Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εκδίκηση της γυφτιάς!

Έχει ειπωθεί πολύ σωστά πως μετά την κυκλοφορία του δίσκου «Η εκδίκηση της γυφτιάς», τίποτα δεν ήταν το ίδιο στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Δυστυχώς για ορισμένους, σύντομα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και σε αυτόν του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Στέργιος Αναστασιάδης

Η εκδίκηση της γυφτιάς!

Γι΄ αυτό, θα… φροντίσει ο ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ο λόγος που πριν καν τελειώσει ο χθεσινός ημιτελικός, ξεκίνησε ένας επικοινωνιακός πόλεμος εις βάρος του Δικεφάλου και του Ιβάν Σαββίδη, αυτός είναι ο λόγος που όρεξη να έχεις, μπορείς να διαβάσεις σήμερα κάθε είδους γελοιότητα.

Παρακολούθησα σήμερα το πρωί ολόκληρο τον χθεσινό αγώνα της Τούμπας. Όχι ότι δεν είχα αποκρυσταλλωμένη άποψη για τις φάσεις που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός  έκανε σημαία για να δικαιολογήσει την αδυναμία της να προσφέρει στον Μαρίνο Ουζουνίδη ένα γεμάτο ρόστερ, εφάμιλλο του ΠΑΟΚ. Καμιά φορά όμως, μία επανάληψη δεν κάνει κακό.

Το συμπέρασμα; Το αυτονόητο. Ο Κύζας δεν υπέπεσε σε ΟΥΤΕ ένα σοβαρό λάθος. Πρέπει να ντρέπονται όσοι ισχυρίζονται πως υπήρξαν δύο περιπτώσεις πέναλτι σε ισάριθμες ανατροπές του Κλωναρίδη, ο οποίος θα πρέπει να μελετήσει καλύτερα τον Γιώργο Καραγκούνη.

Σε ότι αφορά την… οσκαρική πτώση του εξαιτίας του… βλέμματος του Αμρ Ουάρντα στο 19ο λεπτό, εφάμιλλη των κομπάρσων που έτρωγαν ξύλο στις ταινίες του Τσάκι Τσαν, είναι ανάξια λόγου. Επιπλέον, ασφαλώς και δεν φταίει ο Ιβάν Σαββίδης που ο Χουλτ κάνει τρία διαδοχικά φάουλ μέσα σε 1,5 λεπτό και ενώ έχει ήδη κίτρινη κάρτα, στο 13΄ υπάρχει φάουλ του Μολέντο εις βάρος του Πρίγιοβιτς, στο 17΄ δεν υπάρχει κανένα πέναλτι εις βάρος του Μπεργκ με την μπάλα να βρίσκεται ήδη στην αγκαλιά του Γλύκου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός και οι… αυλικοί του, δεν έχουν το παραμικρό, μα το παραμικρό δικαίωμα να κουνάνε το δάχτυλο στον ΠΑΟΚ, στον ΠΑΟΚτσή, στον Ιβάν Σαββίδη. Ούτε κανείς έχει το δικαίωμα να πατρονάρει τον κόσμο του ΠΑΟΚ για το αν πρέπει ή όχι να πανηγυρίζει την πρόκριση, αν θα πρέπει ή όχι να είναι υπερήφανος για την ομάδα του.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ ανά τον κόσμο νιώθουν από χθες περήφανοι και καλά κάνουν. Οι υπόλοιποι, πράσινοι, κόκκινη και κίτρινοι, μπορούν να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο, έχοντας αρχίσει να χάνουν τα… μπερεκέτια που απολάμβαναν πλουσιοπάροχα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που δεν νομιμοποιούνται να κάνουν, είναι να… ωρύονται σαν την Μάρθα Βούρτση με βλέμμα Βασιλάκη Καϊλα και ξαφνικά να το παίζουν υπέρμαχοι της ισονομίας! Αλήθεια;

Ποιοι μπορούν να κουνήσουν το δάχτυλο στον ΠΑΟΚ, στον κόσμο του και στον Ιβάν Σαββίδη; Ο Ολυμπιακός του Γουλανδρή, του Νταϊφά, του Σαλιαρέλη, του Κοσκωτά, του Κόκκαλη, του Μαρινάκη και της Τράπεζας Κρήτης; Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Βαρδινογιάννη, του Νίκου Πατέρα και του Γιάννη Αλαφούζου; Ή μήπως η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Στράτου Γιδόπουλου, του Γιάννη Καρρά, του άρθρου 44 και των χρεών που γράφτηκαν στο χιόνι;

Υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ που να μπορεί να ισχυριστεί πως έστω και ΕΝΑΣ τίτλος που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα, ήταν κάλπικος; Αντιθέτως, εάν τεθεί το αντίστροφο ερώτημα θα χρειαστούν τόσες σελίδες, όσες και στην δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, που ξεπερνούν τις 10 χιλιάδες και ακόμα είναι κλειδωμένες σε κάποιο συρτάρι. Άλλες τόσες, θα χρειαστούν για να καταγραφούν οι τίτλοι που κλάπηκαν από τον ΠΑΟΚ με τον πιο ξεδιάντροπο και χυδαίο τρόπο.

Δυστυχώς για πολλούς, σε αθλητικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, που συνήθισαν έναν ΠΑΟΚ κομπάρσο, αδύναμο, επαίτη και… καληνυχτάκια, πλέον ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει ΟΥΤΕ ένα ευρώ, δείχνει πιο ικανός από ποτέ να δυναμώσει ακόμα περισσότερο και βρίσκεται κοντά στο να αρχίσει να παίρνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτά που δικαιούται!

Υπόλογος ο ΠΑΟΚ, είναι μόνο στον κόσμο του. Σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο. Τα δάκρυα, τη λάσπη, τις γκεμπελικές στρατηγικές, τις «αρρωστημένες» συμμαχίες, τον βρώμικο πόλεμο, την υποκρισία, τα ψεύτικα χτυπήματα στην πλάτη και τις ψεύτικες αγωνίες, τις αφήνει σε αυτούς που έφτασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σημείο να ανακαλύπτονται κατασκοπευτικές κάμερες στα γραφεία της ΕΠΟ, να καίγονται φούρνοι και σπίτια, να μπαίνουν στη ζωή μας τα… πακιστανικά τηλέφωνα και ο… Φαταούλ Χακέ και να τοποθετείται ως τοποπαρατηρητής από τη ΦΙΦΑ η… Φατμά Σαμουρά από την Σενεγάλη.

Υ.Γ. 1: Σε είπαν μικρό. Σε «χτύπησαν» κάτω από τη μέση, σε λοιδόρησαν σε κάθε ευκαιρία που ΕΣΥ τους έδωσες. Έκαναν λόγο για έναν σκλαβωμένο ΠΑΟΚ, στα χέρια ενός… μπατίρη μεγαλομετόχου. Προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο σου πως η νοσηρή κατάσταση που είναι παγιωμένη στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία πενήντα χρόνια, δεν μπορεί να αλλάξει.

Οι ίδιοι, τώρα πανηγυρίζουν για την πρόκρισή σου στον τελικό και είναι… εναρμονισμένοι με το όλο κλίμα, σαν χαμαιλέοντες. Θα τους βρεις ξανά μπροστά σου, είναι το μόνο σίγουρο. Στο χέρι σου είναι όμως να φτάσεις σε τέτοια επίπεδα, που οι έχοντες μικρό ανάστημα δεν θα μπορούν ούτε καν να σε κοιτάξουν…  

Υ.Γ. 2: Δεν έφτασε ο ΠΑΟΚ στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ επειδή προκρίθηκε εις βάρος του Παναθηναϊκού και θα δώσει το «παρών» σε έναν τελικό Κυπέλλου μετά από τρία χρόνια, Η κατάκτηση ενός τίτλου, μετά από 14 χρόνια, πρέπει να είναι η απαρχή ακόμα μεγαλύτερων και συχνότερων επιτυχιών. Η δουλειά που πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ακόμα πολλή!

* Ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς, κυκλοφόρησε το 1978, σε μουσική Νίκου Ξυδάκη και στίχους Μανώλη Ρασούλη. Τα τραγούδια, ερμηνευμένα από τον αξεπέραστο Νίκο Παπάζογλου, έφεραν επανάσταση στα μουσικά δρώμενα της εποχής. Μέχρι τότε, τα λαϊκά τραγούδια θεωρούνταν… δεύτερης διαλογής. Τον τίτλο του δίσκου εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ως μία απάντηση στη σοβαροφάνεια  της περιόδου εκείνης και στην… εντεχνίλα όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Για έναν χρόνο, οι πωλήσεις του ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, όμως σε βάθος χρόνου πήρε τη θέση που του άξιζε και θεωρείται ακόμα και στις μέρες μας ως ένας εκ των κορυφαίων δίσκων όλων των εποχών!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Ζητάει Έλληνες διαιτητές μέχρι τέλους

Μετά την πρόσφατη συμφωνία με την ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ Άρης, με επιστολή της προς ΕΠΟ και ΚΕΔ, ζήτησε να ορίζονται στα παιχνίδια της μέχρι το τέλος των πλέι οφ, μόνο Έλληνες διαιτητές, όπως έγινε στην πρόσφατη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην «ΟPAP Arena» στο οποίο είχε οριστεί ο Μανούχος, έπειτα από συμφωνία των δύο ομάδων.

Την Κυριακή, στην αναμέτρηση του «Κλ. Βικελίδης» με την Ένωση, μπήκε ο Βεργέτης, ενώ όσον αφορά τα παιχνίδια μέχρι το τέλος των πλέι οφ, ο Άρης έχει να παίξει με Ολυμπιακό (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Λαμία (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Βανάκεν: «Δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να το πιστέψει»

Ο ηγέτης μέσος της Κλαμπ Μπριζ ήταν ξεκάθαρος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Χανς Βανάκεν έβγαλε και χθες την ποιότητα του στην Τούμπα και σε δηλώσεις του στο Βέλγιο, αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας του. «Είναι μία πραγματικά όμορφη, ιστορική στιγμή. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ένας βελγικός σύλλογος κατάφερε να φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Παίξαμε καλά. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πατήσαμε γερά στα πόδια μας.

Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες του. Είναι θέμα τόλμης. Ξέραμε από το πρώτο παιχνίδι ότι θα υπήρχαν χώροι για αντεπίθεση. Στο ημίχρονο ήταν 0-2, αλλά θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμη περισσότερο. Είχαμε εκτιμήσει ότι η ρεβάνς θα ήταν πιο δύσκολη εκ των προτέρων, αλλά αυτή είναι και η δύναμή μας. Ποτέ δε δώσαμε στον ΠΑΟΚ την αίσθηση να το πιστέψει, ότι μπορεί». είπε και συνέχισε…

«Πριν από ένα μήνα κανείς δεν θα το φανταζόταν αυτό. Μας είχαν ξεγράψει και τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα θα απολαύσουμε την πρόκριση. Αν ονειρευόμαστε έναν τελικό; Ναι. Όταν είσαι στον ημιτελικό, θέλεις να πας και στον τελικό. Αλλά τώρα εστιάζουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Ευρωπαία Τούμπα φέτος… άλλαξε (vids)

Παρά το χθεσινό αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χθεσινό 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Europa Conference League, ήταν στοιχεία που επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα των Βέλγων έναντι του ΠΑΟΚ, παράλληλα όμως αυτή, ήταν και η πρώτη του εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη φέτος.

Γενικά, η φετινή πορεία, άλλαξε την εικόνα που είχε δημιουργηθεί για την Τούμπα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τρεις προκρίσεις στο γήπεδό του. Αρχικά, στον τρίτο προκριματικό γύρο, με το 3-0 επί της Χάιντουκ, στη ρεβάνς του 0-0 της Κροατίας.

Στη συνέχεια, με το εμφατικό 4-0 επί της Χαρτς στα πλέι οφ, έπειτα από τη νίκη με 1-2 στη Σκωτία. Ακολούθησε η μεγάλη νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον όμιλο (2-1), το 2-2 με την Αμπερντίν και το 4-2 επί της Ελσίνκι στην τελευταία αγωνιστική.

Φυσικά, highlight παραμένει η επική ανατροπή με το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη φετινή ευρωπαϊκή εντός έδρας συγκομιδή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, να είναι πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Πριν από τη φετινή σεζόν, είχε προηγηθεί ο οδυνηρός αποκλεισμός από τη Λέφσκι Σόφιας στην Τούμπα πέρσι, ενώ πρόπερσι, η Μαρσέιγ είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, επίσης στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Τελευταία φορά που είχε πανηγυρίσει η ομάδα μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη-πρόκριση στην Τούμπα, ήταν με τη Μίντιλαντ στη φάση των 16 του Europa Conference League, που είχε περάσει με 5-3 στα πέναλτι.

Ανεξαρτήτως του τι συνέβη στο χθεσινό παιχνίδι, η Τούμπα αποτέλεσε ξανά φέτος, σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ