Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Κέρδισε το τρίποντο και μερικά ακόμη ενόψει συνέχειας…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ποιος μπορούσε να πιστέψει μετά το τέλος του σημερινού πρώτου ημιχρόνου στην Τούμπα, ότι αυτός ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΟΦΗ θα λήξει με 4-0; Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο…

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ μπλοκαρίστηκε στο 100%. Γύρω-γύρω όλοι με κατοχή 70-30, αλλά από ουσία και ευκαιρίες… μηδέν. Μία ομάδα που αλλάζει την ανάπτυξή της και επιφέρει ισορροπία στους ρόλους των πλάγιων μπακ, μία ομάδα που ασκόπως είχε στο γήπεδο τον Εσίτι, ένας ΠΑΟΚ που χρησιμοποίησε μετά από καιρό τον Ελ Καντουρί, ο ΠΑΟΚ που δεν είχε τον Μπίσεσβαρ (αν κάποιος είχε τον κανονικό Μπίσεσβαρ στο γήπεδο ας το πει και σε εμάς…), ομάδα που κλείστηκε καλά από έναν ΟΦΗ που οργανώθηκε πίσω και είχε απλά κοντά τις γραμμές του. Λογικά, ακόμη κι’ αν έπαιζαν άλλα δύο χιλιάδες λεπτά σε αυτή τη μορφή, το ματς θα ήταν στο 0-0.

Ό, τι και αν έγινε στο ημίχρονο, το πρώτο γκολ νωρίς στις αρχές της επανάληψης έπαιξε ρόλο. Για να έρθει αυτό βέβαια έγινε η πρώτη επιτυχημένη ατομική ενέργεια του Λημνιού, ενώ στο χαμένο πέναλτι ο Άκπομ πήρε το ριμπάουντ. Από εκεί και μετά και εφόσον ο ΟΦΗ έχασε την συγκέντρωσή του, ο ΠΑΟΚ που ανέβασε την ποιότητά του με Μίσιτς-Μαουρίσιο στα χαφ, είχε και περισσότερες λύσεις να επιτεθεί δημιουργικά και όχι απλά να κατέχει την μπάλα στα πόδια.

Από εκεί και μετά όλα ήταν θέμα χρόνου. Φυσικά και το γκολ του Λάμπρου που είναι πραγματικά καλός σκόρερ, αλλά και όλη αυτή η ποιοτική κατοχή που έφερε πολλές μεγάλες φάσεις.

Είναι πλέον γεγονός ότι αλλάζει το μονότονο τρικάκι με τα ανεβάσματα του Γιαννούλη και τον Μάτος ως τρίτο στόπερ. Προσοχή! Δεν ήταν αυτή μία κακή ιδέα. Έφερε πολλά στον ΠΑΟΚ. Μετά από πολλούς μήνες όμως δεν μπορούσε να αποτελεί και το μοναδικό σχέδιο. Χρειάζονταν και το plan B. Σωστά προσθέτει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του ο Φερέιρα, κάτι που προφανώς θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα.

Ατομικά… Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα βγει η σεζόν με τα δύο στόπερ και ποια μπορεί να είναι η άλλη λύση.

Ήταν καλό το ότι ξεκουράστηκε ο Βιεϊρίνια και λίγο ο Μαουρίσιο.

Ήταν θετικό ότι ενεργοποιήθηκε και ο Ελ Καντουρί που μαζί με τον Λάμπρου μπορούν να δώσουν πολλά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Είναι σπουδαίο για τη ψυχολογία του Άκπομ να βάζει δύο γκολ.

Το δίδυμο Μίσιτς-Μαουρίσιο έβγαλε και πάλι πολλή ποιότητα στο κέντρο.

Δυστυχώς ο Μπίσεσβαρ δεν βρίσκει τον εαυτό του με τίποτα… Θα δούμε…

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ πάει με καλή αύρα στο ΟΑΚΑ και μετά στη Λάρισα. Η εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη ενώ μετά θα ακολουθήσει και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Λογικά, κάπου εκεί θα βγάλουν και το σκεπτικό για να συνεχίσουν την προσπάθεια αποπροσανατολισμού…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία-ΠΑΟΚ: Ο Σβαμπ ισοφάρισε όμως ήταν αργά… (vid)

Ο Αυστριακός μέσος έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 90+10

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Παίζουμε χωρίς ενέργεια…»

Το πρώτο σχόλιο του Ρουμάνου προπονητή μετά το τέλος του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο σχόλιο του Λουτσέσκου στην κάμερα της COSMOTE TV μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Λαμία με 1-1.

«Eίναι προφανές ότι παίξαμε χωρίς ενέργεια, φάνηκε με τον τρόπο που αντιδράσαμε. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξουμε το σκορ και ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ της Λαμία. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ισορροπία μας. Προερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και προσπαθούμε να βρούμε την ενέργεια για να κάνουμε αυτό που θέλουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Bόκολος: «Πάντα ζητάω να παλεύουμε, δικαιούμασταν τη νίκη»

Όσα δήλωσε ο τεχνικός της Λαμίας μετά το τέλος του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του έμεινε ο Λεωνίδας Βόκολος παρά το γεγονός πως η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο της νίκης.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Cosmote TV:

Στο αρχικό του σχόλιο, υποστήριξε: «Εξαιρετική προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Αυτό λέω πάντα και αυτό ζητάω, να παλεύουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα βάση της εικόνας μας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεχτήκαμε ένα γκολ στο φινάλε και πήραμε έναν βαθμό. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια.

Για την σημερινή εικόνα των δύο νεαρών Κοντονίκου και Γιαννούτσου, είπε: «Ευκαιρίες θα δοθούν, παίζουμε με εξαιρετικές ομάδες και ευκαιρίες θα πάρουν όλοι. Είμαι χαρούμενος γι' αυτούς. Είχαμε και σήμερα προβλήματα, αλλά όσοι έπαιξαν σήμερα έδειξαν πως δικαίως αυτή η ομάδα πέτυχε όλα όσα πέτυχε φέτος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ