ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η ΑΕΚ «καλύπτει» τον Σιδηρόπουλο!
Με επιστολή της προς την ΚΕΔ ζητάει να μην του επιβληθεί τιμωρία!
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έχει μπει στο στόχαστρο της κριτικής και αναμένεται να του επιβληθεί αυστηρή τιμωρία με αφορμή την απόφαση του να μην αποβάλλει τον Μπρινιόλι για την… καρατιά στο κεφάλι του Σουλεϊμάνοφ, στο πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου, της ΑΕΚ με τον Άρη, με την Ένωση να ζητάει με επιστολή της στην ΚΕΔ, να μην επιβληθεί τιμωρία στον Έλληνα διαιτητή! Μάλιστα, επισυνάπτει και φωτογραφίες από κάποιες άλλες φάσεις στο εξωτερικό, για να τονίσει ότι η απόφαση του να τιμωρήσει μόνο με κίτρινη κάρτα τον Μπρινιόλι, ήταν σωστή!
Αναλυτικά όσα αναφέρει…
«Συγκεκριμένοι ιστότοποι και blogs «ενημέρωσαν» από νωρίς χθες το απόγευμα και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να «ενημερώνουν», την φίλαθλη κοινή γνώμη, ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔ τιμωρεί το διαιτητή του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΑΡΗΣ κ.Σιδηρόπουλο με αποκλεισμό από αγώνες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι εύλογα:
1) Άραγε τα συγκεκριμένα μέσα λειτουργούν ως γραφείου τύπου της ΚΕΔ και έχουν το προνόμιο να λαμβάνουν άμεση ενημέρωση κατά αποκλειστική προτεραιότητα έναντι παντός άλλου και κυρίως έναντι των ΠΑΕ; Το ίδιο έχει συμβεί επανειλημμένως, όπως καλώς γνωρίζετε (εξάλλου και σας είχαμε επισημάνει) π.χ. κατά τον μήνα Σεπτέμβριο σε τηλεοπτικό δίκτυο.
2) Είναι δυνατό να έχει ίχνος αλήθειας το εν λόγω δημοσίευμα και να έχετε ήδη
αποφασίσει την τιμωρία του ανωτέρω διαιτητή, επειδή τόλμησε να πράξει το ορθό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς και τις οδηγίες της FIFA ; Προς αναμόχλευση κι επαναφορά των ισχυόντων Κανονισμών στη μνήμη σας, σας παραθέτουμε τα συνημμένα στην παρούσα βίντεο, από τα οποία αποδεικνύεται ότι σωρεία τέτοιων περιπτώσεων κτυπημάτων στο κεφάλι, ακόμη και στο πρόσωπο, τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα, με χαρακτηριστικότερη ad hoc περίπτωση, αυτή στον αγώνα ΕΚΟΥΑΔΟΡ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ της 28.1.2022, όπου επιδειχθείσα κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα, μετατρέπεται σε κίτρινη κατόπιν παρεμβάσεως του VAR. Στα βίντεο που επισυνάπτουμε, μπορείτε ξεκάθαρα να δείτε πληθώρα φάσεων εις βάρος ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που υπέστησαν βιαιότερα κτυπήματα και οι αντίπαλοί τους τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα. Σε μία εκ των φάσεων αυτών, ο ποδοσφαιριστής μας Γκαρσία δέχεται κτύπημα με κλωτσιά στο πρόσωπο και ο αντίπαλός του τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τον ίδιο διαιτητή κ. Σιδηρόπουλο στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ της περιόδου 2023-2024. Αβίαστα προκύπτει ότι ο εν λόγω διαιτητής είχε την ίδια αντιμετώπιση και υπέρ και εις βάρος της ΑΕΚ.
3) Αν πράγματι έχετε ήδη επιβάλει ή πρόκειται να επιβάλλετε την ποινή αποκλεισμού του διαιτητή Σιδηρόπουλου από ορισμό του σε αγώνες των επόμενων αγωνιστικών, είναι προφανές ότι η ποινή αυτή είναι λανθασμένη. Προφανώς λανθασμένη και πέραν πάσης διαιτητικής λογικής είναι και η φερόμενη (σύμφωνα με δημοσιογραφικά μέσα) «αγανάκτηση» του κ. Βαλέρι με τον κ. Σιδηρόπουλο, επειδή δεν «υπάκουσε» στην εντολή του διαιτητή VAR κ. Φωτιά και δεν εφήρμοσε όσα αυτός απαίτησε. Είναι πέραν της κοινής λογικής ο Υπεύθυνος VAR και Αναπληρωτής Επικεφαλής Διαιτησίας να προωθεί αυστηρή επιβολή τιμωρίας σε διαιτητή αγώνα, αντί να ασχολείται με την αξιολόγηση των VAR διαιτητών που αποδεδειγμένα ώθησαν τον διαιτητή αγώνα σε λανθασμένη απόφαση ή δεν ασχολήθηκαν καθόλου ως όφειλαν για τα τέσσερα πέναλτι των τριών τελευταίων διαδοχικών αγώνων της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 1.
4) Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, γιατί αφήσατε ατιμώρητους τους διαιτητές – διαιτητές VAR που υπέπεσαν σε κραυγαλέα λάθη σε βάρος μας, αλλοιώνοντας όχι μόνο το αποτέλεσμα συγκεκριμένων αγώνων μας, αλλά ακόμη και το ίδιο το Πρωτάθλημα; Γιατί, εν προκειμένω με το πρόσφατο παράδειγμα της διαιτησίας Τσιάρα στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ, για την οποία ο Πρόεδρος της ΚΕΔ ομολόγησε ότι τουλάχιστον ένα πέναλτι (επί του Πινέδα) δεν δόθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΚ (ενώ το δεύτερο πέναλτι σε βάρος του Οντουμπάτζο ούτε καν το σχολιάσατε!!!), δεν υπήρξε τιμωρία του διαιτητή και του διαιτητή VAR, αλλά αντίθετα τους επιβραβεύσατε με άμεσο νέο διορισμό τους; Γιατί δεν υπήρξε τιμωρία των διαιτητών των αγώνων ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίοι καταφανώς υπέπεσαν σε λάθη που είχαν ως συνέπεια την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των αγώνων μας; Γιατί δεν υπήρξε τιμωρία των διαιτητών VAR των αγώνων αυτών, εφόσον ο κ. Βαλέρι εμφανίζεται (με βάση δημοσιεύματα) να απαιτεί από τους διαιτητές VAR να εμμένουν στους διαιτητές να αλλάζουν την απόφασή τους, όπως φέρεται να συνέβη στην περίπτωση κ. Φωτιά με κ. Σιδηρόπουλο;
5) Ποια είναι τελικά η σκοπιμότητα και των δύο σας, μίας τόσο σκληρής τιμωρίας, όπως εντόνως φημολογείται, επί ενός διαιτητή που τόλμησε να εφαρμόσει όσα οι Κανονισμοί FIFA και UEFA επιτάσσουν, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος διαιτητής σε παρόμοια φάση έχει ακολουθήσει την ίδια τακτική τόσο σε φάουλ υπέρ, όσο και σε φάουλ σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ; Για ποιο λόγο να τίθενται προς τους διαιτητές έμμεσες κατευθύνσεις δια της τιμωρίας συγκεκριμένων κι επιλεκτικών διαιτησιών με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις, προκατάληψη, αρνητικό κλίμα και ασταθές περιβάλλον;
Διευκρινίζουμε, προς άρση κάθε αμφιβολίας, ότι το περιεχόμενο των ανωτέρω εύλογων ερωτημάτων μας, δεν σκοπεύει στην υπεράσπιση προσώπων. Σκοπεύει στην υπεράσπιση των ορθών διαιτησιών και στην ανάδειξη κάθε προσπάθειας για ύπαρξη ορθής διαιτησίας και Ευ Αγωνίζεσθαι. Στοχεύει ακόμη στην αποτροπή συντονισμένων ενεργειών δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος προσώπων ή ομάδων, από όπου κι αν αυτές οι ενέργειες προέρχονται. Επιπλέον, κατόπιν όλων των ανωτέρω, κρίνεται αναγκαίο να σας επισημάνουμε ακόμη ότι ουδέποτε λάβαμε επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις στα ερωτήματα που γραπτώς σας θέσαμε στις επιστολές μας την 9.8.2024 και την 29.8.2024 με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου σχετικά με τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη για τον καταρτισμό των Πινάκων Διαιτητών Super League 1 (πως και ποιος, δεδομένου και των διαρροών για τους Πίνακες που είχαν γίνει εκείνη την εποχή) αλλά και σχετικά με την διαγραφή διεθνών διαιτητών με υψηλή βαθμολογία από τους Πίνακες προς όφελος μη διεθνών και χαμηλότερης βαθμολογίας διαιτητών. Η από 3.9.2024 απαντητική σας επιστολή ήταν εντελώς παρελκυστική και αόριστη και ως εκ τούτου αναμένουμε ακόμη την πλήρως διευκρινιστική απαντητική επιστολή σας ως έχετε καθήκον.
Επιπροσθέτως σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την συνεχιζόμενη άρνησή σας να μας γνωστοποιήσετε σε ποιες δέουσες και προληπτικές ενέργειες προβήκατε ή δεν προβήκατε προς αποφυγή των κραυγαλέων λαθών της διαιτησίας Τσιάρα, που εκδηλώθηκαν ακριβώς όπως φημολογούταν προ του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ και δυστυχώς επιβεβαίωσαν και τις φήμες και τους φόβους μας, όπως σας ενημερώσαμε στην επιστολή μας προ του εν λόγω αγώνα. Με πολύ ενδιαφέρον αναμένουμε τις απαντήσεις σας στα παραπάνω ερωτήματα, προφανώς απαιτώντας πλήρη τεκμηρίωση των ισχυρισμών και επιχειρημάτων σας για το Ευ Αγωνίζεσθαι στο οποίο έχετε υποχρέωση και καθήκον.
Το παρόν κοινοποιείται στην ΕΠΟ και τον Πρόεδρο της Ε.Ε. προς ενημέρωσή του και για τα δικά του σχόλια.
Με την οφειλόμενη εκτίμηση,
Για την ΠΑΕ ΑΕΚ»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στέλνουν Νάιγκελσμαν στη Γιουνάιτεντ
Τι αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα για τον Γερμανό και τους «κόκκινους διαβόλους
Γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Γιούλιαν Νάιγκελσμαν είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει τις τύχες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντικαθιστώντας τον Μάικλ Κάρικ.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μάρσελ Ράιφ, ο Γερμανός, ο οποίος βρίσκεται χωρίς ομάδα, μετά την αποχώρηση από τη «Mannschaft», θα είναι ο επόμενος προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», καθώς: «έχει καλή φήμη και είναι έτοιμος».
Ο 39χρονος Νάιγκελσμαν, έχει εργαστεί σε Λειψία και Μπάγερν Μονάχου, ενώ η πιο πρόσφατη δουλειά του ήταν όπως προαναφέρθηκε η εθνική Γερμανίας.
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο στις 15:30 στην Τούμπα τη Ζρίνσκι, στον επαναληπτικό του 1-3 της Βοσνίας για τον 2ο γύρο του Youth League.
Με την ολοκλήρωση της προπόνησης σήμερα το μεσημέρι στη Σουρωτή, ο Ομάρ Ελ Καντουρί ανακοίνωσε την αποστολή για τη ρεβάνς, την οποία αποτελούν οι:
Νικολαϊδης, Μανασίδης, Μπελερής, Αρετής, Αυγητίδης, Κώστογλου, Μπέρδος, Κάνιος, Κυριαζίδης, Ψυρούκης, Κοσίδης, Μίσχος, Σούβλατζης, Ματέρα, Παπαδόπουλος, Χαλδέζος, Φλώρος, Γκιόκα.
Υπενθυμίζεται πως τα εισιτήρια του αγώνα πωλούνται στη συμβολική τιμή του 1 ευρώ για τις θύρες 1,2,3, ενώ μετά από απόφαση της UEFA, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του αδικοχαμένου Χεσούς ντε Μιγκέλ.
Η Κ19 του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Ζρίνσκι Μόσταρ στο γήπεδο της Τούμπας, αύριο Τετάρτη στις 15:30, με στόχο να υπερασπιστεί το 1-3 της Βοσνίας.
Ο Δικέφαλος καλείται να πάρει τη νίκη-πρόκριση, προκειμένου να βρεθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Youth League.
Εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί, η ομάδα του Ομάρ Ελ Καντουρί θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα τη Χόφενχάιμ, στις 25 Νοεμβρίου εκτός έδρας, και στις 9 Δεκεμβρίου εντός.




