Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το «Παλατάκι» του ΠΑΟΚ (pics&vid)

Η δημιουργία του «PAOK Sports Arena» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην πορεία του ΠΑΟΚ που σήμερα κλείνει τα 90 χρόνια ζωής του.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το «Παλατάκι» του ΠΑΟΚ (pics&vid)

Επιμέλεια: Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Η υλοποίηση του οράματος για τη δημιουργία και την απόκτηση ενός ιδιόκτητου κλειστού γηπέδου που θα ανήκει στον ΠΑΟΚ είναι από τα λαμπρότερα παραδείγματα στην ιστορία του συλλόγου και μια απόδειξη του ότι ο Δικέφαλος ενωμένος μπορεί να πετύχει πολλά.

Έπρεπε να περάσουν δώδεκα ολόκληρα χρόνια (1988) από τη δωρεά της έκτασης του αείμνηστου Ιωάννη Δεδέογλου και δέκα χρόνια (1990) από την πρώτη θεμελίωση προκειμένου το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ να πάρει σάρκα και οστά.

Ο δρόμος όμως ήταν μακρύς… Ο μεγάλος ευεργέτης του ΠΑΟΚ Ι. Δεδέογλου μαζί με τον αδελφό του Θ. Δεδέογλου το 1991 παραχωρούν και νέα έκταση στο Δικέφαλο προκειμένου να κατασκευαστεί ένα από τα υπερσύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων την ίδια χρονιά αποτέλεσε εφαλτήριο για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου.

Αρχικά γίνεται γνωστό ότι το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 6.000 θέσεων (4.800 μόνιμων και 1.200 πτυσσόμενων), όμως το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει για αρκετά χρόνια σημείο έντονων διαφωνιών σε συνδυασμό με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που έπρεπε να γίνουν στο χώρο, που επίσης αποτελούσε ένα βασικό πρόβλημα.

Το 1996 εγκρίνεται η νέα προμελέτη του έργου για αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου σε 8.500 θέσεις, ενώ η πρόταση για ανάθεση της διοργάνωσης του Final4 της Euroleague στη Θεσσαλονίκη και στο κλειστό του ΠΑΟΚ επιταχύνει τις εργασίες για την ολοκλήρωσή του.

Το «PAOK Sports Arena» είναι γεγονός!

«Ποδαρικό» στο «PAOK Sports Arena» κάνει η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ στις 30 Μαρτίου, όταν προπονείται για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργιο παρκέ του γηπέδου, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιείται και ο καθιερωμένος αγιασμός.

Δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου του 2000 το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ ανοίγει και επίσημα τις πύλες του και δεν είναι… ψέμα, όπως ορίζει η μέρα. Το νέο «στολίδι» του Δικεφάλου και της Θεσσαλονίκης είναι πραγματικότητα και φιλοξενεί το 6ο final four του Κυπέλλου Ελλάδας με τον πρώτο επίσημο αγώνα να διεξάγεται ανάμεσα στην ΑΕΚ και το Μαρούσι. Το τριήμερο 18-20 Απριλίου το κλειστό του ΠΑΟΚ φιλοξενεί με απόλυτη επιτυχία και το final four της Euroleague.

Η… ώρα του ΠΑΟΚ έφτασε επιτέλους στις 17 Μαΐου του 2000 όταν και διεξάγεται το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Δικεφάλου στο νέο του σπίτι. Τα εισιτήρια του παιχνιδιού κόντρα στον Παναθηναϊκό γίνονται ανάρπαστα, όπως και τα αναμνηστικά μπλουζάκια που κυκλοφορούν. Όλοι θέλουν να δουν από κοντά το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο του ΠΑΟΚ, που αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Οι τίτλοι ήρθαν από αλλού…

Μπορεί το «PAOK Sports Arena» να προορίζονταν για την ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου, όμως οι επιτυχίες ήρθαν από άλλα τμήματα του συλλόγου. Το πρώτο τμήμα της οικογένειας του ΠΑΟΚ που πανηγύρισε τίτλο στο «Παλατάκι» ήταν το χάντμπολ ανδρών, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στις 29 Μαρτίου 2015 κόντρα στην ΑΕΚ επικρατώντας με 29-27.

Ένα μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 27/5/2015 σε ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ ο ΠΑΟΚ επικρατεί μετά από δύο ώρες αγώνα του Διομήδη Άργους με 43-40 στα πέναλτι και κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Στις 29 Απριλίου 2015, το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ επισφράγιζε την εντυπωσιακή πορεία της περασμένης σεζόν, όταν πέτυχε σε ένα κατάμεστο «Παλατάκι» την τρίτη και καθοριστική νίκη επί του Ολυμπιακού στη διαδικασία των τελικών της Volleyleague και αναδείχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ σε συνδυασμό με την κατάκτηση του κυπέλλου που είχε προηγηθεί, παίκτες, κόσμος και τεχνικό τιμ έγιναν ένα πανηγυρίζοντας το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της ομάδας βόλεϊ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΟΚ

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ