Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Η επόμενη μέρα…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Αθήνα: Ραφαήλ Γκαϊδατζής. Απογοήτευση, πικρία, αλλά και ανάγκη για άμεση ανασύνταξη ενόψει των playoff είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στις τάξεις του ΠΑΟΚ μια ημέρα μετά τον χαμένο ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό ο οποίος στέφθηκε και Κυπελλούχος Ελλάδας.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Η επόμενη μέρα…

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αδυνατούν ακόμη να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο έχασαν το παιχνίδι από τον Ολυμπιακό, αλλά και την πρόκριση στον τελικό του Final4 που θα τους έδινε τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον τίτλο που είχαν κερδίσει την περασμένη σεζόν κόντρα στους “ερυθρόλευκους” στη Σύρο.

Η απογοήτευση είναι διάχυτη στο “στρατόπεδο” του Δικεφάλου, αφού η ομάδα έχασε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα έναν μήνα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από τον Ολυμπιακό, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε στο πρωτάθλημα.

Τεχνικό τιμ και παίκτες είναι αναγκασμένοι να στρέψουν την προσοχή τους στα playoff του πρωταθλήματος εκεί όπου και πάλι θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό για μια θέση στους τελικούς.

Απομένει μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ερχόμενη εβδομάδα στο “Παλατάκι” την Παναχαϊκή.

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κατέκτησε τον φετινό τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας αφού κατάφερε να επικρατήσει στον τελικό της Κηφισιάς με 3-0 σετ . Να σημειωθεί ότι η Κηφισιά αγωνίστηκε χωρίς τον Γιοβάνοβιτς ο οποίος τραυματίστηκε στο τέλος του πρώτου σετ του ημιτελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 5-9, όμως η τυπικά γηπεδούχος Κηφισιά με αντεπίθεση κατάφερε να πάρει εκείνη το προβάδισμα 13-11. Ο Ολυμπιακός με σερι 8-0 ανέτρεψε την εικόνα του σετ και προηγήθηκε με 13-18 για να φτάσει τελικά στο 1-0 με 19-25.

Αντίστοιχα ξεκίνησε και το δεύτερο σετ. Η Κηφισιά πήρε προβάδισμα βραχείας κεφαλής (8-7), όμως ο Ολυμπιακός στη συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό του και πήρε “κεφάλι” πέντε πόντων (19-24). Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη και μείωσε σε 23-24, όμως ο Ολυμπιακός με τον Έγκλεσκαλνς “καθάρισε” και το δεύτερο σετ (23-25).

Εκτός από το προβάδισμα στο σκορ ο Ολυμπιακός είχε πλέον και τη ψυχολογία με το μέρος του κάτι που φάνηκε στον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το τρίτο σετ με τους “ερυθρόλευκους” να φτάνουν εύκολα στο 22-25 και την κατάκτηση του Κυπελλού Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ