Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μεγάλη χρονιά του Αντρίγια

Όλα τα “φώτα” επάνω του

Αγάπη Γαβριηλίδου

Η μεγάλη χρονιά του Αντρίγια

Έκλεισε τη φετινή σεζόν με συνολικά 49 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, στο Κύπελλο και στο Europa Conference League, έχοντας να επιδείξει 19 γκολ και 14 ασίστ. Ήταν πρωταγωνιστής, ήταν αυτός που έκανε ένα βήμα μπροστά στα δύσκολα.

Κάπως έτσι, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είδε τον κόσμο να τον επιβραβεύει, καθώς είναι πλέον ο νέος κάτοχος του βραβείου “Πλάτων Φορόπουλος”, με ποσοστό 39.86%.

Ο Σέρβος ήταν από τα… βασικά γρανάζια του φετινού ΠΑΟΚ κι από τους ποδοσφαιριστές που τράβηξαν κουπί στα δύσκολα και φώναξαν “παρών”, για να έρθει στο τέλος αυτή η σπουδαία επιτυχία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η χρονιά, αυτή, είχε πολλές ιδιαιτερότητες για τον Αντρίγια, που είδε τη ζωή του να αλλάζει σε πολλά επίπεδα -στον προσωπικό και τον επαγγελματικό τομέα- με τον ίδιο να μοιάζει πιο ώριμος κι αποφασισμένος από ποτέ. Στην Τούμπα βρήκε το δικό του σπίτι, αισθάνεται πολύ καλά κι έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον κόσμο, που αναγνωρίζει την ποιότητα και τη μαχητικότητά του.

Τώρα, ο Σέρβος μετράει αντίστροφα για τα μεγάλα “ραντεβού” στα γήπεδα της Γερμανίας, καθώς βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής ομάδας του και στον ΠΑΟΚ -προφανώς- θα έχουν στραμμένα επάνω του τα βλέμματά τους όλοι, με φόντο το Euro.

Η σεζόν συνεχίζεται, ο Αντρίγια παίζει… non stop κι ο ΠΑΟΚ ξέρει πως έχει βρει μία σταθερά, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σερί του ΠΑΟΚ στον Πειραιά

Έχει αλλάξει τον ρου της ιστορίας των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με το ντέρμπι να δεσπόζει στην 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν για σύμμαχο και την πρόσφατη προϊστορία, καθώς «τρέχουν» ένα μίνι σερί τριών αγώνων στον Πειραιά, χωρίς ήττα. Συγκεκριμένα έμειναν αήττητοι για όλη την περσινή σεζόν, με δυο ισοπαλίες και μια νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος με 0-2.

Συνολικά, ο Δικέφαλος έχει αλλάξει εντελώς του ρου της ιστορίας των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό, καθώς είναι πολλές και τακτικές οι περιπτώσεις των τελευταίων ετών που φεύγει με βαθμό, βαθμούς ή πρόκριση από την έδρα των «ερυθρολεύκων».

Ενδεικτικό το γεγονός πως στα τελευταία δέκα ντέρμπι των δυο ομάδων στον Πειραιά, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν μεγάλη ισορροπία ως προς την εμφάνιση τους.

Ο Ολυμπιακός μετράει τέσσερις νίκες, με τρία παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα και ισάριθμα να τα έχει κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Οι δυο από τις τρεις επικρατήσεις αφορούν και πρόκριση στο κύπελλο ενώ ο Δικέφαλος έχει και μια πρόκριση με το ισόπαλο 1-1 στην παράταση, το 2022, στην τελευταία χρονιά που μέτρησε το εκτός έδρας γκολ στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά πρώτος σκόρερ στο MLS ο Μέσι!

Σαρώνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Αργεντινός σταρ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία ατομική διάκριση πρόσθεσε στο πλούσιο παλμαρέ του ο Λιονέλ Μέσι, συνεχίζοντας να καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι ολοκλήρωσε τη σεζόν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του MLS για δεύτερη διαδοχική χρονιά, πετυχαίνοντας κάτι που, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, δεν είχε καταφέρει προηγουμένως άλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η φετινή συγκομιδή του έφτασε τα 26 γκολ σε 31 συμμετοχές, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε σημειώσει 29 τέρματα σε 28 αναμετρήσεις.

Παρότι δεν βρήκε δίχτυα στην ισοπαλία με 3-3 απέναντι στη Σάρλοτ, ο Μέσι διατήρησε την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη, κατακτώντας ξανά το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ του πρωταθλήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κανάλι του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Που θα δείτε το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στρέφεται το ενδιαφέρον της 10ης αγωνιστικής της Super League, εκεί όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (8/11), σε μία αναμέτρηση με ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία.

Ο Δικέφαλος προετοιμάζεται για την επίσκεψή του στον Πειραιά έχοντας να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες. Οι τιμωρημένοι Τζόντζο Κένι και Τάισον βρίσκονται εκτός πλάνων του Αλέσιο Λίσι, ενώ εκτός έμειναν και οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πέλκας.

Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης του ντέρμπι έχει οριστεί για τις 21:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το MAGENTA SPORT 1 LEAGUE HD.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ