Connect with us

Preseason

“Όπλισε” ο Ολιβέιρα, ασίστ και γκολ ο Μουργκ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την πιο έτοιμη, Σαρλερουά, με τον Λουτσέσκου να μοιράζει και πάλι το χρόνο

Αγάπη Γαβριηλίδου

“Όπλισε” ο Ολιβέιρα, ασίστ και γκολ ο Μουργκ

Με τον Νέλσον Ολιβέιρα να… σπάει το ρόδι και τον Τόμας Μουργκ να μοιράζει μία ασίστ και να σκοράρει ένα γκολ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Σαρλερουά σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία.

Δεύτερο φιλικό επί ολλανδικούς εδάφους και τρίτο συνολικά για τον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει και σήμερα την ευκαιρία να δει τους ποδοσφαιριστές του αγωνιζόμενους, απέναντι σε μία ομάδα που θα ξεκινήσει πιο άμεσα τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Ο “Δικέφαλος” είχε κάποια καλά διαστήματα στο πρώτο μέρος, όπου δεν απειλήθηκε καθόλου από τους Βέλγους που δεν είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα και από το 15′ και μετά κυρίως, ανέβασε στροφές κι απείλησε την εστία του Κόφι, ενώ στο 24ο λεπτό, έχασε σπουδαία, τριπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ πρώτα με τον Ζίβκοβιτς κι έπειτα με τον Εσίτι.

Στην επανάληψη ωστόσο και με τον Λουτσέσκου να παρατάσσει μία εντελώς διαφορετική ενδεκάδα, ο Ολιβέιρα άνοιξε λογαριασμό στα “ασπρόμαυρα”, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με διαγώνιο σουτ, ενώ ο Μουργκ λίγο πριν το φινάλε διαμόρφωσε το 2-0 με πολύ όμορφο τρόπο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε πολλές και σημαντικές παρατηρήσεις στη διάρκεια του αγώνα στους παίκτες του κι είχε και πάλι την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, μοιράζοντας τον χρόνο, ενώ την Τετάρτη ακολουθεί ένα ακόμη “τεστ” με την Έρακλες (15:00). Επιστροφή για τον Ουάρντα, που έπαιξε σήμερα με την πρώτη ενδεκάδα, γκολ για τον Ολιβέιρα κι ένας τραυματισμός για τον Τζόλη, μετά από πάτημα αντιπάλου, που έγινε αναγκαστική αλλαγή και μένει να φανεί το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Καλά διαστήματα, σημαντικές ευκαιρίες

Στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τους Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Εσίτι, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Καγκάβα και Σφιντέρσκι και το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κυκλοφορούν την μπάλα και να ψάχνουν ουσιαστικά διαδρόμους. Στο 18′ ο Ροντρίγκο δοκίμασε το πόδι του κι είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά, την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Βιεϊρίνια, που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 28′, ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Κόφι είπε διπλό “όχι” στον Ζίβκοβιτς, που σούταρε μετά από ωραία μπαλιά του Ουάρντα, ενώ ο Εσίτι πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά, τραυματίζοντας τον Ντεσολέιλ, που έγινε τελικά κι αναγκαστική αλλαγή.

Στο 30′, ο Ιλαϊμαχαρίτρα δοκίμασε ένα σουτ, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη και πλησιάζοντας προς το φινάλε του πρώτου μέρος, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και πίεσε σημαντικά τους Βέλγους, βάζοντάς τους στην περιοχή υπό πίεση.

Βαρέλα και Κρέσπο συνδυάστηκαν άψογα στην… επίθεση, με τον πρώτο να σεντράρει και τον δεύτερο να παίρνει την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο 45′ ο Κόφι έβγαλε το σουτ του Ζίβκοβιτς, με το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος.

Άνοιξε λογαριασμό ο Ολιβέιρα

Όπως συνέβη και στα άλλα δύο φιλικά, έτσι και σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε στο γήπεδο δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο, με τον Ρουμάνο να ξεκινάει το δεύτερο μέρος με τους Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Μιχαηλίδη, Τέιλορ, Περέιρα, Τσιγγάρα, Νινούα, Βρακά, Μουργκ, Τζόλη και Ολιβέιρα.

Με το… καλημέρα, ο Πορτογάλος στράικερ άνοιξε λογαριασμό, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ στα “ασπρόμαυρα”, έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι.

Η Σαρλερουά προσπάθησε να κερδίσει κάποια μέτρα και να πιέσει κι αυτή από τη μεριά της τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να αποφύγει την ήττα στο τελευταίο φιλικό “τεστ” πριν να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της, με τους “ασπρόμαυρους” από την άλλη να έχουν απαντήσεις όποτε χρειάστηκε.

Στο 64′, ο Τζόλης έκανε εξαιρετική ενέργεια, καθώς στόπαρε τη μπάλα πρώτα με το κεφάλι κι έπειτα με το κουντεπιέ κι έδωσε στον Βρακά, που σούταρε, για να διώξει και πάλι ο Κόφι, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Ριμπέιρο πάτησε περιοχή και σούταρε από τα αριστερά με τον Ζίβκοβιτς να έχει απάντηση.

Στο 72′, ήταν η σειρά του Ζιλέ να σουτάρει, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να διώχνει και πάλι, ενώ στη συνέχεια ο Τζόλης τραυματίστηκε, μετά από πάτημα αντιπάλου στο γόνατό του κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Λάμπρου να μπαίνει στη θέση του.

Στο 87′, ο Βρακάς σούταρε με τον Κόφι να διώχνει κι ένα λεπτό μετά, ο Μουργκ έκανε το 2-0 στο παιχνίδι με ωραίο σουτ κι αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει τους Βέλγους, που σε περίπου μία εβδομάδα ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Σαρλερουά: Κόφι, Κνέζεβιτς, Ντεσολέιλ (Βασίνσκι), Ανδρέου, Μάρκο, Μοριόκα, Ζιλέ, Ζαρουρί, Καγιέμπε, Μπεντιά και Τσατσούα (Φαν Κλέενπουτ)

ΠΑΟΚ: 1ο ημίχρονο: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Εσίτι, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Καγκάβα και Σφιντέρσκι

2ο ημίχρονο: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Περέιρα, Τσιγγάρας, Νινούα, Βρακάς, Μουργκ, Τζόλης (Λάμπρου) και Ολιβέιρα

ΣΧΟΛΙΑ

Preseason

Σφαγή ΠΑΟΚ χωρίς VAR

Αποφάσεις που θα μπορούσαν να παίξουν το δικό τους ρόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως έγιναν σημαντικά λάθη στο χθεσινό παιχνίδι, εις βάρος του.

Με το VAR να μην είναι διαθέσιμο σε αυτή τη φάση των προκριματικών, ο Γάλλος ρέφερι και οι βοηθοί του έκαναν λάθη τόσο στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Ντόουγκλας, όσο και στη φάση όπου ο Νάρεϊ -και στη συνέχεια όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ- φώναξε για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή.

Όσον αφορά στο πέναλτι, είναι ξεκάθαρο πως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής, ενώ και η κόκκινη του Ντόουγκλας είναι -τουλάχιστον- αυστηρή, ενώ στο 60' υπάρχει και το πάτημα στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό να κάνει κοντρόλ στην περιοχή και να πέφτει στο έδαφος και τον Μιλό να μη δίνει τίποτα.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε πάτημα χαμηλά στο πόδι, με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται, χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

«Ασπρόμαυρο» διπλό γεμάτο μονομαχίες (vid)

Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί η χθεσινή προπόνηση έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Δείτε το βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την χθεσινή προπόνηση:

https://www.youtube.com/watch?v=LHa_6kOCc5E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Preseason

Απογευματινό ραντεβού στην Τούμπα!

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συνεχίζεται σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση στη Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα συγκεντρωθούν στις 18:45, όπως άλλωστε και χθες, όπου  το αγωνιστικό τμήμα δούλεψε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε υψηλή θερμοκρασία, με φόντο την πρώτη… μάχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και παιχνίδια κατοχής. Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και δούλεψαν στους αυτοματισμούς τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. H προπόνηση της Κυριακής (23.07) έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα.

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ