Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Έχω μάθει να μην επηρεάζομαι…"

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Παναγιώτης Γλύκος, στο Όστερμπεκ όπου προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος τερματοφύλακας, έδωσε την δική του "απάντηση" σε όσους… παραδοσιακά τον αμφισβητούν, ενώ εξωτερίκευσε τις σκέψεις του για τη νέα σεζόν, το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Βλάνταν Ίβιτς.

Στέργιος Αναστασιάδης

"Έχω μάθει να μην επηρεάζομαι…"

Για το ότι και και φέτος ο ΠΑΟΚ απέκτησε τερματοφύλακα: “Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για την ομάδα με νέους παίκτες και τεχνικό τιμ, μία νέα προσπάθεια. Και πέρυσι συνέβη, φέτος δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε τι θα γίνει γιατί η ομάδα δεν έχει αποκτήσει κάποιον τερματοφύλακα (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε λίγες ώρες πριν την απόκτηση του Μπρικτς). Εμείς παλεύουμε καθημερινά και εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Αν αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας δε θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα, συνέβη και πέρυσι. Εγώ θα πρέπει να έχω χαμηλά το κεφάλι, να δείξω ότι δουλεύω και να προσπαθήσω ό,τι καλύτερο για εμένα και τον σύλλογο”.

Για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία: “Βλέπω ένα τιμ που γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα. Όσοι έχουν πλαισιώσει την ομάδα γνωρίζουν τη νοοτροπία και πως λειτουργεί ο ΠΑΟΚ. Έχουν έρθει άτομα που μπορούν να βοηθήσουν σε πολλούς τομείς και αυτό φαίνεται. Όλο αυτό λειτουργεί θετικά για τον σύλλογο, για ένα καλύτερο αύριο”.

Για το ότι η βαθμολογική διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπακό στο περσινό πρωτάθλημα ήταν μεγάλη: “Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που ξέρουμε όλοι, αλλά δύσκολο μπορούμε να το εξηγήσουμε. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ομάδα, αλλά αυτή η διαφορά ήταν πλασματική. Εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας, άρα αυτή η διαφορά δεν υφίσταται, όπως αποδείξαμε στο τέλος”.

Για το αν θεωρεί την καλύτερη στιγμή της καριέρας του την απόκρουσή του στο σουτ του Πέτριτς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ: “Είναι μία από τις καλύτερες, αλλά δεν μπορώ να πω πως με τη δική μου επέμβαση ο ΠΑΟΚ βγήκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα τα παιδιά δούλεψαν σκληρά στα πλέι οφ”.

Για το ότι και πέρσι, μοιράστηκε ο χρόνος σε τρεις τερματοφύλακες: “Θεωρώ πως είναι καλό αυτό να υπάρχει σε μια ομάδα. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, υπάρχουν τραυματισμοί. Και εγώ, δεν πέρασα λίγα. Πιστεύω πως μέσα από τέτοιες καταστάσεις, η ομάδα το βλέπει διαφορετικά. Από την πλευρά μου θα ήθελα να είμαι υγιής να μην έχω κάποιο τραυματισμό, υπάρχουν βέβαια και άλλα παιδιά από πίσω που μπορούν να βοηθήσουν. Αν δεν υπήρχαν τραυματισμοί, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά”.

Για το πως διαχειρίζεται κάθε χρόνο την κριτική που του ασκείται: “Πιστεύω πως είναι στον κάθε άνθρωπο. Κάποιος επειδή δεν μπορεί να το διαχειριστεί, δεν σημαίνει και πως γίνεται το ίδιο και με κάποιον άλλον. Έτσι έχω μάθει, αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Έχω μάθει να μην με επηρεάζει, να δίνω ότι έχω και δεν έχω μέσα στο γήπεδο. Αν λέγονται πολλά, ο καθένας έχει την άποψή του, αυτό δεν γίνεται να το αλλάξεις. Υπάρχουν και στιγμές που έρχονται και λάθη, αυτό είναι φυσιολογικό. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Προσπαθούμε όμως να περιορίσουμε τα λάθη. Αυτό είναι το σημαντικό”.

Για το πως βίωσε την περσινή χρονιά: “Είναι κάτι που το δουλεύεις μέσα σου. Το πως μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση και να μείνεις ήρεμος, προκειμένου όταν έρθει ευκαιρία, την οποία περιμένεις χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα, να αποδείξεις στην ουσία πως η αξία σου που σε κρατάει σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να μένω συγκεντρωμένος και πάντα προσπαθώ να δίνω το 100%. Καμιά φορά, έβλεπα πράγματα που δεν μου άρεσαν, άνθρωπος είμαι. Όμως, χρειαζόμουν λίγες ώρες για να το ξεπέρασω. Παρέμεινα συγκεντρωμένος για να έρθει η ευκαιρία μου και όταν αυτή ήρθε το Νοέμβριο, κατάφερα να κερδίσω τη θέση μου”.

Για το αν διανύει την καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία του: “Όσο μεγαλώνει ένας τερματοφύλακας, τόσο μεγαλύτερη εμπειρία αποκτάει. Έίναι καθαρά θέμα αγωνιστικό και κατά πόσο θα υπάρχει συνεχόμενη ροή παιχνιδιών, ώστε να έχεις την απαιτούμενη ετοιμότητα και σταθερότητα”.

Για το αν βλέπει κάποιον λόγο ώστε η φετινή χρονιά να είναι διαφορετική: “Υπάρχουν άτομα στην ομάδα που την γνωρίζουν καλά, είναι χρόνια σε αυτή, πέρασαν και από άλλες θέσεις. Με γνώμονα αυτό, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δουλεύουν πολύ στοχευμένα και γνωρίζουν όλη την κατάσταση. Είναι βέβααι νωρίς ακόμα”.

Για το αν θα το άντεχε εάν το σουτ του Πέτριτς κατέληγε στα δίχτυα: “Επειδή είμαι 9 χρόνια εδώ, υπήρχαν τέτοιες καταστάσεις. Έχω μάθει να ζω με την πίεση, δεν θα μου ήταν δύσκολο να συνεχίσω”.

Για το πως θα περιέγραφε με μία φράση τη θητεία του στον ΠΑΟΚ: “Θεωρώ πως αν έπρεπε να τα περιγράψω όλα, δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μία λέξη ή μία φράση. Είναι πολλά που θέλω να πω μετά από τόσα χρόνια. Είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη πίεση. Αν δεν έχεις υπομονή και αν δεν ξεπερνάς αυτά που βιώνεις, δεν μπορείς να συνεχίσεις σε αυτή την ομάδα. Αν επηρεάζεσαι από αυτά που βλέπεις, καλύτερα να φύγεις παρά να μείνεις”.

Για το αν αισθάνεται πως η κριτική που του γίνεται είναι άδικη: “Θεωρητικά ακόμα και αυτοί που δεν ξέρουν μπορούν να λένε την άποψή τους, αλλά η αλήθεια μπορεί να βρίσκεται σε άλλο άκρο. Την αδικία την εισπράτει κανείς διαφορετικά. Ίσως αυτά που άκουσα και δεν ισχύουν, να μου δίνουν κίνητρο και δύναμη να συνεχίσω, για να φτάσω να αποδεικνύω πως έχουν κάνει λάθος”΄.

Για το ότι διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του: “Αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί. Με ενδιαφέρει η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι παιχνίδια που σου δίνουν την ευκαιρία να πετύχεις το όνειρο. Ένα όνειρο που δεν το έχουμε πετύχει. Με τη Σάλκε ήταν ευκαιρία, αλλά αυτή η ευκαιρία χάθηκε. Πλησιασαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όπότε είμαι συγκεντρωμένος εκεί. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου. Δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε κάτι καλό και να θυμόμαστε τη φετινή χρονιά για πολλά χρόνια”.

Για το αν είναι εφικτή η είσοδος στους ομίλους: “Από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, το πιστεύουμε. Τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι απόλυτο. Όλα γίνονται, πολλά έχουν συμβεί, έχουμε δει ομάδες που μπήκαν στους ομίλους και δεν το πιστεύαμε. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτό. Αν δεν τα καταφέρουμε, υπάρχει μια διοργάνωση που παίζουμε κάθε χρόνο. Πρέπει να μπούμε εκεί, η ομάδα πρέπει να παίζει στην Ευρώπη κάθε χρόνο”.

Για το πως βιώνει τον πρώην συμπαίκτη του, Βλάνταν Ίβιτς, πλέον σαν προπονητή: “Είναι τελείως διαφορετικός όπως ήταν ως ποδοσφαιριστής. Έχει αλλάξει. Το καλό είναι πως γνωριζόμαστε, έχουμε μια διαφορετική σχέση, μπορούμε να έχουμε καλύτερη επικοινωνία. Έχει δουλέψει με τη δεύτερη ομάδα, έχει πάρει εμπειρίες, ήρθε εδώ, πήρε κάποια πράγματα, πέρασε αυτά που ήθελε και η ομάδα βγήκε πρώτη στα πλέι οφ. Έχει δείξει καλά δείγματα, μπορεί να είναι αυτός που θα καταφέρει πολλά με την ομάδα. Σίγουρα είναι ρίσκο, αλλά με κάθε νέο προπονητή υπάρχει ρίσκο”.

Για το αν παίζει ρόλο στο ότι ο Ίβιτς ανέλαβε την ομάδα από πέρσι: “Μπορεί να παίζει, μπορεί να μην παίζει. Ο προπονητής ουσιαστικά, ξεκινάει από την αρχή. Το ότι ανέλαβε στο τέλος της σεζόν, δεν σημαίνει κάτι. Ήρθε να καλύψει το κενό του προηγούμενου προπονητή. Άρα, ξεκινάει από την αρχή, πρώτη φορά κάνει το δικό του πλάνο”.

Για τους περσινούς τραυματισμούς: “Αυτό νομίζω προσπαθεί η ομάδα να το λύσει, έχει κάνει βήματα μπροστά. Προσπαθεί να να κάνει καλύτερα την αποθεραπεία. Με τις ιδέες του προπονητή και των υπολοίπων που έχουν προσληφθεί, μπορεί και αυτό να βελτιωθεί. Μπορεί πέρσι να είχαμε πολλή πίεση, να μην είχαμε πολλή ξεκούραση. Αν φτιάξουμε αυτό το κομμάτι, στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι”.

Για το αν αισθάνεται αδικημένος έναντι του Καπίνο, στην Εθνική Ελλάδας: “Δεν μπορώ να απαντήσω. Αυτές είναι επιλογές του προπονητή, δεν μπορώ να τις κρίνω. Είναι ένα άλλο κομμάτι για μένα η Εθνική, όταν θα έρθει η στιγμή και θεωρήσουν κάποιοι άνθρωποι πως πρέπει να αγωνιστώ, εγώ θα είμαι εκεί”.

Για το πως βιώνει την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και αν επηρεάζεται από τον κόσμο: “Πολλά παίρνω από την ατμόσφαιρα. Είναι τέτοια η θέση που ακούω πράγματα από την κερκίδα. Προσπαθώ να μην επηρέαζομαι…”

Για το αν μπορεί να είναι στόχος το πρωτάθλημα και όχι να είναι απλά ένα.. κλισέ: “Από ότι θυμάμαι, στόχος πέρσι δεν ήταν το πρωτάθλημα. Είχαμε μιλήσει για ένα πλάνο. Τα τελευταία χρόνια βέβαια, είναι αλήθεια πως ακούστηκε πολλές φορές πως στόχος είναι το πρωτάθλημα. Εγώ αυτό, δεν το έδινα και πολύ βάση. Για να μιλάμε για πρωτάθλημα, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να το κατακτήσουμε. Στην πορεία βέβαια, μπορεί να προκύψει. Στο ποδοσφαίρο δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Εμείς τώρα βλέπουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια. Δεν θα είναι βέβαια εύκολα τα πράγματα, δεν έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία σε αυτές τις διοργανώσεις. Μακάρι στα επόμενα χρόνια να την αποκτήσουμε”.

Για το αν πέτυχε τα όνειρα που είχε όταν ξεκινούσε το ποδόσφαιρο: “Ονειρευόμενουν να παίξω στην Α΄ Εθνική, τα κατάφερα. Να παίξω στην Εθνική, τα κατάφερα. Στα όνειρά μου βέβαια, το ποδόσφαιρο ήταν λίγο διαφορετικό. Πιο αγνό, πιο ευχάριστο. Εάν δεν είσαι μέσα σε όλο αυτό, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Είναι σκληρό άθλημα, πρέπει να κάνεις θυσίες για να φτάσεις ψηλά. Το έχω πετύχει, δεν παώ όμως να ονειρεύομαι. Θέλω να έχω και άλλες επιτυχίες”.

Για το αν διαπιστώνει βελτίωση στο επίπεδο του ΠΑΟΚ, με την έλευση των νέων ποδοσφαιριστών: “Είναι νωρίς ακόμα. Δεν μπορώ να κρίνω κάποιον από τις προπονήσεις, Επίσης, κάποιοι θέλουν τον χρόνο τους. Οπότε, θα μπορώ να απαντήσω αργότερα”.

Για το μεγάλο του απωθημένο: “Το ότι δεν κατάφερα να πανηγυρίσω έναν τίτλο, να τελειώσει μία χρονιά και να πανηγυρίσουμε μέ την καρδιά μας. Το θέλουμε χρόνια, το ονειρευόμαστε χρόνια, αλλά δεν το έχουμε πετύχει. Έχουμε τη φλόγα μέσα μας, αλλά δεν μπορούμε να την βγάλουμε”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περιμένουν τον Φαμπιάνο στον Άρη

Ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει σήμερα τον Φαμπιάνο Λέισμαν να βγάζει κομμάτι της προπόνησης.

Η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος έλειψε από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας της «OPAP Arena», θα κριθεί αύριο, ενώ Σουλεϊμάνοφ, Βέλεθ και Φεράρι συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να είναι διαθέσιμοι την Κυριακή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΟΚ: «Μαζί μέχρι το τέλος» (pic)

Το μήνυμα για τη συνέχεια μετά τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω social media, στην επόμενη μέρα από την ήττα με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Europa Conference League.

«Ένα μακρύ, γεμάτο συγκινήσεις, ευρωπαϊκό ταξίδι, έφτασε στο τέλος του!

Περήφανοι για την ομάδα μας!

Συνεχίζουμε! Μαζί μέχρι το τέλος!» αναφέρει η ομάδα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ