Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μέσι της Ελλάδας ο Κωνσταντέλιας» (vid)

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης για τη “μάχη” του πρωταθλήματος, τον Ράζβαν Λουτσέσκου, τους τρεις του ΠΟΚ και τον “Ντέλια”

PAOK24

«Μέσι της Ελλάδας ο Κωνσταντέλιας» (vid)

Στην “Δίκη στο Open” φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Τουρσουνίδης, με τον βετεράνο άσο του Δικεφάλου να μιλάει εφ΄ όλης της ύλης και να τονίζει:

Για τη μάχη του τίτλου: «Είναι ανοιχτή η υπόθεση τίτλος και για τις τέσσερις ομάδες τον ΠΑΟΚ και τους τρεις του ΠΑΟΚ. Όλα θα κριθούν στα πλέι οφ έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Στην αρχή της χρονιάς ήμασταν λίγο προβληματισμένοι με την όχι και τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, ότι έχει πολύ καλή ποιότητα, ενισχύθηκε πάρα πολύ σωστά με τις μεταγραφές που γίνανε. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ και ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Παρά το ότι στα προ ημερών ντέρμπι δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα και η απόδοση, ήρθε και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό όπου εκεί ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δεν μας ήθελε η μπάλα. Αλλά έδειξε χαρακτήρα στο ματς με τον Παναιτωλικό και νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση και αυτό θα γίνει και στους αγώνες των πλέι οφ».

Για το αν για μια ομάδα να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο για να πάρει το Πρωτάθλημα: «Στα πλέι οφ θα μετρήσει η ουσία, οι βαθμοί και οι νίκες που πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να παραμείνεις στην κορυφή της βαθμολογίας. Απλά, ο ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι δημιουργεί τις προϋποθέσεις σε κάθε παιχνίδι και να το διαχειριστεί σωστά και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

Για το rotation που εφαρμόζει ο Λουτσέσκου: «Αυτό είναι ένα αβαντάζ που έχει ο προπονητής και έχει να κάνει με το γεμάτο ρόστερ με τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι ευλογία για έναν προπονητή που ανά πάσα στιγμή και με την εξέλιξη του κάθε παιχνιδιού να χρησιμοποιήσει τους ανάλογους παίκτες».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την «κοιλιά» ή μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο και στα ντέρμπι των πλέι οφ: «Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είχε “κοιλιά”, ήταν καθαρά θέμα συγκυριών και κακών ημερών που είχε η ομάδα. Μιλάω για τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Στον αποκλεισμό με τον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα δεν είχαμε καλή εμφάνιση αλλά στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και απλά δεν πήρε την πρόκριση όπως είδαμε όλοι.

Αλλά χθες επανήλθε και με την εικόνα και με τη νίκη που έκανε και έδειξε ότι προχωράει μπροστά. Πιστεύω ότι οι απώλειες βαθμών στα ντέρμπι, έτσι όπως βλέπω την ομάδα, ήταν καθαρά από σύμπτωση. Πιστεύω ότι στα πλέι οφ θα είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, είναι καθαρά παιχνίδια τίτλου, και νομίζω ότι εκεί ο ΠΑΟΚ θα δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο έτσι ώστε να πάρει τις νίκες που θα του δώσουν το δικαίωμα για κάτι καλύτερο. Θα παίξει ρόλο και η κλήρωση, το πρόγραμμα αλλά τα παιχνίδια θα είναι ανταγωνιστικά, ελκυστικά και τα πλέι οφ ανοιχτά για όλες τις ομάδες.

Το ότι έχει ο ΠΑΟΚ ένα ρόστερ πολύ γεμάτο και με τις πολλές αλλαγές που ο Λουτσέσκου κάθε Κυριακή αλλάζει 2-3 ποδοσφαιριστές, αυτό καμιά φορά δε βγαίνει και σε καλό. Είτε δεν είναι σε καλή κατάσταση οι ποδοσφαιριστές είτε η χημεία της ομάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν βγαίνει έτσι όπως την υπολογίζει ο προπονητής. Από την άλλη, το θετικό είναι ότι ίσως ξεκουράζονται κάποιοι παίκτες για κάποια πιο σημαντικά παιχνίδια.

Για τον ΠΑΟΚ είναι τόσο σημαντικό το γεμάτο ρόστερ που μπορεί είτε με το rotation είτε με 1-2 αλλαγές στη διάρκεια του παιχνιδιού να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και ένα αποτέλεσμα. Δεν είναι απόλυτο ότι πάντα το rotation βγαίνει σε καλό. Με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα δεν βγήκε. Αλλά έχει να κάνει με την κακή μέρα που ίσως να βρίσκονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές».

Για το αν υπάρχει αναντικατάστατος παίκτης σε μία ομάδα όπως στο παρελθόν: «Πλέον τα πράγματα είναι πιο επιστημονικά τα πράγματα, οι μετρήσεις που γίνονται, η ξεκούραση που χρειάζονται, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι πολύ περισσότερες και θεωρεί ο εκάστοτε προπονητής ότι πρέπει να ξεκουράσει τον παίκτη σε ένα παιχνίδι ή σε ένα ημίχρονο και να τον χρησιμοποιήσει σε άλλο παιχνίδι για να αλλάξει την εικόνα».

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής-βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ με τη συνολική του αγωνιστική συμπεριφορά. Και όταν αυτό το παιδί είναι σε καλή μέρα, νομίζω ότι και η ομάδα λειτουργεί πολύ καλύτερα. Χαίρεσαι να πηγαίνεις στο γήπεδο να βλέπεις τέτοιους παίκτες. Για μένα είναι ο Μέσι της Ελλάδας. Όσο και αν ακουστεί τραβηγμένο, με την ποιότητα, τα χαρίσματα και την ποδοσφαιρική ευφυία που έχει, τα τελευταία χρόνια δεν θυμάμαι και δεν νομίζω να ξαναβγεί τέτοιος ποδοσφαιριστής».

Για τις ισοπαλίες του Παναθηναϊκού με Λαμία και Κηφισιά: «Ήταν δύο γκέλες που δεν τις περίμενε κανένας. Ίσως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο. Ήταν δύο στραβοπατήματα που τον έφεραν πίσω και βαθμολογικά αλλά περισσότερο και ψυχολογικά γιατί βλέπω μια ανησυχία στις τάξεις της ομάδας. Όταν υπάρχουν τέτοια αρνητικά αποτελέσματα υπάρχει γκρίνια, δυσφορία και αναστάτωση. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι δεν πατάει καλά το τελευταίο διάστημα και δεν ξέρω αν αυτό τον επηρεάσει και στη διάρκεια των πλέι οφ».

Για τον Φατίχ Τερίμ: «Είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα, πολύ έμπειρος προπονητής, μια τεράστια προσωπικότητα. Τώρα εδώ στην Ελλάδα δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει όπως στις προηγούμενες ομάδες του. Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί σαν προπονητής αλλά το βιογραφικό του είναι τόσο δυνατό και μεγάλο που λέμε ένα μεγάλο μπράβο το να έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο το να έρχονται τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες, είτε προπονητές είτε ποδοσφαιριστές».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχασε τον βηματισμό του με την έλευση του Τούρκου προπονητή: «Τώρα τελευταία δεν πατάει τόσο καλά. Και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και η εικόνα του δεν είναι τόσο καλή μέσα στο γήπεδο».

Για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Έχει έναν προπονητή που έχει αλλάξει πολύ την εικόνα της ομάδας, έχει καλό ρόστερ, προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, είναι μια έμπειρη ομάδα και είναι από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου με λίγο περισσότερες πιθανότητες από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Για τον Ολυμπιακό και αν η έλευση του Μεντιλίμπαρ μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων: «Φυσικά και μπορεί. Κατ’ αρχήν, αλλάζει η ψυχολογία, είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια ομάδα. Και όταν λέω ψυχολογία εννοώ και στους ποδοσφαιριστές και στο αγωνιστικό προφίλ που μπορεί να έχει μια ομάδα και για αυτό αλλάζει και ο προπονητής. Δε σημαίνει ότι ο προηγούμενος που φεύγει δεν είναι καλός προπονητής, ίσως δεν έχει ταιριάξει με τη χημεία της ομάδας και με το στυλ που μπορεί να έχει η κάθε ομάδα. Με την αλλαγή του προπονητή, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει αλλάξει εντελώς την εικόνα του, ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα, δεν παύει να είναι Ολυμπιακός. Είναι ένας προπονητής με όνομα, έχει την εμπειρία και ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαχειριστεί την οποιαδήποτε κατάσταση. Γι αυτό θεωρώ ότι και φέτος στα πλέι οφ οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν επί ίσοις όροις για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος».

Για τον Άρη και αν η προσδοκία τόσων χρόνων του δίνουν ένα αβαντάζ αν προκριθεί στον τελικό: «Δε θα έλεγα ότι του δίνει κάποιο αβαντάζ. Αλλά αυτή η επιθυμία των τόσων πολλών χρόνων ίσως τον κάνει λίγο πιο παθιασμένο έτσι ώστε να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μακάρι όλες οι ομάδες κάθε χρόνο να είναι τόσο ψηλά, να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος ο κόσμος να χειροκροτεί την καλύτερη ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, στην κατάκτηση του τίτλου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… δώρο του Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές!

Η κίνηση του Ρουμάνου προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε απίθανη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ (3-2) και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να συνεχίζουν στην κορυφή και επί της ουσίας να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά τόσο ο «Δικέφαλος του βορρά» όσο και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στη μάχη του τίτλου!

Οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στην Τούμπα ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζονται για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Μάλιστα, εκτός του διήμερου ρεπό που θα απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές την Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν και το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου και πάλι θα μείνουν εκτός γηπέδου.

Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της 12ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμπλεξε ο Αλμέιδα που πήγε να κουνήσει το δάκτυλο!

Aπαράδεκτη συμπεριφορά του τεχνικού της ΑΕΚ σε αξιωματούχους του αγώνα. Πουθενά άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο σημείο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο του τμήματος Αθλητικής Βίας από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Όχι μόνο δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την συμπεριφορά του αλλά επιδόθηκε σε μαθήματα ηθικής μέχρι την στιγμή που το PAOK24 του έδειξε την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται να πιάνει από τον λαιμό έναν αστυνομικό (!) και όχι άνθρωπο του ΠΑΟΚ όπως προσπάθησαν να εννοήσουν μετά τη λήξη του αγωνα. Η ΑΕΚ έχασε, ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί και έσπρωχνε τους πάντες, έπιασε αστυνομικό απο τον λαιμο και θα τιμωρηθεί βάσει των όσων γράφει ο κανονισμός για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν στην συντριπτική πλειονότητα διαπιστευμένοι αστυνομικοί και παρατηρητές, ενώ υπήρχαν μονάχα δύο άτομα της ασφάλειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο προσπαθούν να ηρεμήσουν τον προπονητή της ΑΕΚ, ενώ το ίδιο κάνει και ο Τάισον χωρίς όμως αποτέλεσμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ