λουίζ και Ραούλ Χιμένες συγκρούονται μεταξύ τους και ο δεύτερος, αφού πρώτα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι με “δεμένο” κεφάλι. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα υποβάλλεται σε επιτυχημένη μικρο-επέμβαση στο κρανίο!

Το συγκεκριμένο περιστατικό, “άνοιξε” την κουβέντα για το αν μία ομάδα πρέπει να έχει το δικαίωμα επιπλέον αλλαγής εφόσον έχει ολοκληρώσει τις διορθωτικές κινήσεις της, με το νομοθετικό όργανο του ποδοσφαίρου (IFAB), να εισάγει δοκιμαστικά εν τέλει την μία έξτρα αλλαγή σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι που μπορεί να επιφέρει διάσειση,

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του ετήσιου μίτινγκ της, το IFAB αποφάσισε να δοκιμαστεί το δικαίωμα της επιπλέον αλλαγής για τις ομάδες, σε περιπτώσεις τραυματισμών στο κεφάλι που οι γιατροί κρίνουν ότι ο παίκτης έχει υποστεί διάσειση, με την κάθε λίγκα και την κάθε ομοσπονδία ανά τον κόσμο να έχει εκείνο το διάστημα το δικαίωμα να τον υιοθετήσει.

Τελικά, τον Ιούνιο του 2022, στην 136η ετήσια γενική συνέλευση του IFAB και αφού το συγκεκριμένο μέτρο δοκιμάστηκε σε πάνω από 100 διοργανώσεις κάθε φύλου και ηλικίας, αποφασίστηκε πως οι δοκιμές θα συνεχιστούν, καθώς τα σχετικά περιστατικά που καταγράφηκαν ήταν λίγα! Τελικά, τον Ιανουάριο του 2023, η τροποποίηση του κανονισμού απορρίφθηκε!

Που “κολλάνε” όλα τα παραπάνω; Μα φυσικά στον σοκαριστικό χθεσινοβραδινό τραυματισμό του Μπάμπα Ράχμαν στη Λεωφόρο, εξαιτίας του οποίου ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο φινάλε του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, κάτι που εκμεταλλεύτηκε πλήρως ο Παναθηναϊκός που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε δημιουργήσει ούτε ΜΙΑ φάση μπροστά στα καρέ του Ντομινίκ Κοτάρσκι!

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε την επίμαχη εγκύκλιο του IFAB, η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ τον Δεκέμβριο του 2020:

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ξεκινάει η ΑΕΚ στην Τούμπα

Οι επιλογές του Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ματίας Αλμέιδα πορεύεται με ενδεκάδα… Παναθηναϊκού και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αθανασιάδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί τετράδα στην άμυνα, με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον να είναι στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Πινέδα αριστερά και τον Αραούχο πίσω από τον Πόνσε.

Στον πάγκο για την ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λιούμπισιτς, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Πάολο Φερνάντες

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι έντεκα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι

Αυτούς επέλεξε ο Λουτσέσκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα στις 19:30 στην Τούμπα την ΑΕΚ με μοναδικό στόχο το τρίποντο που θα τον διατηρήσει ζωντανό στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ο Κοτάρσκι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια των «ασπρόμαυρων».

Κεντζιόρα και Κουλιεράκης για μια ακόμη φορά το αμυντικό δίδυμο, με Ότο και Μπάμπα στις δύο πλευρές.

Στα χαφ οι Σβαμπ με τον Μεϊτέ.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Λουτσέσκου επέλεξε τους Κωνσταντέλια, Τάισον και Ζίβκοβιτς.

Στην κορυφή ο Μπράντον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ