Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έχει περάσει και χειρότερα

Αυτός ο ΠΑΟΚ που πέρασε όσα πέρασε από την αρχή της σεζόν και τα άφησε πίσω του, προφανώς και πρέπει να έχει τον τρόπο να ξεπεράσει κι ένα μέτριο διάστημα τώρα. Επίσης, πρέπει να τον αφήσουν κιόλας…

Νίκος Μοσχοβίτης

Έχει περάσει και χειρότερα

Θα ξεκινήσουμε με κάτι που μάλλον δε θα αρέσει στους περισσότερους, αλλά η πραγματικότητα, αρκετές φορές, το συνηθίζει αυτό. Η χρονική συγκυρία του αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα, ήταν τέτοια που έκανε τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στο παιχνίδι αυτό, ως οριακό αουτσάιντερ. Να χαρείτε, μην αρχίσετε πάλι να θυμόσαστε τα ευρωπαϊκά, τελικούς και τέτοια. Αυτά, ήταν σχεδόν 30 χρόνια πριν. Ας βλέπουμε το παρόν.

Όταν υπάρχει λογική κούραση από δύο ταξίδια από και προς την Τενερίφη, παιχνίδι εκεί με μια καλύτερη ομάδα, προσπάθεια για νίκη, ο Προμηθέας που σε περιμένει πως και πως κι έχει και την ποιότητα για να σε αντιμετωπίσει, είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και όταν προσπαθείς να παίξεις κάτι και οι διαιτητές, σε πρώτη φάση δε σε αφήνουν και σε δεύτερη, απλά σε προκαλούν, το μόνο που κάνεις είναι απλά να κυνηγάς το σκορ και να προσπαθείς να το κρατήσεις σε νορμάλ επίπεδα. Γιατί ανατροπή με όλα τα παραπάνω που εξηγήσαμε, σωματικά και πνευματικά, μοιάζει με θαύμα.

Για το διαιτητικό κομμάτι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο PAOK24. Μπορεί να είμαστε και οι μοναδικοί που φωνάζουμε για αυτό το θέμα διαρκώς, την ώρα που άλλοι προσπαθούν να σας πείσουν, ότι όχι μόνο δε γίνεται αυτό που βλέπετε με τα μάτια σας, αλλά ο ΠΑΟΚ ευνοείται κιόλας! Και άντε, οι «εχθροί»… Αλλά και οι «φίλοι»; Και οι «φίλοι»…

Όσοι διαβάζετε συχνά αυτή τη γωνία, θα έχετε δει ότι συχνά-πυκνά αναφέρουμε «όσοι καταλαβαίνουν τι βλέπουν». Το ξαναλέμε και τώρα, γιατί όσοι πραγματικά καταλαβαίνουν, ξέρουν και πόσο δύσκολο άθλημα είναι το μπάσκετ, ειδικά τα τελευταία χρόνια, που κάθε επίθεση και κάθε άμυνα, είναι πλέον μια ξεχωριστή ιστορία. Πολλοί μπορεί να το βλέπουν, λίγοι όμως το κατανοούν. Και αν έχεις και προσωπικά κολλήματα… Δε σε ενδιαφέρει κιόλας να κατανοήσεις.

Οι ήττες από Τενερίφη και Προμηθέα (με όλα τα δεδομένα που αναλύσαμε παραπάνω) στα δικά μας τα μάτια, γίνονται. Αυτό που δε μπορούμε να δικαιολογήσουμε, είναι εκείνη η ήττα από το ΓΣΛ Φάρο. Εκεί, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όταν δέχεσαι 101 πόντους από οκτώ παίκτες. Αυτή είναι ήττα που πρέπει να «πατσίσει» ο ΠΑΟΚ. Στον πρώτο γύρο, μια ανάλογη ήττα (στα Τρίκαλα) την «πάτσισε», εναντίον του Ολυμπιακού. Για να δούμε τι μπορεί να γίνει τώρα…

Το πρόβλημα που υπάρχει στα εκτός έδρας παιχνίδια και απορρέει από την άμυνα, είναι γνωστό. Το έχει ζήσει για τα καλά ο ΠΑΟΚ, την τελευταία εβδομάδα. Εξήγηση; Το μπες-βγες του Κόνιαρη, ίσως κάποια κούραση-ντεφορμάρισμα του Κατσίβελη, τα σκαμπανεβάσματα του Τζόουνς και γενικά η περιφερειακή άμυνα, επέτρεψαν και στην Πάτρα, τον Προμηθέα να έχει σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα του, ελεύθερα.

Κοιτώντας μπροστά, το θέμα είναι ότι και το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό. Must win με τη Νεπτούνας την Τετάρτη, Παναθηναϊκός στο Παλατάκι την Κυριακή, Λετονία και Βέντσπιλς την άλλη εβδομάδα. Και μετά τη διακοπή του All-Star Game το άλλο Σαββατοκύριακο, ακολουθεί εκτός έδρας η Κύμη.

O ΠΑΟΚ που σήκωσε κεφάλι μετά το «εφιαλτικό» δίμηνο Οκτώβρη-Νοέμβρη, προφανώς και μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο και τώρα, που το κλίμα είναι πιο ευνοϊκό. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, είναι λογικά ως ένα σημείο, αλλά μπαίνουμε Φεβρουάριο, οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει οι σταθερές, να γίνουν περισσότερες από τις μεταβλητές.

Υ.Γ.: Η επιλογή του Τζάκσον, μας έχει προβληματίσει. Εντός ομάδας, όλοι έχουν να λένε για το χαρακτήρα του από την πρώτη στιγμή. Αυτό, είναι πολύ σημαντικό. Από την άλλη, είναι το αγωνιστικό. Υπάρχει πλέον ένα σημαντικό δείγμα αγώνων, το ότι ο Αμερικανός έχει θέμα στην πικ εν ρολ άμυνα ήταν γνωστό, αλλά θα περίμενε κανείς, με τα παιχνίδια, να βελτιώνονται κάποια πράγματα. Δεν έχει γίνει αυτό. Και για να μην παρεξηγούμαστε, η άποψη μας είναι δεδομένη. Σχεδόν ποτέ δεν είναι θέμα παίκτη, είναι θέμα χαρακτηριστικών του εκάστοτε παίκτη και αν μπαίνουν στο σύνολο. Προφανώς και τα χαρακτηριστικά δε μπαίνουν μαγικά στο σύνολο, από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος, προπόνηση, επανάληψη. Απλά, πέρασαν αρκετές στιγμές, από τότε που ήρθε.

Υ.Γ.2: Όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια με την ΑΕΚ, παρατηρούμε ότι φέτος, ο Προμηθέας είναι ο νέος… αγαπημένος των διαιτητών και των ανθρώπων του μπάσκετ. Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι αυτό γίνεται, επειδή έχει ένα χρηματοδότη, όπως ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος αποδεδειγμένα τα… ακουμπάει. Είναι τέτοιοι οι άνθρωποι του μπάσκετ;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Ο 7ος ξένος που μένει εκτός με Mαρούσι

Πάρθηκε η απόφαση από τον Στάθη Νεραντζάκη για το σημερινό παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Μαρούσι, για την τελευταία αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League, και ως γνωστόν ο Στάθης Νεραντζάκης θα πρέπει να αφήσει έναν ξένο εκτός αποστολής, μιας και έχει στα χέρια του επτά και δικαίωμα να δηλώσει έξι.

Την αποστολή ακολουθούν οι Φρίντρικσον, Γουίλιαμς, ΜακΝίς, Άλστον, Μίχαλ Μιχάλακ και φυσικά ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Εκτός, λοιπόν, θα μείνει ο Μαρκές Τάουνς.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν κανονικά στην αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική στα Άνω Λιόσια, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ, με τον Σέσιλ Γουίλιαμς να μένει εκτός από εκείνο το παιχνίδι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Για πάντα στο μυαλό μας…»

Η ανάρτηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τη μέρα της δολοφονίας του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, το μπασκετικό τμήμα του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς το Νάσο. Για πάντα στο μυαλό μας. Αθάνατος», έγραψε χαρακτηριστικά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco στα social media.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: «Τελικός» κόντρα στο Μαρούσι για μία θέση στα Play off

Σημαντικό παιχνίδι για τον «Δικέφαλο» στο PAOK Sports Arena.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο PAOK Sports Arena θα δώσει ο ΠΑΟΚ mateco την τελευταία και πιο σημαντική μάχη για την συμμετοχή του στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

Το σημερινό παιχνίδι (27/4 στις 20:15) απέναντι στο Μαρούσι, θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι να κερδίσει και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι ο νικητής θα είναι αυτός που θα περάσει στα πλέι οφ και με αυτήν ακριβώς την λογική συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων». Ο Σταύρος Σχίζας, που ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο γαστροκνήμιο, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Στάθη Νεραντζάκη.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco για τον αγώνα με το Μαρούσι ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ