Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πρόσωπο της ημέρας

Η πρώτη μέρα του προέδρου της ΠΑΕ στην Ολλανδία

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το πρόσωπο της ημέρας

Αυτή είναι η πρώτη προετοιμασία εδώ και χρόνια όπου ο αθλητικός διευθυντής δίνει το παρών από την ένατη μέρα και μετά.

Έτσι είναι η δομή του ΠΑΟΚ φέτος, ο πρόεδρος είναι και αθλητικός διευθυντής και έτσι έπρεπε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για να διευθετήσει συγκεκριμένες υποθέσεις.

Ο Λούμπος Μίχελ πήρε σήμερα μία πρώτη γεύση της κατάστασης που επικρατεί εδώ, είδε προσεκτικά το αθλητικό κέντρο, είδε την προπόνηση, μίλησε με τον προπονητή, τον γενικό αρχηγό, αλλά και τον Κουτσολιάκο που εκπροσωπεί διάφορους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Μέχρι στιγμής ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος (γιατί αυτή είναι η βασική του αρμοδιότητα) έχει καταφέρει αρκετά πράγματα όσον αφορά το χρόνο. Έπρεπε να κλείσει τις βασικές μεταγραφικές ανάγκες του ΠΑΟΚ με την έναρξη της προετοιμασίας και αυτό υλοποιήθηκε.

Αλήθεια είναι ότι έχει συμφωνήσει με παίκτες όπως που σίγουρα θα ανεβάσουν το επίπεδο του ΠΑΟΚ, αναφορικά με τα ονόματα στο ρόστερ. Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις για τις οποίες θα περιμένουμε… (Θυμίζουμε ότι παγκοσμίως σε μεταγραφικές περιόδους το ποσοστό επιτυχίας φθάνει με το ζόρι στο 50%).

Ο Ίβιτς είναι εκείνος που έχει την ευθύνη να «δέσει» το σύνολο, να το καθοδηγήσει και να πάρει από αυτό πολλά περισσότερα απ’ ότι πέρυσι. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί μέσα στον Ιούλιο. Εξάλλου από όσους αποκτήθηκαν, μόνο οι Μάτος-Κάμπος δείχνουν πανέτοιμοι.  (Τον Ιούλιο όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες και κάπως έτσι διεκδικούν μεγάλες προκρίσεις. Όποιος είναι λιγότερο ανέτοιμος –όπως στοχεύει ο ΠΑΟΚ- συνεχίζει…).

Από εκεί και πέρα στην όλη διαχείριση του συνόλου, ρόλο έχει πάντα και ο τεχνικός διευθυντής, γι’ αυτό και ο Μίχελ (όπως κάθε τεχνικός διευθυντής) πρέπει να είναι πολύ κοντά και πολύ ενεργός στην καθημερινότητα της ομάδας. Οι μεταγραφές διαρκούν 3-4 μήνες μέσα στη χρονιά, αλλά η ομάδα δουλεύει 10-11 μήνες και αυτό φανερώνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του αθλητικού διευθυντή και στην καθημερινότητα, πέρα από τις περιόδους ενίσχυσης.  

Ο Μίχελ έκλεισε ένα πρώτο κύκλο κινήσεων και τώρα μαζί με τον προπονητή θα πρέπει να δουν ποιοι και πώς θα αποχωρήσουν… Με μεταγραφές, με δανεισμούς, ελεύθεροι, με ποσοστά μεταπώλησης και με κάθε πιθανή συνθήκη. Κι’ αυτή είναι δύσκολη “δουλειά”.

Το πιο βασικό απ’ όλα είναι ότι το δίδυμο συνεργάζεται εδώ και καιρό, δεν έχασε καθόλου χρόνο όπως γίνονταν αναγκαστικά τα περασμένα χρόνια και η σεζόν ξεκινάει με καλή διάθεση την οποία η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί.

(Απ’ ότι καταλάβαμε, αν ο ΠΑΟΚ κληρωθεί την Παρασκευή με Σπάρτα Πράγας ή Άντερλεχτ, ίσως και Άγιαξ, ο Μίχελ θα εξακολουθήσει να έχει καλή διάθεση. Για να δούμε…).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι έντεκα του ΠΑΟΚ για την πρόκριση!

Οι επιλογές του Λουτσέσκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα με στόχο την πρόκριση στην τετράδα του Conference League.

Γνωστή έγινε η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Δικέφαλος απέναντι στους Βέλγους.

Κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ θα βρίσκεται ο Κοτάρσκι.

Κουλιεράκης, Κεντζιόρα θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Ότο και Μπάμπα να είναι στις δύο πλευρές.

Δίδυμο στα χαφ ο Μεϊτέ με τον Σβαμπ, με τον Αυστριακό μάλιστα να έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού,

Ο Μουργκ σε ρόλο δεκαριού, με τους Ντεσπόντοφ και Τάισον στις δύο πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Μπράντον Τόμας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θερμή» υποδοχή στην Τούμπα! (vid)

Έδωσε το σύνθημα για πρόκριση ο κόσμος του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για την ρεβάνς της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ έχει ξεκινήσει με τον Δικέφαλο να θέλει να ανατρέψει την ήττα με 1-0 στο Βέλγιο και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League.

Λίγο μετά τις 20:30 έφτασε στο γήπεδο της Τούμπας η «ασπρόμαυρη» αποστολή.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ που ήταν συγκεντρωμένος επεφύλαξε «θερμή» υποδοχή στους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου.

«ΠΑΟΚ εσύ θα προκριθείς» ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437094672_3344793692487830_2410213985752932291_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο βράδυ στην Τούμπα, μεγάλο "ραντεβού" με την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το PAOK24 βρίσκεται στο γήπεδο και σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ