Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Οσοι βρέθηκαν σήμερα στην Τούμπα στην υποδοχή – παρουσίαση του παικταρά που ακούει στο όνομα Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δεν έγιναν σοφότεροι, ούτε κατάλαβαν αν θα μας βοηθήσει στο γήπεδο ο ποδοσφαιριστής αυτός.

Άκης Σακισλόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Εγιναν, όμως, κάτι πολυτιμότερο, δυσκολότερο και πολύ πιο ωφέλιμο για τον σύλλογο: Έγιναν 16χρονοι, για να μην πω 12χρονοι με κοντά παντελόνια που στέκονταν έξω από το γήπεδο και φώναζαν «θείο θα με βάλεις;».

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έκαναν σήμερα σα μικρά παιδιά. Πολλοί, άλλωστε, ήρθαν με τα παιδιά τους. Χαμόγελα και αισιοδοξία παντού. Θετική αύρα, υγεία… Ακούστηκε μετά από καιρό σύνθημα για τον Ιβάν Σαββίδη. Λίγο το λέτε κι αυτό…

Ολοι καταλάβαμε πως στον ΠΑΟΚ κάτι αλλάζει προς το θετικό, κάτι που δεν είναι αποτέλεσμα της είδησης της μεταγραφής του Μπερμπάτοφ. Ο Μπερμπάτοφ είναι η εντυπωσιακή κίνηση που προκαλεί ελπίδα ότι θα πετύχει γιατί μπαίνει πάνω σε μια βάση από στέρεα υλικά. Ποια είναι αυτά; Η απαλλαγή από τα χρέη, η δυνατότητα επενδύσεων, η ανάθεση του αγωνιστικού τμήματος σε ανθρώπους που γνωρίζουν, η ωριμότητα του μεγαλομετόχου και φυσικά το μέγεθος του συλλόγου και η δίψα του λαού για διάκριση.

Στο γήπεδο σήμερα είδα να υπάρχει ένα πλάνο εμπορικής εκμετάλλευσης αυτού του παίκτη. Θα μου πείτε, «οι μπάλες που πέταξε κάνουν τη διαφορά ή οι φανέλες οι οποίες αυτονόητο είναι πως θα έπρεπε σε μια μέρα να βρίσκονται στην μπουτίκ;» Δεν ξέρω, ίσως αυτά τα αυτονόητα να έλλειπαν και τώρα να επιστρέφουν. Ο Μπερμπάτοφ, όμως, άρχισε τα λεφτά του να τα φέρνει πίσω.

Διαβάστε ΕΔΩ προσεκτικά την συνέντευξη που έδωσε στο PAOK TV.Προσέξτε τι δηλώνει ότι του είπανε για να έρθει. Σταθείτε στην εικόνα που έχει για το πώς μπορεί να βοηθήσει. Επεσε ψηστήρι για να φορέσει τον «Δικέφαλο» στο στήθος ο αθλητής αυτός. Εγινε δουλειά από πίσω και σήμερα η Ευρώπη μιλά για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα με θετικά λόγια.

Με τον Μπερμπάτοφ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει σε μέγεθος. Με τον παίκτη αυτό στην Ελλάδα αποκτά μεγαλύτερο σεβασμό. Με την μεταγραφή αυτή ως επιχείρημα, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα μπορέσουν ευκολότερα να πείσουν το επόμενο αστέρι να φορέσει τα ασπρόμαυρα. Ηδη φαίνεται ότι έπεισαν τον χορηγό της φανέλας. Ηρθαν οι άνθρωποι στην Τούμπα μέρα μεσημέρι και είδαν αυτά που είδαμε όλοι μας… Πού να ξεφύγουν; Ας βιαστούν μόνον οι επόμενοι γιατί οι συμφωνίες συνεχίζονται…

Κλείνει μια μέρα και νιώθουμε αρκετά «γεμάτοι». Αλλη μια απόδειξη πως το «μπαμ» χρειάζονταν σε όλους. Τώρα πρέπει η ομάδα να συνεχίσει να δουλεύει. Θέλει φυσικά υπομονή. Θα έρθουν ατυχίες. Θα χρειαστεί χρόνος να βελτιωθούν πολλά. Πεποίθηση όλων είναι πως μπορούμε να πάμε μόνον καλύτερα.

Το αντίθετο απ’ ότι νιώθουμε σαν πολίτες αυτής της χώρας λίγο πριν από τις εκλογές δηλαδή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ