Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Τα ίδια και τα ίδια…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Απόψε «πουλάει» το ανάθεμα, πουλάει το «μπινελίκι» και φυσικά η απαξίωση των πάντων…

Ειδικά στο διαδίκτυο όπου ο καθένας ψάχνει τον πιο εύκολο τρόπο να ξεσπάσει, η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο… Τέλος πάντων ο καθένας ας κάνει ότι θέλει…

Εμείς εδώ προσπαθούμε πάντα να επιχειρηματολογούμε και να αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα τα καλά και τα άσχημα…

Ας ξεκινήσουμε από… το τέλος.

Οι διαπιστώσεις περί τελειωμένου πρωταθλήματος μπορούν να γίνουν μόνο από όσους πιστεύουν ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε διαιτησίες τύπου Ατρόμητος-Ολυμπιακός, Πανιώνιος-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Στο κόσμο όλο, εκείνος που δεν παίζει καλά (συνήθως) χάνει. Στην Ελλάδα όταν ο Ολυμπιακός δεν παίζει μπάλα, παίζουν άλλοι γι’ αυτόν. Αν λοιπόν συνεχιστεί το ίδιο έργο, τότε ναι το πρωτάθλημα τελείωσε.

Κατά τα άλλα όμως, όταν έχεις μπροστά σου 22 ματς (άρα 66 βαθμούς για να διεκδικηθούν) και τον Ολυμπιακό να παίζει στον δεύτερο γύρο σε Τούμπα, ΟΑΚΑ και Λεωφόρο, τίποτα δεν έχει τελειώσει…

Από εκεί και πέρα είναι ο ΠΑΟΚ, το ποδόσφαιρο που παίζει και τα αποτελέσματά του. Όπως και αρκετές άλλες φορές, ο ΠΑΟΚ σήμερα στη Νέα Σμύρνη δεν άξιζε να χάσει. Έχασε όμως και επειδή αυτό συνέβη για πολλοστή φορά, σαφώς υπάρχει πρόβλημα.

Πώς θα λυθεί; Δύσκολα…

Δύσκολα γιατί η ομάδα που και πέρυσι είχε ανάλογο θέμα, δεν φρόντισε να το λύσει. Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από λίγους και καλούς παίκτες. Λίγους για να μην υπάρχει η δικαιολογία της προσαρμογής (σε κάθε τι που αφορά το Ελληνικό ποδόσφαιρο) και καλούς γιατί ήταν απόλυτη η ανάγκη να αποκτηθούν ποιότητες που θα κρίνουν ματς με λίγες και ξεχωριστές κινήσεις. Αυτοί δεν ήρθαν, ο ΠΑΟΚ παρά το ότι παίζει καλούτσικα (σε ένα Μέσο Όρο) δεν παίρνει αυτό που αξίζει και εκτός όλων των άλλων τώρα που δεν κερδίζει πρέπει να ξεπεράσει και την κρίση που ταλαιπωρεί κάθε μεγάλη ομάδα όταν δεν κερδίσει. Κάθε ομάδα που δεν έχει άλλους τρόπους να «κλέβει» ματς, όταν δεν παίζει καλά.

Στη Νέα Σμύρνη ήταν απαράδεκτος ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο. Γι’ αυτό το 20λεπτο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μετά και για 60 λεπτά έγινε προσπάθεια. Καλή μπάλα, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Οι παίκτες αστόχησαν και πάλι και το ματς (για διάφορους λόγους) τελείωσε στο 80΄… (Το γιατί το ματς τελείωσε στο 80΄ είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα…).

Τώρα θα πρέπει όλοι να βρουν τον τρόπο και να ξεπεράσουν τη κρίση. Είναι φανερό ότι η ομάδα αρχίζει να μην πιστεύει σε αυτό που παίζει και η υποχρέωση του προπονητή είναι να τους πείσει να συνεχίσουν…  Αλλιώς θα εξακολουθήσουν να βασανίζονται.

* Είχαμε και βόλεϊ βέβαια. Όποιος αναφέρει ότι… «τώρα ασχολείστε με αυτό επειδή δεν πάει καλά το ποδόσφαιρο» προφανώς δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ και σίγουρα με το PAOK24.

Ο πρωταθλητής έπαιζε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ με έναν αντίπαλο που σίγουρα δεν είναι και πολύ δυνατός. Αφού ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-2 στην Κροατία, έπαιζε εδώ το δεύτερο ματς. Και σε αυτό αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον βασικό του διαγώνιο (Γκόμεζ), χωρίς δύο κεντρικούς του, χωρίς και τους δύο πασαδόρους. Αυτό με τους πασαδόρους είναι πραγματικά απίστευτο. Έπαιζε ο ΠΑΟΚ αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου και σε κάθε επίθεση είχε ένα «θέμα» με τη πάσα!

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες και ενώ βρέθηκε πίσω με 1-2, η ομάδα του Καλμαζίδη κατάφερε και κέρδισε!

Παρολ’ αυτά η κατάσταση είναι περίπλοκη… Το θέμα Γκόμεζ είναι πάρα πολύ δύσκολο απ’ όπου και αν το δει κανείς…

Τέλος πάντων εκεί συνήθως τη βρίσκουν στην άκρη… Εξάλλου ακόμη στην αρχή είμαστε…

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Mία καρδιά, μία φωνή, μία ανατροπή! (vid)

O θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ… αλλιώς: Η “χορταστική” παρακάμερα του χθεσινού ντέρμπι της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα βίντεο διάρκειας 9,5 λεπτών, με τα καλύτερα στιγμιότυπα της παρακάμεράς της από το χθεσινοβραδινό ντέρμπι της Τούμπας, "ανέβασε" πριν από λίγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Youtube.

Η άφιξη των "ασπρόμαυρων" στην Τούμπα, η προθέρμανση, τα γκολ των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου από... μέσα, οι αντιδράσεις του πάγκου αλλά και της κερκίδας, οι έντονοι πανηγυρισμοί στο φινάλε, όλα συγκεντρωμένα σε ένα βίντεο:

Απολαύστε το:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο: Αποφάσισε η ΕΠΟ για τον τελικό!

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το γήπεδο και την ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν είναι... Πρωταπριλιά! Η ΕΠΟ αποφάσισε για την ημερομηνία και το γήπεδο του τελικού του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

"Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφαση έλαβε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία επικύρωσε τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με την Cosmote που είναι ο τηλεοπτικός πάροχος της διοργάνωσης και τη Super League 1 για την ολοκλήρωση των Play off του πρωταθλήματος.

Επίσης, ελήφθησαν υπόψη τα προγράμματα των διεθνών διοργανώσεων και η διεξαγωγή του τελικού του UEFA Europa Conference League στις 29 Μάϊου στην Αθήνα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διάνοια ο Ντέλιας, η έκρηξη Ιωαννίδη – Αλμέιδα! (vid)

Δεν χάνεται σήμερα το βράδυ το 5o επεισόδιο του Football Factory!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το 5o επεισόδιο του Football Factory,  με την συνδρομή της Stoiximan, της Puma, της Oddsium και του Regency Casino, σήμερα στις οθόνες σας, σε Youtube και ΤV 100 στις 22:00!

Ένα ακόμα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο για το ελληνικό Πρωτάθλημα με τις νίκες του ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακού.

Ο εντυπωσιακός Γιάννης Κωνσταντέλιας, η έκρηξη του Ματίας Αλμέιδα με την λήξη του ντέρμπι και ο αγανακτισμένος Φώτης Ιωαννίδης.

Ο Ζήσης Βρύζας αναλύει πως μια ομάδα παίρνει τα στοιχεία και την προσωπικότητα του προπονητή της και πως αυτό συνδέεται με τους Μεντιλίμπαρ, Λουτσέσκου, Αλμέιδα, και Τερίμ.

Μη ξεχάσετε να αφήσετε γενικώς τα σχόλια σας και αν θέλετε να μόνο να ακούσετε την εκπομπή του Football Factory, θα την βρείτε σε όλες τις Podcast πλατφόρμες.

KANTE SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

www.youtube.com/channel/UCGf_W8E7JDoq...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Facebook: www.facebook.com/footballfactoryshow/

Instagram: www.instagram.com/football_factory_show?igsh=eDVrMGJibXRidzUz

TikTok: www.tiktok.com/@football.factory.show

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ