Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To σχόλιο της ημέρας

Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανθρώπων. Όλων μας. Απλά για άλλον ισχύει περισσότερο και για άλλον λιγότερο. Ως έναν βαθμό εξαρτάται και από την νοοτροπία του καθενός.

PAOK24

To σχόλιο της ημέρας

Να ξεχνάμε. Να προσαρμοζόμαστε στη νέα για εμάς πραγματικότητα και να «σβήνουμε» μονομιάς ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Ακόμα κι αυτό είναι αρκετά κοντινό.

Και από μόνη της αυτή η ευκολία με την οποία διαγράφουμε καταστάσεις από το μυαλό, μειώνει τον βαθμό στον οποίο εκτιμάμε. Πρόσωπα, καταστάσεις, συμπεριφορές, ενίοτε και… μεγαλομετόχους.

Στον ΠΑΟΚ όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, οι ετήσιες τακτικές Γενικές Συνελεύσεις της ΠΑΕ είναι μία ευκαιρία για όλους μας να σταματήσουμε να ξεχνάμε.

Για την ακρίβεια, να θυμόμαστε και να μάθουμε να συγκρίνουμε. Να αξιολογούμε που βρισκόταν η εταιρεία ΠΑΟΚ πριν από μερικά χρόνια και που βρίσκεται σήμερα.

Πόσο στενά ήταν τα οικονομικά της στο παρελθόν και πόσο εύκολα μοιάζουν όλα σήμερα.

Πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί στα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και πόσο στερημένη παραμένει η ίδια η ομάδα και πολύ περισσότερο ο κόσμος της, από αγωνιστικές διακρίσεις, από επιτυχίες, από χαρές.

Κι αυτό το τελευταίο, είναι και πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Μπορεί ειδικά για τον ΠΑΟΚτσή να μην είναι το πιο σημαντικό, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται τόσο ο ίδιος όσο και η αγαπημένη του ομάδα.

Την εξέλιξη, τα ορατά αποτελέσματα. Επιτέλους κάποια επιτυχία.

Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στη ζωή από τη στασιμότητα. Και ο ΠΑΟΚ ακόμα και στην εποχή των… παχιών αγελάδων λόγω της τεράστιας δυναμικής και οικονομικής ασφάλειας που δίνει στον σύλλογο η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, αυτή τη στασιμότητα βιώνει.

 Για να το ξαναπιάσουμε από την αρχή. Να πάμε στη σύγκριση που μας βοηθά να μην ξεχνάμε.

Ο ΠΑΟΚ πάντα είχε όλα τα άλλα εκτός από τα χρήματα. Πάντα στερούνταν ενός ανθρώπου που θα έχει τον… παρά και θα γουστάρει να τον σκορπάει για να μεγαλώνει την ομάδα, για να φέρνει επιτυχίες σε αυτή και να τρελαίνεται μαζί με τον κόσμο.

Και παρότι δεν ήταν εύκολο να του τύχει αυτό, η περίπτωση του Σαββίδη είναι ένα τέτοιο «λαχείο», συγκεντρώνοντας πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Κανείς δεν μπορεί να προσάψει το οτιδήποτε στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ όσον αφορά στην εταιρική εξέλιξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την ανάπτυξη της σε όλους τους τομείς και την μετάβαση της σε χρονιές οικονομικής ευημερίας.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Σαββίδη ότι δεν έβαλε λεφτά και μάλιστα πολλά.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει που ήταν ο  ΠΑΟΚ οικονομικά πριν τον Σαββίδη, πόσο χαμηλά είχε φτάσει και σώθηκε και πάλι χάρη στον κόσμο του και που βρίσκεται σήμερα.

Λόγος για τον οποίο είναι τουλάχιστον άδικο να απαξιώνεται και να μηδενίζεται αυτή η μεγάλη προσπάθεια του μεγαλομετόχου του «Δικεφάλου».

Ωστόσο, την ίδια ώρα κανείς δεν μπορεί να μην κάνει σκληρή κριτική τόσο στον ίδιο τον μεγαλομέτοχο όσο και σε αυτούς που όρισε για να διοικούν τον ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια, για τα ανεπαρκή αποτελέσματα που έχουν φέρει στο αγωνιστικό τμήμα, σπαταλώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα πετυχημένο αποτέλεσμα εντός των τεσσάρων γραμμών.

Το εύκολο είναι να αφορίζεις. Το δύσκολο είναι να προσπαθείς να αντιλαμβάνεσαι ποιος είσαι, τι μπορείς να κάνεις και ποιος είναι ο στόχος σου.

Και στον ΠΑΟΚ η ευκαιρία του Σαββίδη δε γίνεται να πάει χαμένη για την ίδια την ομάδα και τον κόσμο της.

Δε γίνεται να μη βρεθεί ένας τρόπος να πιάσουν τόπο τα λεφτά και η διάθεση αυτού που τα δαπανά, για να μεγαλώσει και η ίδια η ομάδα, όχι μόνο η εταιρεία.

Αυτό θέλει ο κόσμος του ΠΑΟΚ κι αυτό είναι και το σωστό. Το ποδόσφαιρο είναι όλα όσα συμβαίνουν εντός των τεσσάρων γραμμών, τα άλλα δε θα έπρεπε να μας απασχολούν και τόσο πολύ.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει τα πολλά εκατομμύρια που δαπανώνται, δημιουργώντας μία πανίσχυρη ομάδα.

Επιστρέφοντας και πάλι στη σημερινή Γενική Συνέλευση και σε όσα συνέβησαν σε αυτή, οι επιτυχίες του ιδιαίτερα ακριβού αγωνιστικού τμήματος είναι και ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι ζημίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τις οποίες φροντίζει να καλύπτει ο Σαββίδης μέσα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Δίνοντας ασφάλεια και όραμα για τη συνέχεια.

Το χιλιοειπωμένο για αυτή τη χώρα «λεφτά υπάρχουν», ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Το θέμα για τον «Δικέφαλο» είναι πως θα βρεθεί ο τρόπος να πιάσουν και τόπο…

Υ.Γ. 1) Μία σημαντική διαπίστωση στη σημερινή Γενική Συνέλευση είναι η ελπίδα που υπάρχει ότι η τρέχουσα σεζόν δε θα είναι ζημιογόνα, κάτι που αν τελικά συμβεί θα οφείλεται και στα πολλά έσοδα του ΠΑΟΚ από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών το φετινό καλοκαίρι, καλύπτοντας το πολύ μεγάλο κόστος του αγωνιστικού τμήματος. Μία προσπάθεια ανάλυσης των αριθμών και επεξήγησης όλων όσων συμβαίνουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορείτε να βρείτε στο σχετικό θέμα του PAOK24.

Υ.Γ. 2) Εκφράζοντας εντελώς προσωπική άποψη και χωρίς καμία διάθεση για προσωπική επίθεση, αυτό που συνέβη και στη σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ, είναι από αυτά που δεν έχουν προηγούμενο. Με τη διαδικασία να αφορά όλους τους μετόχους της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, πολλά από αυτά που ειπώθηκαν από τους μικρομετόχους δείχνουν την κακή πληροφόρηση και το «δηλητήριο» που φροντίζουν να σκορπούν στον κόσμο μερίδα των μέσων της Θεσσαλονίκης. Απαξίωση, μηδενισμός, καχυποψία και μπόλικες ατάκες και ψεύτικες δήθεν ψαγμένες ιστορίες, από αυτές που ακούγονται δεξιά και αριστερά σε διάφορα ραδιόφωνα και διαδικτυακά μέσα, να βγαίνουν από το στόμα αγνών ΠΑΟΚτσήδων. Αυτό σίγουρα δεν το αξίζει ο οργανισμός ΠΑΟΚ, αλλά και ο ίδιος ο Σαββίδης. Άνθρωποι  που έχουν άγνοια της αλήθειας και της πραγματικότητας και έχουν ως μοναδικό στόχο το κακό του «Δικεφάλου» από το οποίο κονομάνε, δυστυχώς έχουν πετύχει τον στόχο τους. Και ένα μέρος από το σημερινό περιστατικό ήταν, δυστυχώς, η απόδειξη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς προβλήματα ενόψει ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Επέστρεψαν όλοι οι διεθνείς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με την επιστροφή και των τελευταίων διεθνών, Μπακασέτα, Ιωαννίδη, Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προετοιμασία του ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (31/3, 18:00), με μία προπόνηση σήμερα.

Οι πέντε διεθνείς, έκαναν αποθεραπεία και αύριο αναμένεται να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ εκτός ήταν ξανά οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν που είναι μακροχρόνια απόντες.

Με την επιστροφή των διεθνών, επί της ουσίας δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τον Φατίχ Τερίμ, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλτάκος: «Τελικός χωρίς κόσμο αν δε βελτιωθεί το Πανθεσσαλικό»

Η απόφαση μετά τη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου και του Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ και μετά τις διάφορες διαφωνίες, για τον κόσμο, τον αριθμό των εισιτηρίων και την έδρα, ο πρόεδρος, Τάκης Μπαλτάκος, είπε:

«Έγινε σήμερα μία σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ο κ.Μπέος, οι δύο διαγωνιζόμενες ΠΑΕ και φυσικά η ΕΠΟ. Σε αυτή τη σύσκεψη πήραμε μερικές αποφάσεις. Το πρώτο που πρέπει να πούμε, είναι ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξή της. Η προκήρυξη είναι σαφής, όταν μία ομάδα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η άλλη από την Αθήνα, το γήπεδο διεξαγωγής είναι στον Βόλο. Σε αυτή την περίπτωση, αν οι ομάδες συμφωνήσουν σε κάτι άλλο, εμείς μπορούμε να τις ακούσουμε. Ο Άρης όμως είπε με σαφήνεια ότι δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ, οπότε η ΕΠΟ λέει το ίδιο πράγμα. Πάμε στον Βόλο όπως λέει η προκήρυξη. Στον Βόλο όμως, με βάση τον νέο όνομα, για να πάμε και να παίξουμε τελικό, να πληρούνται οι προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται. Αυτό σημαίνει ότι αν οι προύποθέσεις αυτες δεν πληρούνται μέχρι κάποιο χρονικό σημείο εύλογο, που το βλέπω δύσκολο, ο αγώνας θα γίνει στον Βόλο κεκλεισμένων των θυρών, μόνο και μόνο επειδή με το νέο σύστημα, τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που απαιτούνται, δεν μπορεί το γήπεδο να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο. 

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις για τον κόσμο ακόμη κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ακόμη κι αν το γήπεδο είναι 100% έτοιμο με βάση τον νέο νόμο, ο Παναθηναϊκός εκφράζει επιφυλάξεις λόγω επεισοδίων που μπορεί να συμβούν. Ο Δήμαρχος του Βόλου, δέχεται να γίνει ο αγώνας στον Βόλο, με περίπου 11.000 φιλάθλους. Αλλά αυτό είναι κάτι θεωρητικό, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Άρα σήμερα η απόφαση είναι ο τελικός του Κυπέλλου στον Βόλο χωρίς οπαδούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέος για τελικό Κυπέλλου και εισιτήρια

Ο αριθμός που ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου και η διαφωνία Αλαφούζου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στη σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ, με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού το Πανθεσσαλικό, βρίσκεται στη προκήρυξη της διοργάνωσης, από τη στιγμή που συμμετέχουν μία ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα και μία από τη Νότια.

Ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε βγαίνοντας από την αίθουσα… «Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι. Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ