Connect with us

Preseason

Φουλ των αλλαγών και χρήσιμα συμπεράσματα

Η πιο έτοιμη, PSV κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο φιλικό “τεστ” για την ομάδα του Λουτσέσκου

Αγάπη Γαβριηλίδου

Φουλ των αλλαγών και χρήσιμα συμπεράσματα

Δεύτερο φιλικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ και πρώτο επί ολλανδικού εδάφους, με τον “Δικέφαλο” να γνωρίζει την ήττα με 1-0 από την PSV.

Γνωρίζοντας ότι η ολλανδική ομάδα είναι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο, δεδομένου ότι την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δοκίμασε όσα ήθελε στο σημερινό παιχνίδι, μοιράζοντας και πάλι το χρόνο σε δύο διαφορετικές ενδεκάδες.

Οι Ολλανδοί αντιμετώπισαν το σημερινό φιλικό σαν μία πρόβα τζενεράλε, με τον Ρουμάνο τεχνικό στον αντίποδα να επιμένει σε συγκεκριμένα σημεία και να περιμένει από τους παίκτες του, να βγάλουν στο γήπεδο όλα όσα δούλεψαν στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας.

Στο ξεκίνημα, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει σωστά και να προσπαθεί να έχει σωστή κυκλοφορία, ωστόσο σταδιακά οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές κι οι “ασπρόμαυροι” δεν κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα, κάνοντας πολλά, εύκολα λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η PSV, που βρήκε το γκολ στο 26΄, με τον Μαντουέκε, που ήταν αρκετά δραστήριος.

Ο Λουτσέσκου ακολούθησε τη… συνταγή του Βόλου, βάζοντας στο παιχνίδι δύο διαφορετικές ενδεκάδες κι η εικόνα της ομάδας του παρέμεινε σε σημαντικό βαθμό ίδια και στο δεύτερο μέρος. Στο ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, αλλά και μετά έγιναν και πάλι σημαντικά λάθη, με τον Πασχαλάκη να κρατάει το μηδέν στη φάση του Ιχατάρεν, που ήταν κι η κορυφαία στο δεύτερο μέρος.

Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Νέλσον Ολιβέιρα, που πήρε χρόνο στο δεύτερο μέρος, αλλά είχε έναν αρκετά άχαρο ρόλο, με τον Λουτσέσκου να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα και την ομάδα του να έχει μπροστά της τρία ακόμη φιλικά παιχνίδια, μέχρι να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Του έβαλε δύσκολα η PSV

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 7ο λεπτό, όταν μετά από την κακή αντίδραση του Περέιρα, ο Μαντουέκε δοκίμασε ένα πλασέ κι η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 11ο λεπτό ο Ζάχαβι δοκίμασε το πόδι του κι η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 13′, ήταν σειρά του Μιχαηλίδη να κάνει το λάθος και ο Φερτέσεν πάτησε περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Ζίβκοβιτς. Στο 19ο λεπτό, ο Φερτέσεν δοκίμασε ένα ακόμη σουτ, χωρίς να βρει εστία, ενώ στο 21′ ο Εσίτι σούταρε και η μπάλα κόντραρε για να βγει κόρνερ.

Εύκολα λάθη και γκολ-δώρο

Στο 25′ η PSV “άγγιξε” το 1-0, με τον Ζάχαβι να σουτάρει και τον Ζίβκοβιτς να του λέει διπλό “όχι”, ενώ στη συνέχεια ο Φαν Χίνκελ σούταρε και σημάδεψε το δοκάρι. Ό,τι δεν κατάφεραν σε αυτή τη φάση οι Ολλανδοί, το έκαναν ένα λεπτό μετά, με τον Φαν Χίνκελ να δοκιμάζει ένα ακόμη σουτ και τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να διώχνει, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση η αντίδραση τιυ Βαρέλα ήταν κακή και ο Μαντουέκε πήρε το… ριμπάουντ, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 39′ ο Μαντουέκε σούταρε άουτ και στο 43′ ο Ζίβκοβιτς είχε απάντηση στο σουτ του Μβένε, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους.

Φουλ των αλλαγών

Όπως και στο φιλικό με τον Βόλο, έτσι και σήμερα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες και στο δεύτερο μέρος, ξεκίνησε μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Οι “ασπρόμαυροι” προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και στο ξεκίνημα τα κατάφεραν, ενώ απείλησαν στο 54′, με τον Τζόλη να δοκιμάζει ένα αδύναμο σουτ, που δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των Ολλανδών.

Τρία λεπτά μετά, ο Σανκαρέ δοκίμασε το πόδι του, χωρίς να προβληματίσει τον Πασχαλάκη, ενώ στο 65′ ο Μάουρο Τζούνιορ πήρε την κεφαλιά, όντας στην περιοχή κι η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 73ο λεπτό, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είπε εντυπωσιακό “όχι” στον Ιχατάρεν, που βγήκε απέναντί του και στο 78′, ο Λουτσέσκου πέρασε τον Κούτσια στη θέση του Ολιβέιρα, που έκανε σήμερα το ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, με την PSV να στρέφει πλέον την προσοχή της στα επίσημα παιχνίδια και τον ΠΑΟΚ από τη μεριά του, να έχει μπροστά του τρία ακόμη φιλικά “τεστ”, συνεχίζοντας την προετοιμασία του στο Apeldoorn.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Η ενδεκάδα της PSV: Ντρόμελ, Ραμάλιο, Μβένε, Μποσάγκλι, Μαξ, Σανκαρέ,Φαν Χίνκελ, Μαντουέκε, Γκέτσε, Φερτέσεν και Ζάχαβι

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: 1ο ημίχρονο Ζίβκοβιτς, Περέιρα, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ, Εσίτι, Καντουρί, Λάμπρου, Ζίβκοβιτς, Καγκάβα και Σφιντέρσκι

2ο ημίχρονο Πασχαλάκης, Κρέσπο, Μιχάι, Λύρατζης, Ροντρίγκο, Νινούα, Σβαμπ, Βρακάς, Μουργκ, Τζόλης και Ολιβέιρα (Κούτσιας).

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ