Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρόνια πολλά αλάνι (videos)

Ένας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και τίμησαν την φανέλα με τον “Δικέφαλο” είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που σήμερα κλείνει τα 34 του χρόνια.

Μάνος Ασκαρίδης

Χρόνια πολλά αλάνι (videos)

Αποκτήθηκε από την Αταλάντα το καλοκαίρι του 2008, με τον τότε τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ -Ζήση Βρύζα- να κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και τελικά να ρίχνει τις αρχικές απαιτήσεις της ιταλικής ομάδας από το 1.500.000 περίπου που ζητούσε στις 600.000 ευρώ. Με αποπληρωμή σε τρεις δόσεις των 200.000 ευρώ. Σε αυτό βοήθησαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο που γνωρίζονταν από την Περούτζια καθώς και οι σχέσεις του Βόσνιου με την Αταλάντα που δεν ήταν και οι καλύτερες.

Ενσωματώθηκε άμεσα στον ΠΑΟΚ και έζησε μοναδικές στιγμές λατρείας, άλλωστε και αυτός δηλώνει παντού και πάντα, όπου και αν βρίσκεται ΠΑΟΚτσής με την βούλα. Η “ασπρόμαυρη” τρέλα που τον διακατέχει, φαίνεται και στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, εκεί που ποστάρει φωτογραφίες με κασκόλ και σημαίες του ΠΑΟΚ. 

Η καλύτερη του στιγμή με διαφορά ήταν το “χρυσό” γκολ που χάρισε την ιστορική πρόκριση στον ΠΑΟΚ απέναντι στην Φενέρμπαχτσέ μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Γκολ που έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων των ασπρόμαυρων φιλάθλων και όχι μόνο.

Αποχώρησε το 2011 (89 συμμετχοές 20 γκολ) με τον ίδιο να επιβεβαιώνει το τέλος της συνεργασίας του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Μάλιστα είχε γράψει: “Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε όλον τον κόσμο για αυτά τα τρία υπέροχα χρόνια που πέρασα και ήμουν στην ευχάριστη θέση να είμαι ένας από εσάς. Όπως πάντα λέω, μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ!! Θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου!! Ένας από εσάς (ΠΑΟΚΑΡΑ)”.»

Πρόσφατα βρέθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όπου  ήταν ο πρωταγωνιστής της… ιεροτελεστίας της Τούμπας και χτύπησε το τύμπανο. Με 30.000 οπαδούς να τον αποθεώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ