Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Θα δίνουμε και την ψυχή μας»

Η Γρηγορία Γκόλια συνεχίζει για άλλη μια χρονιά στο τιμόνι της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ και σκιαγραφεί το προφίλ της φετινής ομάδας, σχολιάζει το ντέρμπι της πρεμιέρας με τη Νέα Ιωνία και στέλνει μήνυμα στον κόσμο του Δικεφάλου.

Δημήτρης Τσίτσης

«Θα δίνουμε και την ψυχή μας»

Σε συνέντευξή της στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη, η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, Γρηγορία Γκόλια, ανέλυσε τους στόχους του φετινής ομάδας που δεν είναι άλλοι από το νταμπλ, σχολίασε τον ανταγωνισμό στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και το Κυριακάτικο ντέρμπι της πρεμιέρας απέναντι στη Νέα Ιωνία, που θα διεξαχθεί χωρίς τους οπαδούς του Δικεφάλου.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή της:

 
ΠΑΟΚ-Νέα Ιωνία την Κυριακή. Τι σημαίνει για σας αυτός ο αγώνας;

“Κάπως έτσι κλείσαμε τη σεζόν. Με ένα αντίστοιχο ματς. Δυστυχώς χάσαμε το πρωτάθλημα. Αυτό που ψάχνουμε στο κυριακάτικο ντέρμπι είναι η νίκη. Για μας κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι όμως πολύ νωρίς να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο. Είναι ένας αγώνας που θέλουμε όπως και όλους τους άλλους να τον κερδίσουμε”.

 

Είναι μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ το άδειο γήπεδο ;

“Φυσικά και είναι. Ο ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Είναι η δύναμή μας. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντα θα είναι δίπλα μας. Και σαν σκέψη. Αυτό μας συγκινεί και θα θέλαμε να ανταποδώσουμε έστω και από μακριά μία ευχάριστη στιγμή, δηλαδή τη νίκη”.

 

Πώς βλέπετε τη φετινή κόντρα του πρωταθλήματος; Ξεκινούν από την ίδια αφετηρία ΠΑΟΚ και Ν. Ιωνία;

“Νομίζω πως και οι δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Έτσι όπως κλείσαμε. Προσθήκες έγιναν και στ δύο ρόστερ ως προς το νεανικό κομμάτι. Και εμείς αλλά και εκείνοι προσθέσαμε Νεάνιδες. Εμείς πιστεύουμε πως οι νεαρές αθλήτριές μας μπορούν στο μέλλον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δυνατού αγώνα. Κατά τ άλλα ως προς τις γυναίκες, οι συνθέσεις είναι οι ίδιες. Από την δικιά μας την ομάδα απουσιάζει η Νάνσυ Στρατάκη λόγω της εγκυμοσύνης και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο”.

 

Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί το πρωτάθλημα; Ποια είναι τα σημεία “κλειδιά” που θα δώσουν το τρόπαιο;

“Η συγκέντρωση και τα λιγότερα λάθη θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά με τις υπόλοιπες ομάδες. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα λιγότερα λάθη και στο αμυντικό κομμάτι, άλλο ένα στοιχείο που είναι πολύ βασικό και οδηγεί σε νίκες”.

 

Είστε ευχαριστημένη από την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας;

“Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας κάνοντας δέκα φιλικά. Το τελευταίο ήταν αυτό με τον Μέγα Αλέξανδρο στα Γιαννιτσά. Προηγήθηκαν δύο πολύ δυνατοί αγώνες στα Σκόπια με τη Βαρντάρ. Αυτά τα ματς ήταν για μας ιδιαίτερη τιμή. Να αντιμετωπίζουμε την πρώτη ομάδα της Βαρντάρ. Υπήρχαν κάποιες απουσίες αλλά μερικές παίκτριες πολύ μεγάλης αξίας ήταν εκεί και μας δόθηκε η ευκαιρία να τις αντιμετωπίσουμε”.

 

Θεωρείτε πως το πρόσημο από την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ;

“Το θετικό είναι ότι έμεινε το ίδιο σχήμα. Αυτό το σύνολο που είχαμε και πέρσι, απέδειξε ότι είναι ανταγωνιστικό και έχει καλό δέσιμο. Το περσινό πρωτάθλημα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, δυστυχώς το χάσαμε, όπως στις λεπτομέρειες κρίθηκε το κύπελλο και το πήραμε”.

 

Για τις Νεάνιδες και την προσπάθεια στις ακαδημίες:

“Αυτό που είχαμε σαν στόχο από την περσινή κιόλας σεζόν ήταν να ασχοληθούμε πολύ πιο ουσιαστικά με τις ακαδημίες μας. Γι’ αυτό το σκοπό χρειάστηκε να φέρουμε και μία προπονήτρια που έχει μεγάλη εμπειρία στις ακαδημίες, την ‘Ελλη Κουμιτσάρσκα. Τις περισσότερες φορές τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα στελεχώνονται από προπονητές που κάνουν το “αγροτικό” τους. Η απόφασή μας ήταν να φέρουμε μία από τις καλύτερες προπονήτριες στο χώρο σε αυτές τις ηλικίες για να διδαχθούν τα κορίτσια πραγματικά το χάντμπολ”.

 

Θα βγουν οι μελλοντικές πρωταθλήτριες μέσα από αυτή την προσπάθεια;

“Υπάρχει μεγάλη προοπτική. Τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό αυτό σε υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι που θα τους δώσει και τη δύναμη να βρεθούν στη συνέχεια στο κορυφαίο επίπεδο και να γίνουν οι επόμενες πρωταθλήτριες”.

 

Ποιο είναι το μήνυμά σας στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν;

“Για μας ο κόσμος είναι πολύ μεγάλη δύναμη, συναισθηματική. Θέλουμε πάντα να τους κάνουμε περήφανους. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε, κάποιες άλλες δυστυχώς όχι και συγγνώμη αν τους απογοητεύουμε. Να ξέρουν όμως ότι πάντα θα δίνουμε την ψυχή μας για να είναι ο ΠΑΟΚ ψηλά και αυτοί περήφανοι”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Δυσκολεύει τον εαυτό του

Η Πυλαία στέλνει σε τρίτο ματς τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση στους τελικούς της Α1 χάντμπολ γυναικών μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει ως γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, όμως ο ΑΕΣΧ Πυλαίας απάντησε στο δεύτερο ματς και με 29-28 ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Το ματς που θα κρίνει την πρόκριση στους τελικούς, εκεί όπου βρίσκεται η Νέα Ιωνία, θα γίνει στις 8/5 στη Μίκρα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα οι γηπεδούχες άρχισαν να παίρνουν τα ηνία (11-8 στο 20') και στη συνέχεια να ανεβάζουν τη διαφορά στο 15-9 με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 15-10 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο δεύτερο μέρος όταν στο 18-13 άρχισε να μαζεύει τη διαφορά φτάνοντας στο γκολ 19-18 στο 40' και ισοφαρίζοντας 22-22 στο 46'.

Η ανατροπή για τον Δικέφαλο ήρθε λίγο πριν το 50' για το 23-24 με την Κερλίδη και λίγο μετά η Μποριζόφσκα έδωσε «αέρα» με 24-26.

Τώρα ήταν η σειρά της Πυλαίας να αντιδράσει, να ισοφαρίσει 27-27 στο 55' και να προσπεράσει με 28-27 στο 56'.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή στο 59' μετά από μια φάση που η μπάλα χτύπησε σε πόδια αθλητριών του Δικεφάλου και της Πυλαίας, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους και έδωσαν τη μπάλα στις γηπεδούχες που έκαναν το 29-27.

Η Κερλίδου μείωσε σε 29-28 δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον στο τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΠΑΟΚ ΜΑΤΕCO 29-28

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 6-6, 9-7, 11-8, 13-9, 15-10 (ημχ), 18-13, 19-17, 24-24, 26-27, 29-28

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου, Ε. Τροχίδου 2, Κουκμίση 10, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 4, Α. Παναγιωτίδου, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 2, Αργυροπούλου 3, Παναγιωτίδου 2, Α. Παπαδοπούλου 6.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 12, Κερλίδη 4, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα, Καπρινιώτη, Σεβδίλη 3, Σίλβα, Ζενέλι, Μποριζόφσκα 5, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη 2, Μπουράτο, Μιλόγεβιτς 1, Τόμασεβιτς

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Πατιός, Δίλεπτα: 8-3, Πέναλτι: 7/7-6/7

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Ζωντανά ο δεύτερος ημιτελικός του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να έχει κάνει το 1-0 μετά την επικράτησή του με 28-27 στο πρώτο ματς.

Εάν ο ΑΕΣΧ Πυλαίας ισοφαρίσει, τότε θα γίνει τρίτο ματς και πάλι στη Μίκρα, αυτή τη φορά όμως με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Να ξεμπερδεύει…

Ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους τελικούς σήμερα κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Έστω και δύσκολα, ο Δικέφαλος έκανε πριν λίγες ημέρες το ένα από τα δύο βήματα για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Εκεί βρίσκεται ήδη η Νέα Ιωνία, με τις «ασπρόμαυρες» να θέλουν σήμερα να πάρουν τη νίκη για να μη χρειαστεί να δώσουν και τρίτο ματς απέναντι σε αν μη τι άλλο ένα αξιόμαχο σύνολο.

Η Μαρία Μεντεσίδου δήλωσε:

«Η ομάδα είναι ένα βήμα πριν την πρόκριση στους τελικούς. Η Πυλαία είναι ένας δύσκολος αντίπαλος ο οποίος παίζει με πάθος και θέληση, όπως και το έδειξε στον πρώτο ημιτελικό. Εμείς από πλευράς μας, είδαμε και αναλύσαμε τι πρέπει να διορθώσουμε και θα πάμε στο αυριανό παιχνίδι με συγκέντρωση και πειθαρχία στο πλάνο μας, προκειμένου να πάρουμε τη δεύτερη νίκη».

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ