Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια…

Η πρεμιέρα της Super League μπορεί να άργησε και να έγινε με παράδοξο ελληνικό τρόπο από την… 3η αγωνιστική, ωστόσο βρήκε τον ΠΑΟΚ να ξεπερνάει με μεγαλύτερη ευκολία από ότι δείχνει το τελικό σκορ το εμπόδιο του Παναιτωλικού, «γεμίζοντας» με την εμφάνιση του όσους βρέθηκαν σήμερα στην Τούμπα.

PAOK24

Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια…

Παρότι βρισκόμαστε ακόμα στον Σεπτέμβριο, πολύς λόγος γίνεται ήδη στη φετινή Super League για τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, κυρίως γιατί φέτος η μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, έγκειται στο γεγονός ότι και οι τέσσερις μεγάλοι φέρεται να «μπορούν» να τον διεκδικήσουν.

Όσο η κουβέντα αφορά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι απόλυτα λογική και θεμιτή ακόμα και αν υπάρχει από πολλές πλευρές υποκειμενική υπερβολή, καθώς είναι κάτι που έχει λείψει σε όλους όσους είμαστε οπαδοί του κανονικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, αν θέλουμε από διαφορετικό πρίσμα να κάνουμε κανονική κριτική, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι τέτοια εποχή οι συζητήσεις αναφορικά με το ποιες είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο ως το τέλος, στερούνται σοβαρότητας.

Αυτή την περίοδο υπάρχουν μόνο κάποιες ενδείξεις, καθώς αν κάποιος προχωρήσει σε κρίσεις, πιο πιθανό μοιάζει να εκτεθεί.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το… ταμείο που μπορούμε να κάνουμε στην εικόνα του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, με τις υπερβολές είτε μιλάμε για θετικό είτε για αρνητικό αποτέλεσμα να είναι απαγορευμένες.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του στις εγχώριες διοργανώσεις, εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα που του έδωσαν τα παραπάνω παιχνίδια στα πόδια των παικτών του λόγω της συμμετοχής στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (κάτι που είδαμε και στους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ακόμα και στην ΑΕΚ), παρουσιάζοντας ένα πιο έτοιμο αγωνιστικό πρόσωπο από τον σημερινό του αντίπαλο.

Ο «Δικέφαλος» ευτύχισε να προηγηθεί πολύ νωρίς, κάτι σημαντικό σε παιχνίδια που περιμένεις τον αντίπαλο να κλειστεί, κι έχοντας διώξει το άγχος, εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά, δημιουργώντας πολλές ωραίες φάσεις για γκολ.

Κι αν για τους Ροντρίγκεζ και Κάμπος (παρότι σήμερα δεν έκανε και το καλύτερο του παιχνίδι) είχαμε πάρει μία… γεύση από τις πολλές αγωνιστικές τους αρετές, το σημερινό κέρδος του ΠΑΟΚ ακούει στο όνομα, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Ο Ολλανδός, παρότι δεν έχει και το πλέον εμπορικό στυλ στον τρόπο που αγωνίζεται, κατάφερε να δείξει πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι, έχοντας πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και την ικανότητα να παίζει γρήγορα, έξυπνα και κάθετα και να βοηθά την ομάδα του να ανοίγει κλειστές άμυνες, λόγοι για τους οποίους ο ΠΑΟΚ τον πήρε για να καλύψει το κενό του στη θέση του επιτελικού μέσου.

Και για τον Μπίσεσβαρ, όπως και για κάθε άλλο παίκτη του ΠΑΟΚ, αλλά και το αγωνιστικό τμήμα στο σύνολο του, το στοίχημα είναι η διάρκεια στις καλές εμφανίσεις, ωστόσο το σπουδαίο είναι ότι ο Ολλανδός σήμερα δημιούργησε πολλές προσδοκίες για τη σεζόν που μόλις άρχισε.

Με τον Κρέσπο να δίνει στην πράξη στον Ίβιτς μία επιπλέον επιλογή, καθώς με την ταχύτητα του είχε και μέχρι τώρα στην καριέρα του πολλά παιχνίδια στα άκρα της άμυνας, ο Ισπανός σήμερα κάλυψε το κενό του Λέοβατς, κάνοντας επιτυχημένο το ως έναν βαθμό «πείραμα» της χρησιμοποίησης από τον προπονητή του.

Ο ΠΑΟΚ, όπως και στους προηγούμενες φετινούς αγώνες του, έδειξε ότι δεν του αρκεί να προηγείται στο σκορ, αλλά θέλει να ψάχνει ως το φινάλε μιας αναμέτρησης κι άλλα γκολ, πιέζοντας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο, κάτι που μόνο στα θετικά μπορεί να πιστωθεί στους «ασπρόμαυρους».

Με τον Τζαβέλλα να αποτελεί και πάλι μία σταθερά για το κέντρο της άμυνας του «Δικεφάλου», κάτι που δεν πρέπει να προσπερνάμε εύκολα γιατί ο «Δικέφαλος» ψάχνει κάτι αντίστοιχο και σε άλλες γραμμές, πολύ σημαντική είναι και η ουσία που δίνει ο Κάνιας στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Ισπανός μοιάζει, γιατί είναι νωρίς για να είμαστε σίγουροι, το εξάρι που έψαχναν καιρό στην Τούμπα και εκτός από τη δική του απόδοση, παίζει καθοριστικό ρόλο και στην απελευθέρωση του Γκόικο Τσίμιροτ, ο οποίος παίρνει τουλάχιστον έναν 30% πάνω στην απόδοση του με τον Κάνιας δίπλα του.

Παρ’ όλα αυτά, παρότι η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ «έφτιαξε» σήμερα όσους βρέθηκαν στην Τούμπα και δημιούργησε προσδοκίες για τη σεζόν που ξεκίνησε, το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος» υστέρησε στην αποτελεσματικότητα είναι το μόνο μελανό σημείο από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Μάλιστα, η «γκέλα» του Βαρέλα, η οποία είναι μία κακιά στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε, λίγο έλειψε να βάλει στο τέλος τον ΠΑΟΚ σε… μπελάδες, σε ένα παιχνίδι που «πάτησε» τον αντίπαλο και θα έπρεπε να σκοράρει τουλάχιστον τρία-τέσσερα παραπάνω γκολ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Ίβιτς στάθηκε μέσα από τις δηλώσεις του στην απαίτηση που έχει από τους παίκτες του να παραμένουν συγκεντρωμένοι ως το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σήμερα με εντυπωσιακή εμφάνιση τον Παναιτωλικό, «έσβησε» την περσινή τιμωρία του και δημιούργησε, μετά και το σημερινό παιχνίδι, μία γλυκιά προσμονή στους φιλάθλους του, μέχρι το… επόμενο.

Με τη σεζόν να έχει μόλις ξεκινήσει, το σημαντικό για τον «Δικέφαλο» είναι να δώσει συνέχεια σε εμφανίσεις όπως η σημερινή, να προσπαθήσει να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να παραμείνεις συγκεντρωμένος στον στόχο να είναι ανταγωνιστικός ως το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Στις πρεμιέρες, άλλωστε, δε χωράνε υπερβολές όσον αφορά στον σχολιασμό και για τον φετινό ΠΑΟΚ και τους στόχους του δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για σκληρή δουλειά!

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ