Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Οι διαφορές απόδοσης όταν δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑΝ πλέι μέικερ και ψηλό!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ που φυσικά έδειξε απόψε ότι έχει καλύτερους παίκτες. (Κάτι που ξέραμε λόγω μπάτζετ) Για τον αν έχει καλύτερη ομάδα, θα δούμε και στην πορεία…

Και πώς να μην φανεί αυτή η διαφορά όταν ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς καθαρό πλέι μέικερ (καλό χειριστή μπάλας) για 33 λεπτά, όταν έπαιξε με τον Μπάλαμπαν για 14 λεπτά (βοήθησε περισσότερο τους αντιπάλους παρά τον ΠΑΟΚ) και φυσικά όταν οι διαιτητές επέτρεψαν στον Μάρκοβιτς (ο καλύτερος του ΠΑΟΚ στο περασμένο παιχνίδι) να παίξει μόλις για 16 λεπτά.

Απλά τα πράγματα… Όσο ο ΠΑΟΚ είχε κανονικό πλέι μέικερ στο γήπεδο (μέχρι το σημείο που τραυματίστηκε ο Τσόχλας) η ομάδα του Μαρκόπουλου είχε λιγότερα λάθη, εφτά ασίστ και τελείωνε με απόλυτα ομαδικό τρόπο τις επιθέσεις της. (Όλες οι επιθέσεις έβγαιναν από σύστημα και τελείωναν από αμαρκάριστο πάικτη).

Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ. Αφού τραυματίστηκε ο Τσόχλας (και αφού δεν υπήρχε άλλος καλός χειριστής) χάθηκε η οργάνωση, άρχισαν πολλές ατομικές ενέργειες και μόνο ο Βασιλειάδης με τα σουτ του μπορούσε και κρατούσε τον ΠΑΟΚ κοντά στο σκορ. Αλλά και πόσο να αντέξει ο Βασιλειάδης;

Όσο ο ΠΑΟΚ είχε τον Μάρκοβιτς (στο τέσσερα) είχε ισορροπία, έπαιρνε ριμπάουντ και τέλος πάντων μία ακόμη λύση στην ρακέτα, που στο τέλος μπορούσε να δώσει επιλογές. Οι διαιτητές ανακάλυψαν τέταρτο και πέμπτο φάουλ του Μάρκοβιτς (γελούσαν και τα διχτάκια με τις αποφάσεις) και ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μία πολύτιμη λύση ΠΡΙΝ λήξει το τρίτο (δραματικό από πλευράς διαιτησίας) δεκάλεπτο.

Ο Μαρκόπουλος αναγκάστηκε να εμπιστευτεί και πάλι τον Μπάλαμπαν, αλλά… αυτός σε 14 λεπτά συμμετοχής, είχε μόλις δύο ριμπάουντ και πέντε λάθη, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σχέση με το παιχνίδι της ομάδας του! (Μέχρι τώρα δεν προσφέρει στα πρώτα παιχνίδια, ένας αθλητής με μηνιαίο συμβόλαιο που θα κριθεί από τους ανθρώπους της ομάδας).

Δείγμα της έλλειψης οργάνωσης για τον Δικέφαλο ΚΑΙ το ότι στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο ΠΑΟΚ ζήτημα είναι αν ολοκλήρωσε με σουτ (και όχι με λάθος) μία ή δύο επιθέσεις.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ έχασε φυσιολογικά με αυτή την διαφορά των 12 πόντων από την ΑΕΚ (ο Μαυροκεφαλίδης είναι σε άλλο επίπεδο έτσι και αλλιώς) αλλά το καλό για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι πώς τα λάθη και οι ελλείψεις φαίνονται νωρίς και ήδη με τον Χάτσερ γίνονται διορθωτικές κινήσεις.

Γι’ αυτή την ομάδα είναι νωρίς. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Άρης έβαλαν και φέτος πολλά παραπάνω λεφτά και ο ΠΑΟΚ με την γνώση των ανθρώπων του θα προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν τα χρήματα των άλλων. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά έχει τεράστιο ενδιαφέρον…

Ο πρώτος σημαντικός στόχος να είναι ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά έχει επιτευχθεί…

Από Τετάρτη η ομάδα του Μαρκόπουλου (ο οποίος δύσκολα να έχει πει σε παίκτη του… μαρκάρεις τον τάδε και εκείνος του απάντησε… μα κόουτς αυτός βγήκε, κάτι που έγινε σήμερα απέναντι!!) παίζει και Ευρώπη, γεγονός που θα βοηθήσει να έρθει το δέσιμο πιο νωρίς και πιο εύκολα…

* Κατά τα άλλα οι γυναίκες του ΠΑΟΚ κέρδισαν σε χάντμπολ και μπάσκετ και αύριο έχουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια για τα τμήματα του συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: «Τελικός» κόντρα στο Μαρούσι για μία θέση στα Play off

Σημαντικό παιχνίδι για τον «Δικέφαλο» στο PAOK Sports Arena.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο PAOK Sports Arena θα δώσει ο ΠΑΟΚ mateco την τελευταία και πιο σημαντική μάχη για την συμμετοχή του στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

Το σημερινό παιχνίδι (27/4 στις 20:15) απέναντι στο Μαρούσι, θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι να κερδίσει και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι ο νικητής θα είναι αυτός που θα περάσει στα πλέι οφ και με αυτήν ακριβώς την λογική συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων». Ο Σταύρος Σχίζας, που ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο γαστροκνήμιο, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Στάθη Νεραντζάκη.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco για τον αγώνα με το Μαρούσι ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ