Connect with us

Preseason

Αυτά κρατάει ο Λουτσέσκου (vid)

Η ικανοποίηση, η πορεία της προετοιμασίας, ο Εσίτι και τα γεμάτα γήπεδα

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Αυτά κρατάει ο Λουτσέσκου (vid)

Ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ τη δεδομένη στιγμή της προετοιμασίας δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το φινάλε του φιλικού παιχνιδιού με την PSV που βρήκε την ολλανδική ομάδα νικήτρια με 1-0.

Σχετικά με το δίδυμο Πασχαλάκη – Ζίβκοβιτς στο τέρμα:

«Ο ΠΑΟΚ δε χρειάζεται τερματοφύλακα. Σήμερα το παιχνίδι μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε σαν μια προπόνηση αμυντικής λειτουργίας και ανταπεξήλθαμε πλήρως. Ενδεχομένως ο Πασχαλάκης να έκανε κάποια λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά δεν είναι κάτι που μας επηρεάζει. Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και θεωρώ ότι θα είμαστε οκ και καλυμμένοι στη συγκεκριμένη θέση».

Ο ΠΑΟΚ θέλει να χτίσει επιθέσεις από την άμυνα, αλλά σήμερα έκανε λάθη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Τι του έλειψε;

«Στην αρχή της προετοιμασίας ανέφερα ότι θα γίνουν λάθη στο συγκεκριμένο κομμάτι, όμως θέλαμε να επιμείνουμε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο στυλ παιχνιδιού και αυτό που εμείς θέλουμε να καταφέρουμε. Πρέπει να προσπαθούμε ώστε να το εφαρμόσουμε».

Περίμενε να δει περισσότερα πράγματα σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο;

«Όχι. Αυτό που ήθελα να δω ήταν η θέληση και η προσπάθεια των παικτών σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Έτσι θα καταφέρουμε να χτίσουμε τη νοοτροπία που θέλουμε, να περάσουμε τις ιδέες που θέλουμε. Με ικανοποιεί ότι δεν τα παράτησαν οι παίκτες μου και έκαναν αυτά που είπαμε. Τη Δευτέρα ενσωματώθηκαν οι Σφιντέρσκι και Ολιβέιρα, δώσαμε χρόνο συμμετοχής και στους δύο. Ο Ελ Καντουρί επέστρεψε και αγωνίστηκε και αυτός. Άρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στη φάση που βρισκόμαστε. Χτίζουμε αυτό που θέλουμε μέσω των προπονήσεων. Είμαι ικανοποιημένος από τον Ροντρίγκο που έπαιξε σε μια θέση που μπορεί να μην είναι η κανονική του, αλλά έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία που μπορούμε να κρατήσουμε».

Τελικά, τι κρατάει από το παιχνίδι;

«Η PSV την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Champions League και είναι πιο έτοιμη από εμάς. Κρατάω την επιμονή μας σε ότι ζητήσαμε. Η θυσία των ποδοσφαιριστών να τρέξουν, να κάνουν κάποια έξτρα πράγματα. Θα πρέπει να αναφερθώ ξανά στον Εσίτι, που είχα τελείως διαφορετική εικόνα, όμως και σήμερα συνέχισε τις καλές εμφανίσεις με την ίδια θέληση να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού που είχε και να προσαρμοστεί σε έναν νέο. Βρισκόμαστε στην 10η μέρα της προετοιμασίας. Χτες είχαμε διπλή προπόνηση, προχτές ταξιδέψαμε. Τα πόδια είναι βαριά. Δεν υπάρχει ο ίδιος χρόνος σκέψης, αντίδρασης, η απαιτούμενη ενέργεια. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος τη δεδομένη στιγμή».

Η αίσθηση της παρουσίας του κόσμου στο γήπεδο και πώς αναμένει τη γεμάτη Τούμπα;

«Διαφορετικό συναίσθημα, μοναδικό. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι η γεμάτη Τούμπα θα είναι ένα όπλο για εμάς στη μάχη των τίτλων απέναντι στους αντιπάλους μας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν μπορείς να κερδίσεις παιχνίδια επειδή παίζεις καλά, παιχνίδια που πρέπει να κερδίσεις και βρίσκεις τον τρόπο να το κάνεις, και παιχνίδια που κερδίζεις γιατί ο κόσμος σε ωθεί προς αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ