Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To… πάνω χέρι σε ισοβαθμίες!

Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ έναντι ΑΕΚ και Ολυμπιακού, οι λεπτές ισορροπίες, τα κριτήρια και το… χειρότερο σενάριο!

PAOK24

To… πάνω χέρι σε ισοβαθμίες!

Με ντεσαβαντάζ τριών και ενός βαθμού έναντι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού αντίστοιχα, θα μπει στη “μάχη” των playoffs ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα του από τον Βόλο χθες στο Πανθεσσαλικό.

Ωστόσο, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι “ασπρόμαυροι” έχουν πλεονέκτημα έναντι των δύο αντιπάλων του για τον τίτλο σε περίπτωση ισοβαθμίας, κάτι που φυσικά μπορεί να αλλάξει εάν τα αποτελέσματα στα ντέρμπι της έξτρα διαδικασίας του πρωταθλήματος δεν είναι τα επιθυμητά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του.

Πιο συγκεκριμένα, στην “κόντρα” του με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ ξεκινάει με 4 βαθμούς έναντι 1 της “Ένωσης” και τέρματα 2-0, όπως και σε αυτή με τον τον Ολυμπιακό με τέρματα 2-1, με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League νωρίτερα σήμερα το πρωί, να αναφέρει:

«Σε περίπτωση που δύο (2) ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs Group 1-4, Playoffs Group 5-8 και Playouts, αυτοτελώς εντός του καθενός από τα οικεία τρία (3) groups των αγώνων κατάταξης, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα ειδικά κριτήρια, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π. και της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα PlayoffsGroup 1-4 / Playoffs Group 5-8 / Playouts αθροιστικά). Διευκρινίζεται ότι για την εφαρμογή του εν λόγω κριτηρίου υπολογίζονται οι βαθμοί της Κανoνικής Περιόδου, στους αγώνες των ισοβαθμούντων ομάδων στο ακέραιο και χωρίς διαιρέτη (που ως πραναφέρθηκε, ο εν λόγω διαιρέτης εφαρμόζεται κατά την κατάρτιση του αρχικού πίνακα βαθμολογίας του Playoff Group 5-8).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs Group 1-4 / Playoffs Group 5-8 / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος σύμφωνα με την παρ. 5 ανωτέρω».

Με βάση πάντως το τρίτο κριτήριο, γίνεται αντιληπτό πως ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει πολύ ακριβά τη χθεσινή ήττα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, εφόσον στο φινάλε των playoffs υπάρξει απόλυτη ισορροπία είτε με την ΑΕΚ είτε με τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που τερμάτισε κάτω από “κιτρινόμαυρους” και “ερυθρόλευκους” στην κανονική διάρκεια.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισοφάριση από… ανάποδο φάουλ

Βρήκε γκολ ο Αστ. Τρίπολης στην Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Νέα δεδομένα στο ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας.

Στο 39' ο Ματσούκας υπέδειξε φάουλ σε βάρος του Σορετίρε, καθώς ο παίκτης του Αστέρα είναι αυτός που πάει πάνω του.

Από την εκτέλεση η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι του Μπάνζα, στη συνέχεια του Κιμπιόκα και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-1.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Αστέρας

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, έχοντας ξεκάθαρη στόχευση σε αυτή την αναμέτρηση.

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του αγώνα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τριάρα του Λεβαδειακού στον Άρη

Πρώτη νίκη, πρώτα γκολ στη σεζόν για τους Βοιωτούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανάσταση... Νοέμβριο μήνα στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό να κάνει πάρτι κόντρα στον Άρη με 3-0.

Τα γκολ των Γιώργου Νίκα (8’), Παναγιώτη-Μάριου Βήχου (42’ πέναλτι) και Αλεξάντρου Πάντεα (87’) ήχησαν σα χαρμόσυνες καμπάνες στα αυτιά του Ηλία Χαραλάμπους που πανηγύρισε το παρθενικό «τρίποντο» στον πάγκο των Βοιωτών.

Οι Βοιωτοί με το «τρίποντο» αυτό ανέβηκαν στους έξι (6) βαθμούς και τη 12η θέση και θα πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία την επόμενη εβδομάδα στην Allwyn Arena (8/11, 17:00) για το ματς με την ΑΕΚ.

Από την άλλη, ο Άρης, προς ώρας, παρέμεινε στην τέταρτη θέση με 16 βαθμούς, κι ενώ ακολουθεί το ματς με τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη (7/11, 19:30).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ηλίας Χαραλάμπους): Ελιάσι, Βήχος (46’ Παντέα), Πάνζο, Ελνένι (89’ Σουτ), Νίκας (58’ Εντιαγέ), Μανθάτης, Κωστή, Κορνέζος, Λιάγκας, Ποπέσκου (77’ Οζέγκοβιτς), Κόμπναν (77’ Εμμανουηλίδης).

ΑΡΗΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Βέλιο, Ρίτσαρντς (75’ Χαρούπας), Πετρίς, Φαμπιάνο, Σούταλο (75’ Γαλανόπουλος), Χόνγκλα, Γένσεν, Παπασαραφιανός (46’ Γιαννιώτας), Γκαρέ (63’ Μιρ), Κουαμέ, Καντεβέρε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ