Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν έδωσε χώρο το πλήρωσε

Κριτική και σχόλια για την εμφάνιση των παικτών του Βλάνταν Ίβιτς στην ισόπαλη φιλική αναμέτρηση (2-2) κόντρα στη Βέροια.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Όταν έδωσε χώρο το πλήρωσε

Επιμέλεια: Γρηγόρης Ατρείδης

Μπρκιτς: Έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση και να έχει καλές τοποθετήσεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Φέρει ευθύνη σε κάποιο βαθμό στο πρώτο γκολ που δέχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού βρίσκεται έξω από την εστία του και δίνει την ευκαιρία στον Καπετάνο να τον “κρεμάσει”. Στο δεύτερο γκολ δε φέρει ευθύνη, αφού εκεί που πήγε η μπάλα δε θα μπορούσε να κάνει κάτι. Όταν πιέστηκε ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια, ωστόσο δεν είναι και το δυνατό του σημείο. Δεν ήταν καλύτερος συγκριτικά με τα παιχνίδια με Ατρόμητο και Ξάνθη.

Κρέσπο: Ο MVP του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός είχε σωστές τοποθετήσεις, δεν έχασε καμία μονομαχία σε αέρα και έδαφος, έσωσε την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις και είχε καθοριστικές επεμβάσεις όταν η άμυνα του Δικεφάλου ήταν εκτεθειμένη στο πρώτο τέταρτο του 2ου ημιχρόνου. Παρά το μπλακ αουτ τη δεδομένη στιγμή ο ίδιος πάλευε κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Μάτος: Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, δεν είχε ανεβάσματα, όμως εξακολουθεί να είναι μια σίγουρη λύση με την εμπειρία που διαθέτει και έδειξε ότι δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο.

Πούγγουρας: Προσπάθησε αρκετά, έδωσε μάχες και κατάφερε να κερδίσει τις περισσότερες. Είχε διάθεση και έδειξε ότι θέλει να αρπάξει την ευκαιρία που του δόθηκε. Στο μοναδικό σημείο στο οποίο υστέρησε ήταν σε κάποιες λάθος κοντινές και μακρινές μεταβιβάσεις κυρίως όταν βρισκόταν υπό πιέση.

Κάνιας: Πολύ καλός και αυτός. Έκοβε και έραβε μέσα στο γήπεδο, αναχαίτιζε τους αντιπάλους, έκλεβε μπάλες, έβγαινε και ζητούσε την μπάλα σαν playmaker από πίσω, παρότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι. Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο του 2ου ημιχρόνου που δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και με τον Σισίνιο να δημιουργεί πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δώσει χώρο και να αφήσει εκτεθείμενη την αμυντική γραμμή του και να δεχτεί δύο γκολ έδειξε ποιότητα και πόσο σημαντικός είναι για το κέντρο του ΠΑΟΚ.

Κίτσιου: Εμφανίστηκε δυναμικός και καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Έλειψαν τα ανεβάσματα του στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο ημίχρονο βελτιώθηκε και δημιούργησε φάσεις για τους συμπαίκτες του που δεν μπόρεσαν όμως να τις κάνουν γκολ.

Πέλκας: Η θέση αμυντικού μέσου δεν είναι η φυσική του και αυτό έδειξε να τον επηρεάζει, αφού τα αμυντικά καθήκοντα δεν είναι και το δυνατό του σημείο. Προσπάθησε πολύ, αλλά δε φάνηκε όσο θα ήθελε. Στο 2ο ημίχρονο εμφανίστηκε καλύτερος όταν γύρισε επιτελικός. Ζήτησε μπάλα, προσπάθησε να έχει ρόλο δημιουργού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο αμυντικό κομμάτι και αυτός δε μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στο Σισίνιο, που όταν πέρασε στο παιχνίδι με την ενέργεια του βοήθησε τη Βέροια να βάλει δυο γκολ.

Μπίσεσβαρ: Αγωνίστηκε στα αριστερά και για μεγάλο διάστημα εμφανίστηκε “βαρύς” τόσο αγωνιστικά όσο και από πλευράς διάθεσης. Μετά τα πρώτα 30 λεπτά άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του συμμετείχε στην αντεπίθεση που έφερε το δεύτερο γκολ. Αγωνιζόμενος ως εξτρέμ έδειξε ότι αν θέλει έχει την ποιότητα και μπορεί.

Περέιρα: Μαζί με τον Κρέσπο οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ. Παρότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερνε να περάσει τη μπάλα από πίσω με κάθετες μπαλιές, όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του έκανε σωστές κινήσεις στο χώρο και με έξυπνες κάθετες πάσες αποτελούσε μόνιμη απειλή για τη Βέροια όντας ο εγκέφαλος όλων των επιθετικών ενεργειών. Συμμετέχει ενεργά στο πρώτο γκολ με την ασιστ του, ενώ το δεύτερο γκολ ξεκινάει από δική του κάθετη πάσα πίσω από το κέντρο.

Κάμπος: Συγκριτικά βελτιωμένος με τα προηγούμενα παιχνίδια ο Ανγκολέζος. Δραστήριος και με την μπάλα, αλλά και χωρίς αυτήν βρέθηκε σε καλή μέρα και απόδοση και ο ΠΑΟΚ έπαιξε από την πλευρά του. Συμμετείχε στις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου και κατάφερε να δείξει ποιότητα κάτι που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Αθανασιάδης: Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχε άχαρο ρόλο. Στο πρώτο ημίχρονο γυρνούσε μακριά από τον χώρο δράσης του για να πάρει μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό έγινε ακόμη περισσότερο και έφτασε σε σημείο να γυρίσει μέχρι τη μεσαία γραμμή. Σε δύο ευκαιρίες έκανε ένα γκολ και διατηρήσε τα καλά ποσοστά ευστοχίας του, ενώ παράλληλα έτρεξε και πίεσε ψηλά.

Λέοβατς: Στη σημερινή του παρουσία δεν κατάφερε να συνδυαστεί με τον παίκτη που αγωνιζόταν από την μεριά του για αυτό το λόγο και δεν είχε ανεβάσματα, όπως σε άλλα παιχνίδια. Καλός αμυντικά και μαχητικός, παρά τα προβλήματα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στις αρχές του 2ου ημιχρόνου.

Τζοβάρας: Μικρό το διάστημα που αγωνίστηκε. Δύσκολο να κριθεί, αν και είχε 1 σουτ και έδειξε διάθεση.

Δεληγιαννίδης: Προσπάθησε από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Δείχνει ότι η διαφορά στο σώμα του είναι μεγάλη, αφού είναι αρκετά γυμνασμένος. Θέλει να δείξει ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω.

Δημητριάδης: Δεν είχε την ίδια “σπιρτάδα”, όπως σε άλλα παιχνίδια και έδειξε η απόδοση του να επηρεάζεται από κάποιες λάθος μεταβιβάσεις που έκανε.

Κοροβέσης: Ο Ίβιτς επιμένει να τον χρησιμοποιεί στα χαφ και μοιάζει έξω από τα νερά του σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του. Ωστόσο θα πρέπει να του πιστωθεί ότι προσπαθεί να ανταποκριθεί παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό και αδικεί τον παίκτη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ