Connect with us

«Πρώτα οικογένεια, μετά ομάδα»

Από 1 έως 8 Απριλίου, στο Σπλιτ της Κροατίας, θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών της άρσης βαρών. Σε αυτό, θα πάρει μέρος και η Μαρία Παναγιωτίδου, η πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Πρώτα οικογένεια, μετά ομάδα»

Ενόψει της συμμετοχής της, η Μαρία Παναγιωτίδου παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, η οποία έχει ως εξής: 

Πόσες συμμετοχές μετράς σε αντίστοιχου επιπέδου διοργανώσεις και με τι αποτελέσματα;
Αγωνίζομαι με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας από το 2000. Ξεκίνησα σαν κορασίδα και εχω κατακτήσει 4η θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων, 8η θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων και 9η θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών. Μετρώ επίσης συμμετοχές σε παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων και γυναικών. Έχω στην κατοχή μου ακομα τα πανελλήνια ρεκόρ νεανίδων και νέων γυναικών στις κατηγορίες 63kg και 69kg.

Επίσης έχω βγει Πανελληνιονίκης κορασίδων, νεανίδων, νέων γυναικών και γυναικών από το 2000 μέχρι και τώρα. Τελειώνοντας, έχω λάβει 3η θέση σε πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2005.

Έχεις την τύχη να έχεις κοντά σου ένα «ιερό τέρας» της Άρσης Βαρών και του αθλητισμού γενικότερα, τον Παύλο Σαλτσίδη. Πόσο σε βοηθάει αυτό;
Προπονητής του Συλλόγου μας και ένας θρύλος της άρσης βαρών, ο Παύλος Σαλτσίδης, δεν είναι απλά προπονητής, αλλά και πατέρας και φίλος μας. Είμαι πολύ υπερήφανη που συνεργάζομαι μαζί του γιατί σαν παλιός αθλητής ξέρει καλύτερα από εμάς τι χρειαζόμαστε και πώς πρέπει να μας χειριστεί!

Έχει καταφέρει να μας ενώσει πρώτα σαν οικογένεια και μετά σαν ομάδα. Το κλίμα που υπάρχει στο γυμναστήριο είναι υπέροχο και μεταξύ μας όλοι είμαστε δεμένοι. Εκτός από αυτά που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό, έχει φέρει και πολλές διακρίσεις στον σύλλογο του ΠΑΟΚ, καθώς έχει καταφέρει να βγάλει πολλούς αθλητές και με πολλές διακρίσεις για την ομάδα.

Ποιος είναι ο στόχος στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
Στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχω στόχο την 12άδα. Θέλω να βγάλω τα ατομικά μου ρεκόρ και να ολοκληρώσω τον αγώνα με 6 έγκυρες προσπάθειες, να κάνω μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να φύγω ικανοποιημένη από την Κροατία, κάνοντας χαρούμενους τους προπονητές και την Ομοσπονδία, που με επέλεξαν για ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση.

Στο παρελθόν ο Παύλος Σαλτσίδης σε συνέντευξή του στο acpaok.gr είπε ότι οι γυναίκες αθλήτριες της Άρσης Βαρών είναι πιο δουλευταρούδες. Τελικά πόσο συμβατό με τη γυναίκα είναι το άθλημα της Άρσης Βαρών και αν το προτείνεις και γιατί στα νέα κορίτσια;
Η άρση βαρών είναι ένα απαιτητικό άθλημα, δύσκολο και χρειάζεται καθημερινή προπόνηση. Οι γυναίκες, είναι η αλήθεια, είμαστε πιο ανθεκτικές στον πόνο , επίσης πιο ευλύγιστες και μπορούμε να βγάλουμε πιο όμορφα την κίνηση, κάτι που μας βοηθάει πολύ στο να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.

Παροτρύνω ανεπιφύλακτα τα νέα κορίτσια να έρθουν στην Άρση Βαρών και είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψουν αυτό το άθλημα. Θα το λατρέψουν από την πρώτη στιγμή, γιατί θα καταλάβουν πόσο όμορφα διαμορφώνει το σώμα αλλά και τον χαρακτήρα τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62: Τα highlights της αναμέτρησης

Η νίκη που έστειλε τον ΠΑΟΚ Mateco στα πλέι οφ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ






ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Νεραντζάκης: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε»

Ρεαλιστής ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που μίλησε φυσικά και για τον Πόρτερ Τζούνιορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Στάθης Νεραντζάκης ανέφερε ότι η 8η θέση, ήταν αυτό που άξιζε ο ΠΑΟΚ με όλη τη φετινή του πορεία, ενώ μιλώντας για τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ξεχώρισε τη μεγάλη του διάθεση σε όλους τους τομείς.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Άξιζαν 100% τη νίκη με την εμφάνιση που έκαναν. Είχαμε κάποια πρόβλημα μέσα στη εβδομάδα, κυρίως της τελευταίας στιγμές, με ιώσεις. Ήταν δύσκολη η προετοιμασία για δύσκολο παιχνίδι. Δείξαμε διάθεση και αυταπάρνηση για κάθε κατοχή, ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η σημαία της ομάδας μας, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, κατάφερε να ισοφαρίσει τις συμμετοχές του Νίκου Μπουντούρη. Νιώθω τυχερός που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων και αξίζει τουλάχιστον αυτό, τώρα που πλησιάζει το τέλος της καριέρας του. Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για αυτά που έχει καταφέρει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ» είπε αρχικά, ενώ σε ερώτηση για το γεγονός ότι για πρώτη φορά, η ομάδα έπαιξε τόσο επιθετική άμυνα, απάντησε…

Σε ερώτηση για την επιθετική άμυνα που έβγαλε επιτέλους σήμερα η ομάδα, απάντησε… «Η ομάδα έχει περάσει πολλές δύσκολες εβδομάδες, που δε φαίνονται προς τα έξω. Κάνω αυτήν τη δουλειά περίπου 15 χρόνια, δεν έχω συναντήσει τόσες πολλές απώλειες μέσα στην εβδομάδα, στις προπονήσεις. Μέχρι και χθες ήταν τρομερό αυτό που συνέβαινε. Η χημεία που φτιάχνει μια ομάδα, της φτιάνει και τη σκληρότητα. Από την αρχή είχαμε πολλούς τραυματισμούς πολλές αλλαγές, δε μπορέσαμε να βρούμε αυτήν τη χημεία. Αυτός είναι ο πιο βασικός παράγοντας που δε μπορούμε να δείξουμε ως ομάδα αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Το ότι έγινε σήμερα, ήταν πολύ σημαντικό, για να μπούμε στα πλέι οφ».

Όσο για την προσαρμογή του Πόρτερ Τζούνιορ, είπε… «Το πιο σημαντικό για τον παίκτη, που καταφέρνει να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα κι να εντυπωσιάζει στο παρκέ, είναι ότι δεν είναι μόνο εκτελεστής. Είναι ένας πολυτάλαντος παίκτης. Ο τρόπος που παίζει άμυνα, που δημιουργεί, όλα αρά του δίνουν την ευχέρεια να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σαν νοοτροπία, θέλει πρώτα να δημιουργήσει και μετά να εκτελέσει».

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό μετά την είσοδο στα πλέι οφ, σημείωσε… «Υπήρχαν κάποιες συγκυρίες, κάποιες εμφανίσεις με σκαμπανεβάσματα αλλά είχαμε αιτιολογία. Είχαμε 12 ξένους παίκτες φέτος! Είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις με πολλές αλλαγές. Δε μπορείς να έχεις ασφάλεια για να προσηλωθείς σε ένα στόχο. Μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, αλλά με όλες αυτές τις αλλαγές μέσα στη σεζόν, στο τέλος πήραμε αυτό που αξίζαμε. Δε θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου».

Όσο για αυτά που του λέει ο Πόρτερ Τζούνιορ, στις συζητήσεις τους, είπε… «Έχουμε κάνει μπασκετικές συζητήσεις μόνο. Ζει για το μπάσκετ και αυτό δείχνει. Όταν είναι στο παρκέ θέλει να δίνει το 100%. Αυτό το έχει μεταφέρει και σε όλη την ομάδα. Αυτό που κρατάω μέχρι τώρα, είναι η διάθεση και η θέληση που έχει όσο είναι στο παρκέ, είτε στην προπόνηση, είτε στον αγώνα».

Για τα 40 λεπτά συμμετοχής του Πόρτερ Τζούνιορ, σημείωσε… «Αν είχαμε διπλές διοργανώσεις θα ήταν διαφορετική η διαχείρισή του. Είναι 23 χρονών, έχουμε το επιτελείο που παρακολουθούμε κάθε μέρα ότι μόνο τον Πόρτερ, αλλά και όλους τους παίκτες. Η αθλητικότητά του και η ενέργεια του, του δίνει τη δυνατότητα να παίζει 40 λεπτά».

Μιλώντας για την πρόκριση στα πλέι οφ και για το αν υπάρχει και η επόμενη σεζόν στο μυαλό, ανέφερε… «Ήδη η ομάδα πρέπει να χτίζει την επόμενη μέρα. Το ότι έχουμε περάσει στα πλέι οφ, δίνει κάποιο χρόνο, αλλά όπως έχει πει και ο πρόεδρος, πρέπει να κοιτάμε και την επόμενη μέρα. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση, το να συζητάμε για παίκτες, είναι πολύ γενικό, γιατί δεν ξέρουμε τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης σεζόν. Υπάρχουν βλέψεις για την επόμενη σεζόν από τη διοίκηση, είτε περνούσαμε στα πλέι οφ είτε όχι».

Όσο για τις δικές του σκέψεις για την επόμενη σεζόν; «Πραγματικά, είναι χωρίς για μένα. Δεν έχω σκεφτεί κάτι, δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να σκεφτώ την επόμενη μέρα. Θέλω να είμαι προσηλωμένος στο στόχο και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στα πλέι οφ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ – Μαρούσι: Με Κέβιν Πόρτερ τα «ολε» με την κερκίδα (vid)

Μπήκε στο πνεύμα ο Αμερικανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μπήκε στο πνεύμα των πανηγυρισμών μετά το τέλος του αγώνα και συμμετείχε στα «ολε» με την κερκίδα.






ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ