Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Όλα τα δεδομένα και οι δύσκολες αποφάσεις που έρχονται

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Δεν θα μπορούσε να κλείσει καλά μία τέτοια χρονιά. Ίσως και να είναι καλύτερα έτσι. Όσοι σε δέκα ημέρες επιστρέψουν για να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν θα είναι απολύτως πιεσμένοι για να επαναφέρουν τον ΠΑΟΚ στο δρόμο των επιτυχιών. Αφού γουστάρουν την πίεση, ας την υποστούν…

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Ενώ πέρυσι στο τέλος της χρονιάς ο κόσμος σήκωνε στα χέρια τους παίκτες (μαζί με το λεωφορείο) φέτος έχουμε τους οπαδούς μέσα στο λεωφορείο να ξεφωνίζουν τους ποδοσφαιριστές! Όλα αυτά είναι αναμενόμενα…  

Η πίκρα και απογοήτευση έχουν κυριεύσει τον κόσμο, που για να συνέλθει θα περιμένει με ανυπομονησία τα πρώτα καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Ο κόσμος που πιέζει για αλλαγές και πλέον περιμένουμε τις κινήσεις της διοίκησης και τις αποφάσεις της ιδιοκτησίας, που ξέρει ότι δεν έχει πολύ χρόνο.

Κόντρα στον Άρη, η ομάδα του Φερέιρα ήταν εκνευριστική. Ξεκίνησε καλά, αλλά αφού δεν σκόραρε μέχρι το 10΄ μετά δεν είχε προσωπικότητα για να ηρεμήσει. Δεν το κατάφερε μέχρι το τέλος και δεν συμφωνούμε με Φερέιρα και Βαρέλα που θεωρούν ότι έλειψε μόνο το γκολ, αφού η ομάδα είχε πολλές φάσεις.  Όχι! Δεν πίεσε ο ΠΑΟΚ και δεν είχε πολλές καθαρές-μεγάλες ευκαιρίες.   

Κόντρα στον Ολυμπιακό δύο φορές, κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, κόντρα και στον Άρη μέσα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ούτε καν σκόραρε! Από εκεί και πέρα στα μεγάλα εκτός έδρας ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ που τελικά τον έβγαλαν δεύτερο, δεν κινδύνευσε και δεν δέχθηκε γκολ. Όπως το συζητούσαμε και με τον Αμπέλ Φερέιρα στο τέλος του ματς. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε να παίζει πολύ επιθετικά. Εκείνος ο τρόπος (πολλοί παίκτες μπροστά από την μπάλα) άφηνε εκτεθειμένη την άμυνα. Σιγά-σιγά μέσα στη χρονιά αυτό άλλαξε και τώρα φθάσαμε στο άλλο άκρο. Η ομάδα  (με πολλές απουσίες βέβαια) αμύνεται ικανοποιητικά, αλλά μπροστά δεν μπορεί…  Προφανώς θα πρέπει να βρει την ισορροπία…

Έστω και έτσι, έστω και με αυτόν τον οδυνηρό τρόπο ο ΠΑΟΚ είδε σε αυτό το φινάλε της χρονιάς τα μεγάλα του προβλήματα. Ως ΠΑΕ και ως ομάδα. Έπαθε πολλά ο ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες και τώρα πρέπει να μάθει.

 
Ο Γιώργος Σαββίδης ευχαριστούσε τον Θεό που τελείωσε το μαρτύριο.

Ο Φερέιρα μιλούσε για το μέλλον αφού θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασής του και ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται λίγες και καλές αλλαγές. Χρειάζεται ποιοτικές προσθήκες.

Ο Βαρέλα έλεγε ότι εκείνος προσωπικά αν θεωρηθεί ότι είναι πρόβλημα δεν θα παραμείνει.

Ο Κρέσπο έγραψε ότι ο κόσμος πρέπει να τους εμπιστευθεί και αυτοί αν από το ξεκίνημα δεν έχουν προβλήματα, αν συγκεντρωθούν μόνο στο ποδόσφαιρο, θα επιστρέψουν δριμύτεροι.

Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τον εκνευρισμό όλων με την αποβολή του και κάπου στο βάθος υπάρχει και οι Μιχαηλίδης, Τζόλης, Κούτσιας τους οποίους ο ΠΑΟΚ κέρδισε, αφού από εδώ και πέρα η εμπιστοσύνη απέναντί τους θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη.

Με αυτά και με αυτά, η ομάδα επιστρέφει στις 30 του μήνα και πάει για προετοιμασία στις 3/8. Μέχρι τότε θα έχουν μπει οι πρώτες βάσεις για ό τι νέο μπορεί ή πρέπει να ετοιμαστεί…

Μένει να δούμε αν όλοι όσοι θα αποφασίσουν έχουν το καθαρό μυαλό να κρίνουν σωστά. Τι είναι σωστό και τι λάθος αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου εύκολο να αναλυθεί και να ξεκαθαρίσει … Ας κρίνουν οι υπεύθυνοι. Γι’ αυτό είναι εκεί…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλτάκος: «Τελικός χωρίς κόσμο αν δε βελτιωθεί το Πανθεσσαλικό»

Η απόφαση μετά τη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου και του Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ και μετά τις διάφορες διαφωνίες, για τον κόσμο, τον αριθμό των εισιτηρίων και την έδρα, ο πρόεδρος, Τάκης Μπαλτάκος, είπε:

«Έγινε σήμερα μία σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ο κ.Μπέος, οι δύο διαγωνιζόμενες ΠΑΕ και φυσικά η ΕΠΟ. Σε αυτή τη σύσκεψη πήραμε μερικές αποφάσεις. Το πρώτο που πρέπει να πούμε, είναι ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξή της. Η προκήρυξη είναι σαφής, όταν μία ομάδα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η άλλη από την Αθήνα, το γήπεδο διεξαγωγής είναι στον Βόλο. Σε αυτή την περίπτωση, αν οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο, εμείς μπορούμε να τις ακούσουμε. Ο Άρης όμως είπε με σαφήνεια ότι δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ, οπότε η ΕΠΟ λέει το ίδιο πράγμα. Πάμε στον Βόλο όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο όμως, με βάση τον νέο όνομα, για να πάμε και να παίξουμε τελικό, να πληρούνται οι προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται. Αυτό σημαίνει ότι αν οι προύποθέσεις αυτες δεν πληρούνται μέχρι κάποιο χρονικό σημείο εύλογο, που το βλέπω δύσκολο, ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο κεκλεισμένων των θυρών, μόνο και μόνο επειδή με το νέο σύστημα, τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που απαιτούνται, δεν μπορεί το γήπεδο να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο. 

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις για τον κόσμο ακόμη κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ακόμη κι αν το γήπεδο είναι 100% έτοιμο με βάση τον νέο νόμο, ο Παναθηναϊκός εκφράζει επιφυλάξεις λόγω επεισοδίων που μπορεί να συμβούν. Ο Δήμαρχος του Βόλου, δέχεται να γίνει ο αγώνας στον Βόλο, με περίπου 11.000 φιλάθλους. Αλλά αυτό είναι κάτι θεωρητικό, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Άρα σήμερα η απόφαση είναι ο τελικός του Κυπέλλου στον Βόλο χωρίς οπαδούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέος για τελικό Κυπέλλου και εισιτήρια

Ο αριθμός που ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου και η διαφωνία Αλαφούζου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ, με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού το Πανθεσσαλικό, βρίσκεται στη προκήρυξη της διοργάνωσης, από τη στιγμή που συμμετέχουν μία ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα και μία από τη Νότια.

Ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε βγαίνοντας από την αίθουσα… «Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι. Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεντρικό πρόσωπο ο Γιώργος Σαββίδης (pics)

Χαμόγελα ξανά για όλη την οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο γιος του, Γιώργος είναι αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Γιώργος Σαββίδης γιορτάζει τα δικά του γενέθλια σήμερα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές της ευχές, μέσα από τα social media της, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Γιώργο Σαββίδη υγεία, χαρές, ευτυχία και στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας με τον ΠΑΟΚ!".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ