Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μέρα που «έφυγε» ο γίγαντας

"Πάλεψε" σαν παλικάρι αλλά εκείνη τη μάχη δεν μπόρεσε να την κερδίσει…

Ελένη Μπούντου

Η μέρα που «έφυγε» ο γίγαντας

Σαν σήμερα, πριν από τρία ακριβώς χρόνια η τραγική είδηση έπεσε σαν κεραυνός στον ΠΑΟΚ. Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης “πάλεψε” μετά το έμφραγμα που υπέστη, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έφυγε απ’ τη ζωή…

Η περιπέτεια της υγείας του είχε την χειρότερη δυνατή κατάληξη, σκορπίζοντας θλίψη στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο Oλυμπιονίκης της πάλης και παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέληξε το βράδυ της 23ης Μαϊου λόγω επιπλοκών που παρουσιάστηκαν στην υγεία του.

Υπηρέτησε τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ από διάφορα πόστα, όντας από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του Δικεφάλου…

Θυμηθείτε το κείμενο με το οποίο τον αποχαιρέτησε η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ:

Σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης στα υπερβαρέα, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1984 στο Λος Αντζελες ήταν τέταρτος, το 1992 στη Βαρκελώνη όγδοος στα βαρέα και το 1996 στην Ατλάντα ήταν πέμπτος Ολυμπιονίκης στα 130κ. Ποτέ δεν ξέχασε ότι το 1984 έχασε το ολυμπιακό μετάλλιο στις λεπτομέρειες, αν και ήταν ο μόνος που κέρδισε το χρυσό Ολυμπιονίκη της κατηγορίας του.

Στη συλλογή του έχει και δύο μετάλλια, χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991, από Μεσογειακούς Αγώνες. Επίσης, κατέλαβε την 4η θέση δύο φορές (1991, 1993) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την 6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1986). Το 1983 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά το 1965. Ηταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του. Αυτός τον μύησε στα ταπί, από νωρίς, από το 1981. Με ύψος 1,88, δύναμη και μακριά χέρια, η κλίση του δεν του έδινε περιθώρια για άλλες επιλογές.

Ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Καλαμαριάς (αντιδήμαρχος το 1999 και το 2005), λάτρευε το μπάσκετ και το ψάρεμα και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, το έκανε ψυχή τε και σώματι. Το 2000 μάλιστα, επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ το οποίο είχε καταργηθεί από την περίοδο της Κατοχής. Από το 2007 βρισκόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Έχει δύο κόρες, την Αναστασία και την Πηνελόπη και ένα γιο, τον Αλέξανδρο.

Σε ηλικία 31 ετών κρέμασε τα παπούτσια του κλείνοντας μία πολύ μεγάλη καριέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε… γραμμή Μαρινάκη ο Καρυπίδης

Επίθεση σε Μπένετ, Μπαλτάκο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη (νέα) ανοικτή επιστολή του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά Μπένετ και Μπαλτάκου, ακολούθησε επίσημη δήλωση και του Θοδωρή Καρυπίδη στην ίδια... γραμμή.

Αναλυτικά στη δήλωσή του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, αναφέρει:

«Μετά -και- την απάντηση του κ. Μπένετ στην επιστολή της Super League, με θέμα την αυριανή συνάντηση, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα φίλαθλο για το ρόλο του προέδρου της ΕΠΟ.

Είναι, πια, ολοφάνερο ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένο ρόλο και συγκεκριμένα συμφέροντα. Πρόκειται για θεσμικό ατόπημα του προέδρου της ΕΠΟ και θα πρέπει εδώ και τώρα να απαλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την παρουσία του.

Ο τρόπος που διοικεί είναι πλέον ύποπτος και πρέπει όλες οι ΠΑΕ-μέλη του συνεταιρισμού να απαιτήσουν την παραίτησή του (εκτός από αυτές των οποίων τα σχέδια υπηρετεί με ευλάβεια). Οι μάσκες έπεσαν οριστικά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να παραιτηθεί εδώ και τώρα ο κ. Μπαλτάκος. Θα πρέπει να ντρέπεται για τις μεθοδεύσεις του. Αν έχει τσίπα…».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Superleague: «Ένα ακόμα πραξικόπημα Μπαλτάκου κατά του ποδοσφαίρου»

Νέα ανακοίνωση της λίγκας για την σύσκεψη της Δευτέρας 27 Μαρτίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Stoiximan Super League εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με την σύσκεψη της Δευτέρας (27/3) που είναι προγραμματισμένη να γίνει μεταξύ του αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, και των προέδρων των ομάδων των πλέι-οφ.

Σε αυτήν παρουσιάζεται η απάντηση του Μπένετ στον Μαρινάκη, σχετικά με τον αποκλεισμό των Άρη και Βόλου, κάτι που σύμφωνα με τον πρώτο, οφείλεται στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε απάντηση της επιστολής που απέστειλε ο επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Steve Bennett στον πρόεδρο Δ.Σ. της Super League Βαγγέλη Μαρινάκη, (παρατίθεται η ακριβής μετάφρασή του παρακάτω), η Super League τονίζει τα εξής:

"Ένα ακόμα πραξικόπημα Μπαλτάκου κατά του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Σε απαντητική επιστολή του κ. Μπένετ στην ανοικτή επιστολή του προέδρου της Super League κ. Βαγγέλη Μαρινάκη τονίζει ότι ο ίδιος συμφώνησε με τον κ. Μπαλτάκο ότι θα βρίσκονται στην συνάντηση και οι έξι ομάδες των πλει οφ και αν από την συνάντηση αποκλείστηκαν η ΠΑΕ Άρης και η ΠΑΕ Βόλος είναι καθαρά δική του ευθύνη.

Θεωρούμε αυτονόητο το ότι θα παραστούν τα δυο μέλη μας στην αυριανή σύσκεψη όπως αυτονόητο θεωρεί μάλλον και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας το να παραβιάζει την Ολιστική Μελέτη και τη λογική του μη επηρεασμού των εξελίξεων στη διαιτησία απο προέδρους Ομοσπονδιών.

ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ επικεφαλής ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Steve Bennett προς τον πρόεδρο της Super League Bαγγέλη Μαρινάκη:

Αγαπητέ κύριε,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας.

Θα ήθελα να καταγραφεί επισήμως ότι αναμένω τους εκπροσώπους και των έξι ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι όφ, να είναι παρόντες στη συνάντηση της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023 στα γραφεία της ΕΠΟ.

Αυτό συμφωνήθηκε με τον κ. Μπαλτάκο για να γίνει η συνάντηση.

Δεν έχω μιλήσει με τον πρόεδρο (σ.σ. της ΕΠΟ) από τότε που έγινε η συμφωνία.

Αν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, τότε αυτό είναι απολύτως ευθύνη του κ. Μπαλτάκου καθώς ήταν το πρόσωπο που έκανε τις προσκλήσεις.

Θερμούς χαιρετισμούς

SG Bennett
Head of Refereeing HFF
Chairman CRC
Hellenic Football Federation

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γεμίζει ξανά η Μεσήμβρια

Σε πρώτο πλάνο η δεύτερη “μάχη”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα μπει ξανά σε ρυθμούς πλέι οφ αυτή τη εβδομάδα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν focus στην ΑΕΚ.

Οι "ασπρόμαυροι" έχοντας πάρει μερικές, πολύτιμες ανάσες κι έχοντας παίξει κι ένα χρήσιμο φιλικό παιχνίδι, τώρα στρέφουν την προσοχή τους ξανά στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Σταδιακά, από τα μέσα της εβδομάδας και μετά, οι εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας αναμένεται να γεμίσουν ξανά, με τους διεθνείς να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να κάνουν το comeback στη Θεσσαλονίκη.

Ο Λουτσέσκου από τη δική του μεριά θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις με φόντο την ΑΕΚ, περιμένοντας... νεότερα από τα ανοικτά "μέτωπα", με τους "ασπρόμαυρους" να θέλουν να πανηγυρίσουν ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο, μετά από αυτό στην πρεμιέρα στο παιχνίδι με τον Άρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending