Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H γιορτή των παθογενειών

Είναι αλήθεια πως χαιρόμουν που θα γιορτάζαμε τα 90 χρόνια. Τελικά χαίρομαι που μέσα από την εορταστική εκδήλωση αναδείχτηκαν οι βασικές παθογένειες του συλλόγου. Έτσι ώστε να καταγραφούν και να πάμε παρακάτω. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας…

Στέργιος Αναστασιάδης

H γιορτή των παθογενειών

Σε μία γιορτή περιμένεις να διασκεδάσεις, να συγκινηθείς, να θυμηθείς. Η αλήθεια είναι με τα όσα έγιναν στο Μέγαρο, μάλλον είχα μία καταμέτρηση παθογενειών.

Ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε να δώσει αίγλη στα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ. Δεν έχει ποτέ κακές προθέσεις, δεν έχει ποτέ υπόγειες σκέψεις. Είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλει να κάνει, όμως για έναν λόγο ξεκάθαρο πλέον, το μόνο που καταφέρνει είναι να ακυρώσει την προσπάθειά του και να φθείρει τον ίδιο του τον εαυτό. Και αυτό γίνεται σε συνδυασμό με την «οικογένεια» του ΠΑΟΚ.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ουδέποτε κατάφερε να βρει πρόσβαση σε αυτούς που πραγματικά νιώθουν. Το μυστικό της συγκεκριμένης αδυναμίας αφορά στο γεγονός πως κινήθηκε γύρω από αυτούς που προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν και όχι να αναζητήσει αυτούς που δεν θαμπώθηκαν από το χρήμα του. Σε μία ανύποπτη στιγμή πριν καμιά διετία θυμάμαι είχα πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του πως «βρείτε αυτούς που δεν σας έψαξαν».

Σε μία πόλη που είναι υπό κρίση 30 και όχι 6 χρόνια, μία πόλη γεμάτη από στερημένους και νηστικούς, η έλευση ενός τέτοιους επιχειρηματία αποτέλεσε σημείο αναφοράς για αυτούς. Το μεγαλύτερο λάθος που έχει συμβεί είναι πως ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη αποτελεί πόλο έλξης για τον καθένα που αναζητά οικονομική ανάσταση.

Η εικόνα του απλοχέρη επιχειρηματία που θέλει να φροντίσει τους πάντες, αποτελεί μπούμερανγκ των προθέσεών του. Και βασικός άξονας αναποτελεσματικότητας. Και όλα αυτά φάνηκαν σε μία απλή γιορτή.

Μία γιορτή βέβαια που ξεγύμνωσε την «οικογένεια» του ΠΑΟΚ. Εγκλωβισμένη σε χωριάτικες δημόσιες σχέσεις, μία επιτροπή που βράβευσε παράγοντες που δημιούργησαν δεκάδες προβλήματα στον ΠΑΟΚ, που εμφάνισε Αριανούς στο ντοκιμαντέρ για την ομάδα να μιλάνε λες και μεγάλωσαν στα τσιμέντα της Τούμπας και στη καθημερινή τους παρουσία στα ΜΜΕ, αφήνουν στελέχη τους να ξεφτιλίζουν την ομάδα.

Στον ΠΑΟΚ, τον επίσημο ΠΑΟΚ και όχι μόνο στη ΠΑΕ, αδυνατούν να κατανοήσουν πολύ βασικά πράγματα όπως ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός. Ποιος είναι ικανός και ποιος ανίκανος. Και εμείς περιμένουμε να πάμε στην επόμενη μέρα.

Πως είναι δυνατόν να προχωρήσεις στην επόμενη μέρα όταν δεν είσαι ικανός να κατανοήσεις πως ως οργανισμός είσαι υποχρεωμένος να σπάσεις αυγά; Να διώξεις από μέσα σου όσους προκάλεσαν την σήψη των προηγούμενων ετών.

Πως είναι δυνατόν να έχεις χρήματα να πληρώσεις τους καλύτερους και να δίνεις αμοιβές καλύτερων σε μέτριους;

Οι σύνδεσμοι έβγαλαν ανακοίνωση και έχουν μία λέξη που δεν αφορά μόνο τους ίδιους. Αφορά τους πάντες. «Κουραστήκαμε» λένε και είναι το βασικό συναίσθημα όλων. Το θέμα είναι γιατί κουράστηκε ο καθένας και είμαι υποχρεωμένος να το καταγράψω από την πλευρά μου.

Εγώ προσωπικά κουράστηκα να βλέπω πρόσωπα που δεν έχουν να μου προσφέρουν το οτιδήποτε.

Κουράστηκα να παραμένει ο ΑΣ στάσιμος περιμένοντας τα χρήματα του μεγαλομετόχου με το ύφος του κυριλέ επαίτη.

Κουράστηκα να βλέπω ΜΜΕ χαμηλού επιπέδου να σπιλώνουν την ομάδα μου με παραγωγούς στημένους να προβάλουν τη μιζέρια.

Κουράστηκα να βλέπω έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό να μην έχει ποδοσφαιρική σκέψη.

Κουράστηκα να ανέχομαι την ειρωνεία των ανύπαρκτων εντός και εκτός πόλης.

Κουράστηκα να είμαι καθαρός και να δείχνω χαζός.

Κουράστηκα να πρέπει να ζω ανάμεσα σε δύο κόσμους. Αυτόν που η δουλειά μου επιβάλλει και αυτόν που υπάρχουν μέσα οι φίλοι μου.

Από την άλλη, είμαι υποχρεωμένος παρά την κούραση να αναζητήσω τη λύση. Να μου φύγει η κούραση.

Η γενιά των εμπλεκόμενων πρέπει να αλλάξει. Οι παραδοσιακές παραγοντικές παραστάσεις αποδείχτηκε σε αυτή την γιορτή πως δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι πως δεν γεννάει προσωπικότητες. Και πως αυτές που εμφανίζονται, έχουν κορεστεί τόσο που μόνο κακό κάνουν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Νάσο: «Κανείς δε ξεχνά… Αθάνατος!»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο... Κανείς δεν ξεχνά... Αθάνατος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο Κωνσταντίνου…

“Μαύρη” μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 27η Απριλίου, είναι μία από τις πιο άσχημες ημερομηνίες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις 27 Απριλίου του 2017, πριν από επτά χρόνια, μετά τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού άνανδροι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Νάσο Κωνσταντίνου και στον φίλο του, στο ύψος της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα ο Νάσος να διασχίσει κάθετα τον δρόμο στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Διερχόμενο όχημα τον χτύπησε και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και τις επόμενες ημέρες να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τελικά, στις 4 Μαΐου 2017 και μόλις στα 24 του, ο Νάσος έχασε την άνιση μάχη και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που φυσικά δεν τον έχει ξεχάσει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελευταία προπόνηση και αποστολή για ΑΕΚ!

Απογευματινό ραντεβού για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μέρα πριν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το επικείμενο ντέρμπι.

Το χθεσινό πρόγραμμα (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

!!Σήμερα (27.04) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ