Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Παίκτης με ξεχωριστά χαρακτηριστικά"

Στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4 μίλησε ο Αυστραλός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ελληνικής καταγωγής. Πήτερ Κάθολος, με αφορμή την επικείμενη μετακίνηση του Τέρι Άντονις στον ΠΑΟΚ.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Παίκτης με ξεχωριστά χαρακτηριστικά"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ευχή που έδωσε στον Τέρι Άντονις: “Είναι ένα πολύ καλό ταλέντο, είναι καλός ποδοσφαιριστής. Του μίλησα για την Ελλάδα, για το τι πρέπει να προσέχει, τη νοοτροπία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις παρέες, τον κόσμο… Υπάρχουν πολλά πράγματα, που εδώ είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα πρέπει να προσέχεις που μιλάς, τι λες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλό, έχω δει τον ΠΑΟΚ, τους παίκτες του, κάποια παιχνίδια και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ τυχερός, γιατί ο Τέρι έχει τέχνη, αντοχή, βάζει γκολ, έχει δύο πόδια και νομίζω ότι θα βοηθήσει πολύ”. 

Για τη σχέση του με τον Άντονις: “Είμαι φίλος με την οικογένεια και του έχω δώσει πολλές συμβουλές στην καριέρα του. Έχει ανέβει πολλά σκαλιά και νομίζω ότι μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος στον ΠΑΟΚ”.

Για τα προτερήματα του: “Ο Τέρι είναι ένας παίκτης που τα δίνει όλα όταν αγωνίζεται, θα τρέξει για δύο παίκτες, δε σταματάει καθόλου. Βλέπει γήπεδο, κάνει μπαλιές ακρίβειας και μπορεί να έρθει από το κέντρο μπροστά και να σουτάρει. Αυτά είναι πολύ καλά σημεία για ένα χαφ, μπορεί να κάνει μία 40αρα μπαλιά με άνεση. Είναι παίκτης με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Άμα δείτε τα βίντεο από τα παιχνίδια του, θα καταλάβετε ότι έχει κάτι διαφορετικό”.

Για τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση: “Θα ήθελα να κάνει πιο πολλά σουτ, γιατί μπορεί να το κάνει. Το άλλο, είναι η ταχύτητα του. Νομίζω ότι θα το βελτιώσει αυτό, στα πέντε πρώτα μέτρα για παράδειγμα μπορεί να βελτιωθεί”.

Για τις σκέψεις του: “Είναι πολύ ενθουσιασμένος. “Διψάει” και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Δεν έχει άγχος. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ο ΠΑΟΚ τον ήθελε για δανεικό, αλλά δεν νομίζω ότι του αξίζει σαν διεθνής που είναι, να δοθεί δανεικός. Δεν είναι αυτός ο παίκτης”.

Για τις διαφορές του ποδοσφαίρου της Ελλάδας με την Αυστραλία: “Έδώ το ποδόσφαιρο έχει “ανέβει” πολύ. Πριν από τέσσερις ομάδες ήρθε η Τσέλσι και έπαιξε με τη Σίδνευ φιλικό. Ο Μουρίνιο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τέρι μετά το παιχνίδι. Έκανε μακρινές μπαλιές, τάκλιν, σουτ, τα πάντα… Από τα 17 παίζει στην πρώτη ομάδα. Το ποδόσφαιρο στην Αυστραλία δεν είναι αυτό που νομίζουν οι πιο πολλοί. Μπορώ να σας πω ότι το επίπεδο είναι το ίδιο με την Ελλάδα. Εδώ υπάρχει πειθαρχεία, οι παίκτες μαρκάρουν σκληρά. Έβλεπα κάτι παιχνίδια και το φιλικό με τη Βέροια και είδα ότι οι παίκτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κοιτάζουν τον παίκτη τους. Εδώ έχουν πειθαρχεία και θα δείτε ότι ο Τέρι είναι ένας “ψημένος” ποδοσφαιριστής”. 

Για τη θέση του: “Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, γιατί έχει γερά πόδια και βάζει γκολ. Έχει παίξει και στα δεξιά και σαν επιθετικό χαφ. Η καλύτερη του θέση είναι στο κέντρο. Στον ΠΑΟΚ θα παίξει όπου τον θέλει ο προπονητής, όπου κρίνει ότι τον χρειάζεται μπορεί να παίξει”.

Για το χαρακτήρα του: “Είναι πολύ καλό παιδί. Μιλάει λίγα ελληνικά και πρέπει να μάθει πολύ γρήγορα. Εύχομαι να προσαρμοστεί και να τον αγαπήσει ο κόσμος, όπως τον αγαπούν εδώ στην Αυστραλία. Ο Τέρι έπρεπε να φύγει νωρίτερα. Είχε πολλές ευκαιρίες, μετά τα φιλικά που έπαιξε εδώ όλοι περίμεναν ότι θα έφευγε πιο νωρίς. Έπρεπε να είναι ήδη στην Ευρώπη, όπως έγινε τελικά. Ο κύριος Άρνεσεν τον είδε και αναρωτήθηκε πως δεν παίζει αυτός ο παίκτης στην Ευρώπη. Τον πιστεύουν και ο Άρνεσεν και ο Τούντορ”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Χωρίς χρόνο για χάσιμο

Οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να αφήσουν άμεσα πίσω τους τον αποκλεισμό ενόψει Ολυμπιακού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει άμεσα στροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις του, χωρίς να διαθέτει χρόνο για χάσιμο ή επεξεργασία του αποκλεισμού από την Ευρώπη, με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να απέχει κάτι παραπάνω από 48 ώρες.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει μείνει με έναν και μόνο στόχο στη σεζόν, αυτόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος Stoiximan Super League. Μπροστά του ο Δικέφαλος έχει 6 τελικούς, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των Play-Off με τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το παιχνίδι της Κυριακής μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στην μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, μετά και τις νίκες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, την προηγούμενη αγωνιστική, που προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ με παιχνίδι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του έρχεται από μια ιστορική πρόκριση και παρθενική συμμετοχή στα ημιτελικά του Europa Conference League, έχοντας μάλιστα κληθεί να παίξει παράταση και πέναλτι.

Στον ΠΑΟΚ ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος ως προς την προετοιμασία της ομάδας, με τον Ρουμάνο τεχνικό να πρέπει να ετοιμάσει την ομάδα του με μόλις δυο προπονήσεις. Υπάρχει και το ζήτημα των ιώσεων που ταλαιπωρεί τον Δικέφαλο τις τελευταίες δυο βδομάδες, επομένως αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η σωματική, με την ανάκτηση των δυνάμεων για όσους ταλαιπωρήθηκαν, αλλά και η πνευματική ετοιμότητα, για την διαχείριση του αποκλεισμού από την Ευρώπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πρώτη φορά μετά την Μπενφίκα…

To μηδέν ενεργητικό του ΠΑΟΚ σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ και αποχαιρετά την Ευρώπη στα προημιτελικά του Conference League. Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι και με δυο νίκες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αξιοσημείωτο -ειδικά για τον φετινό ΠΑΟΚ- το γεγονός πως δεν κατάφερε καν να σκοράρει στα δυο παιχνίδια με την βελγική ομάδα, κάτι που είχε να του συμβεί από τη σεζόν 2013/14 και τους αγώνες με την Μπενφίκα.

Τότε ήταν για την ενδιάμεση φάση μετά τους ομίλους και πριν τους "16". Ο ΠΑΟΚ έχοντας προκριθεί ως δεύτερος, συνάντησε την Μπενφίκα που κατέβηκε ως τρίτη από το Champions League και αποκλείστηκε με το συνολικό σκορ 4-0. Ηττήθηκε με 0-1 στην Τούμπα και με 3-0 στον επαναληπτικό του «Ντα Λουζ».

Έκτοτε, σε όσες περιπτώσεις συμμετείχε σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πάντοτε σκόραρε, ακόμη και στους αποκλεισμούς του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η αναγνώριση του κόσμου (vid)

Το «ευχαριστώ» της Τούμπας για το ευρωπαϊκό ταξίδι που έζησε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το Βέλγιο και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-0, μετά και τη δεύτερη ηττα του από την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν έτσι ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο και έζησαν σε όλη την διαδρομή του παρέα με τον κόσμο. Από το Ισραήλ, τις διπλές επισκέψεις σε Κροατία και Σκωτία, την Γερμανία, την Φινλανδία, στο Βέλγιο.

Το όνειρο δεν συνεχίζεται, παρότι έδειχνε πιθανό να γραφτεί ένα μοναδικό σενάριο, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός ημιτελικών. Η Τούμπα ωστόσο, αποθέωσε τους παίκτες του Λουτσέσκου και τους ευχαρίστησε με ένα θερμό χειροκρότημα και συνθήματα, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437075081_8145101892186448_3286360199323378476_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ