Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούτσιας: “Ήθελα να κάνω μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ”

Οι ατάκες για Κουλιεράκη, Κωνσταντέλια και Τζίμα!

Βασίλης Μανδράου

Κούτσιας: “Ήθελα να κάνω μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ”

Ο Γιώργος Κούτσιας μίλησε στο Podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ» και τον Θωμά Μίχο για τη ζωή του στις ΗΠΑ, τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ και τι του έλειψε από την Τούμπα, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείψουν ατάκες για τους Στέφανο Τζίμα, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και Γιάννη Κωνσταντέλια.

Για το πως είναι η ζωή στο Σικάγο:

«Καθημερινά έξω θα έλεγα πως είναι κρύα, κυρίως τον χειμώνα. Επίσης, έχει πολλούς ανέμους, ειδικά όταν έχει κρύο η θερμοκρασία πηγαίνει στους -10 και -12, δηλαδή πηγαίνει σε τρελά νούμερα. Όταν ήρθα, θυμάμαι πως είχε -22 όταν έφτασα και είναι κάτι που δεν το περίμενα, όπως και δεν είναι να βγαίνεις έξω. Την πρώτη περίοδο, όταν πήγα στην ομάδα, κάναμε προετοιμασία σε κλειστό χώρο, γιατί πραγματικά έξω δεν παλεύεται.

Ευτυχώς, έχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις, γήπεδα και γίνεται και το προπονητικό κέντρο το οποίο κοστίζει 180 εκ. ευρώ. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να κάνουμε προπόνηση εκεί, αλλά το έχω δει, είναι πραγματικά υπέροχο και είναι κάτι που δεν το έχω ξαναδεί. Τον Ιούνιο, όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμο, θα είναι και κοντά στην πόλη, οπότε η απόσταση θα είναι αρκετά μικρή, σε σχέση με τώρα, γιατί κάνουμε περίπου 25 λεπτά τώρα για να πάμε στο προπονητικό κέντρο που χρησιμοποιούμε».

Για το αν προσαρμόστηκε γρήγορα στο καινούργιο του περιβάλλον:

«Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθα, έπαθα ένα σοκ. Όταν πρωτάκουστά πως ενδιαφέρεται η ομάδα στην αρχή είπα οκ, αλλά δεν ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου. Μετά από 2-3 ημέρες, αφού μίλησα με τον μάνατζερ μου, ήταν όλα διαφορετικά. Άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει στο μυαλό μου, κάναμε κάποιες συζητήσεις και όταν έφτασε η ώρα να έρθω, ήταν μια πολύ καλή απόφαση για ‘μένα. Όταν πήρα την απόφαση να μπω στο αεροπλάνο και να φτάσω, ήταν ένα βουνό για ‘μένα. Γιατί έφτασα και ήταν μια τεράστια πόλη, με πολλούς ανθρώπους, πολύ κρύο και ήταν όλα διαφορετικά σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Ειδικά οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικοί και ξεχωριστοί από τους Ευρωπαίους».

Για το αν υπάρχει έντονα το Ελληνικό στοιχείο:

«Δεν είμαι άνθρωπος που θα βγω πολύ έξω και να κάνω παρέες, Πιο πολύ είμαι άνθρωπος, που πηγαίνει στην προπόνηση και μετά στο σπίτι. Έχω δικό μου άνθρωπο εδώ πέρα και θα έλεγα πως είμαι πολύ καλά. Είναι κάτι που με βοηθάει πολύ. Επίσης, υπάρχουν περίπου 300 χιλιάδες Έλληνες, όπως και η Ελληνική κοινότητα. Έχουμε και τον προπονητή που είναι Ελληνοαμερικάνος ο Φρανκ Λόπαζ, οπότε είναι κάτι καλό για ‘μένα, γιατί δεν κάνω πολλές παρέες με Έλληνες».

Για το πως διαχειριζόταν την φήμη που είχε ήδη αποκτήσει σε τόσο μικρή ηλικία στον ΠΑΟΚ:

«Ήμουν 16 χρονών, όταν έκανα την πρώτη μου προπόνηση με την ομάδα του ΠΑΟΚ και στην ουσία εκείνη την στιγμή, ζούσα το όνειρό μου. Είναι πολύ καλό να έχεις όνειρα, εγώ έχω πολλά, τα οποία πρέπει να έχεις σκοπό να τα πραγματοποιήσεις. Όταν έκανα την πρώτη μου προπόνηση με τον ΠΑΟΚ αισθάνθηκα υπέροχα, ήταν κάτι τρελό και πρωτόγνωρο για εμένα.

Ήξερα πως θα γραφόνταν διάφορα θετικά πράγματα για εμένα, όπως το πόσο καλά παίζει, τι ταλέντο είναι, αλλά πραγματικά δεν έδινα καμία σημασία σε αυτά που γράφονταν και προσπαθούσα να μείνω ανεπηρέαστος απ’ ότι λέγονταν και γραφόταν για ‘μένα. Το μόνο που άκουγα, ήταν αυτά που μου έλεγε ο προπονητής μου, ο πατέρας μου και ο ίδιος μου ο εαυτός. Καθημερινά προσπαθούσα, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στις προπονήσεις, στους αγώνες, παντού».

Για το πως ένιωσε όταν έκανε το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ:

«Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την ημέρα. Θυμάμαι που έβλεπα από τον πάγκο τον προπονητή και περίμενα αν θα με φωνάξει για να αλλάξω και να μπω στον αγώνα. Θυμάμαι συγκεκριμένα, πως έτρεξα το τελευταίο σπριντ από το ζέσταμα για να πάω δίπλα στον προπονητή και να μου δώσει τις τελευταίες οδηγίες.

Θυμάμαι πως μου είχε δώσει και ένα χαρτάκι για να το δείξω στον Κρέσπο. Εκείνη την στιγμή είχα ανάμεικτα συναισθήματα και το μόνο που έλειπε ήταν η νίκη, γιατί το παιχνίδι έληξε 1-1. Επίσης, θυμάμαι και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο μου με τον ΠΑΟΚ, απέναντι στην Γρανάδα με τελικό σκορ 0-0. Δεν ξεχνάω τίποτα απ’ ότι έχω ζήσει με τον ΠΑΟΚ, σε τόσο νεαρή ηλικία, διότι αυτές οι αναμνήσεις σου δίνουν την δύναμη για να ανταπεξέλθεις και στις δυσκολίες που συναντάς στην ποδοσφαιρική σου πορεία».

Για το τι του λείπει από τον ΠΑΟΚ:

«Η αλήθεια είναι πως μου λείπει από τον ΠΑΟΚ το ότι δεν χάρηκα αυτά που ήθελα να χαρώ με την ομάδα. Το ότι δεν έπαιξα πολλά παιχνίδια, διότι εγώ είχα πολλά όνειρα να πραγματοποιήσω ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ήθελα να κάνω μεγάλη καριέρα στην ομάδα, αλλά γίνανε πολλά πράγματα στα 2-3 χρόνια που αγωνίστηκα με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα χρόνια, υπήρχαν πολλές καλές στιγμές, κάποιες λιγότερες καλές, αλλά γενικά μου λείπει το κάτι παραπάνω, το οποίο θα ήθελα να το ζήσω με την ομάδα. Αυτή την στιγμή δεν έχω απωθημένο με τον ΠΑΟΚ, θέλω να προσπαθώ για να αγωνίζομαι σε όσο το δυνατόν περισσότερο σε υψηλό επίπεδο. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί στο μέλλον, τα αφήνω όλα ανοιχτά ως ενδεχόμενα».

Για το πως βλέπει την παρουσία του Τζίμα στον ΠΑΟΚ:

«Με τον Στέφανο δεν παίξαμε μαζί στον ΠΑΟΚ, αλλά παίξαμε δύο παιχνίδια μαζί στην Εθνική νέων. Παίζουμε και οι δύο ως σέντερ φορ, είναι ένας παίκτης με πολλά προσόντα, που προσπαθεί, που δουλεύει και τον παρακολουθώ συνεχώς όταν παίζει με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Όσες φορές μπαίνει να παίξει, προσπαθεί και τα δίνει όλα και επίσης είναι ένα πολύ καλό παιδί. Του εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα και αν και μέχρι τώρα δεν παίξαμε μαζί στον ΠΑΟΚ, κανείς δεν ξέρει αν στο μέλλον πραγματοποιηθεί και αυτό».

Για το ποια είναι η άποψη του για τον Κουλιεράκη:

«Με τον Κώστα παίξαμε μαζί σε όλες τις μικρές κατηγορίες του ΠΑΟΚ και κάναμε προπονήσεις μαζί στην πρώτη ομάδα. Είναι και αυτός ένα πάρα πολύ καλό παιδί και έχει δουλέψει πολύ καλά. Έχει δέσει πολύ με το σύστημα της ομάδας και πιστεύω πως θα τα πάει καλύτερα. Με τον Κώστα κάναμε και πλάκα στις προπονήσεις, όπως και παρέα εκτός ομάδας».

Για το ποια είναι η άποψή του για τον Κωνσταντέλια:

«Με τον Γιάννη είμασταν μαζί στις ακαδημίες και φαινόταν σίγουρα πως θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και χαίρομαι που τα πάει τόσο καλά. Έχει αλλάξει και ωριμάσει ο τρόπος που αγωνίζεται. Είναι ένας παίκτης που βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα και αν συνεχίσει έτσι θα κάνει μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι οι νέοι παίκτες να συνεχίσουν την δουλειά που ξέρουν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ