Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλαρίνες και αμπελοφιλοσοφίες…

Η ομάδα, οι αμπελοφιλοσοφίες, οι μπαλαρίνες, ο Γκαρσία και οι ομάδες του ΠΑΟΚ που δοκιμάζονται στην Ευρώπη…

Editorial

Μπαλαρίνες και αμπελοφιλοσοφίες…

Πολλά και διάφορα γίνονται και αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα. (Ίσως τα πιο σοβαρά δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας…).

Τέλος πάντων θα μείνουμε στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, όπου το πρόσωπο της ομάδας όλο και χειροτερεύει. Ο ΠΑΟΚ και όσοι τον αποτελούν, δυσκολεύονται να διαχειριστούν την κρίση που προκάλεσε… ένα ποδοσφαιρικό θαύμα όπως εκείνο του Καυταντζογλείου και ένα κακό δεύτερο ημίχρονο στην Τρίπολη. Από εκεί ξεκίνησε το κακό και ειδικά μετά την Τρίπολη, όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ (από την κορυφή βεβαίως) απέδειξε και πάλι την ανωριμότητά του. Και έγινε ότι έγινε με την ομάδα που παρατάχθηκε στην Ρωσία κι’ αυτό που ακολούθησε με Πανθρακικό, αλλά και το έκτρωμα με τον Παναιτωλικό.

Αυτή την κρίση που δημιουργήθηκε τότε, δεν κατάφερε να διαχειριστεί ο αθλητικός διευθυντής, ο προπονητής και φυσικά οι παίκτες της ομάδας, για την παρουσία-απόκτηση πολλών από τους οποίους, πανηγύριζαν ανόητα πάρα πολλοί τον περασμένο Αύγουστο. Και οι ίδιοι που βιαστικά πανηγύριζαν για έναν… νεαρό Βόσνιο, έναν ψηλό Σλοβάκο, έναν αριστεροπόδαρο Κροάτη, έναν διεθνή από την Σουηδία, έναν Βραζιλιάνο από την Σλοβακία (δεν ξέραμε και πολλά άλλα στοιχεία τότε γι’ αυτούς τους παίκτες, αλλά πανηγυρίζαμε γιατί ήταν νέοι και φιλόδοξοι και όχι τελειωμένες προσωπικότητες…) αυτοί οι ίδιοι, τους έχουν απαξιώσει στο πρώτο τρίμηνο, έστω κι’ αν ακόμη κάποιους δεν τους έχουν δει… (Αυτό το τελευταίο, ας το έχουμε πάντα στο μυαλό μας, όταν ψάχνουμε τι φταίει και ποιος φταίει…).

Τα λόγια, οι συζητήσεις στα αποδυτήρια, οι διάλογοι, τα δείπνα και όλες αυτές οι αμπελοφιλοσοφίες είναι… να χάμε να λέγαμε.

Ο ΠΑΟΚ αναζητά αποτελέσματα, μια και ΜΟΝΟ αυτά δίνουν λύσεις σε τέτοιες καταστάσεις. Οι οποίες αναστρέφονται ΜΟΝΟ από παίκτες-ηγέτες, από προπονητές που ξέρουν απολύτως τι γίνεται και τι φταίει μέσα στην ομάδα τους και γενικά από μεγάλες προσωπικότητες και όχι από λιγόψυχους, που ψάχνουν μόνιμα δικαιολογίες.

Οι νίκες είναι απαραίτητες για τον ΠΑΟΚ και οι ευκαιρίες να έρθουν τέτοιες το προσεχές διάστημα, είναι πολλές. Μετά, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, οι παίκτες θα βρουν το καλό εαυτό που έδειξαν τους περασμένους μήνες. Και οι προσεχείς αντίπαλοι δεν είναι υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού και του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

* Από εκεί και πέρα απολαυστικός ήταν ο Γκαρσία στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ3 και στον Τάσο Σταμπουλή. Άλλος άνθρωπος. Ομιλητικός, εκφραστικός, με φοβερό χιούμορ και με μία πολύ συμπαθητική προσπάθεια να μιλήσει καλά Ελληνικά.
Οι ατάκες του… «έγραψαν», όπως και το παράπονο για το ότι οι ομάδες των ακαδημιών δεν έχουν τις καλύτερες συνθήκες (δικά τους γήπεδα) για να προπονούνται.
Μακάρι να καταφέρει και να τελειώσει ομαλά την προσπάθειά επιμόρφωσής του στο χώρο της προπονητικής και να κάνει μία καριέρα που θα πλησιάσει την ποδοσφαιρική του πορεία.

* Τέλος… Η περίοδος για τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολη και πέρα από τον εκνευρισμό για την αδυναμία της ομάδας να πάρει αποτελέσματα, υπάρχει ανησυχία για το αν μπορεί να αναστραφεί η εικόνα της ομάδας. Ακόμη και στα αποδυτήρια παραδέχθηκαν σήμερα (όλοι) ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ενώ λοιπόν εγώ μπορεί να ξεκαρδίστηκα από το ευφυές-αυτοσαρκαστικό χιούμορ του Αθανασιάδη με τις μπαλαρίνες και εκτιμώ ότι δεν στρέφεται κατά του προπονητή καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, την ίδια άποψη και εκτίμηση δεν μπορούν να έχουν πολλοί άλλοι. Είτε άνθρωποι που δεν ξέρουν, είτε άνθρωποι που με μανία αναζητούν… αφορμή για να δημιουργήσουν ίντριγκα και πρόβλημα. Δυστυχώς, η ιστορία έχει δείξει, ότι αυτές τις κινήσεις (ειδικά σε περίοδο κρίσης) οι πρωταγωνιστές τους, τις βρίσκουν μπροστά τους, αφού –στα δύσκολα- χρησιμοποιούνται εναντίον τους και τελικά μετανιώνουν για την στιγμιαία έμπνευση…

* Σήμερα στις 19:00 η πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για το πρωτάθλημα. Η ομάδα «ζεσταίνεται» και το βέβαιο είναι ότι μπορεί να προσφέρει πλούσιο θέαμα.

* Αύριο Τετάρτη στις 19:00, η ομάδα μπάσκετ παίζει το τελευταίο χαρτί της στην Ευρώπη, απέναντι στην δυνατή Ζενίτ. Η ΚΑΕ έβαλε εισιτήριο πέντε ευρώ και αυτή η αποφασιστικότητα που βγαίνει από την ομάδα, η οποία επιζητά αντίδραση, έχει το ενδιαφέρον της.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ