Connect with us

«Μίμη καλό ταξίδι…»

Την περασμένη Τετάρτη «έφυγε» από την ζωή ο Δημήτρης Τσίτσος, ο άνθρωπος ο οποίος σχεδίασε δωρεάν το καταπληκτικό μουσείο της μπασκετικής ομάδας στο Παλατάκι.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

«Μίμη καλό ταξίδι…»

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τσίτσος, από τους μεγαλύτερους ανθρώπους στον χώρο της αρχιτεκτονικής, «έφυγε» την περασμένη Τετάρτη από την ζωή.

Μάλιστα ο Δημήτρης Τσίτσος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος σχεδίασε το μουσείο της μπασκετικής ομάδας στο Παλατάκι, το οποίο ουκ ολίγοι έχουν επισκεφτεί μέχρι τώρα.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ΑΝΟΔΟΜΩ Νίκος Κωνσταντινίδης, τον αποχαιρέτησε μέσα από ένα συγκινητικό κείμενο στο linkedin.com, στο οποίο αναφέρει:

“Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα ενός δύσκολου μήνα, μέσα σε ένα κακό 2018. Σ’ αυτό το έτος πέρα από συνηθισμένα προβλήματα της καθημερινότητας βίωσα και αρκετές απώλειες σημαντικών, για εμένα, προσώπων. Οι περισσότεροι από εμάς, φαντάζομαι, έχουμε βιώσει απώλειες συνεργατών, κάπου εκεί αφιερώνεις λίγες στιγμές να τιμήσεις με την μνήμη σου, την τελευταία επαφή ή την πρώτη ίσως και κάποιες κοινές επιτυχίες, τον εκλιπόντα. Όταν όμως αυτό δεν περνάει μετά από μέρες υπάρχουν βαθύτερα αίτια.

Την περασμένη Τετάρτη έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Τσίτσος, ξαφνικά. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο πήρα μερικές βαθιές ανάσες και μοιράστηκα το δυσάρεστο νέο με τους κοντινούς μου συνεργάτες, χαμογέλασα και του ευχήθηκα καλό ταξίδι. Μετά από μέρες έπιασα τον εαυτό μου να είναι νευρικός, ενώ δεν θα έπρεπε, επίσης όταν αναζήτησα τον λόγο, συνειδητοποίησα πως είμαι θυμωμένος για την απώλεια του «Μίμη» και πως παρ’ όλο που πέρασαν αρκετές μέρες δεν έχω αποδεχθεί το γεγονός και πως το σκέφτομαι με την ίδια ένταση όπως την πρώτη μέρα που το πληροφορήθηκα. Έτσι θεώρησα ότι πρέπει να μοιραστώ την εμπειρία μου και τί αποκόμισα με τα χρόνια συνεργασίας μαζί του.

Τον Δημήτρη Τσίτσο επαγγελματικά τον γνώριζα από την πρώτη στιγμή που νέος μηχανικός κι εγώ πριν από δεκαπέντε χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με τις ανακαινίσεις στην Θεσσαλονίκη. Θρύλος μέσα στον χώρο, με το ζόρι τον έβλεπες αν ήσουν πελάτης, πόσο μάλλον υποψήφιος συνεργάτης, ή έτσι πίστευα για πολύ καιρό. Πριν από πέντε περίπου χρόνια ένας φίλος και «πιστός» πελάτης ενώ σχεδιάζαμε την ανακαίνιση του μαγαζιού του μου ανακοίνωσε ότι πήρε την απόφαση να αναθέσει τον σχεδιασμό στον Τσίτσο, και πως μάλιστα ήθελε να τον γνωρίσω με την προοπτική να αναλάβω τουλάχιστον την κατασκευή. Ήμουν κάθετα αντίθετος, όσοι γνωρίζουν τον κατασκευαστικό χώρο ξέρουν ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και ήμουν σίγουρος ότι ο Μέγας Τσίτσος δε θα με αφήσει σε χλωρό κλαρί. Μπαίνω με βαριά καρδιά στο γραφείο του, όμως αμέσως ένοιωσα την θετική ενέργεια, ένοιωσα την δημιουργία από το λευκό χαρτί μπροστά του, μετά από μία σύντομη σύσταση πέρασε στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, μιλούσε σαν μικρό παιδί που περιγράφει το παιχνίδι που θέλει για τα Χριστούγεννα από τους γονείς του. Από τότε και μέσα σε μία πενταετία υλοποιήσαμε δεκάδες έργα του σε όλη την Ελλάδα, πάντα είχε το ίδιο πάθος στην περιγραφή του, αν δεν του άρεσε κάτι άλλαζε, είτε στα σχέδια είτε ήταν ήδη κατασκευασμένο, δεν υπήρχε διαφορά, δεν τον ένοιαζε το κόστος, ήταν ασυμβίβαστος, δεν δεχόταν το ακαλαίσθητο. Αν δεν άλλαζε αυτό που έλεγε, έφευγε ο ίδιος. Υποστήριζε πάντα τους νέους στον χώρο, «μου αρέσει να δουλεύω με εσάς γιατί έχετε ακόμα την φλόγα», τι περίεργο, όταν με έναν κοινό συνεργάτη μιλήσαμε για να συλλυπηθούμε ο ένας τον άλλον, μου είπε ακριβώς το ίδιο, έφυγε νωρίς παρ’ όλη την τεράστια καριέρα του, νωρίς γιατί είχε ακόμα την φλόγα μέσα του, πιο νέος απ’ όλους μας. Σίγουρα αφήνει ένα τεράστιο έργο πίσω του που θα τον συστήσει στη γειτονιά των Αθανάτων. Η διαφορά σου Μίμη είναι ότι εσύ έχεις αφήσει και μία σπορά, αυτών που είχαμε την τύχη να μάθουμε δίπλα σου, μία σπορά ασυμβίβαστων με την ίδια αγάπη για την δουλειά μας και την καλαισθησία όπως εσύ. Να είσαι επιεικής εκεί στον παράδεισο με τις Αρχιτεκτονικές επιλογές τους, είμαι σίγουρος ότι ξεκίνησες ήδη τα σχέδια τους, με το μολύβι και τις μπογιές σου, όπως ξεκινούσαν όλα τα έργα σου.

Καλό ταξίδι, σε ευχαριστώ για την τιμή της συνεργασίας, μαζί με την ομάδα σου θα συνεχίσουμε αυτά που μας δίδαξες!”

Όλοι οι συντελεστές του PAOK24 εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… δώρο του Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές!

Η κίνηση του Ρουμάνου προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε απίθανη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ (3-2) και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να συνεχίζουν στην κορυφή και επί της ουσίας να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά τόσο ο «Δικέφαλος του βορρά» όσο και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στη μάχη του τίτλου!

Οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στην Τούμπα ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζονται για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Μάλιστα, εκτός του διήμερου ρεπό που θα απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές την Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν και το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου και πάλι θα μείνουν εκτός γηπέδου.

Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της 12ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμπλεξε ο Αλμέιδα που πήγε να κουνήσει το δάκτυλο!

Aπαράδεκτη συμπεριφορά του τεχνικού της ΑΕΚ σε αξιωματούχους του αγώνα. Πουθενά άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο σημείο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο του τμήματος Αθλητικής Βίας από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Όχι μόνο δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την συμπεριφορά του αλλά επιδόθηκε σε μαθήματα ηθικής μέχρι την στιγμή που το PAOK24 του έδειξε την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται να πιάνει από τον λαιμό έναν αστυνομικό (!) και όχι άνθρωπο του ΠΑΟΚ όπως προσπάθησαν να εννοήσουν μετά τη λήξη του αγωνα. Η ΑΕΚ έχασε, ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί και έσπρωχνε τους πάντες, έπιασε αστυνομικό απο τον λαιμο και θα τιμωρηθεί βάσει των όσων γράφει ο κανονισμός για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν στην συντριπτική πλειονότητα διαπιστευμένοι αστυνομικοί και παρατηρητές, ενώ υπήρχαν μονάχα δύο άτομα της ασφάλειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο προσπαθούν να ηρεμήσουν τον προπονητή της ΑΕΚ, ενώ το ίδιο κάνει και ο Τάισον χωρίς όμως αποτέλεσμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ