Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Η μεγάλη εικόνα της χρονιάς σε μία μεγάλη βραδιά για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Μία ακόμη μεγάλη βραδιά του ΠΑΟΚ σε ένα τεράστιο πρωτάθλημα SuperLeague 1, το καλύτερο όλων των εποχών στο οποίο πανάξια μέχρι στιγμής η ομάδα του Λουτσέσκου βρίσκεται πρώτη, συνδυάζοντας ταυτόχρονα και με καταπληκτική πορεία στην Ευρώπη. Και όμως έχει τόσο πολύ δρόμο ακόμη….

Η ισοπαλία μέσα στην Αθήνα απέναντι στην ΑΕΚ δεν είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Το 2-2 όμως ειδικά μετά από το 2-0 με το τρόπο που σημειώθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, είναι κάτι σπουδαίο και πολύ κομβικό για τη συνέχεια της χρονιάς, αγωνιστικά και πνευματικά.

Μέχρι το 55΄ το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έμοιαζε με παρόμοια παιχνίδια περασμένων μηνών στο ίδιο γήπεδο. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε τον τρόπο και την ποιότητα (γρήγορες αντιδράσεις, κοντρόλ, πάσες, ενέργειες) να δημιουργήσει και να τελειώσει φάσεις, ενώ δέχθηκε και πάλι γκολ από γρήγορη μετάβαση του αντιπάλου μετά από δικό του πλάγιο άουτ, 20 μέτρα μπροστά από το κέντρο! Όλα αυτά μέχρι και τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, εκεί που σημειώθηκε το 2-0.

Εκεί ακριβώς είδαμε τον Οργανισμό ΑΕΚ που συναντάμε φέτος και δεν μπορεί να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί που πολύ… σωστά τους δίνεται. Ο κόσμος ξεκίνησε να αδιαφορεί για το ματς και πανηγύριζε για το πρωτάθλημα που… ερχόταν. Η ομάδα τους επηρεασμένη εντός των γραμμών, άρχισε εκτός των άλλων να βγάζει και θέματα με κράμπες, πέρα από τις καθυστερήσεις που είχαν ως αποκορύφωμα την κίτρινη του Αθανασιάδη 15 λεπτά πριν το φινάλε! Αυτή είναι η ΑΕΚ φέτος. Κακή νοοτροπία που έφεραν… πολλά τέτοια 2-2 τα οποία δεν περίμεναν έχοντας τον… αέρα του φαβορί, μυϊκά προβλήματα  για τους γνωστούς λόγους και τα… γελάκια του Αθανασιάδη που έκανε καθυστερήσεις τόσο νωρίς. Το φαβορί που δεν μπορεί να κερδίσει εννιά ματς στα οποία προηγήθηκε!

Από την άλλη ο μαχητής ΠΑΟΚ! Το αουτσάιντερ που κανείς δεν πιστεύει γιατί ίσως και να έχει το τέταρτο πιο ακριβό ρόστερ στη χώρα, γιατί έχει μαζί και την Ευρώπη στην οποία όμως μπορεί επίσης και πρωταγωνιστεί! Σαν τον Ρόκι όμως… τον βαράνε από παντού και αντέχει με απίστευτο τρόπο εκεί που πολλοί έλεγαν και έγραφαν ότι.. λύγισε ! Μένει όρθιος. Το πιστεύει και συνεχώς επιστρέφει! Η μεγάλη εικόνα της χρονιάς μέσα και σε ένα κρίσιμο ματς.

Έχω την αίσθηση ότι σήμερα πέρα από τα ψυχικά χαρίσματα, η είσοδος Ντεσπόντοφ και Σαμάτα ανέβασε και την ποιότητα της ομάδας που είχε καλύτερες επαφές και αποφάσεις κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε δικαίως σε 2-2 και το «είχε», αγωνιστικά, σωματικά και πνευματικά.  Στο τελευταίο κόρνερ με τις φάσεις Κεντζιόρα και Οζντόεδ όλοι πιστεύαμε στην ανατροπή. Μην ξεχνάμε ότι και στατιστικά, στο τέλος-τέλος, ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες τελικές, περισσότερες σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, πιο πολλές προωθητικές πάσες, πιο πολλές επαφές στην αντίπαλη περιοχή, πιο πολλά κόρνερ!

ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Σε ατομικό επίπεδο οι τρεις αμυντικοί Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα ήταν οι κορυφαίοι με διαφορά, ενώ στον προπονητή βγήκαν οι αλλαγές Σαμάτα, Ντεσπόντοφ και Οζντόεφ. Πάμε να δούμε..

Ο Κοτάρσκι έχει μεγάλη ευθύνη για το δεύτερο γκολ. Είχε μόλις δύο αποκρούσεις δείγμα του ότι δεν πιέστηκε.

Ο Όττο τα βασικά, ενώ ματσάρα έκανε και πάλι ο Μπάμπα που όσο ανέβαινε η ώρα τόσο και έσπρωχνε την ομάδα στη νίκη. Ήταν παντού με γκολ, 9/14 κερδισμένες μονομαχίες, άλλα πέντε κλεψίματα με τα… τρία πόδια που είναι σα να χρησιμοποιεί πολλές φορές και τέσσερις επεμβάσεις εντός περιοχής !

Εξαιρετικοί στην πίεση που δέχθηκαν και σε όλα τους ακόμη και στην επίθεση οι Κουλιεράκης Κεντζιόρα. Έσβησαν τα φορ της ΑΕΚ από τα οποία τελικά, επιθετικά ήταν στον αγώνα πιο επικίνδυνοι! Δύο τελικές ο αλάνθαστος Κεντζιόρα (μέσα πήγαινε το τελευταίο) και έξι επεμβάσεις εντός περιοχής, ασίστ ο Κρητίκαρος, με πέντε επεμβάσεις και πέντε προωθητικές πάσες, κερδίζοντας και τρία φάουλ.

Θετικός ο Μεϊτέ κυρίως σε φάση άμυνας, λίγα πράγματα ο Σβααμπ.

Ο Μουργκ δεν φάνηκε, ο Κωνσταντέλιας είχε μερικές λάθος επιλογές και αποφάσεις, είχε και 7 λάθη.

Προσπάθησε πολύ ο Αντρίγια και με 4/10 γεμίσματα, ενώ το ματς δεν βγήκε στον Μπράντον.

Πολύ θετική η παρουσία Ντεσπόντοφ και Σαμάτα στην αγωνιστική άνοδο του ΠΑΟΚ με την ποιότητα που έβγαλαν σε κοντρόλ, πάσες και ενέργειες. Το ίδιο και ο αναγεννημένος Οζντόεφ που έκανε και τρεις τελικές. Προσπάθησε πολύ και ο Σάστρε.  Γενικώς οι αλλαγές βγήκαν πολύ στον προπονητή. (Αυτή είναι η σωστή έκφραση. Βγήκαν ή δεν βγήκαν).

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ

* Όσα έκανε και είπε ο Οζντόεφ στο τέλος για το πόσο τον βοηθάνε (κι αυτόν) ψυχολογικά ο Σαββίδης που του μιλάει (και σε αυτόν) και ο Λουτσέσκου, δείχνει πολλά για τη λειτουργία της ομάδας. Έχουμε γράψει πολλές φορές πώς ο Λουτσέσκου ζητάει από τον Σαββίδη να παρεμβαίνει και να μιλάει σε παίκτες που έχουν εξωαγωνιστικά ζητήματα.

* Ο Αλμέιδα είπε πάρα πολλά. Εμείς βάλαμε τίτλο αυτό για τα φάουλ που τους έδωσαν κατά! Ποιος; Ένας διαιτητής που δεν σφύριζε τα πάντα. Γελάει ο κόσμος με τη δήλωση Αλμέιδα! ( Είδατε τι ωραία που είναι να απομονώνεις μία ατάκα και να δημιουργείς εντυπώσεις όπως ΜΟΝΙΜΑ κάνουν με τον Λουτσέσκου).

* Στο γήπεδο σήμερα οι οπαδοί που πανηγύριζαν για τον τίτλο, ζήτησαν πέναλτι σε τράκα Πινέδ-Αραούχο και με τους δύο σε θέση οφσάιντ!

* Το πρωτάθλημα συνεχίζει να είναι πάρα-πάρα πολύ δύσκολο. Σκεφτείτε μόνο ότι όλοι κερδίζουν τον Άρη από τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχασε εντός. Η ΑΕΚ δηλαδή πάει τώρα για έξι πολύ πολύ πιθανούς  πόντους.

* Αφήνουμε το πρωτάθλημα για δύο εβδομάδες και αφοσιωνόμαστε στην Ευρώπη όπου στο Μπριζ έχει τεράστια μάχη η ομάδα μαζί με… πάρα-πάρα-πάρα πολλούς ΠΑΟΚτσήδες.

* Συγχαρητήρια και στην ομάδα χαντμπολ για ένα τρόπαιο σε μία πιο δύσκολη χρονιά για τα τμήματα της ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β Live

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! 1-1 Ο Κανίς έκανε σουτ, ο Ντόκιτς απέκρουσε και ο Σαποβάλοφ πλασάρει για το 1-1 καθώς πήρε το «ριμπάουντ».

70' στην αναμέτρηση, το 1-0 υπέρ του Αιολικού παραμένει.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784952237728337929

46΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Τσοπούρογλου έκανε το γύρισμα στον Γκούμα, ο οποίος πρόλαβε να κάνει την προβολή, με την άμυνα του Αιολικού να διώχνει σε κόρνερ.

Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Αιολικός - ΠΑΟΚ 1-0

33': 1-0 Ο Αιολικός. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τους Γιοκέ και Ζάκαριτς, που συνδυάστηκαν και ο Ζάκαριτς με πλασέ άνοιξε το σκορ.

14': Ο ΠΑΟΚ φτάνει κοντά στο γκολ με τον Μπράντονιτς, ο οποίος είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά που έκανε, σε σέντρα τον Μανιωλούδη.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Αιολικός : Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ, Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιουδάκης, Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς, Κανίς

 

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει στην Αριδαία τον Αιολικό στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωνσταντέλιας: «Είχαμε ψυχή και το θέλαμε…» (vid)

Οι ατάκες του σκόρερ του ΠΑΟΚ on camera

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και έμεινε στην διεκδίκηση του τίτλου.
 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζόαν Σάστρε: Ο… επιζών

Η ξεχωριστή περίπτωση του Ισπανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ζόαν Σάστρε είναι ένα από τα πρόσωπα της χθεσινής βραδιάς και της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ. Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός πέτυχε το τρίτο του γκολ στη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει ένα στο κύπελλο και ένα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ασπρόμαυρη καριέρα του ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2022 στο Βόλο, και μάλιστα με γκολ. Ετσι συστήθηκε στο «ασπρόμαυρο» κοινό. Η παρουσία του στον Δικέφαλο έχει περάσει από πολλά κύματα. Στο πρώτο του εξάμηνο έγραψε 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Το highlight του ήταν το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού με το οποίο είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1.

Ακολούθησε η περσινή σεζόν στην οποία μέτρησε 31 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος, έχει φτάσει αισίως τις 28 συμμετοχές και είναι η πλέον παραγωγική του καθώς μετράει 3 γκολ και 4 ασίστ.

Η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει περάσει από πολλά στάδια, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μιλά για τον Ισπανό: «Ο Σάστρε, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει όλη την ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ότι μερικές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του και την πίεση ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Όταν μπαίνει συγκεντρωμένος, όπως σήμερα, είναι ένας παίκτης που βοηθάει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, για το γκολ που έβαλε και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ