Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Αλλαγή ώρας για τον τελικό στο Ρέντη

Αλλαγή ώρας στον 5ο τελικό της Volley League που θα γίνει στο Ρέντη ζήτησε ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Άκης Σακισλόγλου

Αλλαγή ώρας για τον τελικό στο Ρέντη

Συγκεκριμένα την ώρα που ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του για το μεγάλο παιχνίδι όπου θα κυνηγήσει να πάρει τη νίκη μέσα στο Ρέντη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» ζητάνε αλλαγή ώρας.

Και αυτό διότι την Κυριακή στις 20:30 έχει προγραμματίσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός την… φιέστα για το πρωτάθλημα, αν και αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο καθώς δεν επικυρώθηκε ακόμα η βαθμολογία.

Ωστόσο με το παραπάνω δεδομένο, το ΤΑΠ Ολυμπιακός ζητάει να πάει το παιχνίδι στις 17:30 την Κυριακή και μένει να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες εάν θα γίνει αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Γερά ΠΑΟΚ για την πρόκριση!

Ο κάτοχος του τροπαίου διεκδικεί μια θέση στον τελικό, απόψε κόντρα στον ΟΣΦΠ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το περσινό ζευγάρι του τελικού της Καλαμάτας... αναβιώνει φέτος στο δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών που θα γίνει στη Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στις 20:15 σε μια αναμέτρηση που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3, ενώ ενημέρωση θα υπάρχει και μέσω του PAOK24.

Οι δύο ομάδες είναι το... παραδοσιακό ζευγάρι του θεσμού την τελευταία δεκαετία καθώς από το 2014 (με τη διακοπή τη διετία 2020-2021 λόγω Covid) έχουν αναμετρηθεί σε δύο τελικούς (2015 Σύρος, 2023 Καλαμάτα) και με τον αυριανό σε επτά ημιτελικούς!

Οι ερυθρόλευκοι ήταν οι νικητές στους τρεις πρώτους χρονικά ημιτελικούς (2014 Καλαμάτα, 2016 Γλυφάδα, 2017 Θεσσαλονίκη) και ο ΠΑΟΚ στους τρεις επόμενους (2018 Ρόδος, 2019 Ιεράπετρα, 2022 Γλυφάδα) ενώ έχει πανηγυρίσει τη νίκη και στους δύο τελικούς.

Τη φετινή σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις φορές. Οι δύο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί σε Ρέντη και Θεσσαλονίκη και η άλλη στον τελικό του Σούπερ Καπ με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με την κούπα από το γήπεδο των ερυθρόλευκων.

Το πρόγραμμα του final-4

Παρασκευή 29 Μαρτίου

Α' Ημιτελικός: Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, 17.00 (ΕΡΤ-3): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Βασιλειάδης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Γραμματείες: Παναγιωτίδου, Τσάβου, Επόπτες: Καλαντζής, Κουκουμάκας, Τσάλεντζ ρέφερι: Θεμελής.

Β' Ημιτελικός: Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, 20.00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Φραγκάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχελινάκης, Γραμματείες: Κουμπλή, Τσάβου, Επόπτες: Σταυρίδης, Κουκουμάκας, Τσάλεντζ ρέφερι: Θεμελής.

Σάββατο 30 Μαρτίου

Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, 20.15 (ΕΡΤ-3): Τελικός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Όταν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει Final-4

Οι έως τώρα παρουσίες του Δικεφάλου που διεκδικεί το 6ο τρόπαιο του στο θεσμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη μάχη της κατάκτησης του έκτου κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία της ρίχνεται σήμερα στη Λάρισα η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει στις 20:15 στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος έχει κατακτήσει 5 φορές το τρόπαιο στο συγκεκριμένο θεσμό (2015, 2018, 2019, 2022, 2023).

Μάλιστα, λόγω της πανδημίας που έβαλε στον «πάγο» το κύπελλο για δύο συνεχόμενες σεζόν, ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας μετράει 4 συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου.

Οι «ασπρόμαυροι« έχουν φτάσει στην... πηγή ξανά το 1983, όμως τότε γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης.

Οι παρουσίες του ΠΑΟΚ στα Final-4

1999 (Δράμα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2014 (Καλαμάτα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2015 (Σύρος) ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

2017 (Θεσσαλονίκη) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1 (Ημιτελικός)

2018 (Ρόδος) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-0 (Τελικός)

2019 (Ιεράπετρα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-1 (Τελικός)

2022 (Γλυφάδα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-0 (Τελικός)

2023 (Καλαμάτα) ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ανδρών: Παρουσία θεατών οι αγώνες του Final-4 στη Λάρισα

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης διευκρινίζει ότι οι αγώνες του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών που είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 29-30 Μαρτίου στο Ε.Α.Κ. Νεάπολης στη Λάρισα, θα διεξαχθούν κανονικά με την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η οποία ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, αφορά αποκλειστικά και μόνο την απαγόρευση «οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης καθώς και τη διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων των ομάδων Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ, Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά τη διεξαγωγή του FINAL 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών».

Η Ε.Ο.ΠΕ. ούτως ή άλλως από την πρώτη στιγμή είχε ανακοινώσει ότι όσοι επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες δια ζώσης έπρεπε να κάνουν αίτηση προεγγραφής θέσης εισόδου και η προθεσμία ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου και οι σχετικές λίστες έχουν δοθεί ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. για τον καθιερωμένο έλεγχο που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα το διήμερο 29-30 Μαρτίου θα φιλοξενήσει τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ και εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που θα παρακολουθήσουν υψηλού επίπεδου θέαμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ