Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τρομερά διαβασμένος ο ΠΑΟΚ – Το κατάλληλο timing για τη νέα φουρνιά»

Τι είπε για τη νίκη – πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας, την εικόνα των δύο ομάδων, αλλά και τους Τζόλη και Μιχαηλίδη που βρίσκονται στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδος.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Τρομερά διαβασμένος ο ΠΑΟΚ – Το κατάλληλο timing για τη νέα φουρνιά»

Στο radioprimo.gr φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Βλάχος, αναλυτής και μέλος του τιμ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην ευρωπαϊκή μάχη της Τούμπας το βράδυ της Τρίτης.

Για την πρόκριση του Δικεφάλου, σχολίασε σχετικά:

«Βγήκε ένας αναστεναγμός, ένα “ουφ” μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ήταν ένα ματς που το αποτέλεσμα ήταν αυτοσκοπός. Αυτό μπορεί να έρθει είτε με τον τρόπο που ήρθε χτες, δηλαδή την εμφάνιση του πρώτου μέρους, είτε με άλλους τρόπους. Δεν περιμέναμε να δούμε καλό παιχνίδι, όμως αυτό που θέλαμε ήταν η νίκη. Είδαμε βέβαια αρκετά καλά πράγματα, αλλά όλος ο οργανισμός είχε βάλει σαν στόχο το αποτέλεσμα που θα έφερνε την πρόκριση».

Σχετικά με το πόσο επηρεάζει το άδειο γήπεδο:

«Το σκεφτόμαστε πολλές φορές και το συζητάμε. Ο κόσμος δίνει έξτρα ώθηση, αλλά κάποιες φορές μπορεί να ασκήσει πίεση στους παίκτες και να ξεφύγουν αυτοί από το τακτικό πλάνο που υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπειρία για να το διαχειριστούν αυτό».

Για την εξέλιξη της αναμέτρησης και το «διάβασμα» των αδυναμιών της Μπεσίκτας:

«Όταν από τόσο νωρίς είσαι μπροστά στο σκορ, όλες οι ομάδες του κόσμου, πλην της Μπάγερν Μονάχου, αφήνουν τη μπάλα στον αντίπαλο. Οι παίκτες ακόμη δεν αισθάνονται σίγουροι για τις δυνατότητες του, μπορεί να φοβούνται τραυματισμούς, μετά τα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες. Ο ΠΑΟΚ πόνταρε στην κακή αμυντική μετάβαση της Μπεσίκτας και γνώριζε τη συγκεκριμένη αδυναμία.

Δε θα έβρισκε ρυθμό με φιλικό παιχνίδι τις προηγούμενες ημέρες η Μπεσίκτας. Ίσως και να έβγαιναν θέματα τραυματισμών. Χάσανε παίκτες, έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ίσως δεν μπόρεσαν να επικεντρώσουν απόλυτα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ διαβασμένος στις αδυναμίες του αντιπάλου. Κάτι που φάνηκε στη φάση του πρώτου γκολ. Άναρχο παιχνίδι η Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τους κενούς διαδρόμους σε συγκεκριμένο κομμάτι της άμυνας της. Σχεδόν απαράδεκτη η αμυντική μετάβαση της Μπεσίκτας.

Είναι βέβαια πολύ νωρίς και για τον ΠΑΟΚ στη σεζόν. Ήταν φυσιολογικό να αφήσει τη μπάλα, δέχτηκε πίεση και αρκετές φάσεις. Η πιο κομβική στιγμή είναι το χαμένο πέναλτι του Άκπομ. Αν γινόταν 4-1 θα γινόταν τελείως διαφορετική συζήτηση. 

Ο Εσίτι που είναι πιο αμυντικογενής μπήκε να ελέγξει τον χώρο στη μεσαία γραμμή. Βοήθησε βέβαια και ο προπονητής της Μπεσίκτας που έβγαλε τον Μενσά, έναν γρήγορο παίκτη με καλό χειρισμό της μπάλας.

Για τους Μιχαηλίδη και Τζόλη:

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. από τη μια στιγμή στην άλλη συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να τα φανταστείς. μεγάλη ψύχωση της κατάκτησης του πρωταθλήματος και κάποια πράγματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. το αντιλαμβανόμασταν αυτό στις ακαδημίες. Λέγαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα να μπούμε σε μία σειρά. Ερχόταν μία πολύ ποιοτική φουρνιά και το τάιμινγκ που έπρεπε να μπουν νέοι ταλαντούχοι παίκτες στην ανδρική ομάδα. Ο προπονητής έψαχνε κάτι φρέσκο. Ακόμη και οι εκτός αποστολής παίκτες στο ματς με την Μπεσίκτας, είχαν φιλικό με την Κ19. Ιδανικό τώρα το τάιμινγκ για τους νεαρούς παίκτες. Είναι έτοιμοι. Εμείς το ξέραμε. Άσχετα με το τι έλεγαν οι άλλοι. Έχουν μάθει να κερδίζουν, το τακτικό κομμάτι τους είναι ολοκληρωμένο, μόνο η εμπειρία τους λείπει. Βλέπεις τον Μιχαηλίδη και νομίζεις ότι παίζει δύο χρόνια. Τα παιδιά αυτά θέλουν εμπιστοσύνη, πλάνο και να τους δώσεις χρόνο».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να βασιστεί εξ’ολοκλήρου σε αυτά τα παιδιά ο ΠΑΟΚ για να πρωταγωνιστήσει:

«Δεν έχει συμβεί αυτό ούτε στην Μπαρτσελόνα με την καλή φουρνιά της. Χρειάζεται μίξη. Παντού αυτό συμβαίνει. Μία βάση με Έλληνες και ξένους έμπειρους παίκτες οι οποίοι θα μπολιάσουν τους νέους. Εντυπωσιάστηκα για παράδειγμα από τον Πέλκα και στο αγωνιστικό κομμάτι και στον τρόπο συμπεριφοράς τους προς τους συμπαίκτες του. Οι νεαροί παίκτες θα έχουν σκαμπανεβάσματα. Εκεί χρειάζεται η στήριξη. Όταν πέσει η απόδοση τους. Ο Τζόλης δεν πήγαινε καλά σε κάποια ματς. Όμως ο Φερέιρα επέμενε σε αυτόν, έβλεπε την εικόνα του στην προπόνηση, του έδωσε χρόνο, του πρόσφερε εμπιστοσύνη, γι΄αυτό πήγε και του αφιέρωσε το γκολ

Κάθε νεαρό παιδί – ποδοσφαιριστής είναι ξεχωριστός. Ο καθένας το διαχειρίζεται διαφορετικά. Όμως τα παιδιά αυτά έχουν πάρει τα κατάλληλα εφόδια από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και τον Πάμπλο Γκαρσία. Έχουν την ικανότητα να το διαχειριστούν. Αλλά πλέον και το κλαμπ έχει την τεχνογνωσία για να το διαχειριστεί. Είμαι σίγουρος ότι θα μείνουν ταπεινοί και έτσι θα κρατήσουν τη θέση τους στην ομάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Οι δηλώσεις του Χανιώτη στόπερ ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της Nova και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο νεαρός στόπερ του Δικεφάλου τόνισε ότι για την ομάδα του δεν έχει τελειώσει η υπόθεση του πρωταθλήματος ενώ σχολίασε και το τελευταίο κακό διάστημα.

Αναλυτικά: 

Για το τελευταίο κακό διάστημα του ΠΑΟΚ:

«Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι. Έχουμε ακόμα στόχο το πρωτάθλημα, έχουμε ελπίδες. Σαν να ξεκινάει το πρωτάθλημα από το αυριανό παιχνίδι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να δείξουμε χαρακτήρα, γιατί έχουμε, και είμαι πολύ αισιόδοξος αν είμαστε όπως πρέπει και γυρίσουμε στον παλιό μας εαυτό και στο πως παίζαμε».

Για την κόπωση που υπάρχει:

«Μετά από μια τεράστια σεζόν, έχουμε παίξει με 54 παιχνίδια, υπάρχει κόπωση σωματική και ψυχική. Περνάμε και εμείς την περίοδο μας, όπως η κάθε ομάδα. Το σημαντικό είναι από αύριο να επιστρέψουμε πιο δυνατή και να αφήσουμε αυτήν την κακή περίοδο πίσω».

Για το που βρίσκει δύναμη να συνεχίσει όταν κουράζεται:

«Η δύναμη είναι στην ψυχή. Για μένα είναι στον Θεό, μας δίνει πολύ δύναμη, και το ομαδικό πνεύμα. Νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά ώστε όταν το σώμα κουράζεται, να βρίσκεις δύναμη να δώσεις παραπάνω, γιατί είμαστε σε μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει».

Για τα σημεία που μπορούν να παίξουν ρόλο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Τα πιο σημαντικά στοιχεία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, πιστεύω θα είναι η αποφασιστικότητα και ότι θα πάει το ματς στη δύναμη. Όποιος έχει τον περισσότερο τσαμπουκά θα κερδίσει».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να τους ευχαριστούμε γιατί όλο αυτό το διάστημα είναι δίπλα μας και στις καλές και στις κακές στιγμές. Πιστεύω ότι και με την ΑΕΚ θα είναι στο πλάι μας, να μας υποστηρίξουν και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 120% γι' αυτούς στο παιχνίδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το σερί χωρίς νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Η προϊστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της διοργανώτριας αρχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την διοργανώτρια αρχή να παρουσιάζει την προϊστορία των ομάδων, στην προαναγγελία του αγώνα.

Αναλυτικά:

Χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας είναι ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 1-1 της Τούμπας για τον Β’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα Stoiximan Playoffs.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ με τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ακολούθησε αυτό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εννέα αγώνες αήττητος και στις δύο έδρες, με απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

25 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 97-63

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Αντίδραση και νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν την αντιστροφή του κλίματος μετά το κακό τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να καλείται να βγάλει αντίδραση για τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την ισοπαλία -σαν ήττα- με τη Λαμία στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», με την απώλεια βαθμών να τους κοστίζει αρκετό έδαφος από την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Η Ένωση από την πλευρά της πανηγύρισε μια εμφατική νίκη με 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην «OPAP Arena».

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει υπέρ του το θετικό της διαθεσιμότητας όλων των ποδοσφαιριστών για την αποψινή αναμέτρηση (19:30), αν εξαιρέσουμε -σαφώς- τον μακροχρόνιο τραυματία Γουίλιαμ Τρόοστ - Εκόγνκ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγάλει αντίδραση; Μπορούν οι παίκτες να δώσουν απαντήσεις γύρω από τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για όλη την προσπάθεια τους στη σεζόν; Θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα -κατά 95%- η ΑΕΚ με νίκη στην Τούμπα; Όλα αυτά θα τα μάθουμε στο σημερινό ντέρμπι Δικεφάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ