Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Αγχωτική νίκη με απώλεια

Χωρίς να πείσει ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2 της Κηφισιάς στο PAOK Sports Arena για την 8η αγωνιστική της Volley League και ανέβηκε στους 17 βαθμούς, περιμένοντας την απόφαση για το ματς με τον Ηρακλή για να μάθει οριστικά αν θα είναι «συγκάτοικος» με τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Αγχωτική νίκη με απώλεια

Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό σοκ από την Μπάρκομ Καζάνι Λβιβ για τους 32 του CEV Cup ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε και κόντρα στη μαχητική Κηφισιά που προσπάθησε όπως πριν λίγες εβδομάδες στο Ρέντη κόντρα στον Ολυμπιακό να κάνει τη ζημιά, αλλά τελικά κατάφερε να «κόψει» μόνο έναν βαθμό από τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Φιλίποφ, Μάρσαλ, Ιλίνιχ, Φαν Ντάικ, Χαραλαμπίδη, Γάτση και λίμπερο τον Στεφάνου. 

Με τον Ιλίνιχ να αρχίζει το ματς «ζεστός» και τα λάθη της Κηφισιάς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 9-5 στο πρώτο σετ με τον Ν. Ζαλμά να καλεί τάιμ άουτ. Με Φαν Ντάικ και Χαραλαμπίδη ο Δικέφαλος έμενε σταθερά μπροστά (17-12) με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν και δεύτερο τάιμ άουτ. Με τον Μάρσαλ να δίνει και αυτός λύσεις οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν και άλλο τη διαφορά (21-12) και παρά τις προσπάθειες της αθηναϊκής ομάδας έφτασαν άνετα στο 25-15 και στο 1-0 στα σετ. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο σετ πιέζοντας από το σερβίς και προηγήθηκαν 7-10 με τον Δεληκώστα να καλεί τάιμ άουτ. Κάιο και Μπατατζίμ συνέχισαν να δίνουν λύσεις και η Κηφισιά ανέβασε τη διαφορά (9-15) με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να παίρνει και δεύτερο τάιμ άουτ για να «ξυπνήσει» τους παίκτες του. Με Μάρσαλ, Φαν Ντάικ και μπλοκ του Φιλίποφ ο Δικέφαλος αντέδρασε και μείωσε σε 13-16. Στο 14-17 ο Σωτηρίου πέρασε αντί του Ιλίνιχ στον αγωνιστικό χώρο, αφού η Κηφισιά «σημάδευε» τον Ρώσο ακραίο στα σερβίς. Με Φαν Ντάικ και μπλοκ του Χαραλαμπίδη οι «ασπρόμαυροι» πλησίασαν στο πόντο (17-18), αλλά με δύο λάθη του ΠΑΟΚ η αθηναϊκή ομάδα «ξέφυγε» ξανά (17-20). Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο σετ μπολ (21-24), ο Δικέφαλος με Σωτηρίου, Φαν Ντάικ έκανε την τελική του αντεπίθεση (23-24), αλλά ο Κάιο διαμόρφωσε το 23-25 και το 1-1 στα σετ. 

Με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να σταματήσει τους Κάιο και Μπατατζίμ η Κηφισιά προηγήθηκε με 9-11 στο τρίτο σετ με τον Δεληκώστα να καλεί τάιμ άουτ. Με τα λάθη των φιλοξενούμενων ο Δικέφαλος κατάφερε να ανατρέψει την εικόνα και να περάσει μπροστά με 16-14. Η αθηναϊκή ομάδα ισοφάρισε (17-17), αλλά με Γάτση, Φαν Ντάικ οι «ασπρόμαυροι» ανέκτησαν το προβάδισμα (20-18) με τον Ζαλμά να παίρνει και το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεση του. Με τον Ολλανδό διαγώνιο να δίνει τις λύσεις οι κυπελλούχοι Ελλάδας ανέβασαν τη διαφορά και με 25-21 έκαναν το 2-1 στα σετ. 

Με Φαν Ντάικ, Μάρσαλ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 7-3 στο τέταρτο σετ, αλλά η Κηφισιά αντέδρασε και ισοφάρισε (10-10). Ο Δικέφαλος ανέκτησε το προβάδισμα (12-10), όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν εκ νέου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι – χέρι» μέχρι το σημείο που η Κηφισιά πέρασε μπροστά με 17-19 με τον Μπατατζίμ να δίνει τις λύσεις. Οι «ασπρόμαυροι» δεν έβρισκαν λύσεις σε αντίθεση με την αθηναϊκή ομάδα που ανέβασε τη διαφορά και με 20-25 ισοφάρισε σε 2-2 σετ.  

Με τον ΠΑΟΚ να μένει πίσω με 2-4 στο πέμπτο σετ, ο Δεληκώστας πέρασε τον Ιλίνιχ αντί του Φαν Ντάικ, με τον Ολλανδό να επιστρέφει στο 5-7 και την Κηφισιά με 6-8 να πηγαίνει μπροστά στο σκορ στην αλλαγή των τερέν. Ο Δικέφαλος «ξύπνησε» και με τους Φαν Ντάικ, Σωτηρίου ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά 10-8. Με Μάρσαλ και λάθος της Κηφισιάς οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν τη διαφορά (12-9) και με τους Σωτηρίου και τα λάθη των φιλοξενούμενων έφτασαν στο 15-11 και στη νίκη με 3-2 σετ.

Τα σετ: 25-15, 23-25, 25-21, 20-25, 15-11.

*Οι πόντοι του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν: 1 άσσος, 67 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 33 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π.Κηφισιάς οι πόντοι προήλθαν: 2 άσσοι, 66 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 21 λάθη αντιπάλων.

Π.Α.Ο.Κ. (Κώστας Δεληκώστας): Μάρσαλ 18π. (16/39επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 94%υπ., 59%αρ.), Χαραλαμπιδης 11 (7/11επ., 4 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (1 μπλοκ), Γάτσης 6 (6/10επ.), Βαν Ντικ 25 (24/40επ., 1 μπλοκ), Ιλινκχ 7 (7/14, 58%υπ., 25%αρ.) / Στεφάνου (λ. – 60%υπ., 35%αρ.), Σωτηρίου 7 (7/18επ., 78%υπ., 44%αρ.), Τερζής, Κωνσταντινίδης (λ).

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Νικολάκης 1 (1 άσσος), Κολτσιάκης 5 (3/10επ., 2 μπλοκ, 49%υπ., 30%αρ.), Κάιο 20 (20/49επ), Μπάσης 6 (4/11επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Μπατατζιμ 25 (24/48επ., 1 μπλοκ, 70%υπ., 40%αρ.), Μπάιερς 15 (11/13, 4 μπλοκ) / Κάπελας (λ. – 64%υπ., 33%αρ.), Χαντ 4 (4/7επ.), Συναδινός (λ), Ρούσσης, Μελλές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Σήκωσε την κούπα και έρχεται στον ΠΑΟΚ η Φαν ντε Φάιφερ

Πήρε τον τίτλο του πρωταθλήματος με τη Βολουντάρι στην Ρουμανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η σπουδαία Βελγίδα, Ίλκα Φαν ντε Φάιφερ, θα είναι η νέα «μαέστρος» της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μάλιστα, η 31χρονη διεθνής κατάφερε να πανηγυρίσει στην Ρουμανία τον τίτλο της πρωταθλήτριας με την Βολουντάρι.

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ρουμανικής ομάδας.

Όσον αφορά την ντε Φάιφερ που από τη νέα σεζόν θα είναι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου, πρόσθεσε στη συλλογή της ένα ακόμη πρωτάθλημα μετά από εκείνα που έχει κατακτήσει σε Βέλγιο και Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ