Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εξομολόγηση του Ίβιτς!

O Βλάνταν Ίβιτς μίλησε στην κάμερα της UEFA σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Η σχέση του με τον ΠΑΟΚ, η απαιτητική Τούμπα, ο ρόλος του στο σύλλογο του Δικεφάλου και οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Ελένη Μπούντου

Η εξομολόγηση του Ίβιτς!

Ο τεχνικός του Δικεφάλου άνοιξε τα χαρτιά στην κάμερα της UEFA και μίλησε για όλους και για όλα, από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της πρώτης ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς:

Για το πώς αισθάνεται για την πρώτη του χρονιά ως προπονητής πρώτης ομάδας: «Έχω συνηθίσει. Είμαι σχεδόν επτά μήνες προπονητής της πρώτης ομάδας. Βέβαια προηγήθηκαν 2,5 χρόνια στις ακαδημίες, στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Μπορώ να πω ότι προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και με την δεύτερη ομάδα προσπάθησα να δουλέψω επαγγελματικά, όσο γίνεται και να τους προετοιμάσω όσο γίνεται πιο γρήγορα για την μεγάλη ομάδα.

Είχαμε και εκεί επαγγελματική δουλειά και λόγω του ότι τελείωσα την επαγγελματική καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, δεν είχα κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες να προσαρμοστώ στα δεδομένα του ΠΑΟΚ».

Για το πόσο τον έχει βοηθήσει το ότι γνωρίζει τον σύλλογο: «Με βοήθησε πολύ, λόγω του ότι γνωρίζεις τα αποδυτήρια, γνωρίζεις τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ξέρεις τις απαιτήσεις τους και βέβαια δεν είναι το ίδιο να έρχεσαι από κάπου αλλού και να πρέπει να τα μαθαίνεις όλα αυτά. Αυτό είναι κάτι που με έχει βοηθήσει.

Σίγουρα γνωρίζω και τις ευθύνες που υπάρχουν στη θέση που είμαι και αυτό βέβαια προσπαθώ να περάσω και στους συνεργάτες μου, όπως και στους καινούργιους παίκτες που έχουν έρθει. Φέτος έχουμε αποκτήσει πολλά καινούργια παιδιά, έχουμε 10-11 παίκτες, οι οποίοι ήρθαν από τον Ιούνιο.

Σιγά σιγά και αυτοί προσαρμόζονται και έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν σε τι ομάδα βρίσκονται και ότι οι απαιτήσεις εδώ είναι μεγάλες».

Για το προπονητικό του στυλ: «Κοιτάξτε, κάθε φορά που μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο, η φιλοσοφία μου είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Τώρα, τον τρόπο του πως παίζουμε, λόγω του ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη ομάδα, προσπαθούμε να είμαστε αυτοί που θα έχουμε τον πρώτο λόγο, να έχουμε και κατοχή, να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια πολλές φορές αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Ιδιαίτερα όταν παίζεις σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, πρέπει να προσαρμοστείς και πρέπει να καταλάβεις τον αντίπαλο, να δούμε τις δυνάμεις που έχουμε και εμείς και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάποιες φορές χρειάζεται να κάνεις και αλλαγές, τόσο στο σύστημα όσο και στον τρόπο του παιχνιδιού.

Η φιλοσοφία μου είναι αυτή, ότι θέλω ο ΠΑΟΚ να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια, να κάνουμε αυτό και να είμαστε αυτοί που ελέγχουμε την κατοχή. Να προσπαθούμε να κάνουμε ψηλή πίεση στην πλευρά του αντιπάλου, να είμαστε αυτοί που έχουμε τον πρώτο λόγο».

“Η Τούμπα είναι ιδιαίτερη”

Για το πώς είναι να προπονείς μέσα στην Τούμπα: «Η Τούμπα είναι ιδιαίτερη. Εγώ την θυμάμαι και σαν παίκτης. Ήμουν και αντίπαλος στην αρχή, μετά ήμουν παίκτης του ΠΑΟΚ και τώρα προπονητής του. Γνωρίζω ότι για κάθε παίκτη, ο οποίος έρχεται να παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι δύσκολο, γιατί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στηρίζουν την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, στα περισσότερα παιχνίδια η Τούμπα είναι γεμάτη.

Η παίκτες του ΠΑΟΚ, πάντα έχουν «αέρα» στην πλάτη που προσπαθεί να τους σπρώξει και είναι ο 12ος παίκτης, που προσπαθεί πάντα να τους δώσει βοήθεια, να πετύχουν τους στόχους τους. Αλλά πολλές φορές μπορεί να είναι και δύσκολη, λόγω του ότι για τους καινούργιους παίκτες, που θέλουν να προσαρμοστούν, πολλές φορές μπορεί να βρίσκονται και στις κακές μέρες, να μην έχουν καλή ψυχολογία.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν απαιτήσεις και όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα, αυτό είναι φυσιολογικό. Και οι παίκτες και οι προπονητές και όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να μπορούμε να δώσουμε και αυτές τις απαντήσεις που περιμένει ο κόσμος, από εμάς».

Για το τι κάνει ξεχωριστό σαν σύλλογο τον ΠΑΟΚ: «Όσον αφορά τη βόρεια Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει τεράστιο κόσμο, που τον στηρίζει. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν και άλλες ομάδες, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πιο αγαπητή ομάδα με τους περισσότερους φίλαθλους.

Όπως είπα, μας στηρίζουν σε κάθε παιχνίδι, ταξιδεύουν και εκτός έδρας. Σίγουρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, τα δημόσια πρόσωπα είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και αυτό είναι κάτι που μερικές φορές για τους ίδιους είναι ωραίο, κάποιες φορές όταν δεν υπάρχουν καλά αποτελέσματα δεν είναι τόσο ωραίο γιατί υπάρχουν απαιτήσεις, τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος θέλουν να υπάρχουν συνεχόμενες νίκες. Το έχω περάσει αυτό, γνωρίζω πως είναι και όταν υπάρχουν αποτελέσματα καλά, είναι ωραίο να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ και να ζεις στη Θεσσαλονίκη».

Κεφάλαιο: Europa League

Για την ήττα από την Καραμπάγκ: «Δεν τελείωσε καλά για εμάς. Χάσαμε το παιχνίδι, μείναμε πίσω. Υπάρχουν άλλα δύο παιχνίδια, αλλά σίγουρα ακόμα έχουμε μια πίκρα, λόγω του ότι δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Δεν αντιδράσαμε καλά. Ιδιαίτερα μετά από το πρώτο παιχνίδι που χάσαμε στο Αζερμπαϊτζάν, ο στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι στο περισσότερο διάστημα του παιχνιδιού, ήμασταν εμείς αυτοί οι οποίοι είχαμε τον πρώτο λόγο. Βέβαια κάποιες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε στο πρώτο ημίχρονο δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Η Καρμπάγκ είναι μια έμπειρη ομάδα που έχει γρήγορους παίκτες, μας περίμενε, έπαιξε με κόντρα επιθέσεις και σε μια από αυτές μας έβαλε το γκολ.

Εμείς μετά το γκολ δυστυχώς, δεν αντιδράσαμε, δεν είμαστε αυτοί που θα έπρεπε να είμαστε. Χάθηκε ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά είναι μέσα στη ζωή, μέσα στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν είχαμε καλή μέρα και δεν είχαμε και τύχη. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς και να κοιτάξουμε την Φιορεντίνα».

Για το ματς με την Φιορεντίνα: «Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά κόντρα σε δυνατές ομάδες παίζει καλύτερα. Κατά την άποψη μου δεν πρέπει να υπάρχουν παιχνίδια μικρά ή μεγάλα και ομάδες οι οποίες είναι δυνατές ή αδύνατες.

Αυτό το έχουμε καταλάβει ήδη, το έχουμε δει και στα δύο τελευταία παιχνίδια. Μπορεί να παίξαμε με την ομάδα, η οποία δεν είναι τόσο γνωστή στην Ευρώπη, αλλά είναι μια ομάδα που έχει καλούς παίκτες, είναι μια ομάδα που παίζουν μαζί τα τελευταία 3-4 χρόνια και μας έκανε αυτή την ζημιά που. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό.

Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να δίνουμε το 100% αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι.

Όπως και με την Φιορεντίνα, όπως και με κάποιες άλλες ομάδες, που μπορεί να έχουν πιο… δυνατό όνομα, έτσι και με τις ομάδες όπως την Καραμπάγκ, την Σλόβαν Λίμπερετς, αν χαλαρώνουμε λίγο αυτό γυρνάει μπούμερανγκ και μας αφήνει χωρίς βαθμούς».

Για τα μαθήματα που πήρε ο ΠΑΟΚ και ο ίδιος από την φετινή σεζόν στο Europa League: «Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δίνεις το 100%, σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, γιατί όσες ομάδες βρίσκονται στο Europa League, δεν είναι τυχαία εκεί.

Οι περισσότερες ομάδες που βρίσκονται στο Europa League, είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους, όπως η Καραμπάγκ. Έχουν μείνει δύο παιχνίδια και αυτό που προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου, είναι ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες. Εμείς πρέπει να παλέψουμε για την πρόκριση».

Για το τι σημαίνει να πάει καλά στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ: «Έχει μεγάλη σημασία, για όλον τον σύλλογο. Έτσι γίνεσαι γνωστός και στην Ευρώπη, έτσι σε γνωρίζουν και οι ομάδες που παίζουν σε καλύτερα πρωταθλήμα.

Έτσι αναβαθμίζεις και τους παίκτες, το επίπεδο ανεβαίνει και είναι κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα για τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στους «32» της Ευρώπης, αλλά δεν κάνει το βήμα παραπάνω».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαθμολογία: Ο ΠΑΟΚ ξανά στο κόλπο!

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα και στη μάχη του τίτλου έβαλε η ανατροπή του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στο -4 από την κορυφή ενώ υπενθυμίζουμε ότι έχουν ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά τη διακοπή του Πάσχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 4-1 τη Λαμία, ενώ ο Άρης έφυγε με το διπλό από το «Απ. Νικολαΐδης» απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 1-0.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2

Ολυμπιακός - Λαμία 4-1

Παναθηναϊκός - Άρης 0-1

Η βαθμολογία

  1. ΑΕΚ 75
  2. ΠΑΟΚ 71*
  3. Παναθηναϊκός 71
  4. Ολυμπιακός 70*
  5. Άρης 52
  6. Λαμία 35

*ματς λιγότερο

Κυριακή 12/5 - Εξ΄αναβολής 5η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (20:00)

Τετάρτη 15/5 - 9η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Λαμία - Άρης

*όλα τα ματς την 9η αγωνιστική θα ξεκινήσουν στις 20:00

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο… πολιτισμένος κ. Αλμέιδα

«Πόνεσε» από την ήττα και επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα από τον Ματίας Αλμέιδα μετά το φινάλε του παιχνιδιού της Τούμπας που βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 3-2.

Ο προπονητής της ΑΕΚ σε έξαλλη κατάσταση τα έβαλε με όλους και με όλα μην... αντέχοντας την ήττα της ομάδας του.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πήγαν να συγχαρούν τον Αλμέιδα για την προσπάθεια, όμως εκείνος έδειξε τον... πολιτισμό του και άρχισε να απωθεί όποιον έβρισκε μπροστά του!

Σα να μην έφτανε αυτό ο προπονητής της ΑΕΚ έπιασε από το λαιμό αξιωματικό της ΔΕΑΒ που πήγε εκεί για να κατευνάσει τα πνεύματα!

Ο Ματίας Αλμέιδα, μάλιστα, δεν παρουσιάστηκε στη flash interview, όπως είναι το καθιερωμένο, μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ και την ένταση που προκλήθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάστρε: «Στις δύσκολες στιγμές η Τούμπα αλλάζει την κατάσταση!»

Αποθέωσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Ισπανός που με τη «βολίδα» του έκρινε το ματς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιοάν Σάστρε με τη «βολίδα» του χάρισε τη σπουδαία νίκη στον ΠΑΟΚ με 3-2 απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Ισπανό να στέκεται και στην εντυπωσιακή παρουσία των φίλων του Δικεφάλου του Βορρά στην Τούμπα.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Δίνουμε τα πάντα για την ομάδα, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πολυτιμότερος, είμαστε ενωμένοι και το αποδείξαμε στο γήπεδο.

Στις δύσκολες στιγμές πάντα η Τούμπα αλλάζει την κατάσταση. Και η Τούμπα το έδειξε αυτό σήμερα, με τον παλμό της, με την ενέργεια της. Μας στηρίζει διαρκώς ο κόσμος.

Είμαστε χαρούμενοι που τους το ανταποδώσαμε και συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα.

Ήταν απόφαση του προπονητή να με βάλει στο ημίχρονο. Εγώ όπως πάντα είμαι διαθέσιμος. Θέλω να βοηθάω την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, να προσφέρω για τον υπέροχο κόσμο.

Τα έδωσα όλα, όπως κάνω πάντα, γιατί αγαπώ τον ΠΑΟΚ.

Το σημερινό γκολ ήταν πιο δύσκολο από αυτό που πέτυχα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η μπάλα ερχόταν από ψηλά και είναι δύσκολο να γυρίσεις το πόδι σου έτσι. Είναι επίσης και πιο σημαντικό γκολ γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το πρωτάθλημα.

Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια ήταν δύσκολα. Τα παιχνίδια στα playoffs, ειδικότερα τα εκτός έδρας είναι δύσκολα. Σήμερα γυρίσαμε στην Τούμπα και με την ενέργεια του κόσμου πήραμε το αποτέλεσμα.

Το αφιερώνω στην οικογένεια μου και την κοπέλα μου που είναι πάντα δίπλα μου και με γεμίζουν με αυτοπεποίθηση. Θα είμαι στο πλευρό τους τις επόμενες ημέρες μιας και υπάρχει η διακοπή και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ