Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίθανη σύμπτωση με τον διαιτητή

Το παιχνίδι της Πέμπτης στη Λευκορωσία θα το διευθύνει ο Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ.

Attackερ

Απίθανη σύμπτωση με τον διαιτητή

Ποια είναι η σύμπτωση που προκύπτει με την επιλογή του Αυστριακού διαιτητή;

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει την απάντηση…

Τον Αυστριακό Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ επέλεξε η UEFA για να διευθύνει την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League ανάμεσα στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (04.10, 22:00) στο Borisov Arena.

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει για δεύτερη φορά στην ιστορία του στη Λευκορωσία για να δώσει έναν κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα. Ο Δικέφαλος στις 27 Νοεμβρίου του 2014 είχε επικρατήσει με 0-2 της Ντιναμό Μινσκ για την 5η αγωνιστική του ομίλου, με δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη.

Μάλιστα η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί στο Borisov Arena, έδρα της ΜΠΑΤΕ, μιας και το γήπεδο της Ντιναμό ήταν υπό κατασκευή. Το πρώτο παιχνίδι της μοίρας έχει ήδη παιχθεί με την ομάδα του Λουτσέσκου να επιστρέφει σε ένα γνώριμο στάδιο.

Το δεύτερο και πραγματικά απίστευτο γεγονός είναι ότι ο ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία θα βρει ένα ακόμα γνώριμο πρόσωπο. Ο λόγος για τον Αυστριακό Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ, ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά διευθύνει παιχνίδι του Δικεφάλου και πάλι στη Λευκορωσία και πάλι στο ίδιο γήπεδο.

Ο γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1973 στο Φόραλμπεργκ της Αυστρίας ρέφερι, ασχολείται με τη διαιτησία από την ηλικία των 18 ετών, ενώ έγινε διεθνής το 2007. Το καλοκαίρι του 2011 προωθήθηκε στην κατηγορία Elite Development κατηγορία της UEFA σφυρίζοντας μάλιστα το ίδιο καλοκαίρι σε δύο διεθνή τουρνουά, στην τελική φάση του Euro U21, αλλά και στην τελική φάση του Μουντιάλ U20. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς διηύθυνε και το πρώτο του παιχνίδι στο Champions League, ωστόσο το 2012 επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία διαιτητών.

Έκτοτε μετράει πληθώρα παρουσιών σε παιχνίδια ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, σφυρίζει επίσης συχνά σε προκριματικά παιχνίδια εθνικών ομάδων για Euro και Mundial, καθώς και σε κάποιους προκριματικούς αγώνες του Europa League.

Ο Σεργκενχοφερ έχει σφυρίξει εκτός από τον ΠΑΟΚ, μία ήττα του Παναθηναϊκού με 3-0 στην έδρα της Λάτσιο, μία ήττα του Ολυμπιακού με 2-0 στην έδρα της Ντνίπρο καθώς και την εντός έδρας ήττα του ΠΑΣ Γιάννιναμε 1-2 από την Αλκμάαρ.

Ο Αυστριακός ξυπνάει δυσάρεστες αναμνήσεις στους φίλους της ΜΠΑΤΕΜπορίσοφ καθώς την περσινή σεζόν είχε διευθύνει την βαριά ήττα των Λευκορώσων με 6-0 στο Λονδίνο από την Άρσεναλ.

Βοηθοί του θα είναι οι Μάρκους Γκούτσι και Ρόλαντ Ρίεντελ, τέταρτος ο Αντρέας Βίτσνινγκ, επιπρόσθετοι οι Μάρκους Χάμετερ και Ρενέ Άισνερ και παρατηρητής διαιτησίας ο Αρμένιος Γκεβόργκ Χοφχανισιάν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στη «στρατολόγηση» νεαρών παικτών

Τι δείχνουν τα στοιχεία του CIES για τις επιλογές των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος της Super League με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απόκτησης παικτών τις τελευταίες δέκα μεταγραφικές περιόδους (Ιούλιος 2019 έως σήμερα).

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που κατατάσσει σχεδόν 800 συλλόγους από 48 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη μέση ηλικία απόκτησης των παικτών της πρώτης ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει την πρωτιά στην εγχώρια λίστα με το μ.ο όρος ηλικίας απόκτησης παικτών από το 2019 έως σήμερα να κυμαίνεται στα 26,12 έτη.

Η κατάταξη από το 2019 έως σήμερα:

1. ΠΑΟΚ 26.12 μέσος όρος ηλικίας απόκτησης παικτών

2. ΠΑΣ Γιάννινα 26.26

3. Πανσεραϊκός 26.31

4. Αστέρας Τρίπολης 26.46

5. ΑΕΚ 26.52

6. Ολυμπιακός 26.52

7. ΟΦΗ 26.66

8. Βόλος 26.69

9. Παναιτωλικός 27.48

10. Άρης 27.51

11. Ατρόμητος 27.58

12. Παναθηναϊκός 27.59

13. Λαμία 28.62

14. Κηφισιά -

https://twitter.com/CIES_Football/status/1773002045101904201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1773002045101904201%7Ctwgr%5Eac1aa3c98b6bb9c57b8f8ed7754b1f71e8da1eb4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.amna.gr%2Fsport%2Farticle%2F807346%2FCIES-PAOK---i-omada-tis-Super-League-pou-stratologei-tous-pio-neous-paiktes-ps

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαμαρντασβίλι: «Ήξερα που θα σουτάρει το πέναλτι ο Μπακασέτας»

Πώς κατάφερε να «διαβάσει» την επιλογή του αρχηγού της Ελλάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Γεωργίας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι αποκάλυψε πως γνώριζε σε ποια γωνία θα εκτελέσει το πρώτο πέναλτι της Εθνικής, ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν κομβικός και στη διαδικασία των πέναλτι, εξουδετερώνοντας την εκτέλεση του Τάσου Μπακασέτα.

«Ηττήθηκα στα πέναλτι όχι μόνο από την Μπέτις, αλλά και από την Ρεάλ. Είπα στον εαυτό μου πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί και πράγματι έτσι έγινε.

Δεν ήταν μόνο στα πέναλτι δύσκολο να αγωνιστώ, αλλά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Υπάρχει πολύ πίεση σε τέτοια παιχνίδια», τόνισε αρχικά ο Μαμαρντασβίλι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της Εθνικής, Τάσου Μπακασέτα.

«Ήξερα που θα εκτελεστεί το πρώτο πέναλτι της Ελλάδας (σ.σ.:Μπακασέτας) γιατί είχε σουτάρει τέσσερα πέναλτι σε εκείνη την γωνία σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του.

Είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Δουλεύω σκληρά, όχι μόνο στα πέναλτι, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο και αυτή η δουλειά φέρνει αποτελέσματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Τα νέα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ με φόντο το ματς με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον Ράχμαν Μπάμπα να συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα, ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση και μερικές παρτίδες rondo, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι ασχολήθηκε με τους ποδοσφαιριστές με το επιθετικό κομμάτι, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια.

Στο τελευταίο μέρος διεξήχθη οικογενειακό δίτερμα.

Την Πέμπτη (28.03) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ