Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάντε την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ…

Αντί του «άσχετου» και του «βλάκα» προπονητή που δεν ξέρει τι κάνει και έβαλε τον Τζιόλη στόπερ…

Editorial

Κάντε την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ…

Έχει ξεκινήσει μία πολύ δύσκολη περίοδος για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, μία περίοδος με πολλά και κρίσιμα παιχνίδια.
Πάμε να θυμίσουμε που βρισκόμαστε, κάτι απαραίτητο για να βγάλουμε συμπεράσματα…

Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα πεντάμηνο δοκιμών και ευκαιριών έτσι ώστε να κριθεί το ρόστερ και να φανούν τα κενά και οι αδυναμίες (αφού για όσους –χιλιάδες- το ξέχασαν αυτός ήταν βασικός στόχος για να μπουν βάσεις ενόψει των επόμενων χρόνων όπου θα έβαζε και μεγάλους στόχους) έφθασε στον Ιανουάριο να βρει έναν κορμό ομάδας, με βάση έναν συγκεκριμένο σχηματισμό, διαφορετικό από αυτόν που τον οδήγησε (με καλές και κακές στιγμές) για το πρώτο διάστημα.

Ένα από τα συμπεράσματα που βγήκαν στους διδακτικούς πρώτους μήνες, είναι και το ότι πολλοί από τους νεαρούς κυρίως παίκτες του ρόστερ, δεν μπορούν να αντέξουν (σωματικά, ψυχολογικά και μυϊκά) συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη.

Άρα από εδώ και πέρα και αφού βέβαια (καλώς ή κακώς) στην ομάδα μπήκε η ιδέα ότι… τώρα στόχος είναι και το κύπελλο και η δεύτερη θέση, έπρεπε να συνυπάρξουν:

Η προσπάθεια δημιουργίας κορμού, τα αποτελέσματα του κάθε αγώνα, η βελτίωση της ομάδας, η προφύλαξη από τραυματισμούς και η επίτευξη των στόχων.

Εκτιμώ ότι μέχρι… εδώ συνεννοούμαστε, έτσι ώστε με αυτή τη βάση να πάμε και παραπέρα…

Ο Τούντορ (που δυστυχώς πάλι θα φανεί ότι υπερασπίζομαι λες και είμαι κολλητός του) είπε μετά από όλα τα παραπάνω: «Από εδώ και πέρα πάμε να βρούμε σταθερές, θα βασιστούμε σε 15-16 παίκτες και όχι σε 22-23, πάμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας, αλλά εσείς στην ΠΑΕ, βοηθήστε και με ένα τουλάχιστον ποιοτικό παίκτη μεσοεπιθετικά, για να έχουμε πιο πολλές ελπίδες να τα καταφέρουμε».

Αυτά ειπώθηκαν τις περασμένες ημέρες…

Πριν προχωρήσουμε, θυμίζω ότι άσκησα κριτική όσο πιο έντονα μπορούσα στον προπονητή, στην άδικη και κατά την εκτίμησή μου απαξιωτική του συμπεριφορά απέναντι σε μερικούς παίκτες της ομάδας. Για εμένα αυτό ήταν το τεράστιο λάθος του…

Ερχόμαστε τώρα στον αγώνα με την Ξάνθη, που αποτέλεσε και πάλι ευκαιρία για να προκύψουν απίστευτα προσβλητικοί-απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί γι’ αυτόν τον… άσχετο ή τον «βλάκα» που κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Γιατί πώς αλλιώς χαρακτηρίζουν τον Τούντορ όσοι τον κατηγορούν γιατί: Δεν έβαλε στη Ξάνθη τον Βίτορ, τον Ροντρίγκεζ, τον Μακ(!) και χάλασε την χημεία της ομάδας του, με τον Τζιόλη στα στόπερ και τον Σάμπο αριστερά και μεσοεπιθετικά;

Μα τόσο απλοϊκή κριτική; Δηλαδή για τα 3/4 της πόλης σήμερα, ο ΠΑΟΚ βολόδερνε επί 30 λεπτά στη Ξάνθη, λόγω Σάμπο και Τζιόλη! Ενώ αν αριστερά έπαιζε ο Ζάιρο και στόπερ ο Βίτορ, αλλά με αυτή την εικόνα και τη νοοτροπία, του Κίτσιου, του Χαρίση, του Τσίμιροτ, του Αθανασιάδη και του Πέλκα, σε συνδυασμό με τις οκτώ απουσίες αλλά και την καλή απόδοση των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ θα πετούσε;

Αυτό μας λένε σήμερα, όσοι σκίζουν τον Τούντορ με το επιχείρημα ότι έκανε άνω κάτω την ενδεκάδα, επειδή έπαιξε ο Τζιόλης στόπερ και ο Σάμπο χαφ-εξτρέμ!

Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να ακολουθήσω, όσους σκίζουν τον
προπονητή γιατί ΔΕΝ έβαλε βασικό τον Βίτορ, αλλά θα τον ξέσκιζαν αν έβαζε τον Πορτογάλο σε ένα ακόμη συνεχόμενο ματς και αυτός τραυματίζονταν μια και έχει λίγο καιρό που επέστρεψε από θλάση!!

Μα είναι χαζός να μην βάζει τον Πορτογάλο που τόσο εκτιμά και έτσι να θέσει σε κίνδυνο την δική του ομάδα και την δική του δουλειά; Δεν πρέπει να τον κρίνεις αφού ακούσεις και την αιτιολογία; Και σε αυτή την περίσταση, αν όχι τον Τζιόλη ποιον μπορούσε να βάλει στα στόπερ; (Για να μην αναφερθούμε σε ανθρώπους που ακόμη τον κατηγορούν επειδή χρησιμοποιεί στη θέση τον Τζαβέλλα…).

Η εικόνα ήταν κάκιστη για 30 λεπτά στη Ξάνθη, ήταν προβληματική για τα άλλα 60΄, το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο, αλλά πριν βγάλουμε όλο τον εξυπνακισμό μας, δεν πρέπει να ακούσουμε και λίγο τι… λέει ο «κατηγορούμενος» που σε αντίθεση με τόσους και τόσους, σε διευκολύνει πάντα με τις απαντήσεις του και γνωρίζεις το σκεπτικό του. Να τον κρίνουμε δηλαδή για την επιλογή, για την εικόνα, για το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό όμως με την εξήγηση που έδωσε για το πώς σκέφτηκε και έπραξε πριν τον ματς…

Για τον Τζιόλη απάντησε ναι ή όχι; Αν έβαζε τον Βίτορ και τραυματίζονται (μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει γι’ αυτό από την καθημερινή επαφή μαζί του) τι θα λέγαμε;

Για τον Σάμπο, δεν έχει μία αξία να ξέρουμε, ότι η κωμικοτραγική του απόδοση δεν ήταν θέμα θέσης, μια και εκεί έχει παίξει πολλές φορές; Δηλαδή αν αντί του τραγικού Σλοβάκου (που και εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να βγει από το 30΄) έπαιζε ο Ζάιρο (γιατί άλλος δεν μπορούσε να πάρει τόσα λεπτά) θα ήταν τόσο διαφορετική η εικόνα της ομάδας και θα λύνονταν όλα τα χθεσινά προβλήματα;

Σε σχόλια διαβάζω και άλλου είδους επιχειρηματολογία: «Γιατί δεν έβαλε τον Ροντρίγκεζ; Γιατί έβαλε μαζί τους Τσίμιροτ-Χαρίση; Γιατί δεν έβαλε τον Μακ;»

Τέλος πάντων, μια ερώτηση-πρόκληση για όλους όσους καλοπροαίρετα ή λόγω ανάγκης στη διαφωνία σήμερα, έσκισαν τον Κροάτη: Ας γράψουν εκείνοι την ενδεκάδα που εγγυώνται ότι θα απέδιδε καλά στη Ξάνθη, αφού συνυπολογίσουν ότι:

1) Ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς οκτώ, μεταξύ των οποίων οι αμυντικοί Μαλεζάς, Κόστα, Λέοβατς, Κωνσταντινίδης.

2) Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με συγκεκριμένους παίκτες οι οποίοι δε γίνεται να ονοματιστούν, που έχουν δείξει ότι με τα συνεχόμενα 90λεπτα κινδυνεύουν με μυϊκούς τραυματισμούς.

3) Ο ΠΑΟΚ μετά τη Ξάνθη παίζει με την ΑΕΚ και στο καπάκι έχει πιο κρίσιμο αγώνα με τον Πανιώνιο.

Αφού την γράψουν, ας εγγυηθούν για το αποτέλεσμα ή την εμφάνιση, με δεδομένο ότι από την έναρξη του αγώνα, πέντε παίκτες θα βρίσκονταν σε κάκιστη βραδιά…

Είναι αντιληπτό ότι η διαφωνία δίνει… ύπαρξη σε πολλούς, όταν όμως έρχεται η ώρα της επιχειρηματολογίας, εκεί… όσοι έχουν μάτια βλέπουν και όσοι έχουν μυαλό καταλαβαίνουν… Τα «λόγια» είναι πάντα πιο εύκολα… Τα επιχειρήματα όμως…

Τελικά…

Ο Τούντορ έχει μεγάλη ευθύνη για την πορεία αυτής της ομάδας, για την εικόνα της και τα αποτελέσματά της. Κρίνεται κάθε μέρα για τα αποτελέσματα, την δουλειά του, τα λεγόμενά του και την γενικότερη συμπεριφορά του.

Όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη (ειδικά όταν πρόκειται για ποδόσφαιρο) αλλά ας επιχειρηματολογήσουμε και λίγο… Ας βασιστούμε σε γεγονότα και όχι σε υποθέσεις. Ας ακούμε και τον επαγγελματία τι λέει και μετά ας… σκεφτόμαστε τι επιλογές είχε και τι τελικά έκανε…

Κλείνοντας… Ότι και να γράψουμε, όπως και να επιχειρηματολογήσουμε, στο τέλος όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Καλώς ή κακώς…

Προσέξτε όμως: Το αποτέλεσμα σχετίζεται άμεσα με τον στόχο που μπαίνει. Και επειδή είναι ξεκάθαρο ότι οι στόχοι (για άλλη μία φορά στον ΠΑΟΚ) μπερδεύτηκαν στην πορεία (όπως και πέρυσι δηλαδή, όπως και με τον Δώνη) είναι πολύ επικίνδυνο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να υπάρχει στην πόλη μεταξύ των ΠΑΟΚτσήδων, πολύ μεγαλύτερο μπέρδεμα από αυτό που επικρατεί μέσα στα γραφεία της Μικράς Ασίας…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ