Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει έναν ακόμη επίπονο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της. Μας δίνουν παράταση τέσσερις μήνες ώστε να αποφασίσουμε από κοινού τι αλλαγές θα κάνουμε για να ξοδεύουμε λιγότερα και να μαζεύουμε περισσότερα. Να μας χρειάζονται δηλαδή λιγότερα δανεικά και να μπορούμε ευκολότερα να πληρώνουμε τους τεράστιους τόκους που μας επιβάλλουν.

Άκης Σακισλόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Η διαφωνία μας με τους εταίρους είναι συγκεκριμένη: Αυτοί θέλουν νέους φόρους, σίγουρα πράγματα. Αντε και απολύσεις από το δημόσιο και έσοδα από φιλέτα που θα «σκοτωθούν» από το ΤΑΙΠΕΔ. Εμείς κάνουμε ότι είμαστε καινούριοι. Οτι «χάος» παραλάβαμε και θέλουμε λίγο χρόνο να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Αντε, όμως, να τους πείσουμε ότι δεν πρέπει να μπούνε νέοι φόροι… Ελάχιστη η αξιοπιστία μας. Κανείς δε θέλει δίπλα του ανθρώπους που του προκαλούν μόνον προβλήματα. Δύσκολα τα πράγματα. Το βλέπεις στο βλέμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Είναι κουρασμένος και προβληματισμένος.

Βέβαια, ο Ελληνας δε θέλει να του λες και πολλές λεπτομέρειες της κατάστασης. Η αλήθεια πονάει. Αν του ανεβάσεις στο FB τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ και ταυτόχρονα τις φωτογραφίες της Πέπης Τσεσμελή με εσώρουχα πάνω σε φέρετρο, θα προτιμήσει το δεύτερο. Στο κάτω κάτω γιατί τους επέλεξε αυτούς τους τύπους του ΣΥΡΙΖΑ, αν όχι για να προβληματίζονται εκείνοι για λογαριασμό του στα Γιούρογκρουπ…

Η έκτακτη σύσκεψη, λοιπόν, έβγαλε απόψε το βράδυ ειδήσεις που αφορούν ΚΑΙ τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε από το πρωί ότι ο «Δικέφαλος» είναι σε επαγρύπνηση. Θέλει να μπει στη νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του δημοσίου και να πληρώσει το αρχικό κεφάλαιο χωρίς τους τόκους. Θα περάσει, ωστόσο, από την διαπραγμάτευση με τους εταίρους αυτή η ρύθμιση; Θα δοθεί το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει; Αυτό θα το ξέρουμε από βδομάδα.

Πριν λίγο ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι να μελετήσουν από κοινού τα μέτρα. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να μαζέψει πολλά χρήματα από τους οφειλέτες με τα κίνητρα που δίνει. Είναι δηλαδή η νέα ρύθμιση ένα από τα διαπραγματευτικά του ατού και αυτό είναι καλό για τον ΠΑΟΚ. Οι Ευρωπαίοι εκτιμούν πως η αναγγελία ψήφισης της νέας ρύθμισης ήταν μια κίνηση μονομερής, που δεν συζητήθηκε με κανέναν. Γι αυτό και ο Γιάνης περιμένει να δει τι θα του πούνε τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία…

Αν πρέπει να ρισκάρω μια πρόβλεψη θα πω ότι η ρύθμιση τελικά θα περάσει από τον έλεγχο των εταίρων. Και τότε ο ΠΑΟΚ, να μου το θυμηθείτε, θα είναι από τις λίγες εταιρείες που θα πληρώσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό για να ξοφλήσουν παλιές οφειλές. Ισως μάλιστα εκπλαγούμε αρνητικά με το τελικό ποσό που θα μαζευτεί συνολικά γιατί, καλές και ευνοϊκές οι ρυθμίσεις αλλά οι περισσότεροι οφειλέτες δεν έχουν δεκάρα τσακιστή εδώ και καιρό στα ταμεία τους. Πως να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία όταν χρωστάνε παντού;

Αυτός ο ΠΑΟΚ, τώρα, ο οποίος κόντρα στην οικονομική στενότητα όλων στην Ελλάδα, έχει κεφάλαια και τα κινεί, κάνει επενδύσεις και διευθετεί οφειλές, μαστίζεται από ένα σωρό εσωτερικά προβλήματα! Το καταφέραμε κι αυτό οι άτιμοι… Πόσο ΠΑΟΚ είμαστε…

Αύριο πηγαίνουμε τη Βέροια. Απουσίες αυτοί; Απουσίες κι εμείς… Τι νομίζατε, θα το κάναμε εύκολο; Και το πήγαμε κι ένα βήμα παρακάτω: Εχουμε έναν προπονητή υπό προθεσμία, έναν τεχνικό διευθυντή παραιτημένο, έναν κόσμο αποσυσπειρωμένο, χωρισμένο σε στρατόπεδα. Πού και να χρωστούσαμε δηλαδή…

υ.γ.1: Το έγραψα σε σχόλιο ημέρας αμέσως μετά την ήττα στην Κρήτη: Η παραμονή του Αγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ δεν βοηθάει. Δεν έχει καμιά λογική. Και δεν εννοώ ότι πρέπει να φύγει για να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα. Δεν με απασχολεί καθόλου η φετινή χρονιά. Μπροστά κοιτάω, στα επόμενα (εύχομαι και χωρίς παγωμένα χρέη) χρόνια του ΠΑΟΚ. Εκεί Αγγελο δε βλέπω, να με συμπαθάτε!

υ.γ. 2: Ενας από τους ανθρώπους που έφαγαν γλυκό ψωμί από τον ΠΑΟΚ, ο Χουμπ Στέφενς, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η Στουτγκάρδη, την οποία προπονεί, έχασε 2-3 από την Ντόρτμουντ και η υπόθεση σωτηρία γίνεται όλο και πιο δύσκολη… Να πω ότι στεναχωρέθηκα; Μόνο αν μάθω ότι είναι Ντόρτμουντ ο Σόιμπλε…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ