Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Πριν την σημερινή απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής εναντίον του Ολυμπιακού, είχα ελάχιστες ελπίδες ότι μπορεί να τιμωρηθούν αυτοί που λένε πως είναι το κράτος. Πλέον το πιστεύω αρκετά περισσότερο.

Άκης Σακισλόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Βλέπετε, τίποτα μέχρι σήμερα δεν μου έδειχνε ότι οι «είμαστε το κράτος» μπορεί και να κριθούν ένοχοι. Κι όμως, κρίθηκαν σε ΟΛΑ όσα κατηγορούνταν. Μάλιστα, ο ένας από τους αξιωματούχους που τους έβγαλε λάδι, δεν θα ασκήσει ξανά τα καθήκοντά του. Μπορεί και να μην τον πολυνοιάζει, αλλά για μένα οι επόμενοι παίρνουν σαφές μήνυμα.

Ο Ολυμπιακός σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε αλλά όχι με υποβιβασμό ή με αφαίρεση βαθμών! Αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να ζητήσει μείωση της ποινής. Και με κάθε τρόπο να μην χάσει την Κυριακή στο Αγρίνιο. Γιατί; Ισως γιατί ξέρει πως το θέμα μπορεί να έχει συνέχεια: σε ένα δευτεροβάθμιο όργανο που θα έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο, στοιχεία και μάρτυρες αλλά και σε ένα επόμενο δικαστήριο με άλλο κατηγορητήριο στο οποίο μπορεί και να υπάρχουν άλλα, ισχυρότερα στοιχεία και ο ίδιος να είναι ήδη υπότροπος! 

Αν από το πρωί έχετε στραβώσει – ξενερώσει – θυμώσει, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι αλλά εδώ είναι που θέλει ψυχραιμία. Εμείς τα δεδομένα σας τα αναλύσαμε από μέρες. Και για να μην τρελαθούμε, σημαία επανάστασης και προετοιμασία φιέστας δεν κάναμε. Είπαμε και επαναλάβαμε το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, ειδικά όταν επίσημοι φορείς, αρμόδιοι για την τάξη και την νομιμότητα δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αλλο, όμως, το θυμώνω, άλλο το ξενερώνω, άλλο το κατηγορώ τον ΠΑΟΚ, άλλο απελπίζομαι και τα παρατάω.

Ο ΠΑΟΚ δεν παρατάει τίποτα. Αντιθέτως, τώρα ξεκινά την αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα:
Γιατί ο ΠΑΟΚ έγινε ο ρυθμιστής της υπόθεσης απονομής δικαιοσύνης για όσα γίνονται στο Καραϊσκάκη.
Γιατί ο κόσμος κατάλαβε πολλά, περισσότερα από όσα μπορεί να διαβάζει κάποιος σε σάιτ και σόσιαλ μίντια.
Γιατί το προηγούμενο κατεστημένο πέφτει κάνοντας τεράστιο θόρυβο σε ΕΠΟ, πειθαρχικά όργανα, διαιτησία, ακόμα και συσχετισμούς δυνάμεων με άλλες ομάδες.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ως κοινό, φίλαθλοι, οπαδοί, είναι πως η ομάδα μας έχει τώρα ανάγκη μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα που η ισχύς μεταφράζεται από αγοραστική δύναμη μέχρι εκλογική ψήφος. Αν αυτοί καλόμαθαν στο να είναι το κράτος, εμείς μπορούμε να αποδείξουμε πως είμαστε αυτοί που το πληρώνουν το κράτος. 

Αλλά και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο η ομάδα μας χρειάζεται. Εχει έναν σπουδαίο αγώνα την Πέμπτη. Είμαστε το αουτσάιντερ αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Κάποια από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να προκριθούμε, δεν περνούν από τα πόδια των αθλητών αλλά από την κερκίδα. Ο θυμός και το πείσμα μπορούν να βγουν εκεί. Μετά είναι και ο Σαββίδης που την θέλει την στήριξη αυτό το διάστημα. Η εξέλιξη με το λιμάνι τον «δένει» ακόμη περισσότερο και σε πολλούς δεν άρεσε. Λογικό! Κι εγώ αν ήμουν αντίπαλος, δεν θα ήθελα έναν τόσο ισχυρό επιχειρηματία «δεμένο» στην ΠΑΕ του εχθρού μου.

Και πάμε στο «τι κατάλαβα» από το γαϊτανάκι της πειθαρχικής επιτροπής:
Οτι αν δεν αποφασίσει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, δεν μπορεί κανείς να βρει το δίκιο του.
Οτι με τακτικούς δικαστές κάτι αλλάζει, ακόμα κι αν πολλοί στρογγυλεύουν τις γωνίες ή πετούν το μπαλάκι στο δευτεροβάθμιο όργανο.
Οτι πλέον θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους. Η αδράνεια δίνει τη θέση της σε πολλές εκπλήξεις, συχνά δυσάρεστες.
Οτι σιγά σιγά δημιουργείται μια κίνηση ομάδων που νιώθουν περισσότερο ανεξάρτητες και παίρνουν θέση.
Το λέω σε σας για να το εμπεδώσω: Ο Ολυμπιακός καταδικάστηκε ΚΑΙ για επίθεση σε αξιωματούχο ΚΑΙ για είσοδο οπαδών σε αποδυτήρια ΚΑΙ για απειλή σε διαιτητή ΚΑΙ για κροτίδες. Για αυτές τις παραβάσεις η νομολογία αφήνει ένα περιθώριο στις ποινές. Δεν δόθηκαν οι ανώτερες. Γι αυτό υπάρχουν και οι εφέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Οι δηλώσεις του Χανιώτη στόπερ ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της Nova και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο νεαρός στόπερ του Δικεφάλου τόνισε ότι για την ομάδα του δεν έχει τελειώσει η υπόθεση του πρωταθλήματος ενώ σχολίασε και το τελευταίο κακό διάστημα.

Αναλυτικά: 

Για το τελευταίο κακό διάστημα του ΠΑΟΚ:

«Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι. Έχουμε ακόμα στόχο το πρωτάθλημα, έχουμε ελπίδες. Σαν να ξεκινάει το πρωτάθλημα από το αυριανό παιχνίδι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να δείξουμε χαρακτήρα, γιατί έχουμε, και είμαι πολύ αισιόδοξος αν είμαστε όπως πρέπει και γυρίσουμε στον παλιό μας εαυτό και στο πως παίζαμε».

Για την κόπωση που υπάρχει:

«Μετά από μια τεράστια σεζόν, έχουμε παίξει με 54 παιχνίδια, υπάρχει κόπωση σωματική και ψυχική. Περνάμε και εμείς την περίοδο μας, όπως η κάθε ομάδα. Το σημαντικό είναι από αύριο να επιστρέψουμε πιο δυνατή και να αφήσουμε αυτήν την κακή περίοδο πίσω».

Για το που βρίσκει δύναμη να συνεχίσει όταν κουράζεται:

«Η δύναμη είναι στην ψυχή. Για μένα είναι στον Θεό, μας δίνει πολύ δύναμη, και το ομαδικό πνεύμα. Νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά ώστε όταν το σώμα κουράζεται, να βρίσκεις δύναμη να δώσεις παραπάνω, γιατί είμαστε σε μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει».

Για τα σημεία που μπορούν να παίξουν ρόλο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Τα πιο σημαντικά στοιχεία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, πιστεύω θα είναι η αποφασιστικότητα και ότι θα πάει το ματς στη δύναμη. Όποιος έχει τον περισσότερο τσαμπουκά θα κερδίσει».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να τους ευχαριστούμε γιατί όλο αυτό το διάστημα είναι δίπλα μας και στις καλές και στις κακές στιγμές. Πιστεύω ότι και με την ΑΕΚ θα είναι στο πλάι μας, να μας υποστηρίξουν και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 120% γι' αυτούς στο παιχνίδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το σερί χωρίς νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Η προϊστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της διοργανώτριας αρχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την διοργανώτρια αρχή να παρουσιάζει την προϊστορία των ομάδων, στην προαναγγελία του αγώνα.

Αναλυτικά:

Χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας είναι ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 1-1 της Τούμπας για τον Β’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα Stoiximan Playoffs.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ με τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ακολούθησε αυτό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εννέα αγώνες αήττητος και στις δύο έδρες, με απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

25 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 97-63

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Αντίδραση και νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν την αντιστροφή του κλίματος μετά το κακό τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να καλείται να βγάλει αντίδραση για τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την ισοπαλία -σαν ήττα- με τη Λαμία στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», με την απώλεια βαθμών να τους κοστίζει αρκετό έδαφος από την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Η Ένωση από την πλευρά της πανηγύρισε μια εμφατική νίκη με 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην «OPAP Arena».

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει υπέρ του το θετικό της διαθεσιμότητας όλων των ποδοσφαιριστών για την αποψινή αναμέτρηση (19:30), αν εξαιρέσουμε -σαφώς- τον μακροχρόνιο τραυματία Γουίλιαμ Τρόοστ - Εκόγνκ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγάλει αντίδραση; Μπορούν οι παίκτες να δώσουν απαντήσεις γύρω από τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για όλη την προσπάθεια τους στη σεζόν; Θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα -κατά 95%- η ΑΕΚ με νίκη στην Τούμπα; Όλα αυτά θα τα μάθουμε στο σημερινό ντέρμπι Δικεφάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ