Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ημερομηνία – σταθμός!

10 Αυγούστου 2012. Ο Ιβάν Σαββίδης αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σήμερα, συμπληρώνονται επτά ακριβώς χρόνια από την ημέρα που ο ομογενής επιχειρηματίας τάραξε τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου και μετέτρεψε τον ΠΑΟΚ σε… εφιάλτη του ΠΟΚ!

Στέργιος Αναστασιάδης

Ημερομηνία – σταθμός!

Σε αυτά τα επτά χρόνια, συνέβησαν πολλά. Ο ΠΑΟΚ γιγαντώθηκε, κατέκτησε τρία Κύπελλα Ελλάδας, ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας χωρίς να γνωρίσει την ήττα και ένα ακόμα Πρωτάθλημα που του το έκλεψαν με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο.

Παράλληλα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πραγματοποίησε άλματα σε ότι αφορά την οικονομική της επιφάνεια αλλά και την οργάνωσή της, αφού πρώτα ο Ιβάν Σαββίδης την απάλλαξε από τα χρέη προηγούμενων διοικήσεων, κάνοντας κάτι… πρωτοποριακό για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πλήρωσε τα χρέη, αντί να επιλέξει να ρίξει τον ΠΑΟΚ στη Γ΄ Εθνική ή να γράψει τα χρέη στο… χιόνι όπως έχουν άλλοι.  

Ο ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε ένα κλαμπ ευρωπαϊκού επιπέδου, υποχρεώνοντας εχθρούς και φίλους να υποκλίνονται μπροστά του. Παράλληλα, με μπροστάρη τον Ιβάν Σαββίδη, το ελληνικό ποδόσφαιρο απαλλάχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από… παράγκες και εγκληματικές οργανώσεις, ενώ πήγαν σπίτια τους οι διαιτητές που ήταν πιστοί στη φιλοσοφία “ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι υπόλοιποι να πάνε να…”.

Θα χρειαστεί κάποιος να γράψει βιβλίο ή ακόμα και βιβλία για να αποτυπώσει με λεπτομέρειες τα όσα πρόσφερε ο Ιβάν Σαββίδης σε ολόκληρη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Με δυο λόγια ωστόσο, ο ισχυρός άντρας του Δικεφάλου πραγματοποίησε όλα όσα υποσχέθηκε. “Θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα” είπε και το έκανε πράξη με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Επόμενα στοιχήματα; Η είσοδος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η κατασκευή της νέας Τούμπας. Έχει κανείς αμφιβολία για το ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα καταφέρει και τα δύο; 

Είπε και κάτι άλλο βέβαια ο Ιβάν Σαββίδης. “Θα νιώσω αρχηγός της οικογένειας του ΠΑΟΚ, όταν δεν θα με αγαπούν μόνο για τα χρήματά μου”. Το κατάφερε και αυτό. Ο κόσμος του Δικεφάλου πίνει κυριολεκτικά νερό στο όνομά του και όχι άδικα, έχοντας δει τον Ιβάν Σαββίδη να προσφέρει τα πάντα στην αγαπημένη του ομάδα αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη το ΠΟΚ, μαζί με τα εξαπτέρυγα και τους δορυφόρους του, βιώνουν έναν εφιάλτη. Όχι τόσο γιατί ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τέσσερις τίτλους με τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι του, όσο γιατί έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό πως ο Πόντιος ηγέτης του Δικεφάλου έχει βαλθεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους τίτλους που του έκλεψαν τις προηγούμενες δεκαετίες και να φέρει τη Θεσσαλονίκη στη θέση που της αξίζει. 

Βέβαια, ο Ιβάν Σαββίδης όχι μόνο δεν πτοείται από τον βρώμικο πόλεμο, αλλά πεισμώνει ακόμα περισσότερο. Και αυτή είναι η ευλογία για τον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα η… κατάρα των εχθρών του. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Η Τούμπα θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή»

Η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων» για το ματς με τη Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τη Λαμία , με αφορμή την παρουσία φιλάθλων της στις κερκίδες του γηπέδου. Σε αυτή αναφέρει:

«Η ομάδα μας έχει μπροστά της πέντε τελικούς, προκειμένου να γράψει ιστορία και μας χρειάζεται όλους δίπλα της. Ο πρώτος θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης (24.04) στη Λαμία και δεν υπάρχει περιθώριο λάθους από κανέναν.

Πριν ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες υποδεχθούν τους τρεις συνδιεκδικητές του τίτλου στην Τούμπα, ο Δικέφαλος δοκιμάζεται στο «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στη Λαμία, με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς.

Οι παίκτες δεν θα είναι μόνοι τους στη Φθιώτιδα. Θα έχουν δίπλα τους τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που θα τους δώσει ενέργεια για να πετύχουν τον στόχο τους.

Πρέπει όσοι θα βρεθούν στη Λαμία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς όπως αποδείχθηκε και στο παρελθόν, οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ο ΠΑΟΚ παραμένει η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς κόσμο στο γήπεδο της στα φετινά Play Offs. Δεν πρέπει να δώσουμε καμία αφορμή, σε κανέναν ενόψει των τριών τελικών στην Τούμπα.

Στηρίζουμε την ομάδα μας με τη φωνή μας και το πάθος μας, δεν πετάμε αντικείμενα, δεν χρησιμοποιούμε καπνογόνα, δεν ανάβουμε βεγγαλικά, δεν αναρτούμε πανό με υβριστικό, πολιτικό, σεξουαλικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο και δεν πλησιάζουμε το γήπεδο χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Δεν απαντάμε σε προκλήσεις και προστατεύουμε την ομάδα μας.

Η Τούμπα θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή και πρέπει να κάνουμε όλοι το χρέος και να βεβαιωθούμε πως θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το φινάλε.

Πάμε να γράψουμε ιστορία!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποζημιώθηκε από τη FIFA η Δόξα Κατωκοπιάς για τις «κρίσεις πανικού» του Ουάρντα

Πήρε αποζημίωση για τα όσα έκανε ο Αιγύπτιος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Δόξα Κατωκοπιάς προσέφυγε τη FIFA για την απόφαση του Αμρ Ουάρντα να αθετήσει τη συμφωνία που είχέ επιτευχθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές, όταν και είχε επικαλεστεί «προβλήματα ψυχικής υγείας», κάτι που ο Αιγύπτιος είχε πράξει ακριβώς το ίδιο 12 μέρες νωρίτερα, εις βάρος της Ράζα Καζαμπλάνκα, η οποία μάλιστα είχε ανακοινώσει και την απόκτησή του.

Η Δόξα δικαιώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, και θα λάβει το ποσό των 150.000 ευρώ ως αποζημίωση, παρότι διεκδικούσε μέχρι και 400.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Λίβερπουλ: Κατέληξε στον αντί – Κλοπ

Στα… χνάρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίρνει Ολλανδό τεχνικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πρώτες επαφές κρίνονται απόλυτα επιτυχημένες, αλλά θα υπάρξουν κι άλλες. Σλοτ και Λίβερπουλ έχουν σχηματίσει εξαιρετική άποψη για την πιθανή συνεργασία τους και το προσεχές διάστημα θα υπάρξει περαιτέρω ανάλυση του πλάνου από τους «κόκκινους» προς τον κόουτς της Φέγενορντ.

O 45χρονος προπονητής αυτή τη στιγμή φιγουράρει ως επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Γιούργκεν Κλοπ στο «τιμόνι» της Λίβερπουλ. Προσπέρασε ακόμα και την περίπτωση του Ρούμπεν Αμορίμ στη λίστα των προτεραιοτήτων των ανθρώπων του αγγλικού συλλόγου.

Όσα μεταφέρονται από τον διεθνή Τύπο και κυρίως τον έγκυρο και πασίγνωστο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, κάνουν λόγο για άκρως θετικές πρώτες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτό που τονίζεται είναι πως το προσεχές διάστημα θα υπάρξει ξανά ραντεβού για περαιτέρω ανάλυση του πλάνου από πλευράς «κόκκινων», για τους οποίους έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη ο Σλοτ.

Ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με τη Φέγενορντ (λήγει το 2026) δεν υφίσταται, ωστόσο, ο ολλανδικός σύλλογος θ’ αξιώσει αποζημίωση, όπως το είχε επικοινωνήσει και στο ενδιαφέρον της Τότεναμ, προτού τα «σπιρούνια» προσλάβουν τελικά τον Ποστέκογλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ