Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι ήρθε η φθορά

Το θέμα της παραμονής ή όχι του Στέφανου Αθανασιάδη στον ΠΑΟΚ και μετά τον προσεχή Ιούνιο όποτε και ολοκληρώνεται το υπάρχον συμβόλαιο του, αναμφίβολα βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή.

Στέργιος Αναστασιάδης

Έτσι ήρθε η φθορά

Μάλιστα, όπως αναφέρει σήμερα ο Σταύρος Κόλκας στην εφημερίδα “Metrosport”, ο Αθανασιάδης έχει αγανακτήσει έπειτα από μία σειρά γεγονότων – με τελευταίο τη μη χρησιμοποίησή του στο παιχνίδι της Εθνικής με τη Ρουμανία – και πλέον σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει: “Το τέλος της σεζόν 2012 – 2013 ήταν μαύρο για τον Στέφανο Αθανασιάδη αφού ήταν η πρώτη φορά που ως μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ δέχτηκε επίθεση από τους δικούς του. Από τους οπαδούς της ομάδας. Κακά τα ψέματα, ήταν η πλέον δύσκολη διαχείριση της καριέρας του, μέχρι την επόμενη. Για έξι μήνες της επόμενης σεζόν ήταν το φάντασμα του εαυτού του, όμως κάποια ραντεβού με οπαδούς του ΠΑΟΚ και το γεγονός πως ο ίδιος ξεπέρασε το σοκ με την βοήθειά τους, τον επανέφεραν σε τοπ επίπεδο.

Το περυσινό δεύτερο μισό του Αθανασιάδη στη σεζόν ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό σκοράροντας σχεδόν σε όλα τα σημαντικά παιχνίδι που του επέτρεψαν να αγωνιστεί. Έχοντας ξεπεράσει το εσωτερικό σοκ, ο Κλάους έπρεπε να αντιμετωπίσει και την εγκληματική οργάνωση. Σημαδεμένος από τον Μάνταλο στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αφού σκόραρε και έδωσε σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ, σε μία ανύποπτη φάση δέχτηκε την κίτρινη κάρτα από τον Καβαλιώτη (;) ρέφερι.

Ο Μάνταλος που έκανε ακριβώς το ίδιο και στον Νάτχο λίγα λεπτά αργότερα, βγάζοντας σε αυτόν απευθείας κόκκινη επειδή τον έσπρωξε ο Σάμαρης. Ο Κλάους έπρεπε να ξεπεράσει το σοκ της μη συμμετοχής του στον τελικό μίας διοργάνωσης που ο ίδιος είχε στείλει την ομάδα του. Αυτή που παίζει από 8 χρονών παιδί. Τα γκολ του εναντίον του Ηρακλή, εναντίον του Απόλλωνα, τα δύο στα ημιτελικά, δεν ήταν αρκετά για τον Μάνταλο και αυτούς που τον έστειλαν στη Τούμπα για να κερδίσει την πρώτη συμμετοχή σε τελικό της καριέρας του.

Το πλήγμα πολύ μεγάλο. Για την ακρίβεια, τεράστιο. Ακολούθησε η ήττα στον τελικό, απόρροια των απουσιών που προκάλεσε ο Μάνταλος στον ημιτελικό και μέσα σε καθεστώς μεγάλης πίεσης, ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε την έξοδό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα κατάφερε αγωνιστικά, όμως ο Κλάους ως αρχηγός της ομάδας και οι συμπαίκτες του, είδαν μία επιτροπή που αποδείχτηκε στη συνέχεια και μέσα από τις συνομιλίες που διέρρευσαν, ελεγχόμενη, να τους αφαιρεί τρεις βαθμούς από τα πλέι οφ και να μην ανοίγει μύτη. Απίστευτο.

Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε το πλήγμα του Μουντιάλ, εκεί όπου ο Αθανασιάδης ήταν στη προεπιλογή, όμως κρίθηκε από τον Φερνάντο Σάντος πως δεν πρέπει να τον έχει στο Μουντιάλ. Το ότι ο Πορτογάλος το πλήρωσε αυτό το λάθος είναι κάτι που παραδέχτηκε μετά. Και αν σε αυτόν δεν υπάρχει δόλος, το πλήγμα παραμένει πλήγμα. Ο Αθανασιάδης συμπλήρωνε έναν χρόνο κρυάδας. Από το επεισόδιο και την επίθεση που δέχτηκε μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, μέχρι και τη μη κλήση του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Αθανασιάδης ξεκίνησε κανονικά την προετοιμασία, την έβγαλε χωρίς κανένα θέμα και όταν ο Ρανιέρι ανέλαβε την ομάδα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. Ο Ρανιέρι τον αποθέωσε, του εξήγησε πως ποντάρει πάνω του και κάπου εκεί ο Αθανασιάδης μετά από μία τριετία με 70 γκολ ενεργητικό πίστεψε πως ήρθε η ώρα της καθιέρωσης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Και το βράδυ της Κυριακής βίωσε τον απόλυτο εξευτελισμό, βλέποντας τον Ρανιέρι να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστή που δεν έκανε καλό παιχνίδι μέσα στο 2014, που δεν έχει κάνει καν προπονήσεις, που δεν έχει επίσημο παιχνίδι. Και για να τον υποστηρίξει, έβαλε έναν παίκτη που στη καριέρα του έχει πετύχει όλα κι όλα δέκα γκολ με τον Εργοτέλη.

Στο άκουσμα μάλιστα της αλλαγής Διαμαντάκου, οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν πως Μανωλάς και Σάμαρης γελούσαν με νόημα, αφού και αυτοί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το τι συμβαίνει, τη στιγμή που ο Κλάους ήταν έτοιμος να πάθει εγκεφαλικό. Όλα τα παραπάνω, έχουν οδηγήσει τον Αθανασιάδη σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση αφού βλέπει να περνάνε τα ποδοσφαιρικά χρόνια χωρίς να παίρνει ότι του αξίζει. Εγκλωβισμένος από τη μία στις ορέξεις της… συμμορίας και βέβαια στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να τον προστατέψει σε αυτή την κρίσιμη καμπή της καριέρας του.

Επί της ουσίας, ο Αθανασιάδης είναι λογικό να αναρωτιέται το τι κάνει στην Ελλάδα. Σε μία χώρα που απλά δεν υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά πρωταγωνιστές και κομπάρσοι. Και αυτό που τον τρώει είναι πως δεν μπορεί να είναι μονίμως με τους δεύτερους. Την ίδια στιγμή στον ΠΑΟΚ ευελπιστούν πως θα τον πείσουν να μείνει μέσα από ενέργειες που θα δείξουν πως στο μέλλον τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν, ενώ δικαιολογούν τον αποτροπιασμό του για τα όσα του συμβαίνουν, όπως βέβαια και στην ομάδα.

Ραντεβού δεν έγινε χθες αφού ο παίκτης ήταν στην Αθήνα, όμως σήμερα μάλλον θα γίνει χωρίς να είναι κανένας σίγουρος το που θα πάει το πράγμα. Ο παίκτης δείχνει αναποφάσιστος, είναι σίγουρα αγανακτισμένος με αυτά που ζει και θα πρέπει να πάρει μία μεγάλη απόφαση για το αν πρέπει να υποστεί και στη συνέχεια της καριέρας του όλα τα παραπάνω ή θα αναζητήσει το μέλλον του μακριά από τη χώρα”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχιλλέας Μπέος εναντίον Θόδωρου Καρυπίδη με βαριές εκφράσεις!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και που εμπλέκεται ο Μπερτόγλιο με τον μεγαλομέτοχο του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σε αυτή, ο μεγαλομέτοχος του Άρη χαρακτηρίζεται θρασύδειλος και... σιχαμένος, με την θεσσαλική ΠΑΕ να ισχυρίζεται πως ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει:

"Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι θα είναι εκτός από όλα τα άλλα και θρασύδειλοι.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φακούντο Μπερτόγλιο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Εμείς πάντως έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχοντας ενημερώσει τόσο τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ όσο και τις αρμόδιες Αρχές.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο.

Απλά για μία ακόμη φορά αποδείξατε το πόσο σιχαμένοι είστε.

Σε όλους εσάς, πάντως, που το τελευταίο διάστημα δείχνετε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της ομάδα μας και την πορεία της στα πλέι άουτ, θα σας πούμε το εξής:

Υπάρχει και Θεός.

Ολοι σας και μόνοι μας…

Τhis is Voloς

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον ποδοσφαιριστή μας Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση της ομάδας μας για το τηλεφώνημα που έλαβε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ