Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και άλλοι ελεύθεροι επιθετικοί

Μερικά ονόματα που υπάρχουν στις λίστες των ελεύθερων επιθετικών

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Και άλλοι ελεύθεροι επιθετικοί

Μπορεί στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ όλοι είναι επικεντρωμένοι στη ρεβάνς της Τετάρτης με τον Άγιαξ, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Λούμπος Μίχελ «ξεσκονίζει» την αγορά για την ανεύρεση ενός επιθετικού, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το τελευταίο κομμάτι στο «παζλ» του φετινού ρόστερ.

Το PAOK24 σας παρουσιάζει άλλους 10 επιθετικούς που δεν έχουν βρει ακόμα την επόμενη ομάδα τους και… κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά!

Ντάνι Οσβάλντο

Είναι μόλις 30 χρονών και έχει παίξει σε μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές ομάδες (Γιουβέντους, Ίντερ, Φιορεντίνα), ενώ έχει περάσει και από την Αγγλία (Σαουθάμπτον) και την Ισπανία (Εσπανιόλ). Έμεινε ελεύθερος από την ΜπόκαΤζούνιορς, είχε συζητήσεις με Πεσκάρα, Τζένοα και Μάλαγα αλλά δεν τα βρήκε τα χρήματα που ζητούσε. Δημοσιεύματα από την Ιταλία κάνουν λόγο ότι, πλέον, περνούν από το μυαλό του ακόμα και σκέψεις να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ

Η καριέρα του βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι ακόμα και τα μισά να κάνει από όσα έκανε πριν 2-3 χρόνια θα κάνει πλάκα στην Ελλάδα. Έχει σκοράρει συνολικά 117 γκολ σε 294 συμμετοχές στην PremierLeague, αλλά μόνο ένα στις 15 συμμετοχές που «έγραψε» πέρυσι με την Κρίσταλ Πάλας. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα κλείσει τα 33.

Τζούνιορ Χόιλετ

Ο 26χρονος διεθνής Καναδός έμεινε ελεύθερος από την ΚΠΡ μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας και ακόμα δεν έχει βρει την επόμενη ομάδα του. Αγωνίζεται με την ίδια ευκολία στην κορυφή, αλλά και στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ πέρυσι είχε 6 γκολ και 2 ασίστ σε 29 συμμετοχές στην Championship. Ακούστηκε για τους Ρέιντζερς, αλλά δεν φαίνεται να «προχωράει»…

Στεφάν Σεσενιόν

Ο 32χρονος Αφρικανός αγωνίζεται την τελευταία πενταετία στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την PremierLeague, με τις φανέλες των Σάντερλαντ και Γουέστ Μπρομ. Έχει πολλές παραστάσεις, αλλά δεν είναι αυτό που λέμε γκολτζής επιθετικός, καθώς σε 92 ματς την τελευταία τριετία με τη Γουέστ Μπρομ είχε μόλις 8 γκολ. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μαρσέιγ.

 

Μαρουάν Σαμάκ

Ο 32χρονος Μαροκινός βρίσκεται στο Λονδίνο από το 2010, καθώς έπαιξε κατά σειρά σε Άρσεναλ, Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας. Την τελευταία τριετία με την Πάλας, είχε 66 συμμετοχές και 10 γκολ. Το όνομα του γράφτηκε για την ΑΕΚ πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά ήταν λίγο ακριβός για το διαθέσιμο μπάτζετ της «Ένωσης».

 

Ιμπραχίμα Μπαλντέ

Άλλος ένας παίκτης που γέμισε αρκετές φορές τα πρωτοσέλιδα φέτος για λογαριασμό της ΑΕΚ, ενώ έχει γραφτεί και για τον ΠΑΟΚ. Στα 27 του έμεινε ελεύθερος από την ρωσική Κουμπάν, στην οποία έπαιζε την τελευταία τετραετία, «γράφοντας» συνολικά 82 συμμετοχές και 24 γκολ, ενώ πέρυσι είχε 4 γκολ και 2 ασίστ. Σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι συζητάει με ομάδες από τις Κίνα, Τουρκία, Γαλλία και Ισπανία!

 

Χαλ Ρόμπσον Κανού

Ο 27χρονος Ουαλός «έλαμψε» στο Euro και πλέον οι μετοχές του βρίσκονται στα… ύψη. Πριν τη διοργάνωση στα γήπεδα της Γαλλίας είχε μείνει ελεύθερος από την Ρέντινγκ, αλλά παρά το γεγονός ότι είχε κάποιες προτάσεις από ομάδες της PremierLeague, προτίμησε να περιμένει προτού πάρει την απόφαση του. Τις τελευταίες μέρες το όνομα του «παίζει» για τον Ολυμπιακό.

Μίροσλαβ Κλόζε

Ναι, εντάξει, είναι 38 χρονών, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ο Γερμανός έμεινε ελεύθερος από τη Λάτσιο και παρά τις έντονες φήμες ότι βρισκόταν κοντά σε Καϊζερσλάουτερν και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, δεν έχει βρει ακόμα ομάδα. Πέρυσι, είχε 7 γκολ και 8 ασίστ ε 24 συμμετοχές στη SerieAμε τους «λατσιάλι».

Νίκλας Μπέντνερ

Ο Δανός έμεινε ελεύθερος από τη Βόλφσμπουργκ στα τέλη Απριλίου, πριν καλά καλά τελειώσει η χρονιά. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι και τα καλύτερα του και το όνομα του πρώην επιθετικού των Άρσεναλ και Γιουβέντους ακούγεται πλέον, κυρίως για εξωαγωνιστικούς λόγους. Τις τελευταίες μέρες, οι φήμες λένε ότι θα μετακομίσει στην Αυστραλία, για λογαριασμό της SydneyFC.

 

Νταβίντ Ν’Γκογκ

Ο υψηλόσωμος 27χρονος επιθετικός, έμεινε ελεύθερος από τη Ρεμς στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία διετία. Πέρυσι είχε 3 γκολ σε 16 συμμετοχές με τη γαλλική ομάδα, ενώ στην καριέρα του «μετράει» σχεδόν 100 συμμετοχές στην PremierLeague.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Στέφανος Μαρολαχάκης

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και πέμπτος κατηγορούμενος προφυλακιστέος

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογισμός του, ένας εκ των κατηγορουμένων (ο πέμπτος κατά σειρά) για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος ηλικίας 27 ετών, γνωστός με το παρατσούκλι «Όμλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ, στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή! Zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ