Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ότι είμαι, το οφείλω στον ΠΑΟΚ"

Η εξομολόγηση του Στέφανου Αθανασιάδη στο UEL TV Show…

Ελένη Μπούντου

"Ότι είμαι, το οφείλω στον ΠΑΟΚ"

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε στην UEFA για τις εμπειρίες του στον ΠΑΟΚ. Το όνειρο να γίνει μέλος της ομάδας, τη σημασία να είσαι παίκτης του Δικεφάλου, την πίεση της θέσης του αρχηγού, τις απαιτήσεις και τους στόχους του συλλόγου, την ιεροτελεστία με το τύμπανο πριν τη σέντρα, την ίδια την Τούμπα «το δεύτερο σπίτι μου».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις αναμνήσεις του από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα όνειρο της οικογένειας μου να έρθω στον ΠΑΟΚ. Ο μπαμπάς μου με έφερε στις ακαδημίες της ομάδας. Ξεκίνησα από οκτώ χρονών το 1996 στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Σιγά – σιγά μεγάλωνα και όσο μεγάλωνα έφτανε κοντά το όνειρο το οποία είχα όταν πρωτοξεκίνησα. Να φτάσω στην πρώτη ομάδα και να είμαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες της».

Για τις αναμνήσεις του ως ball boy σε ευρωπαϊκούς αγώνες: «Θυμάμαι πολλά παιχνίδια. Ερχόμουν όπως όλα τα παιδιά από τις ακαδημίες, ήταν διαφορετικά χρόνια, αισθανόμασταν διαφορετικά, να μπούμε στην Τούμπα και να δούμε τα είδωλα μας να αγωνίζονται. Ήρθε η στιγμή που είμαι ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στο γήπεδο και αγωνίζονται για την ομάδα».

Για το αν θυμάται ιδιαίτερα κάποιον αγώνα: «Θυμάμαι το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν μέσα στην Τούμπα. Ήμουν πάλι ball boy, είχα μπει μαζί με τους παίκτες, ήμουν με τα χρώματα της Αϊντχόφεν».

Για το πώς θα χαρακτήριζε την σχέση του με τον ΠΑΟΚ: «Να σου πω ότι είναι το δεύτερο μου σπίτι; Μεγάλωσα εδώ μέσα, εδώ έχω καταφέρει πράγματα. Αυτός που είμαι αυτή τη στιγμή, το οφείλω στον ΠΑΟΚ. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, όπως ξεκίνησα μικρός να έχω όνειρα για αυτόν τον σύλλογο, να έχω όνειρα για μεγάλες επιτυχίες».

Για το πώς βιώνει τον ρόλο του αρχηγού στον ΠΑΟΚ: «Είναι δύσκολο. Υπάρχει πολύ πίεση, όχι μόνο για τον αρχηγό, αλλά γενικά για την ομάδα. Υπάρχει πίεση από τον κόσμο, από όλο τον σύλλογο, για επιτυχίες. Αυτό άλλες φορές βγαίνει σε καλό για την ομάδα, άλλες όχι αλλά είμαστε εδώ 25 άτομα, για να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ ψηλά».

Στροφή στο Europa League

Για το που χάθηκε το ματς με την Καραμπάγκ: «Θέλαμε να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι. Ξέραμε ότι είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την συνέχεια του Europa League. Ξέραμε ότι αν δεν μπορέσουμε να κερδίσουμε, αυτό το ματς -έστω να πάρουμε την ισοπαλία- δεν τα καταφέραμε. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω πως όλα τα παιδιά προσπάθησαν, έδωσαν ότι είχαν μέσα στον αγωνιστικό χώρα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά και έτσι ήρθε αυτή η ήττα».

Για το ματς με την Φιορεντίνα: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Υπάρχουν ακόμα δύο ματς. Η ομάδα στα μεγάλα παιχνίδια έχει δείξει πρόσωπο και χαρακτήρα. Στο παιχνίδι με την Φιορεντίνα, θα πάμε με μόνο με την προϋπόθεση να πάρουμε τη νίκη. Δεν σκεφτόμαστε κανένα άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη, για να είμαστε ζωντανοί για την πρόκριση».

Για το τι πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ, από την φετινή πορεία του στο Europa League: «Σίγουρα όταν έχεις αδύναμους αντιπάλους, πρέπει να είσαι πιο σοβαρός. Πρέπει να δείξεις περισσότερο πάθος, ώστε να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια και να παίρνεις τους τρεις βαθμούς, για να περάσεις στην επόμενη φάση.

Για το πόσο σημαντικό είναι τα πηγαίνει καλά ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Είναι πολύ σημαντικό. Άλλο το πρωτάθλημα της Ελλάδος και άλλο η Ευρώπη. Η Ευρώπη σου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο και στον κόσμο και στους ποδοσφαιριστές, ώστε να τα δίνεις όλα στα παιχνίδια γιατί είναι κάτι που το βλέπει όλος ο κόσμος. Είναι παιχνίδια σημαντικά και για την ομάδα και τον σύλλογο γενικά».

Για το τι καθιστά τον ΠΑΟΚ τόσο ξεχωριστό σύλλογο: «Στη πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Όλοι ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ, είναι η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης. Και στην Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες. Αυτό έχει γίνει από τις επιτυχίες που έχει φέρει, είναι και ο κόσμος που είναι πολύ δυναμικός. Αυτά πιστεύω είναι τα στοιχεία του συλλόγου».

Για τις σχέσεις του με τους οπαδούς: «Έχω φίλους που είναι οπαδοί της ομάδας. Έτσι ξεκίνησα και εγώ. Άλλες φορές είναι καλές, άλλε δεν είναι. Ο κόσμος περιμένει επιτυχίες, περιμένει σημαντικά πράγματα από την ομάδα και αυτό προσπαθούμε όλοι. Τώρα άλλες φορές δεν είναι καλά, άλλες είναι. Αυτό είναι στα χέρια των ποδοσφαιριστών, ώστε να καταφέρουν να έχουν τον κόσμο μαζί τους και να τους στηρίζει».

“Η σχέση μου με τον Ίβιτς…”

Για τις σχέσεις του με τον Ίβιτς: «Έχουμε πολύ καλή σχέση. Ήμασταν τέσσερα χρόνια συμπαίκτες. Έχουμε περάσει στιγμές, ξέρει και αυτός τον σύλλογο, γνωρίζει πολύ καλά την νοοτροπία του συλλόγου, τον κόσμο που είναι σημαντικό. Είναι ένας νέος προπονητής που και αυτός θέλει επιτυχίες, όπως θέλουμε όλοι».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Για μένα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Έχουν αυτό τον μοναδικό τρόπο, ώστε να σε ωθήσουν να φτάσεις στην επιτυχία, αλλά έχουν τον τρόπο και όταν οι ποδοσφαιριστές δεν δείχνουν πάθος, να βγάζουν μια αρνητικότητα. Αυτό σε ορισμένα παιδιά, δεν τα βοηθάει, τους ρίχνει ψυχολογικά γιατί πολλά από την ομάδα, έχουν παίξει σε διαφορετικά πρωταθλήματα, έχουν διαφορετική κουλτούρα. Όταν συναντάς μια ατμόσφαιρα λίγο πιο θερμή, τότε δυσκολεύεσαι. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε εμείς τα καινούργια παιδιά, να τους δείξουμε πως πρέπει να αντιμετωπίζουν, αυτή την κατάσταση».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο το ότι είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Όταν ξεκινούσα το ποδόσφαιρο, δεν το είχα στο μυαλό μου. Όμως μέσα από την δουλειά κατάφερα να κερδίσω πράγματα. Δεν θέλω να σταματήσω εδώ. Θέλω να σπάσω και άλλα ρεκόρ και να κερδίσω τρόπαια με τον σύλλογο».

Δείτε το video που σας εξασφάλισε το PAOK TV:

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό που ο Λουτσέσκου πιστεύει περισσότερο

Το σκεπτικό του προπονητή για την τελική ευθεία της σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ και διατηρήθηκε εντός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Το πόσο ακόμα, θα το δείξει σε πρώτη φάση το ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 12 Μαΐου.

Μέχρι τότε, δίνεται μια καλή ευκαιρία στο γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου, να πάρει τις απαραίτητες ανάσες μετά από ένα απαιτητικό πρόγραμμα, με διαδοχικούς αγώνες υψηλής έντασης. Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου, θέλει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής για το Πάσχα, προκειμένου να δουλέψει στην προπόνηση με την ομάδα του.

Το παράπονό του όταν ο ΠΑΟΚ έχει συνεχόμενα παιχνίδια ανά τρεις ημέρες, πράγμα συχνό την φετινή χρονιά με την πορεία στην Ευρώπη, είναι ότι δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να προπονήσει την ομάδα του. Εκεί, λοιπόν, εστιάζει ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, για το εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής.

Αφού ξεμπέρδεψε η ομάδα και από τις ιώσεις, ο Λουτσέσκου έχει επιτέλους την ευκαιρία να προπονήσει την ομάδα του χωρίς απουσίες, πλην βεβαίως του Εκόνγκ. Γι' αυτό και -από εδώ και πέρα- θεωρεί πως όλες οι προπονήσεις είναι πολύ σημαντικές. Ευχόμενος παράλληλα, να είναι οι ποδοσφαιριστές του υγιείς, για την τελευταία κούρσα της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρνούνται τα πάντα οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού

Τι υποστήριξαν στον ανακριτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τι και αν τα πειστήρια δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι χούλιγκανς που κατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, αρνήθηκαν τα πάντα.

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Αυτή φέρεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή των συλληφθέντων ενώπιον του ανακριτή.

Ο 31 ετών «Κοκός», ένας από τους αποκαλούμενους «μεγάλους», που έδιναν τις εντολές και οργάνωναν τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν συμμετέχει σε επεισόδια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

«Τα τελευταία δυόμιση και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου δε μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο», είπε.

Ένας από τους κατηγορούμενους, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε με τον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

«Όταν μπήκε ο Γ.Ν. στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης όπως ακούμπησα στα κάγκελα μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», υποστήριξε.

Επιμένοντας στο άλλοθί του, ο 28χρονος «Ομλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ και ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων, με κυνικά λόγια φέρεται να αναφέρει, ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν»

Ένας άλλος κατηγορούμενος, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί πήγε στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης.

«Το παιδί μου πηγαίνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα τι θα έκανα;»

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης.

Αρχηγός της θύρας 7

Οποιαδήποτε εμπλοκή του αρνείται και ο αρχηγός της θύρας 7 ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως διοργανωτή των βίαιων αναταραχών φέρεται να είπε πως… λόγω του θεσμικού του ρόλου φαίνεται πως είναι αντιπαθής σε κάποιους «και όποιος συλλαμβάνεται με θεωρούν και καταδότη, επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι' αυτό κατονομάζουν εμένα».

Σε σχέση με το ζήτημα της διαπίστευσης που φαίνεται να του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, φέρεται να δήλωσε πως «ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της Θύρας 7, αφού δεν είμαι θερμόαιμος και έχω καθαρό ποινικό μητρώο».

Όσον αφορά το πώς κατάφερε να διαφύγει από το «Μελίνα Μερκούρη» φέρεται να υποστήριξε πως επειδή είχε τη διαπίστευση τον άφησαν να περάσει.
«Είχε δακρυγόνα και είχαν εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δε θα ήμουν χρήσιμος εκεί».

Τέλος, φέρεται να έκανε προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία των λεγομένων των προστατευομένων μαρτύρων, δηλώνοντας πως οι καταθέσεις τους, πολύ περισσότερο όταν είναι και οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Πηγή: Skai.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ