Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ στο EURO

Όλοι όσοι βρέθηκαν στον ΠΑΟΚ και τώρα θα συμμετέχουν στο Euro που ξεκινάει σε λίγες μέρες

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ο ΠΑΟΚ στο EURO

Μπορεί στα γήπεδα της Γαλλίας να μην αγωνίζεται η εθνική Ελλάδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει εκπροσώπηση.

Ο Δικέφαλος θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα έχει δύο παίκτες του στα γήπεδα της Γαλλίας, ενώ μόνο λίγοι δεν είναι οι παίκτες που έχουν περάσει από την Τούμπα τα προηγούμενα χρόνια και θα εμφανιστούν στο EURO.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης γιορτής, το PAOK24 σας παρουσιάζει όλους τους συμμετέχοντες που έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τι έκαναν στη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη.

 
Έργκους Κάτσε

Ο 22χρονος αμυντικός χαφ είναι μέλος της πρώτης ομάδας της εθνικής Αλβανίας που παίρνει την πρόκριση για μια μεγάλη διοργάνωση. Δεν ήταν βασικός στα προκριματικά αλλά δεν αποκλείεται να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής στα γήπεδα της Γαλλίας. Βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από μικρό παιδί, ενώ το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2017. Δεν έκανε και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αλλά κέρδισε μία θέση στην 23άδα της εθνικής Αλβανίας με την οποία μετράει 16 συμμετοχές και 2 γκολ.

Ρόμπερτ Μακ

Ο Σλοβάκος πραγματοποίησε φέτος την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, πετυχαίνοντας 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Βοήθησε πάρα πολύ την εθνική του ομάδα στα προκριματικά και έχει καπαρωμένη θέση στη βασική ενδεκάδα. Συνολικά «μετράει» 26 συμμετοχές και 7 γκολ, ενώ το συμβόλαιο του με τον Δικέφαλο ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, με το ενδεχόμενο της πώλησης του μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να μην μπορεί να αποκλειστεί.

 
Αντελίνο Βιεϊρίνια

Ο Πορτογάλος αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του ΠΑΟΚ στα 3,5 χρόνια της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη. Είχε αποκτηθεί αρχικά ως δανεικός από την Πόρτο και παρά τον σοβαρό του τραυματισμό στην πρώτη του σεζόν, ο Δικέφαλος τον αγόρασε από τους «δράκους». Στην Ελλάδα έπαιζε ως εξτρέμ και στις 129 εμφανίσεις του με τα ασπρόμαυρα πέτυχε  28 γκολ, αλλά πλέον τόσο στη Βόλφσμπουργκ, όσο και στην εθνική Πορτογαλίας αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ. Είναι 20 φορές διεθνής και έχει δύο γκολ.

 
Μίροσλαβ Στοχ

Ο Σλοβάκος εξτρέμ έπαιξε στον ΠΑΟΚ για μία μόλις σεζόν (2013-2014) ως δανεικός από τη Φενερμπαχτσέ, αλλά κατάφερε να αφήσει το στίγμα του, «μετρώντας» 46 συμμετοχές και 10 γκολ. Ο 26χρονος ήταν για χρόνια βασικός με την εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά πλέον  μάλλον έχει χάσει τη θέση του από τον Ρόμπερτ Μακ που δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Φέτος έβγαλε τη χρονιά και πάλι ως δανεικός από τη «Φενέρ» στην Μπούρσασπορ.

Τόμας Νέσιντ

Ο Τσέχος επιθετικός είχε συστηθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ με άσχημο τρόπο, καθώς ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε σκοράρει μέσα στην Τούμπα για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρώτο μισό της σεζόν 2013-2014 έπαιξε στον Δικέφαλο ως δανεικός, αλλά δεν τα πήγε και πολύ καλά (19 συμ., 3 γκολ)  και επέστρεψε στη Μόσχα. Στη συνέχεια έκανε μια πολύ καλή χρονιά με την ολλανδικά Τσβόλε και κέρδισε ένα καλό συμβόλαιο στην Τουρκία και την Μπούρσασπορ όπου έβγαλε την πρώτη του σεζόν σκοράροντας 16 γκολ. Στο EURO μάλλον δεν θα είναι βασικός.

Ράζβαν Ρατς

Ο 35χρονος αριστερός μπακ έχει στην πλάτη του 112 συμμετοχές με την εθνική Ρουμανίας και αναμένεται να είναι βασικός στο ερχόμενο EURO. Στον ΠΑΟΚ έμεινε μόνο για μία χρονιά (2014-2015), αλλά πρόλαβε να γράψει 41 συμμετοχές, 3 γκολ και 8 ασίστ, ενώ φέτος δεν έπαιξε πολύ στη Ράγιο λόγω τραυματισμών.

 
Γκόρντον Σίλντεφελντ

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός έπαιξε στον ΠΑΟΚ για ένα μόλις εξάμηνο (2013) έχοντας ως καλύτερη στιγμή το γκολ στα Γιάννινα που έστειλε την ομάδα στα προκριματικά του ChampionsLeague.  Από εκεί και πέρα αγωνίστηκε για δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό και πλέον βρίσκεται στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ στο EURO θα είναι μία εναλλακτική επιλογή.

 
Ρόμπιν Όλσεν

Ο ΠΑΟΚ αγόρασε τον Σουηδό τερματοφύλακα το περασμένο καλοκαίρι από τη Μάλμε για να λύσει το πρόβλημα του κάτω από τα γκολπόστ, αλλά τελικά μάλλον δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο, καθώς στις περισσότερες από τις 19 συμμετοχές του ήταν απογοητευτικός. Τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στην Κοπεγχάγη, η οποία αργότερα τον αγόρασε κιόλας, ενώ μετά τον τραυματισμό του Αντρέας Ίσακσον δεν αποκλείεται να παίξει και βασικός στο EURO!

 
Φερνάντο Σάντος

Εκτός από τους παίκτες, ο ΠΑΟΚ θα έχει εκπρόσωπο και στους πάγκους των ομάδων του EURO. Ο προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας ήταν προπονητής του Δικεφάλου για σχεδόν τρεις γεμάτες σεζόν (2007-2010), ενώ όταν έφυγε από ανέλαβε την εθνική Ελλάδος. Ήταν στην άκρη του ασπρόμαυρου πάγκου για 113 παιχνίδια, σε πολλά εκ των οποίων είχε παίκτη τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, τον οποίο καλεί ανελλιπώς και στην εθνική Πορτογαλίας.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Στέφανος Μαρολαχάκης

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ