Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο ΠΑΟΚ μου άλλαξε τη ζωή» (pics)

Ο 22χρονος χαφ μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά για όλους και για όλα σε μια εξομολόγηση καρδιάς στο PAOK24.

Ελένη Μπούντου

«Ο ΠΑΟΚ μου άλλαξε τη ζωή» (pics)

Τι δεν λειτουργεί σωστά στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και γιατί νιώθουν πως “χρωστούν” στον Ιβάν Σαββίδη; Τι απαντά για το… περιστατικό με τον Ιγκόρ Τούντορ, τις “σειρήνες” από την Ιταλία και το νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο PAOK24:

Τι γεύση σου άφησε η χρονιά που έφυγε;

“Δεν είναι μια καλή χρονιά για εμάς, δεν κάναμε πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Κοιτάμε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για να μπορέσουμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, να είμαστε όλοι χαρούμενοι, να παίζει ο ΠΑΟΚ καλό ποδόσφαιρο, αυτό που θέλουμε όλοι”

Τι κρατάς από το 2015 και τι είναι αυτό που δεν θέλεις να θυμάσαι;

“Η πιο έντονη στιγμή μας είναι η νίκη στο Ντόρτμουντ, είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμάς, θα μείνει στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Αυτό μου έμεινε από το 2015. Αυτό που δεν θέλω να θυμάμαι είναι όλη η περσινή χρονιά, η εικόνα που είχαμε δεν θέλω να την δω και το 2016”

Κρατάς τη νίκη στο Ντόρτμουντ αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε τελικά να προκριθεί…

“Πήραμε πολλές ισοπαλίες, είχαμε ατυχίες. Το πρώτο παιχνίδι με τη Γκαμπάλα, θα μπορούσαμε να το τελειώσουμε νωρίς, στο α΄ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες. Και στο εντός με την Κράσνονταρ, ήμασταν άτυχοι, υστερήσαμε στην τελική προσπάθεια. Ήταν λογικό με μία μόλις νίκη να αποκλειστούμε”

Πώς εξηγείς το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν οι υποδομές, τα χρήματα για μια ισχυρή ομάδα, ο ΠΑΟΚ μένει κάθε φορά στην προσπάθεια;

“Είμαι τόσα χρόνια στην ομάδα και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια μεγάλη βελτίωση. Το μόνο που θυμάμαι αυτά τα τρία χρόνια είναι ο τελικός Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Αυτή ήταν μια πικρία που θα την θυμάμαι μια ζωή.

Κάθε χρόνο αλλάζουν πολλά πράγματα. Νέοι προπονητές, ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο και για εμάς να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλον. Μια ομάδα πρέπει να είναι χρόνια μαζί, να δουλεύουν μαζί. Άλλες ομάδες που παίζουν χρόνια μαζί, είναι οικογένεια, πάνε ψηλά. Παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο.Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό, όχι ατομικό”

Η βαθμολογία αδικεί την εικόνα του ΠΑΟΚ;

“Χάσαμε ματς και βαθμούς που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Όπως αυτό με τον Ηρακλή, χάσαμε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό και αμέσως μετά δεχθήκαμε γκολ. Εκεί ήμασταν άτυχοι. Αυτό που έγινε, γίνεται μία φορά στο εκατομμύριο στο ποδόσφαιρο. Τώρα κοιτάμε τη νέα χρονιά, στόχος μας είναι η δεύτερη θέση και να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε”

Όλοι μιλούν για αυτούς τους δύο στόχους. Εύκολο στα λόγια, αλλά στην πράξη;

“Και εγώ τώρα με λόγια σου τα λέω. Το θέμα είναι η πράξη. Να παίξουμε σαν οικογένεια. Αν το καταφέρουμε τότε τα λόγια θα γίνουν και πράξεις. Όταν ο ένας βοηθάει και νοιάζεται για τον άλλον, τότε τα καταφέρνουν όλοι μαζί. Αν κοιτάξεις το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, έβλεπες ότι παίζαμε σαν ομάδα, δεν είχαμε πρόβλημα. Αυτό πρέπει να συμβαίνει σε κάθε αγώνα”

Μιλάς για οικογένεια, ομαδικό πνεύμα. Ποιο είναι το κλίμα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ;

“Όσα χρόνια είμαι στην ομάδα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα αποδυτήρια. Με όλα τα παιδιά είμαστε φίλοι, δεν υπάρχει θέμα. Πρέπει απλά να βρούμε και τη χημεία μέσα στο γήπεδο. Στην αρχή της χρονιάς παίζαμε σαν οικογένεια, κάπου το χάσαμε αλλά όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Θα το βρούμε πάλι. Θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια”


Το επεισόδιο με Τούντορ και οι σχέσεις των δυο ανδρών


“Είναι ένας νέος προπονητής. Όταν είσαι σε αυτήν ηλικία, θέλεις να αποδείξεις πράγματα. Δουλεύεις γι΄αυτό” ήταν το πρώτο σχόλιο του Κάτσε για τον Κροάτη, ο οποίος δεν δίστασε να αναφερθεί και στο… επεισόδιο του καλοκαιριού: “Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν παρεξηγήσεις, θα μαλώσεις αλλά το καλό είναι πως είμαστε άνδρες και λύνουμε άμεσα το θέμα. Το λύσαμε και όπως είπε και ο προπονητής τελείωσε εκεί. Πάντα μπορεί να στραβώσεις και να θυμώσεις με κάτι, το θέμα είναι να το διαχειριστείς σωστά”

Η ατάκα για τις… μπαλαρίνες ανήκει στο παρελθόν και ο Κάτσε δεν κρύβει πως ο κάθε προπονητής κινείται και εκφράζεται με γνώμονα να βγάλει τον εγωισμό των παικτών του: “Το είπε πάνω στα νεύρα του. Νομίζω το διευκρίνισε και μετά. Όλοι οι προπονητές λένε διάφορα για να τονώσουν τους παίκτες τους, συμβαίνει παντού. Και αυτοί με φόντο τη νίκη δουλεύουν”.

Πως βλέπεις τον ανταγωνισμό φέτος στην ομάδα, ειδικά στα χαφ;

“Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ανταγωνισμός. Και πιστεύω πως είναι καλό γιατί έχεις πείσμα να παίξεις εσύ και όχι ο άλλος και αυτό σημαίνει πως δίνεις το 100%. Ανταγωνισμός θα πρέπει να υπάρχει σε όλες τις θέσεις. Έτσι μπορεί να πάει η ομάδα μπροστά. Όταν ξέρεις πως είσαι βασικός και θα παίζεις πάντα εσύ υπάρχει και μια χαλάρωση. Όταν όμως υπάρχει άλλος από πίσω που περιμένει για να παίξει, είσαι στα “κόκκινα”. Στις μεγάλες ομάδες υπάρχει ανταγωνισμός, γι΄αυτό πάνε μπροστά”

Σε ποιον προπονητή χρωστάς ένα “ευχαριστώ και ποιος ενδεχομένως σε αδίκησε;

“Τους ευχαριστώ όλους. Από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα. Από όλους πήρα κάτι, ο καθένας είχε διαφορετικό χαρακτήρα και με βοήθησαν σε πολλούς τομείς. Δεν θεωρώ ότι με αδίκησε κανείς, αγωνίστηκα με όλους. Σε παιχνίδια που ενδεχομένως δεν έπαιξα, ίσως ήταν από δικά μου λάθη”

“Πώς είδες το παιχνίδι του Βόλου και την ευκαιρία που πήραν αρκετοί από την Κ20;

Αυτά τα παιδιά είναι πολύ τυχερά. Πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μας. Στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παίξουν όλοι, πάντα βγαίνουν 2-3-4 άντε πέντε ποδοσφαιριστές, αναλόγως την φουρνιά. Ένα έχω να πω και το έχω ζήσει προσωπικά, κάθε ευκαιρία που τους δίνεται να την αρπάζουν απ’ τα μαλλιά. Αυτές οι ευκαιρίες δεν σου δίνονται κάθε μέρα στη ζωή. Αν χαθεί, δεν ξέρεις πότε θα ξανα έρθει”

Πως κρίνεις φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα;

“Μου φαίνεται ίδιο, δεν βλέπω κάποια μεγάλη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια. Για τον Ολυμπιακό δεν θέλω να σχολιάσω κάτι, όλοι ξέρουμε. Ασχολούμαι με την ομάδα μου, που θα βελτιωθούμε και πως θα πάμε την ομάδα ψηλά. Αυτή είναι η δουλειά μας στον ΠΑΟΚ. Δεν κοιτάμε τις άλλες ομάδες”

“Χρωστάμε στον Σαββίδη μια χαρά”


Συμμερίζεται την άποψη του κόσμου για τον Ιβάν Σαββίδη και δηλώνει και εκείνος όπως και οι συμπαίκτες του υπόχρεος στον μεγαλομέτοχο:

“Η αλήθεια είναι πως χρωστάμε σε αυτόν τον άνθρωπο. Κακά τα ψέματα. Μόλις ήρθε στον ΠΑΟΚ έβαλε χρήματα, πλήρωσε τα χρέη, έφερε παίκτες, κάνει τα πάντα να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και δεν έχει πάρει μια χαρά. Του το χρωστάμε αυτό. Πρέπει να το κάνουμε γρήγορα, όχι μόνο για να χαρεί ο μεγαλομέτοχος αλλά και οι φίλαθλοι που δεν είναι χαρούμενοι. Ακόμη και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε. Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει κάποιον τίτλο; Να πει μετά από χρονιά ότι κατέκτησε κάποτε ένα τρόπαιο με τον ΠΑΟΚ”

Τις αντιδράσεις του κόσμου τις καταλαβαίνεις;

“Είμαι πολλά χρόνια σε αυτήν την ομάδα, βγήκα από τις ακαδημίες της. Το έχω ζήσει και σαν φίλαθλος. Όταν υπάρχε ήττα, ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Είναι λογικό. Βλέπεις την ομάδα που αγαπάς να μην πάει καλά, οπότε είναι δικαιολογημένο. Κάθε χρόνο δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην πρόοδο. Χρειάζεται όμως υπομονή να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για να νιώσουμε όλοι μια χαρά”

“Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ”

Δηλώνεις ανοιχτά πως είσαι οπαδός του ΠΑΟΚ;

“Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν δυο χρονών. Μεγάλωσα Τριανδία με όρια Τούμπας. Πρώτη φορά στο γήπεδο πήγα στην Τούμπα. Μου άρεσε πολύ. Μιλάω για αρκετά χρόνια πριν, τότε που τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Δεν θυμάμαι κάποιο ματς που να μην είχε κόσμο. Περίμεναν να παίξει ο ΠΑΟΚ για να πάνε στο γήπεδο. Τώρα δεν το βλέπω αυτό. Παλιά, επειδή πήγαινα στο γήπεδο, έβλεπα τον κόσμο που διψούσε και περίμενε να δει την ομάδα.

Όταν μεγαλώνεις σε μια ομάδα και πήγαινες να την δεις σαν φίλαθλος, έπαιζες στις ακαδημίες της, είχες όνειρο να παίξεις στους μεγάλους. Κάθε παιδί θα ήθελε να ζήσει αυτό που ζω. Πολλά παιδιά θα ήθελαν να παίξουν στον ΠΑΟΚ”

Θεωρείς πως έκανες ένα όνειρο πραγματικότητα;

“Πιστεύω, πως ναι. Όνειρο μου ήταν από τότε που ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, να φτάσω στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ και τα κατάφερα. Πάντα όμως όταν πετυχαίνεις τους στόχους σου, ζητάς περισσότερα. Έτσι είμαστε οι άνθρωποι. Έτσι έχουν κίνητρα για βελτίωση”

Πόσο έχει αλλάξει ο ΠΑΟΚ τη ζωή σου;

“Όλη τη ζωή μου άλλαξε. Δεν μεγαλώσαμε σαν… βασιλιάδες, δεν πετούσαμε λεφτά. Και ο ΠΑΟΚ βοήθησε και μένα και την οικογένεια μου. Μας έχει αλλάξει όλους τη ζωή”

Οι “σειρήνες” από την Ιταλία και το νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ

Έτοιμος για Γαλλία;

“Θα ζήσω ένα όνειρο στη Γαλλία. Είναι ένα ωραίο συναίσθημα, μια μεγάλη διοργάνωση. Κάθε παίκτης θα ήθελε να παίξει εκεί. Είμαι τυχερός που θα πάω, είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή”

Το συμβόλαιο σου ολοκληρώνεται το 2017, εσύ το καλοκαίρι θα παίξεις στο Euro, συνδέονται αυτά τα δύο;

“Αν παίξω στο Euro θα είναι ένα συν και για τον ΠΑΟΚ και για τον εαυτό μου. Θα βρεθώ με μεγάλους παίκτες, ανάμεσα σε μεγάλες ομάδες. Αν ξεχωρίσεις εκεί, θα είναι καλό. Προφανώς η ομάδα τα λαμβάνει όλα υπόψιν της. Είναι λογικό. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει πότε ολοκληρώνεται το συμβόλαιο μου και τι υποχρεώσεις έχω με την Εθνική”

Η δική σου διάθεση ποια είναι; Αν έρθει κάποια πρόταση από το εξωτερικό, το σκέφτεσαι;

“Δεν ξέρω. Είμαι στον ΠΑΟΚ, αν προκύψει κάτι στο μέλλον θα το σκεφτώ. Δεν έχουμε κάτσει με τον ΠΑΟΚ να συζητήσουμε, λογικά θα γίνει άμεσα. Έτσι πιστεύω. Δεν είναι δουλειά μου. Ακόμη είναι σε ισχύ το πρώτο συμβόλαιο. Όταν περνούν τα χρόνια, είναι λογικό να έχεις και εσύ ο ίδιος απαιτήσεις από τον εαυτό του. Τα χρήματα που έρχονται είναι η επιβράβευση στον ποδοσφαιριστή. Περιμένουμε, θα δούμε τι θα γίνει…”

Τον εαυτό σου θα τον φανταζόσουν σε άλλη ελληνική ομάδα;

“Όχι, μεγάλωσα στον ΠΑΟΚ και δεν θα μπορούσα να με σκεφτώ σε άλλη ελληνική ομάδα. Το εξωτερικό από την άλλη είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Να αγωνιστείς σε μεγαλύτερο επίπεδο. Βλέπεις, Σταφυλίδης – Βιεϊρίνια μόλις ήρθε η ευκαιρία τους, έφυγαν. Εκεί καταλαβαίνεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις, τι μπορείς να καταφέρεις, ποια είναι η αξία σου”

Με την Λάτσιο υπάρχει κάτι;

“Ό,τι ξέρεις, ξέρω. Δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου. Πολλά γράφονται αλλά το θέμα είναι στην πράξη τι γίνεται. Δεν μπορώ να απαντάω υποθετικά. Άλλο αρέσεις σε μια ομάδα κι άλλο θέλει να σε αποκτήσει”

Λίγο πριν κλείσουμε, θα ήθελα και ένα σχόλιο για τον Μπερμπάτοφ…

“Μόνο και μόνο που ένας τεράστιος παίκτης όπως εκείνος με τέτοιο βιογραφικό, ήρθε στον ΠΑΟΚ, είναι σπουδαίο γεγονός. Να τον κρίνεις; Να πεις τι; Έχει παίξει σε κορυφαία πρωταθλήματα, σε μεγάλες ομάδες, έχει βάλει άπειρα γκολ. Δεν του έχω πάρει ακόμη φανέλα Γιουνάιτεντ αλλά του έχω πάρει ΠΑΟΚ”

Τέλος, τι εύχεσαι για το 2016;

“Μια από τις ευχές μου είναι ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ. Αυτή η ομάδα και ο κόσμος της το αξίζουν, είναι πολλά χρόνια χωρίς έναν τίτλο. Προσωπικά εύχομαι υγεία και μια χρονιά χωρίς τραυματισμούς για μένα και τους συμπαίκτες του προκειμένου να κάνουμε καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ. Είδατε με τον Κωνσταντινίδη τι έγινε. Δεν έχω συναντήσει πιο άτυχο από εκείνον, να του ευχηθώ και από δω περαστικά. Γι΄αυτό μόνο υγεία”

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφού ο Αλμέιδα μας ζήτησε να ανοίξουμε το πλάνο…

Η μόνη αλήθεια για όσα έκανε και χθες ο προπονητής της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χθες το βράδυ στην Τούμπα ζήσαμε για πολλοστή φορά ένα σκηνικό υποκρισίας με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Ο Ματίας Αλμέιδα πρωταγωνίστησε εντός και εκτός γηπέδου και επειδή απευθύνθηκε σε εμάς, ας δώσουμε την απαραίτητη συνέχεια.

Το πρώτο ψέμα είναι ότι ο Αλμέιδα ανέβηκε στην αίθουσα Τύπου για να ζητήσει συγνώμη για όσα έκανε μετά το τέλος του αγώνα. Η αλήθεια που δεν μπορεί να αμφισβητήσει ΚΑΝΕΙΣ είναι ότι βγήκε με σκοπό να δημιουργήσει κακές εντυπώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην Τούμπα σε σχέση με τους πολλούς διαπιστευμένους που υπάρχουν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο (κρατήστε το και αυτό). ΚΑΜΙΑ συγνώμη δεν θα ζητούσε αν μετά από τον μονόλογό του για το… πόσο κακό γίνεται στο ποδόσφαιρο, δεν παίρναμε τον λόγο για να του δείξουμε το πλάνο που πιάνει από τον λαιμό έναν αστυνομικό, ρωτώντας τον… «η δική σας στάση κάνει καλό στο ποδόσφαιρο». ΜΟΝΟ τότε αναγκάστηκε να παραδεχθεί το λάθος του και φανερά ενοχλημένος από την ερώτηση προσπάθησε να μου πει… «να είσαι πιο αντικειμενικός και να σχολιάσεις και το πόσοι άνθρωποι ήταν μέσα στο γήπεδο». Του απάντησα, όπως και στον υπεύθυνο της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι… εσάς έχω εδώ και για τις δικές σας πράξεις ρώτησα.

Μία μέρα μετά άνοιξα το πλάνο λοιπόν και είδα προσεκτικά ποιοι είναι μαζεμένοι γύρω από τον Αλμέιδα. Είτε στα κοντινά πλάνα, είτε στα μακρινά, παντού γύρω από τον Αλμέιδα υπάρχει… ΑΕΚ! Όλη η ΑΕΚ είναι εκεί. Είτε μιλάμε για παίκτες, προπονητές, συνοδούς, είτε πρόκειται για τους αστυνομικούς με στολή και χωρίς που ήταν εντεταλμένοι για την προστασία της ΠΑΕ ΑΕΚ! Και όμως αντί να σκύψουν το κεφάλι και να απολογηθούν για το λάθος του προπονητή τους, προσπάθησαν να βγουν και από πάνω! ΠΑΟΚ εκεί είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης, δύο υπεύθυνοι ασφάλειας και δυο παίκτες που ήθελαν και αυτοί να ηρεμήσουν τον Αλμέιδα που είπε ότι επιτέθηκε σε αυτόν που τον έσπρωξε, δηλαδή στον αστυνομικό!

Και κάτι άλλο για τον Αλμέιδα που -και καλά- δεν είχε παρελθόν σε τέτοιες εξάρσεις. Στο πρόσφατο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2 και αμέσως μετά το τέλος του που και πάλι ήταν αρνητικό για την ομάδα του, ποιος επιτέθηκε με ένταση στον Λουτσέσκου λέγοντάς του… «κρύφτηκες στην αρχή και δεν ήρθες να με χαιρετήσεις»; Είναι ψέμα κι αυτό; Ας διαψεύσει αν μπορεί ΚΑΙ αυτό το επεισόδιο που προκάλεσε με έναν Λουτσέσκου, ο οποίος όταν πήγε να τον χαιρετήσει έδινε όρκο νίκης με τους παίκτες του.

Ή μήπως ο πάγκος της ΑΕΚ και ο Αλμέιδα δεν αντέδρασαν άσχημα και δεν δημιούργησαν ένταση ΚΑΙ στο Χαριλάου μετά το 3-3;

Ο προπονητής της ΑΕΚ είναι υπό πίεση, είναι σε δύσκολη φάση για πρώτη φορά στην εδώ παρουσία του και αποδεικνύεται ότι δεν είναι και ο πιο ήσυχος όπως ήθελαν και θέλουν να μας περάσουν!

Άρα… Καλή η προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων, η αλήθεια όμως και όλα τα στοιχεία φανερώνουν κάτι διαφορετικό που δεν γίνεται να αποκρύπτεται για καιρό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εντάλματα για υπαρχηγούς της «Θύρας 7», στο στόχαστρο και 11 ανήλικοι!

Στο φως αποκαλυπτικοί διάλογοι των χούλιγκαν αλλά και βρετανικά δημοσιεύματα για σχέσεις Μαρινάκη και “Θύρας 7”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει για τα καλά οι δύο υπαρχηγοί του ήδη προφυλακισμένου αρχηγού της «Θύρας 7» καθώς οι προσπάθειες για να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί και οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Σύμφωνα με το OPEN, σε βάρος τους αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης καθώς οι Αρχές θεωρούν ότι βρίσκονται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για άτομα που είναι γνωστά στους κύκλους των οπαδών με τα ψευδώνυμα «Ρουμάνος» και «Σαρκ».

Ωστόσο, στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών έχουν μπει ακόμα δύο άτομα. Πρόκειται για:

τον επονομαζόμενο «Μπρούκλιν», ο οποίος εδώ και έναν μήνα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

έναν ακόμα 40χρονο ο οποίος φαίνεται να είχε σημαντικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

11 ανήλικοι στο στόχαστρο

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Γιάννης Ζιάκας στο OPEN, αναμένεται να αναζητηθούν 11 ανήλικοι. Σημειώνεται ότι όπως έχει γίνει γνωστό, η εγκληματική οργάνωση απαρτιζόταν από τους «μεγάλους» που έδιναν τις εντολές και από τους «μικρούς» που τις εκτελούσαν.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι την νύχτα των άγριων επεισοδίων έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός Λυγγερίδης από την ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, είχε ενεργοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός «μικρών» χούλιγκαν ώστε να αποτελέσουν την «μαγιά» για την κλιμάκωση της επίθεσης.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των χούλιγκαν στο «φώς»

Μέχρι στιγμής και μετά από μία τριήμερη μαραθώνια διαδικασία 16 από τους 63 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα σε αυτούς που οδηγήθηκαν στις φυλακές, ο αρχηγός της ΘΥΡΑΣ 7, με το προσωνύμιο « Κοντός», και άλλοι δύο από τους «μεγάλους» και ο «Κόκος», ο «ΟΜΛΕ». Στην πλειοψηφία τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αρκετοί από όσους περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια στιγμή, τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά. Λίγες μόλις ημέρες μετά τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη, διάλογοι μεταξύ των συλληφθέντων δείχνουν τον πανικό στις τάξεις των χούλιγκαν.

ΣΥΓΓΕΝΗΣ: Τι συμβαίνει;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Τίποτα απλά βρήκανε τέτοιο λέει ότι βρήκανε και λέει DNA λέει σε καμένα ρούχα. Θέλω λίγο να μιλήσω με την δικηγόρο, μπορώ;

ΣΥΓΓΕΝΗΣ: Εσένανε;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Όχι σε εμένανε. Γενικά, βρήκανε DNA. Μπορώ να μιλήσω με έναν δικηγόρο ή να πάω να βρω άλλον;

Βρετανικά δημοσιεύματα για σχέσεις Μαρινάκη και Θύρας 7

Εκτενείς αναφορές στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και στην εγκληματική οργάνωση της θύρας 7, κάνουν οι Times του Λονδίνου, η Τέλεγκραφ, η Νοτινγκχαμ Ποστ και η Αθλέτικ, με αφορμή, την επιθετική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Νότινγκχαμ Φόρεστ, την οποία η βρετανική εφημερίδα αποδίδει στον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Προειδοποιήσαμε πριν από το παιχνίδι την Επιτροπή Επισήμων Επαγγελματικών Αγώνων ότι ο VAR είναι οπαδός της Λούτον, αλλά δεν τον άλλαξαν. Η υπομονή μας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές…», έγραψε συγκεκριμένα η Νότιγχαμ.

Οι Times στο ρεπορτάζ τους, με τίτλο «Ευάγγελος Μαρινάκης: Οι σχέσεις με τους φανατικούς οπαδούς και τη μάστιγα των διαιτητών», αναφέρονται με καυστικό τρόπο στον Πρόεδρο της Πειραϊκής ομάδας, αλλά και στις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση των χούλιγκανς του Ολυμπιακού.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν; «Η οργή του προς τους αξιωματούχους προέρχεται από τη σχέση του με τον Ολυμπιακό, ως οπαδός και στη συνέχεια ως ιδιοκτήτης… Σε έγγραφα που είδαν οι Times, ο Μαρινάκης αναφέρεται σε στοιχεία, για τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι ultras του συλλόγου, η Θύρα 7, εντός της πόλης του Πειραιά και σε όλο το φάσμα του αθλητισμού. Υποστηρίχθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας ότι οι πιο επικίνδυνοι οπαδοί έχουν διαπίστευση για ορισμένους εντός έδρας αγώνες και ελεύθερη πρόσβαση στο γήπεδο».

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ τους, οι Times μιλούν για τις σχέσεις του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού με τους φανατικούς οπαδούς, επικαλούμενοι τη μαρτυρία πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. «Στον Ολυμπιακό, ένας πρώην παίκτης διηγήθηκε πως μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι, ο Μαρινάκης κανόνισε να σταθούν οι ultras έξω από τα αποδυτήρια οπλισμένοι με όπλα. Αν η ομάδα έχανε ξανά, προειδοποίησε, θα τους άφηνε να μπουν μέσα».

Πηγή: ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διάνοια ο Ντέλιας, η έκρηξη Ιωαννίδη – Αλμέιδα! (vid)

Άκρως επιμορφωτικό και… απολαυστικό το 5o Football Factory!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το 5o επεισόδιο του Football Factory,  με την συνδρομή της Stoiximan, της Puma, της Oddsium και του Regency Casino, στη διάθεσή σας σε Youtube και ΤV 100!

Ένα ακόμα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο για το ελληνικό Πρωτάθλημα με τις νίκες του ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακού.

Ο εντυπωσιακός Γιάννης Κωνσταντέλιας, η έκρηξη του Ματίας Αλμέιδα με την λήξη του ντέρμπι και ο αγανακτισμένος Φώτης Ιωαννίδης.

Ο Ζήσης Βρύζας αναλύει πως μια ομάδα παίρνει τα στοιχεία και την προσωπικότητα του προπονητή της και πως αυτό συνδέεται με τους Μεντιλίμπαρ, Λουτσέσκου, Αλμέιδα, και Τερίμ, μαζί του οι Σταύρος Κόλκας, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, Γιάννης Βλάχος και Αλέξης Σαββόπουλος!

Μη ξεχάσετε να αφήσετε γενικώς τα σχόλια σας και αν θέλετε να μόνο να ακούσετε την εκπομπή του Football Factory, θα την βρείτε σε όλες τις Podcast πλατφόρμες.

KANTE SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

www.youtube.com/channel/UCGf_W8E7JDoq...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Facebook: www.facebook.com/footballfactoryshow/

Instagram: www.instagram.com/football_factory_show?igsh=eDVrMGJibXRidzUz

TikTok: www.tiktok.com/@football.factory.show

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ