Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Πολλές ανησυχητικές και απογοητευτικές εικόνες από ομάδα, παίκτες, προπονητή

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο Άρης κέρδισε εύκολα τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το πρώτο και πολύ ανησυχητικό συμπέρασμα της βραδιάς. Υπάρχουν και πολλά άλλα τα οποία μάλιστα παραδέχθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Άρη με τον γνωστό στον Μάντζιο και τον Λουτσέσκου τρόπο. Οργανωμένος ο Άρης, κλέψιμο στο κέντρο, σχετικά γρήγορη μετάβαση και 1-0 από την απίστευτα κωμική αντίδραση του Μάρκος Αντόνιο ο οποίος δεν πρέπει να έχει ιδέα ποιος είναι αυτός που εκτελεί. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό..,.

Στο συγκεκριμένο ματς δημιουργήθηκε σε όλους η πολύ-πολύ ανησυχητική αίσθηση που λέμε για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι… όσες ώρες-μέρες και να παίζεις, γκολ δεν βάζεις και το παιχνίδι δεν γυρίζει ΠΟΤΕ. Δεύτερο πολύ κακό φαινόμενο για τον ΠΑΟΚ που απόψε έδειξε πάρα πολύ άρρωστος.

Ήταν πιο πολύ τακτικό το πρόβλημα στη μη διάσπαση της άμυνας και στο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καθαρή ευκαιρία ή πνευματικό αφού οι παίκτες δεν το πίστευαν και τα έκαναν όλα πολύ σύνθετα; Ήταν συνέχεια με δεύτερες και τρίτες σκέψεις σε πάσες και κοντρόλ, έψαχναν την ασφαλή λύση και όχι την έξυπνη μη αναμενόμενη που θα έκανε τη διαφορά. Σε πόσες στιγμές αντί να εκτελέσουν έκαναν κοντρόλ; Μία πολύ κακή πνευματικά κατάσταση που έφερε το απίστευτο μπλοκάρισμα στα 95-100 λεπτά αγώνα.

Κακός ο ΠΑΟΚ, χωρίς λύσεις σε τακτικό επίπεδο για να διασπάσει άμυνα, με γκολ να τρώει και πάλι στην μετάβαση (έστω και μεμονωμένη) μία δεύτερη βραδιά χωρίς διακριθέντα, με τον προπονητή να είναι πάρα πολύ καλός στην ανάλυση της κατάστασης, κάτι όμως το οποίο το κάνουμε κι εμείς. Ο προπονητής κρίνεται κυρίως από τις λύσεις που θα βρει και όχι από τις διαπιστώσεις. Η δε ατάκα για το πώς μπορεί να πάει το ματς της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ σε αυτή την κατάσταση, φθάνει κοντά στα όρια του μεταφυσικού αφού… θα πρέπει να βγουν όλα στην ομάδα και να μην στραβώσει το παραμικρό.

Κρίμα! Δυστυχώς. Σε πολύ οριακό σημείο ο ΠΑΟΚ δεν… Η σημερινή εμφάνιση δεν ήταν απλά κακή. Ήταν απογοητευτική, από τις χειρότερες της σεζόν, με μία ομάδα εντελώς αδύναμη να αντιδράσει στο ο τιδήποτε. Εκεί επάνω, στην εβδομάδα που πας να κάνεις την υπέρβαση, εδώ έχει σβήσει η μηχανή. Και άντε αν… έκανε αλλαγές θα έφταιγε το rotation. Τώρα που επέμεινε στον κορμό του και στους πιο ποιοτικούς του, φταίει ότι… δεν έκανε αλλαγές. Μέχρι χθες «έφταιγε» ο φορ. Τώρα πάντως ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει τη δουλειά του ούτε καν υποφερτά. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό από όλα.

Σεβόμαστε απόλυτα τον Λουτσέσκου, ξέρει τα πάντα για την ομάδα του, σεβόμαστε και το ότι περιμένει τη διακοπή για να γεμίσουν οι μπαταρίες αλλά… το αποτέλεσμα σε αυτή την περίοδο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει όλα τα μεγάλα ματς και στο μόνο που κέρδισε ήταν με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, όπου κατάφερε και αποκλείστηκε. Κατά τα άλλα εκείνος έχει κολλήσει στο ότι δεν του φρόντισαν να μην γίνουν τα τέσσερα ντέρμπι μέσα σε δέκα ημέρες… Έγινε Έλληνας και ψάχνει να ρίξει την ευθύνη αλλού.

Όπως γίνεται αντιληπτό με αυτό τον ΠΑΟΚ σε τέτοια κατάσταση και τέτοιο σβήσιμο, όπως ο ίδιος προπονητής παραδέχεται, τα πράγματα είναι δύσκολα και την Πέμπτη. Μπάλα είναι βέβαια και ο κόσμος οφείλει να κάνει την δική του προσπάθεια μπας και το πιστέψουν εκείνοι που δεν βγάζουν προσωπικότητα στα μεγάλα και στα δύσκολα, όλοι όσοι εντός ομάδας καρτερικά περιμένουν να αποδεχθούν τη μοίρα τους. Α

* Το χέρι του παίκτη του Άρη είναι σε εντελώς αφύσικη θέση. Λένε τώρα ότι φέτος κυριαρχεί και πάλι ο κανονισμός όπου από σώμα σε χέρι δεν δίνεται πέναλτι… Έλα όμως που ένα λεπτό αργότερα από το πέναλτι που δεν δόθηκε, δίνεται φάουλ σε χέρι του Τάισον κάτω από τις ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ συνθήκες…

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ