Connect with us
Banner Image Banner Image

ΕΥΡΩΠΗ

«Έκπληξη» από Σβαμπ!

Δεν επέστρεψε τελικά στην πατρίδα του ο Αυστριακός!

Στέργιος Αναστασιάδης

«Έκπληξη» από Σβαμπ!

Και ενώ όλα συνηγορούσαν πως ο Στέφαν Σβαμπ θα επέστρεφε στην Αυστρία για το φινάλε της καριέρας του, μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, ο 35χρονος χαφ έκανε την έκπληξη!

Συγκεκριμένα, ο πρώην αρχηγός του Δικεφάλου συμφώνησε σε όλα με την Χολσταϊν Κίελ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, με προοπτική επέκτασης του έως το καλοκαίρι του 2027!

Σημαντική λεπτομέρεια; Αθλητικός διευθυντής της νέας ομάδας του Σβαμπ, είναι ο Όλαφ Ρέμπε, ο οποίος τόνισε: «Ο Στέφαν είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος και ταυτόχρονα πολύ πεινασμένος και φιλόδοξος παίκτης. Μπορεί να βοηθήσει τη μεσαία γραμμή μας τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και έχει ένα πολύ επικίνδυνο αριστερό πόδι. Εμπιστευόμαστε τον Στέφαν να αναλάβει αμέσως ηγετικό ρόλο στο γήπεδο και στα αποδυτήρια και να συνεισφέρει με την εμπειρία του στην καθοδήγηση της νεανικής μας ομάδας».

Από την πλευρά του, ο Σβαμπ σημείωσε: «Στις συζητήσεις μου με τους υπεύθυνους, μου παρουσιάστηκε ένα σαφές σχέδιο και μια συναρπαστική προοπτική. Η Χόλσταϊν έχει μια νεανική ομάδα με πολλές δυνατότητες και έχει κάνει όνομα με το δυναμικό και επιθετικό στυλ παιχνιδιού της, όχι μόνο την τελευταία σεζόν. Έχω βιώσει πολλά στην καριέρα μου, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος και ανυπόμονος για αυτή τη νέα πρόκληση, σε ένα νέο πρωτάθλημα».

ΕΥΡΩΠΗ

Η επόμενη μέρα του Κομπανί

Το πλάνο για την επιστροφή του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βενσάν Κομπανί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας, ωστόσο η επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν τοποθετείται χρονικά μετά την ολοκλήρωση της διακοπής για τις εθνικές ομάδες.

Ο Κομπανί αναμένεται να απουσιάσει από τρεις σημαντικές αναμετρήσεις, καθώς δεν θα βρίσκεται στον πάγκο ούτε στο μεγάλο ντέρμπι με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στην "Allianz Arena", ούτε στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο για την 4η αγωνιστική του Champions League, αλλά ούτε και στο παιχνίδι απέναντι στη Μάιντς για την 9η στροφή της Bundesliga.

Ο 40χρονος προπονητής έχει ήδη παρακολουθήσει από απόσταση τις νίκες της ομάδας του απέναντι στη Φράιμπουργκ και το Μαγδεβούργο. Ωστόσο, οι προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις παρουσιάζουν σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τη διαχείριση της κατάστασης από τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Η απουσία του δεν αποτελεί προσωπική του επιλογή, αλλά αποτέλεσμα της ξεκάθαρης στάσης που κράτησε η διοίκηση της Μπάγερν. Οι άνθρωποι του συλλόγου, του έχουν ζητήσει να μείνει εντελώς μακριά από τις αγωνιστικές υποθέσεις της ομάδας μέχρι να αναρρώσει πλήρως, μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε. Ο Βέλγος τεχνικός είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια προπόνησης, πριν από το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες.

Μάλιστα, οι οδηγίες που έχει λάβει είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς δεν του επιτρέπεται ούτε να συμμετέχει στον τακτικό σχεδιασμό και την προετοιμασία των επόμενων αγώνων. Προτεραιότητα για την Μπάγερν αποτελεί πλέον η πλήρης αποθεραπεία του, με τον Κομπανί να καλείται να αφιερώσει τον χρόνο του στην οικογένειά του και να αφήσει πίσω του, έστω και προσωρινά, την έντονη καθημερινότητα και την πίεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα, η κατάρρευσή του φέρεται να ήταν αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων. Ο προπονητής της Μπάγερν δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως μία ιογενή λοίμωξη που τον ταλαιπώρησε στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ την ίδια περίοδο επιβάρυνε τον οργανισμό του με εξαντλητικές ώρες ανάλυσης αγώνων και όχι ιδιαίτερα προσεγμένη διατροφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Aπόφαση – σταθμός στην Ισπανία!

Το νέο μέτρο στη La Liga με πρωταγωνιστές τους διαιτητές!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία πολύ σημαντική καινοτομία ετοιμάζεται να εφαρμόσει η La Liga, καθώς οι διαιτητές του ισπανικού πρωταθλήματος θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παραχωρούν τηλεοπτικές δηλώσεις πριν αλλά και μετά τις αναμετρήσεις.

Όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα "AS", οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου της χώρας κατέληξαν σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των διαιτητών, προκειμένου οι τελευταίοι να μπορούν να πραγματοποιούν τηλεοπτικές εμφανίσεις στο περιθώριο των αγώνων.

Η εφαρμογή του νέου μέτρου αναμένεται να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της La Liga, με τον βασικό στόχο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας α είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και η μεγαλύτερη εξωστρέφεια της διαιτησίας.

Οι διαιτητές θα μπορούν να παραχωρούν σύντομες συνεντεύξεις τόσο πριν από την έναρξη όσο και μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών, η συμφωνία προβλέπει ότι θα λαμβάνουν χρηματική αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και κάθε τηλεοπτικός σταθμός που έχει δικαιώματα μετάδοσης αγώνων της ισπανικής λίγκας, θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίζει δηλώσεις από έναν μόνο διαιτητή σε κάθε αγωνιστική!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ανανέωσε με την Κόμο ο Δουβίκας

Μένει για αρκετά χρόνια ακόμη στην Ιταλία ο διεθνής επιθετικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Τάσο Δουβίκα μέχρι το καλοκαίρι του 2031 ανακοίνωσε η Κόμο, διατηρώντας στο δυναμικό της τον Έλληνα διεθνή επιθετικό για τα επόμενα χρόνια.

Ο 27χρονος φορ έχει καθιερωθεί στα πλάνα του Σεσκ Φάμπρεγας, με τις εμφανίσεις του να οδηγούν τη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου στην ανανέωση του συμβολαίου του. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, οι ετήσιες απολαβές του αναμένεται να φτάνουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δουβίκας εντάχθηκε στην Κόμο τον Ιανουάριο του 2025 και έκτοτε έχει καταγράψει 68 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 27 γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο πέτυχε 14 τέρματα στη Serie A, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Έλληνας επιθετικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραμονή του στην ομάδα, αναφερόμενος παράλληλα στη συνεργασία του με τον Σεσκ Φάμπρεγας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω την πορεία μου στην Κόμο. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα σαν στο σπίτι μου και αντιλήφθηκα αμέσως τις φιλοδοξίες του συλλόγου.

Έχω εξελιχθεί πολύ από τότε που ήρθα, χάρη στον προπονητή Φάμπρεγας και το επιτελείο του. Αυτή η ομάδα είναι για μένα σαν μια μεγάλη οικογένεια. Θέλω να συνεχίσω να τη βοηθάω, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στη νοοτροπία και την εργατικότητα του Δουβίκα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

«Από την πρώτη κιόλας ημέρα του στην Κόμο, ο Τάσος έδειξε ότι διαθέτει ισχυρή νοοτροπία και αυτό αποτυπώνεται στις εμφανίσεις του στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι πάντα θετικός, ιδιαίτερα φιλόδοξος και διαθέτει εξαιρετική εργατικότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επέκταση του συμβολαίου του», δήλωσε ο Φάμπρεγας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ