Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζαβέλλας για όλα!

Συνέντευξη εφ΄ όλη της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Τζαβέλλας από το Όστερμπεκ της Ολλανδίας. Ο διεθνής αμυντικός, ούτε αυτή τη φορά "μάσησε" τα λόγια του, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει μεγάλες κουβέντες ή να δώσει υποσχέσεις.

Στέργιος Αναστασιάδης

Τζαβέλλας για όλα!

Αναλυτικά, είπε:

Για τον φετινό στόχο του ΠΑΟΚ: “Θα μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους τον Σεπτέμβριο, αφού θα έχει κλείσει η μεταγραφική περίοδος και θα έχουμε δώσει τα παιχνίδια στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, δεν θα είναι εύκολο για μας, αν καταφέρουμε να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, να έχουμε και τις άλλες δυο εγχώριες διοργανώσεις, όπως θα είναι διαφορετικά τα πράγματα αν είμαστε εκτός Ευρώπης από τον Σεπτέμβριο”.

Για το ότι η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη για τον ίδιο: “Σας το έχω ξαναπεί. Νιώθω διαφορετικά πλέον, ηρέμησα. Η προπέρσινη σεζόν ήταν ένα σοκ για μένα, ένα μεγάλο μάθημα. Δεν θέλω πλέον τίποτε άλλο από το να έχω υγεία για να δουλεύω και να είμαι όσο περισσότερο μπορώ στο γήπεδο”.

Για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ομάδα: “Δεν θέλω να σχολιάσω τις μεταγραφές. Είναι όμως η πρώτη σεζόν που έχουμε απίστευτη οργάνωση. Έχουμε αλλάξει επίπεδο δε θέματα εσωτερικής λειτουργίας. Αγωνιστικά, είναι δεδομένο πως υπάρχει ανταγωνισμός. Είναι ο,τι χειρότερο για ένα παίκτη να ξέρει πως θα παίζει αυτός και δεν υπάρχει κανένας άλλος. Έχει αποδειχθεί πως παίζει πάντα ο καλύτερος εντός ομάδας”.

Για το ότι μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και το ότι πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην Ολλανδία ο μάνατζέρ του: “Λοιπόν, ώρα να το ξεκαθαρίσουμε. Έχω άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ και είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό. Αν έρθει πρόταση από ομάδα για μένα, θα το μάθετε. Αν έρθει πρόταση από τον ΠΑΟΚ, πάλι θα το μάθετε. Δεν πρόκειται να σας κρύψω κάτι”.

Για τις προτεραιότητες που βάζει για την καριέρα του: “Τις τελευταίες ημέρες, ο μάνατζέρ μου δέχθηκε κάποια τηλεφωνήματα που αφορούσαν τα χρήματα. Είμαι σε μια ηλικία που θέλω και έχω ακόμα να προσφέρω. Θέλω να παίξω μπάλα. Μου λείπουν πράγματα από την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να πω πως γέμισα. Τώρα, δεν θέλω να σας πως κανένα “μου λείπει ένας τίτλος” ή “μου λείπει το πρωτάθλημα” και να το κάνετε τίτλο. Αυτό που νιώθω είναι πως στο διάστημα που είμαι στην ομάδα δεν έχουμε πετύχει ένα μεγάλο στόχο. Και επειδή βλέπω πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει σύντομα να πετύχει κάτι, θέλω να είμαι εδώ”.

Για το τι θα έλεγε εάν ένας φίλος του ΠΑΟΚ του έλεγε πως πέρσι η ομάδα τερμάτισε 40 βαθμούς πίσω από τον πρώτο: “Μη λες “αν”.. Έχει γίνει αυτή η κουβέντα. Δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Πιστεύω όμως πως, αργά ή γρήγορα, θα φτιάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και πρέπει εμείς να είμαστε έτοιμοι όταν θα γίνει αυτό, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή τη στιγμή”.

Για το τι πρέπει να αλλάξει στον ΠΑΟΚ: “Πολλά πρέπει να γίνουν. Να αλλάξει το ποδόσφαιρό μας, να αλλάξουμε νοοτροπία εμείς, εσείς οι δημοσιογράφοι, να αλλάξει η νοοτροπία της πόλης. Να βρούμε κάποια στιγμή ηρεμία. Να μας αγαπήσουν και να μας στηρίξουν. Με ενοχλεί όταν οι φίλαθλοι δεν αγαπάνε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Και δεν το λέω για μένα. Κάποιοι δεν το αντέχουν με αποτέλεσμα να μην παίρνει η ομάδα αυτά που αυτοί οι παίκτες μπορούν να δώσουν”.

Για το αν υπάρχουν φορές που ο τρόπος που παίζει και αυτό που δείχνει στο γήπεδο, προέρχεται από το μίσος που σου δείχνει σε πολλά γήπεδα η κερκίδα εις βάρος του: “Πέρυσι, υπήρχαν γήπεδα στα οποία πήγα και δεν με έβρισαν, να τα λέμε και αυτό. Λοιπόν, θα σου πω. Δεν έχω πρόβλημα με το τι γίνεται στην κερκίδα. Πολλές φορές παίρνω ενέργεια και δύναμη όταν με βρίζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι το επιδιώκω. Προσπαθώ να είμαι ήρεμος και νομίζω πως πλέον αυτό φαίνεται. Δεν έχω ανάγκη να με βρίσει κάποιος για να γίνω καλύτερος”.

Για το αν νιώθει πως αδικεί τον εαυτό του, με τις αντιδράσεις του και τις αψημαχίες μέσα στο γήπεδο: “Αν μου δείξεις παιχνίδια από τη πρώτη μου σεζόν στον ΠΑΟΚ, θα συμφωνήσω πως έχασα τη διαχείριση καταστάσεων. Έκανα παραπάνω πράγματα από αυτό που είμαι. Τότε, νόμιζα οτι κάνουν καλό στην ομάδα. Τώρα, στο επίπεδο που είμαι, νομίζω οτι δεν χρειάζεται ούτε κάτι περισσότερο ούτε κάτι λιγότερο Μερικές φορές το κάνω και για την ομάδα, άλλες φορές το κάνω για μένα.”

Για το αν αυτό τον “φτιάχνει”: “Ναι. Μερικές φορές και εμένα και την ομάδα. Δε πρέπει να είσαι πάντα λάιτ και ήρεμος. Μετά θα σου πούνε οτι δεν υπάρχει, δεν έχεις πάθος, δεν έχει ζήλο. Δε σου είπα να πας στο άλλο άκρο διότι εκεί θα το μεταφράσουν ως οπαδιλίκι. Δεν είναι οπαδιλίκι. Απλά δε θέλω να είμαι σε μια ομάδα λάιτ. Και στο λέω ξανά, πως τη πρώτη χρονιά, όντως έκανα μεγαλύτερη ένταση από όση έπρεπε”.

Για το τι τίτλο θα έβαζε στην περσινή σεζόν: “Πέρυσι πέρασα πολλά, άκουσα πολλά, έμαθα πολλά. Ήταν μια χρήσιμη σεζόν για μένα. Όλα αυτά, μου τα έμαθε ο ΠΑΟΚ. Μέσα σε δυο χρόνια, πέρασαν στον ΠΑΟΚ όσα δεν είχα περάσει σε όλη μου τη ζωή”.

Για το αν είναι ρίσκο η η εκ νέου παρουσία ενός άπειρου προπονητή από την αρχή της σεζόν, όπως ο Ίβιτς: “Όχι, διότι δεν έχει δείξει ότι του λείπει κάτι, ότι υστερεί στο παραμικρό…”

Για τα περσινά σκαμπανεβάσματα της ομάδας: “Τώρα όμως υπάρχει ηρεμία, και μακάρι να υπάρχει και υγεία. Πιστεύω πως δεν θα υπάρχουν διακυμάνσεις. θα είμαστε μια ομάδα ήρεμη, σοβαρή, που θα χάνει δύσκολα”.

Για το το ότι και φέτος όλοι στην ομάδα κάνουν λόγο για μεγαλύτερη οργάνωση: “Πρόσεξε, δε μιλάμε για το αγωνιστικό, εγώ τουλάχιστον. Μιλάω για θέματα που αφορούν την ομάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι πάντως, βλέπω πως υπάρχουν δυο παίκτες για κάθε θέση και αυτό θα μας κάνει καλό”.

Για το ότι στον ΠΑΟΚ η… αναστάτωση έρχεται εύκολα: “Οι μεγάλες ομάδες έχουν πίεση. Θα είχαμε αναστάτωση αν δεν ερχόταν το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τη Μπριζ. Με την Στεάουα ξέραμε ότι τα πόδια μας θα ήταν βαριά, μας το είχε πει ο προπονητής, το περιμέναμε”.

Για το αν είναι θέμα προβληματισμού να δέχεσαι τρία γκολ σε εννιά λεπτά: “Ναι πρέπει να σε προβληματίσει αλλά να το φιλτράρεις κιόλας. Ήταν μια ενδεκάδα που έπαιξε πρώτη φορά μαζί, και ήταν καταπονημένη…”.

Για το αν υπάρχει άγχος ή προσμονή ενόψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ: “Άγχος υπάρχει αλλά πρέπει να γίνει δημιουργικό. Υπάρχει όμως και προσμονή”.

Για το αν έχει προτίμηση σε κάποιο αντίπαλο: “Όχι. Είναι πέντε καλές ομάδες. Μπορούμε να αποκλείσουμε όλες τις πιθανές αντιπάλους μας, μπορούμε και να αποκλειστούμε από αυτές. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα. Για μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ”.

Για το αν πλέον έχει καθιερωθεί ως στόπερ: “Όντως. Το αριστερό μπακ, ξεχάστε το, πάει…”

Για το αν τον αγχώνει όλη η κουβέντα που γίνεται για την απόκτηση ενός ακόμα στόπερ: “Εμένα να με αγχώσει; Όχι, κανένα άγχος. Μηδέν. Και δεν έχω άγχος διότι προσπαθώ και συνεχίζω από εκεί που άφησα πέρυσι τη σεζόν. Δεν ψηλώνω τη μύτη μου. Αν τα κάνω όλα αυτά, τότε θα μπορώ να γίνω καλύτερος από πέρυσι. Το αν αυτό είναι αρκετό θα το κρίνει η ομάδα. Στο ρόστερ υπάρχουν πέντε στόπερ. Ο Κρέπσο δεν μπορεί να κριθεί μέσα σε μια εβδομάδα. Άλλαξε χώρα. Έχω πάει και εγώ στο εξωτερικό και καθυστέρησα να μπω στο κλίμα της ομάδας και της χώρας.

Υπάρχουν ακόμα άλλα δυο παιδιά που αν τα προσέξουμε θα παίξουν τα επόμενα χρόνια. Είναι ο Χατζηισαΐας και ο Πούγγουρας. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους, χρειάζονται βοήθεια. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολη ομάδα. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να το διαχειριστούν. Αυτά που σου λέω τώρα είναι καθαρά ποδοσφαιρικές σκέψεις. Το πλάνο το ορίζει η ομάδα. Σιγά – σιγά, αλλάζουμε. Φτάσαμε στο μηδέν, κάναμε κάποια βήματα, ανεβήκαμε και τώρα συνεχίζουμε.”

Για το αν μέσα στην ομάδα υπάρχει παράπονο για τον κόσμο: “Ο κόσμος δε φταίει σε τίποτα. Απαντά σε ότι βλέπει. Όταν λοιπόν εμείς οι ίδιοι αλλά και εσείς δεν προστατεύετε την ομάδα και δεν βγάζουμε προς τα έξω υγεία, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όταν εσείς δεν δίνεται στο κόσμο αυτό που πραγματικά συμβαίνει αλλά του δίνεται κάτι παραπάνω, ο κόσμος το ακολουθεί. Ακολουθεί εσάς τους δημοσιογράφους Θα πρέπει και εσείς να κάνετε αυτό που πρέπει. Να γράφετε από που συμβαίνει, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό”.σ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπιασε δουλειά για ΑΕΚ

Αφήνει πίσω του το ματς με την Λαμία ο ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αφήνοντας πίσω του την γκέλα που τον πληγώνει βαθμολογικά κόντρα στη Λαμία, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία για του για το κομβικό εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στην Τούμπα.

Οι παίκτες που βρέθηκαν στην αρχική 11αδα κόντρα στη Λαμία, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης στο γήπεδο, την πισίνα και το γυμναστήριο.

Οι υπόλοιποι δούλεψαν στο γήπεδο στο τακτικό κομμάτι, ενώ διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Την Παρασκευή (26.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τι δουλειά είχε ο Καρυπίδης να τηλεφωνήσει σε ποδοσφαιριστή μας;»

Νέα ανακοίνωση Βόλου κατά Άρη και Καρυπίδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ Βόλου - Άρη και Αχ. Μπέου και Θ. Καρυπίδη με την ομάδα της Μαγνησίας να απαντά στη διαρροή των «κιτρίνων».

Αρχικά, ο Βόλος με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε με τον Φακούντο Μπερτόγλιο και όπως ισχυρίστηκε σχετικά «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Οχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα», έδωσε η ομάδα της Μαγνησίας, λίγο μετά την «απάντηση» των «κίτρινων».

Ο Άρης με διαρροή έριξε το μπαλάκι στον Βόλο και τον Αχ, Μπέο, ο οποίος όμως επανήλθε με νέα ανακοίνωση:

«Τι να απαντήσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν το θάρρος να απαντήσουν επίσημα και περιορίζονται σε διαρροές, κύκλους και τετράγωνα. Αλλά αλήθεια τι θα μπορούσανε να πούνε για το συγκεκριμένο θέμα. Ας εξηγήσουν στους ίδιους τους τους εαυτούς πρώτα και εν συνεχεία σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, τι δουλειά είχε ο Καρυπίδης και ο κάθε Καρυπίδης να τηλεφωνήσει σε ποδοσφαιριστή μας αλλά και να ενημερώσουν και τι ακριβώς συζήτησαν.

Σε ότι αφορά το τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του Δημάρχου Βόλου και του Καρυπίδη στη συνάντηση που είχαν, καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο τον Καρυπίδη. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Βόλου, συζήτησε για την ομάδα του και όχι για κάποια άλλη ομάδα.

Ως εδώ. Δεν πρόκειται να δώσουμε άλλη συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ